Keresés

Részletes keresés

Dunit Creative Commons License 2015.01.05 0 0 72

"Remélem em halt meg teljesen  a topic...:) "

írja az előttem szóló majd 3 hónapja.

aztán el gondolkodom azon, hogy nálunk  még mindig ha valaki béteszi a lábát más házába / lakásába, pl. bérlőként, akkor ha úgy tarja úri kedve, akár évekig is ellakhat úgy hogy nem fizet. Persze először fizet, majd fizetget, végül semmit se fizet. Nem fizeti a kialkudott bérleti díjat, aztán a közműveket, a közös költséget. Ha ügyes leszereli a követelőket elsőnek, de a végtelenségig nem lehet. Tudja, hogy a helyzet nehezen változik, mert neki 'jogai' vannak.

Ebben ráerősítenek a jogifórum néhány munkátlan jogászai  és néha a jogvédők is, akik nagy csínadrattával védik az ilyen senkiháziakat.

Elpotyázhatnak jó eseteben 2 - 3 millát is. Ok. a többség a 300 -500 ezernél felszívódik.

Azután ha meg valaki  elnézi a fizetős utat és ráhajt akkor  mindjárt 15 eft -tal kezdik a sarcot.

Csak azért hogy tudjátok ilyen a jog a lakásügyekben.

és még a naivak rínak, hogy nincs elég bérlakás  !

Gyu88 Creative Commons License 2014.10.19 0 0 71

Sziasztok!

Remélem em halt meg teljesen  a topic...:)

Szeretnék segítséget kérni egy jogi ügyben!

Nagyvonalakban az történt ,hogy a házunktól kb 6m-re eltörött egy főnyomócső,és eláztatta az udvart...

A ház belső falain jelentkeztek repedések, ami vélhetően attól van hogy nincs alatta vízszigetelés!

A vízügy biztosítója nem akar fizetni , mert elvileg az épület avult!(vályogház, szerintem az 50es évek előt épült), A lakás fel lett újítva, az alap jó, a tetőszerkezet könnyű, és nem válaszfalra terhelt... Tudom hogy ma már kell a vízszigetelés, (mivel a lakás B energiaosztályú) mert költöttünk a felújításra korszerűsítésre, és ezért kicsit rossz érzés hogy csak mert régi, de semmi baja, le kellene nyelni hogy elárasztották a házat!

Tudnátok segíteni hogy jogszabályi megkötés van e a válaszfalak vízszigetelését illetően,hogy mióta kötelező stb...?! [Lehet butaság,de per pillanat csak így látom esélyét h megfoghatom őket!!!]

Előre is köszi!

Üdv Gyula

Palási Creative Commons License 2014.05.31 0 0 70

Azért nem úgy van az, hogy nem érdemes ügynököt fizetni.

Ha az eladandó ingatlan a kínálótól távol van, akkor bizony elkél.

Viszont ha valaki az eladandó ingatlanban lakik akkor már megkérdőjelezhető. Vagy a bizalmatlannak is felesleges pénz kidobás. Találkoztam olyannal, hogy megyünk a mustrára és szabadkozik az ingatlanos, hogy még várni kell, mert a tulaj úton van. Volt úgy hogy 10 percet is várni kellett, sőt volt úgy hogy faképnél hagytam az ingatlanost.

N émelyek (mármint eladók ) úgy tesznek mintha a lányukat bocsátanák árúba - informálják a vevőt.

nem mindegy kiveszi meg az ingatlant ?

Egy lényeges dolog van   - legyen fizetőképes.

Ellenörző Kód Creative Commons License 2014.05.30 0 0 69

Ha valóban csak annyit tudnak, valóban kár. Akadnak persze, aki annál is többet, de valóban, a legtöbb agent képzetlen.

Előzmény: freesleep (68)
freesleep Creative Commons License 2014.05.30 0 0 68

látod, pont ezért nincs értelme ingatlanügynököt megfizetni, kb azt tudják, amit én is:)

nem beszélve arról, hogy ez így sokkal inkább opel opeláron...

Előzmény: Ellenörző Kód (67)
Ellenörző Kód Creative Commons License 2014.05.30 0 0 67

Akkor meg is válaszoltuk a kérdésedet. De mindenképpen tájékoztasd a lehetséges érdeklődőt a ház állapotáról: előbb utóbb minden házat fel fognak újítani.

Persze ez nyilván tükrözi az ár/érték arányt, a legtöbb vevő 5-ös állapotú ázba szeretne költözni, leetőleg óccsóért.

Csak a szokásos:  az Eladók a Moszkvicsot Merci áron, a vevők viszont a Mercit Moszkvics áron szeretnék.

Előzmény: freesleep (63)
freesleep Creative Commons License 2014.05.30 0 0 66

egyébként meg egy jól vakolt 100+ éves ház egyetlen dologban különbözik a vakolatproblémástól

Előzmény: Calcitos (64)
freesleep Creative Commons License 2014.05.30 0 0 65

ha valaki megnézi, úgyis látni fogja

Előzmény: Calcitos (64)
Calcitos Creative Commons License 2014.05.30 0 0 64

"  , a ház rozzant, a lakás nem "  

az igazi csapda, ilyent bevallani ?

