Keresés

Részletes keresés

Gonda László Creative Commons License 2005.01.01 0 0 99

Megértettem. Kicsit nehéz a fölfogásom, de addig kérdezek amig nem értem. Tudjáto azért jó,h. vannak buták, mert az okosok annál okosabbnak érzik magukat. Azért jó ha vannak radikálisok, mert a diplomatáknak van kire mutogtni: "ha velünk nem egyeztek meg, akkor jönnek a radikálisok!".

Csak azt nem értem,h. miért nem lehet ezt személyeskedö jelzök, kioktató és sértö mondatok nélkül leírni? Vagy ez helyettesít valamit, amit otthon nem kaptok meg?

Vagy azért,h. a szövegem második felében föltett kérdésekre ne kelljen reagálni?

(1) Milyen ország az ahol a népszavazás elött pár hónappal hozzáidomítják az alkotmányt, amely 1949-böl származik? Ott ahol állítólag rendszervákltozás történt! De még egy gyökeresen új alkotmányt sem voltak képessek megalkotni?

(2) Emlékszem arra a 1997-s népszavazásra. Abba volt eredetileg besummantva a födtörvényröl szóló két másik kérdés. Amit kedden törvénybe iktatott az országgyülés ballib többsége, majd csütörtökön a "drága, aranyos" Árpi bácsi gyorsan alá is írta, jól tudván, hogy az a

Alktmánybíróság foglalkozik vele hétfön. Kedden meg is vétózta az Alkotmánybíróság, mert a népszavazás elöbbre való....Szép munka volt! A www.valasztas.hu -ban még most is szerepel a két földtörvénnyel kapcsolatos kérdés, amit törölni kellett, de sosem tartottak róla népszavazást, pedig több mint 200.000 aláirás gyült össze. A magyar palitikai elit a szönyeg alá söpörte...

Előzmény: Rosszcsirkeff Mária (89)
luciluca Creative Commons License 2004.12.31 0 0 98
Kedves László, én is boldog új évet kívánok Neked és a családodnak!
Előzmény: Gonda László (97)
Gonda László Creative Commons License 2004.12.31 0 0 97

B.Ú.É.K. mindenkinek.

Jövöre folytatom, nincs kegyelem! :)

Ti se kíméljetek!

Rosszcsirkeff Mária Creative Commons License 2004.12.30 0 0 96
Hagyd a szerencsétlen piiiiistát. Szeretne itt is mondani valami, legalább kicsit értelmeset, de eddig jut.
Előzmény: xarwas (94)
xarwas Creative Commons License 2004.12.30 0 0 94

Irígykedsz??

Előzmény: Törölt nick (93)
xarwas Creative Commons License 2004.12.30 0 0 92

Látom neked Gond a normális gondalkodás.

MO-n van kettős állampolgárság.

Akkor mija frászt hőböröx??

Előzmény: Gonda László (82)
xarwas Creative Commons License 2004.12.30 0 0 91

Gondolkozz!

Ilyet ne mondj neki mert nem érti.

Előzmény: Rosszcsirkeff Mária (89)
Rosszcsirkeff Mária Creative Commons License 2004.12.30 0 0 90
Mind a két feltételről írtam. Két (egymás utáni nap) olvasd el a két mondatot, úgy talán fel tudod dolgozni.
Előzmény: Gonda László (79)
Rosszcsirkeff Mária Creative Commons License 2004.12.30 0 0 89

Hozzád képest egy rozsdás szög bonyolult műszer.

az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele,

Érted nudli? Ha 100-an szavaznak és 50-nél több.

Gondolkozz.

49,24% ment el szavazni. Ezért volt érvénytelen

Egy lófaszt. Az érvényesen szavazókk több, mint fele szavazott igennel (83%, ha jól emléxem). Ez pedig a választópolgárok 25%-nál több.

Erhó érvényes volt.

Nálad ostobább embert (nicket) még nem láttam itt a fórumon, pedig sok a pályázó.

