Megértettem. Kicsit nehéz a fölfogásom, de addig kérdezek amig nem értem. Tudjáto azért jó,h. vannak buták, mert az okosok annál okosabbnak érzik magukat. Azért jó ha vannak radikálisok, mert a diplomatáknak van kire mutogtni: "ha velünk nem egyeztek meg, akkor jönnek a radikálisok!".
Csak azt nem értem,h. miért nem lehet ezt személyeskedö jelzök, kioktató és sértö mondatok nélkül leírni? Vagy ez helyettesít valamit, amit otthon nem kaptok meg?
Vagy azért,h. a szövegem második felében föltett kérdésekre ne kelljen reagálni?
(1) Milyen ország az ahol a népszavazás elött pár hónappal hozzáidomítják az alkotmányt, amely 1949-böl származik? Ott ahol állítólag rendszervákltozás történt! De még egy gyökeresen új alkotmányt sem voltak képessek megalkotni?
(2) Emlékszem arra a 1997-s népszavazásra. Abba volt eredetileg besummantva a födtörvényröl szóló két másik kérdés. Amit kedden törvénybe iktatott az országgyülés ballib többsége, majd csütörtökön a "drága, aranyos" Árpi bácsi gyorsan alá is írta, jól tudván, hogy az a
Alktmánybíróság foglalkozik vele hétfön. Kedden meg is vétózta az Alkotmánybíróság, mert a népszavazás elöbbre való....Szép munka volt! A www.valasztas.hu -ban még most is szerepel a két földtörvénnyel kapcsolatos kérdés, amit törölni kellett, de sosem tartottak róla népszavazást, pedig több mint 200.000 aláirás gyült össze. A magyar palitikai elit a szönyeg alá söpörte...
Tévedsz, azért volt érvénytelen, mert nem volt 25% IGEN (az összes szavazásra jogosult %-a). A 49,24% afölötte van a megkívánt 40%-os részvételi aránynak.
(Gyk. egy szavazás akkor is érvényes lehet, ha csak 40% megy el szavazni, de a leadott szavazatok 62,5% IGEN (vagy éppen NEM). Ezzel mind a két feltétel teljesül. Minél magasabb a részvételi arány, annál kisebb valamelyik válasz gyözelméhez szükséges arány. Felhasznált irodalom: Számtan-mértan az általános iskolák 7. osztálya számára)
Láthatólag vannak nemzetek amelyek értik. Söt még reklámozzák is. Olvasd el a témanyító sorokat. Az a kérdésem az "mire gondolt a Szochnut leköszönö elnöke?"
bármilyen hangosan is ismételgeti, de akkor sem fogom még tudni a kérdése nyomán, milyen előnyöket firtat?
Arra kíváncsi-e, hogy nekem, aki magyarállampolgárságúnak születtem, és Budapesten lakom, milyen előnyeim származnak ebből, vagy azt boncolgatja, hogy a határainkon kívül élők milyen előnyökre tehetnek szert?
49,24% ment el szavazni. Ezért volt érvénytelen.Csak töled akartam olvasni az értelmezést. Mindez az alkotmányban szerepel. Amely 1949-el kezdödik....15 évvel a rendszerváltozás után.
"...ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele, de legalább az összes választópolgár több mint egynegyede a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott."
Csak azt nem étem minek szerepel ott a "több mint a fele", ha a "legalább" is utána van? Milyen ország az ahol a népszavazás elött pár hónappal hozzáidomítják az alkotmányt, amely 1949-böl származik. Ott ahol állítólag rendszervákltozás történt. De még egy gyökeresen új alkotmányt sem voltak képessek megalkotni?
Emlékszem arra a 1997-s népszavazásra. Abban vol besummantva a födtörvényröl szóló két másik kérdés. Amit kedden törvénybe iktatott az országgyülés ballib többsége, majd csütörtökön a "drága, aranyos" Árpi bácsi gyorsan alá is írta, jól tudván, hogy az alktmánybíróság foglalkozik vele hétfön. Kedden meg is vétózta az Alkotmánybíróság, mert a népszavazás elöbbre való....Szép munka volt! A www.valasztas.hu -ban még most is szerepel a két földtörvénnyel kapcsolatos kérdés, amit törölni kellett, de sosem tartottak róla népszavazást, pedig több mint 200.000 aláirás gyült össze. A magyar palitikai elit a szönyeg alá söpörte...
97 húliusában elfogadták, hogy kell a választópolgárok 25%-a+1 szavazat ahhoz, hogy eredményes legyen egy népsztavazás.97 novemberében volt a NATO népszavazás.
Ergo, akkor már ez volt a törvény és nem volt eredménytelen, mert már nem kellett az 50 %, ahogy írtad, tehát tévedtél - a NATO nsz. eredményes volt.
Ha baromi nagy betűkkel írsz, akkor se volt igazad.
"Akkor annak örülsz, azt tartod gyözelemnek,h. kireksztettetek kb. 3 millió magyart" + még min annyi pl románt meg cigányt,akiknek kifejezetten megérné élni egy ölébe pottyant,jogokkal járó áp-al.