A rozzant házakat kerülni kell.

A lakást még csak felújíthatjuk (pénz és kitartása kérdése ), de egy ház felújítása nehezebb ügy.

Előzmény: freesleep (56)
freesleep Creative Commons License 2014.05.30 0 0 63

ezek megvannak, eleinte napi 80 ingatlanos hívott fel, most - pár héttel később - már csak olyan 5-6

nem nagyon akarok 1 milát adni egy ingatlanosnak, annyival kevesebbért szerintem én is el tudom adni

Előzmény: Ellenörző Kód (62)
Ellenörző Kód Creative Commons License 2014.05.30 0 0 62

Sk. Nehéz, de nem lehetetlen, probáld meg a com.on, kreditelj, csinálj jó képeket és alaprajzot, igy is 5böl 4 ingatlanos lesz, aki felhiv,  Ha egy hónapig semmi, akkor add ki 3-4nagy hálozatnak; arrafele a Dh, cdci, otp és talán starting a jó.

Előzmény: freesleep (61)
freesleep Creative Commons License 2014.05.30 0 0 61

ezeket én is tudom, igazából az érdekelne, hogyan tudom eladni

Előzmény: Ellenörző Kód (60)
Ellenörző Kód Creative Commons License 2014.05.30 0 0 60

Ha Ii. Em. Felett van, és nincs lift, értékcsökkentő. Melyik utca?

Előzmény: freesleep (59)
freesleep Creative Commons License 2014.05.30 0 0 59

i, de gáz:)

Előzmény: freesleep (58)
freesleep Creative Commons License 2014.05.30 0 0 58

mindkettőre néz helység, emeleti és 15-16 m közt

Előzmény: Ellenörző Kód (57)
Ellenörző Kód Creative Commons License 2014.05.30 0 0 57

Utcai udvari? Emelet?  Utca? Milyen árra gondoltál?

Előzmény: freesleep (56)
freesleep Creative Commons License 2014.05.30 0 0 56

aha, 74 nm, hall, szoba, étkező, cirkófűtés, 6. kerület, a ház rozzant, a lakás nem

Előzmény: Ellenörző Kód (55)
Ellenörző Kód Creative Commons License 2014.05.30 0 0 55

Te vagy a tulaj? És a paraméterek?

Előzmény: freesleep (54)
freesleep Creative Commons License 2014.05.30 0 0 54

aha, köszi!

Előzmény: Ellenörző Kód (53)
Ellenörző Kód Creative Commons License 2014.05.30 0 0 53

Ez...

iamtwo Creative Commons License 2014.05.27 0 0 52

Köszi!

Az általad feltett kérdések jogosak és fontosak, de jelen ügyben nem relevánsak. Jelenleg egyedül a lakástakarék (betét+kamatok+állami támogatás) jövőbeli felhasználhatósága kérdés(es).

Előzmény: Dunit (51)
Dunit Creative Commons License 2014.05.27 0 0 51

Most akkor be akarod vonni vagy sem ?

A vevő részletre fizet ? Ok, de mennyi ideig és mi a biztosíték ?

Én ha eladó lennék csak olyan részletbe mennék bele, hogy a 75 % egy összegben és a maradék egy éven belül. De hát kitalálták a hitel intézeteket, azok hiteleznek megfelelő garanciákkal.

A kérdésre az egyszerű és sommás válasz  : ha az eladó bízik az ígéretekben, semmi akadálya.

Előzmény: iamtwo (50)
iamtwo Creative Commons License 2014.05.27 0 0 50

Kedves fórumozók! Egy lakásvásárlásba, ahol a vevő részletekben fizet az eladónak, be lehet vonni lakástakarék-pénztárat?
Tehát részletre vásárolja meg, csak lerendezik egymás között, nincs hitelintézet.

Fogár Creative Commons License 2014.05.27 0 0 49

a mi társasházunkban hasonló a történet...bár annyival,hogy panelprogramot nyert a ház

most zajlik majd a szerződéskötés állambácsival, lakástakarékok megkötése...stb

itt egy lakásra eső önkököltség az kb 1,5millió Ft

itt sem mindenki szeretné, viszont a közgyűlés/lakógyűlés megszavazta

én örülök,hogy ebben nem kell már részt vennem,mert pont eladtuk a lakást...

itt is közös költségbe lesz beleépítve a többletköltség-és lehet 5-10 éves futamidőt,ill egyben kifizetést is választani...szóval sok a lehetőség

azért nem horrorisztikusan emelkedik meg a költség...mondjuk 8000 Ftról 14-16ezer arra a pár évre...de én azt gondolom,hogy maga a költségnövekedés más oldalon (pl fűtés...) komoly költségcsökkenéssel fog együtt járni

amúgy nálunk nem lakásfelújítás/hanem házfelújítás lesz (hőszigetelés,tetőszigetelés,kéménybélelés)

továbbá...nem kölcsönt vesznek fel a lakók-nem kerül jelzálog a lakásra, hanem lakástakarékkal kombinált kölcsön lesz

sajnos itt a mi házunkban is van jópár kőfej...szerencsére már csak 4 hétig lakunk itt ebben a "haladó szellemű" házban

Előzmény: kanális (48)
kanális Creative Commons License 2014.05.16 0 0 48

Üdv. Azt kérdezem a szakértőktől, hogy 1 társasházi szövetkezet csinálhat e olyat,hogy 51%-os többségi szavazattal , kölcsönt vetet fel minden lakóval egy lakásfelújításra. Nem kevés összeget 10 éves futam időre.