Előzmény: Gonda László (78)
RogerWilco Creative Commons License 2004.12.30 0 0 88
49,24% ment el szavazni. Ezért volt érvénytelen

Tévedsz, azért volt érvénytelen, mert nem volt 25% IGEN (az összes szavazásra jogosult %-a). A 49,24% afölötte van a megkívánt 40%-os részvételi aránynak.

(Gyk. egy szavazás akkor is érvényes lehet, ha csak 40% megy el szavazni, de a leadott szavazatok 62,5% IGEN (vagy éppen NEM). Ezzel mind a két feltétel teljesül. Minél magasabb a részvételi arány, annál kisebb valamelyik válasz gyözelméhez szükséges arány. Felhasznált irodalom: Számtan-mértan az általános iskolák 7. osztálya számára)
dvhr Creative Commons License 2004.12.30 0 0 87
Mikor szavaztunk mi nemmel az izraeli allampolgarsagrol?
Gonda László Creative Commons License 2004.12.30 0 0 86

Jogos! Elnézést.

Eliezer Gilád 6 éven át vezette a Szochnut Magyarországi Irodáját, elutazása előtt beszélgettünk.

Előzmény: Maurice Ronet (85)
Maurice Ronet Creative Commons License 2004.12.30 0 0 85
Jó, akkor mást kérdezek:
Ki az az Eliezir Gilad??? Nekem ez a név nem rémlik. Biztos, hogy így írják?

Vagy lehet, hogy Ön Eliezer Giladra gondolt???
Előzmény: Gonda László (84)
Gonda László Creative Commons License 2004.12.30 0 0 84

Láthatólag vannak nemzetek amelyek értik. Söt még reklámozzák is. Olvasd el a témanyító sorokat. Az a kérdésem az "mire gondolt a Szochnut leköszönö elnöke?"

Én nem hangoskodtam!

Előzmény: Maurice Ronet (83)
Maurice Ronet Creative Commons License 2004.12.30 0 0 83
Tisztelt Gonda Úr,

bármilyen hangosan is ismételgeti, de akkor sem fogom még tudni a kérdése nyomán, milyen előnyöket firtat?

Arra kíváncsi-e, hogy nekem, aki magyarállampolgárságúnak születtem, és Budapesten lakom, milyen előnyeim származnak ebből, vagy azt boncolgatja, hogy a határainkon kívül élők milyen előnyökre tehetnek szert?
Gonda László Creative Commons License 2004.12.30 0 0 82
A kérdés az Izraeli állam álltal biztosított kettös állampolgárságról szól. :) Arról amiröl a magyar állam lakoi népszavazáson nemet mondtak...
Előzmény: Maurice Ronet (81)
Maurice Ronet Creative Commons License 2004.12.30 0 0 81
Kinek a részére vonatkozó előnyökre irányul a kérdés? Azokéra, akik Magyarországon laknak, vagy azokéra, akik a határainkon kívül?
kia podesta Creative Commons License 2004.12.30 0 0 80
Te nagyon nem értesz magyarul, igaz írni sem tudsz helyesen...nembaj: jön a dokibácsi a szurival és majd megnyugszol...
Gonda László Creative Commons License 2004.12.30 0 0 79
Kínosan ügyelsz arra,h. a második felére ne is utaljál. Csak arra reagálsz, amelyiknél kioktathatsz, szerinted.
Előzmény: Rosszcsirkeff Mária (75)
Gonda László Creative Commons License 2004.12.30 0 0 78

"A fele az érvényesen szavazókra vonatkozik

A negyede pedig az összes választóra."

49,24% ment el szavazni. Ezért volt érvénytelen.Csak töled akartam olvasni az értelmezést. Mindez az alkotmányban szerepel. Amely 1949-el kezdödik....15 évvel a rendszerváltozás után.

