egészbélszínt borsozod,megkened mustárral,és olajat öntesz rá.
pár napig érleled hütőbe, majd4-5cm-es szeleteket vágsz és egy picit megnyomkodod,(nem klopfolod). pici olajba pár perc alatt megsütöd angolosra,vagy félangolosra.
elmondom:)
végül kétféleképp fogom megcsinálni:
bélszínlángos zöldvajjal
meg
bélszín sárgabarackos sajtos kalapban
mert egy irtó hosszú darabot vettem:D
köszönöm
nagyon jól hangzik a javaslatod, ki fogom próbálni
(egy kicsit rosszul esett hogy teljesen hülyének tartasz, de hát .....)
szoktam főzni, sütiben egészen fenomenális tudok lenni csak bélszínnel nem volt még tapasztalatom , mivel meglehetősen drága...de olyan szépen nézett ki nem tudtam neki ellenállni
Boldog Karácsonyt:)
Ha holnap esedékes a hami, akkor sürgősen pácoljátok be!!!!! A "bundátlan" áldozatot vágjátok kb 1-1,5 cm vastag szeletekre, a bundásítottat kicsit vékonyabbra és sürgősen kenjétek meg jóféle mustárral és olajjal, egy kis bors sem ártott még neki. Én hűtőzacsiba szoktam tenni, öntök egy kis olajat, aztán bekötöm a zacsit, mehet a hűtőbe. Csak sütéskor sózom!!! Amikor sütni akarod, nem kell már olaj a serpenyőbe, elég az ami rajta van. 3-4 perc oldalanként. A bundásítottat ki kell klopfolni én csinálnék neki egy kis fokhagymás- reszelt nyerskrumlis palacsintatésztát és abba forgatnám, majd rántott szelet módjára kisütném. Köret? Ami jól esik hozzá!!
A Fővámtéri csarnokban egy hirtelen ötlettől vezérelve vettem egy darab bélszínt....most itt nézünk farkasszemet a bélszín meg én:) és fogalmam sincs hogy lehet finomat csinálni belőle......
nincs valakinek valami tuti receptje amihez nem kell libamáj ellenben el lehet kápráztatni vele számomra fontos embereket?
lécciléccilécci.......:)