A szövetkezet felveszi a pénzt, a havi törlesztőt pedig beleolvasztja a közös költségbe. Mondom, mi van ha én nem tudom ezt fizetni.Válasz, olyan nincs kötelező, olyan mint a közös költség.- hisz, a többség megszavazta(de nem mindenki).

Bele kényszeríthetnek engem ilyenbe?

Fogár Creative Commons License 2014.04.03 0 0 47

igen,móka

bár én nem szórakoztam rajta

nem mentünk bele

emiatt ki is bukott mi az igazi gond,mi van a háttérben

nem mert foglalózni,mert még kéne eladniuk egy lakást,hogy biztosra meglegyen a pénz...ne kelljen hitelt felvenni...stb...stb...én baromi mosolygósan és kulturáltan vettem ezt tudomásul,mivel akarja a lakást-és vételi szándékát fenn tartja-csak halasztjuk az adásvételit...ellenben mélységesen felháborít,hogy eme nem apró dolgot nem közölték előre...komolyabban sem vettem volna a dolgot

vicc...2 olyan vevőnk lenne a lakásra,akinek még eladnivalója van...

Előzmény: Varek1 (46)
Varek1 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 46

10 % féléves várakozásra, azután vissza lép. Na ne ! Ez móka !

Gyakorlatilag semmit sem kockáztat.

Az a 10 % foglalónak jó pl. 3   - 5 hónapra, de nem előlegnek. Az ingatlan közvetítők gyakorlata, hogy kérnek úgynevezett vételi szándékot. Ez szokott lenni olyan  2- 5 %, de nem ám fél évre, hanem gyakorlatilag  1, néha másfél hónapra. Ha addig nincs kész a vevő, bukta a pénz.

Tőlem már 1 hét után kérték volna a nyilatkozatot/ szándékot, mondtam fiúk ez nem lóverseny.

De van úgy , hogy az ilyen versenyben alulmarad az ember.

Kérjél  3,5 % foglalót , az lenne kerekítve   300 eft.,  és árulod tovább a házat, ha van vevő bekalkulálod a dupla visszafizetést, ha lejár a félév tied a pénz. Aztán újabb foglaló !

Előzmény: Fogár (45)
Fogár Creative Commons License 2014.04.03 0 0 45

aha,köszi

merre van a jogi fórum?

hát alapvetően 10% előleget adnának...8,4 millió a vételár

addig nem lenne birtokbaadás,amíg ki nem egyenlítik a teljes vételárat-addig nem költözne be természetesen

nehéz az ingatlan eladása-tény,hogy nem megy pikkpakk...

Előzmény: Varek1 (43)
Varek1 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 44

Menj a jogi fórumra.

Ott eligazíthatnak.

Előzmény: Varek1 (43)
Varek1 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 43

Mondjad neki ,hogy akinek nincs pénze lakásvételre az, ne vegyen.

Speciel én se adtam foglalót (igaz egyről lemaradtam )

"a lakás vételárát előreláthatólag október elején tudná teljesen kiegyenlíteni"  Nos akkor jelentkezzen újra.

Amúgy eléggé elméleti ez az előleg, mivel azt az egyszerű tényt se tudjuk hogy tulajdonképpen mennyi ?

Hány % a kialkudott vételárnak ? Be költözne e vagy sem és még sok minden homályos. ha tudható hogy mennyi az előleg talán folytathatjuk.

Az alapelvem : foglalót csak keveset, előleget bármennyit. Természetesen más az érdeke a vevőnek és más az eladónak. A kettőt kell valahogy összehozni. Fizethet egyébként előleget is  mondjuk   a vételár 60 -65 % a, de  azért ki kell kötni hogy ebből a foglaló 30 %  nagyjából úgy hogy ez az összeg fedezze  a tényleges kielégítésig a bérleti díj dupláját.

Pl. 8 milla lakás, 6 millát fizetne előlegként  10 hónap múlva fizetné a megmaradt összeget, tehát 2 millát, arra a 10 hónapra a bérleti díj  10 x  60 eft azaz 600 eft Beleírjátok a szerződésbe hogy  előleg 6 milla és ebből a foglaló  1,2 milla.

Ha meggondolja magát elviekben nem kell visszaadni ezt ez  1,2 millát.

De mi van ha nem megy el ??

Akkor 6 milláért adtad el a házat.

Halkan jegyzem meg, elég nehéz manapság az ingatlan értékesítés

Előzmény: Fogár (42)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!