Rosszcsirkeff Mária Creative Commons License 2004.12.29 0 0 77
Most elment....
Előzmény: toxin/1 (74)
Rosszcsirkeff Mária Creative Commons License 2004.12.29 0 0 76
Apróság: azt se kell mondanod - tévedtem, hisz így a NATO népszavazás is érvényes volt. Pedig elég lenne kicsi betúkkel is.
Rosszcsirkeff Mária Creative Commons License 2004.12.29 0 0 75

Tényleg nem érted? És ezt még a nagybetűiddel büszkén hírdeted is?

A fele az érvényesen szavazókra vonatkozik

A negyede pedig az összes választóra.

Örülök, hogy segíthettem. Nem kell megköszönnöd, elég ha megérted.

Előzmény: Gonda László (70)
toxin/1 Creative Commons License 2004.12.29 0 0 74

Dobd be a verset floodolj, ne szarozz!

Hátha egy hétig nyugtunk van a folyamatos marhaságaidtól......díszmagyar....... 

Előzmény: Gonda László (73)
Gonda László Creative Commons License 2004.12.29 0 0 73

A 3 millió a tény, a + meg a kifogás, "mit miért ne kelljen megtenni"

"Ej ráérünk arra még!"

"Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled..." ha majd segítségre szorulsz....

Előzmény: mamami (68)
toxin/1 Creative Commons License 2004.12.29 0 0 72
Szia Ptiszai,Elbai....keréknyomó! Mi van édes Pistám, még mindíg csíp a pisi?
Előzmény: Törölt nick (58)
Gonda László Creative Commons License 2004.12.29 0 0 71
Azért írok ide,h. majd Te kioktathassál! Legyen orgazmusod.
Előzmény: kia podesta (65)
Gonda László Creative Commons License 2004.12.29 0 0 70

A kiemelés a bemásolásból fakadt.

"...ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele, de legalább az összes választópolgár több mint egynegyede a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott."

Csak azt nem étem minek szerepel ott a "több mint a fele", ha a "legalább" is utána van? Milyen ország az ahol a népszavazás elött pár hónappal hozzáidomítják az alkotmányt, amely 1949-böl származik. Ott ahol állítólag rendszervákltozás történt. De még egy gyökeresen új alkotmányt sem voltak képessek megalkotni?

Emlékszem arra a 1997-s népszavazásra. Abban vol  besummantva a födtörvényröl szóló két másik kérdés. Amit kedden törvénybe iktatott az országgyülés ballib többsége, majd csütörtökön a "drága, aranyos" Árpi bácsi gyorsan alá is írta, jól tudván, hogy az alktmánybíróság foglalkozik vele hétfön. Kedden meg is vétózta az Alkotmánybíróság, mert a népszavazás elöbbre való....Szép munka volt! A www.valasztas.hu -ban még most is szerepel a két földtörvénnyel kapcsolatos kérdés, amit törölni kellett, de sosem tartottak róla népszavazást, pedig több mint 200.000 aláirás gyült össze. A magyar palitikai elit a szönyeg alá söpörte...

Előzmény: Rosszcsirkeff Mária (69)
Rosszcsirkeff Mária Creative Commons License 2004.12.29 0 0 69

Mit kell ezen nekem értelmezni?

97 húliusában elfogadták, hogy kell a választópolgárok 25%-a+1 szavazat ahhoz, hogy eredményes legyen egy népsztavazás.97 novemberében volt a NATO népszavazás.

Ergo, akkor már ez volt a törvény és nem volt eredménytelen, mert már nem kellett az 50 %, ahogy írtad, tehát tévedtél - a NATO nsz. eredményes volt.

Ha baromi nagy betűkkel írsz, akkor se volt igazad.

Előzmény: Gonda László (63)
mamami Creative Commons License 2004.12.29 0 0 68
"Akkor annak örülsz, azt tartod gyözelemnek,h. kireksztettetek kb. 3 millió magyart" + még min annyi pl románt meg cigányt,akiknek kifejezetten megérné élni egy ölébe pottyant,jogokkal járó áp-al.
Előzmény: Gonda László (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!