Keresés

Részletes keresés

PBGI Creative Commons License 2007.05.09 0 0 34
Örülne, hogyha csak egyszer lennének annyian egy MSZP gyűlésen, amennyien egy ad hoc szervezett Fidesz gyűlésen vannak...
Előzmény: PBGI (33)
PBGI Creative Commons License 2007.05.09 0 0 33

Avitt?

Na, ezt jól megmondta!

Előzmény: Törölt nick (32)
luciluca Creative Commons License 2005.01.06 0 0 30
Drágaságom! Olvastalak. Jó fej vagy. Ennyi... :-DDD
Előzmény: Törölt nick (28)
szigetelőszalag Creative Commons License 2005.01.06 0 0 29

Minek-minek?

Az ideológiai harc miatt!

Ha nincs ördög, akkor festünk.

Előzmény: Magyarpolgár (-)
luciluca Creative Commons License 2005.01.06 0 0 27
Veled nekem semmi bajom nincsen. A hun itt, hun ott feltűnő faszisták száma pedig elenyésző... ;-)
Előzmény: Törölt nick (26)
luciluca Creative Commons License 2005.01.06 0 0 25
Nem. Hun itt, hun ott feltűnik ugyan néhány, de ez még kezelhető ... :-DDD
Előzmény: Törölt nick (24)
Luby Creative Commons License 2004.12.19 0 0 23

Egy másik dimenzióban gondolkodsz, sajnálom. Minden mondatod igaz, csak én nem arra reagáltam, amire te vélted.

Az alapmondat, amire te reagáltál arról szólt, hogy melyik rendszer milyen alapon gyilkolászott. Itt szóbakerült a faji és osztály , vagy valami ilyen, ha jól emlékszem.

Mindkét XX.századi rettenetnek sok féle áldozata volt. Lehetett faji, vallási, anyagi, politikai, szexuális, véletlenszerű. Nem igen vethetnek egymás szemére semmit. Mi magyarok, főként magyar zsidók és magyar polgárok mindkét rendszert "kifogtuk". A nálunk sokkal szerencsésebb nyugat csak a nácizmust szenvedte el. Ezért elnézőbb a kommunistának álcázott diktatúrákkal. Nekem csak az okoz problémát, ha az egyik diktatúra maga az ördög műve, míg a másik elnéző mondatokat kap. Nekem tényleg teljesen mindegy, hogy embereket milyen alapon tesznek tönkre, zárnak be, kíniznak, vagy gyilkolnak meg. És nekem egy halott is sok.   Gábor

Előzmény: Triste (21)
Derek Creative Commons License 2004.12.19 0 0 22
Bocs azokat kihagytam.
Előzmény: Triste (21)
Triste Creative Commons License 2004.12.19 0 0 21
Aztán én már olyan végletesen bárdolatlan kérdéssel már nem is mertem zavarni puzdra barátomat - persze, Luby barátomtól (aki Gábor), így is megkapom a magamét - , hogy vajon a náci koncentrációs táborokban léteztek-e homoszexuálisok, akiket csakis szexuális beállítódásuk miatt ítéltek kínszenvedésre, natalán halálra? S vajon hova sorolható az a "fajilag tiszta" német, aki szellemi fogyatékos mivolta miatt kapott méreginjekciót...
Előzmény: Derek (19)
Derek Creative Commons License 2004.12.19 0 0 20

"elso koncentracios tanborban kizarolag kommunistak, szocialdemokratak es szakszervezeti vezetok voltak az elso evekben." 

Meg nem keves egyhazi ember is.

Előzmény: Derek (19)
Derek Creative Commons License 2004.12.19 0 0 19

"Tehát a náci koncentrációs táborokban nem is léteztek politikai foglyok."

A naci koncentracios taborokban az elso evekben kizarolag politikaiak voltak. A zsidoik  deportalasa evekkel kesobb kezdodott. meg a nemeteke is.az 1933-ban Dachauban megnyilt elso koncentracios tanborban kizarolag kommunistak, szocialdemokratak es szakszervezeti vezetok voltak az elso evekben.

Amugy mar kicsit unalmas,hogy a nacizmust es az olasz fasizmust kulon rendszerkent kezelik egyesek.,Gyakorlatilag a fo meghatarozoikban azonosak voltak egymassal. A fajelmelet nem a meghatarozoja volt a naci rendszernek ,hanem a kulonos.

Előzmény: Triste (16)
Triste Creative Commons License 2004.12.19 0 0 18

"egy együgyű és kötekedő kérdést tettél fel. Kár, mert ezt kultúráltan is közölni lehetett volna."

Igazad van, kedves Luby barátom (aki Gábor): ilyen irdatlanul kulturálatlan mondat, és most remélem, megbocsátasz, kedves Luby (aki Gábor), hogy idézem magam -"Tehát a náci koncentrációs táborokban nem is léteztek politikai foglyok" - talán még soha nem volt olvasható az Indexben. Persze, úgy kell nekem: sejthettem volna, hogy Luby barátom (aki Gábor) a kulturált forma és tartalom egyik elkötelezett és kivételt nem ismerő élharcosa: hiszen, ha kellett  - igen, emlékszünk rá kedves Luby (aki Gábor) -  , hány és hány eszmetársadat is rendre vagy józan feddésben, sőt, megsemmisítő bírálatban részesítetted kulturálatlan közlése miatt. Igaz, belátom, a "Tehát a náci koncentrációs táborokban nem is léteztek politikai foglyok" kitétel borzalmassága példátlan, s mint ilyen, joggal nyugtalanítja kivételes és a társadalom számára iránymutató kritikai érzékedet. Én mindenestre tudom, kedves Luby barátom (aki Gábor), hogy amúgy érzékeny pszichédre és szellemi képességeidre ez a szörnyű incidens nem fog visszafordíthatatlan hatást gyakorolni: az tehát - bizony! - marad ugyanolyan, mint amilyen most...    

Előzmény: Luby (17)
Luby Creative Commons License 2004.12.18 0 0 17
De léteztek. Viszont arányai miatt egy együgyű és kötekedő kérdést tettél fel. Kár, mert ezt kultúráltan is közölni lehetett volna. Gábor
Előzmény: Triste (16)
Triste Creative Commons License 2004.12.18 0 0 16

"Csak míg a nácizmus faji alapon-, addig a kommunizmus eszmei alapon válogatta áldozatait."

Tehát a náci koncentrációs táborokban nem is léteztek politikai foglyok.

Előzmény: puzdra (7)
wizes Creative Commons License 2004.12.18 0 0 15

Nem az ittenit.

wizes.

Előzmény: wizes (14)
wizes Creative Commons License 2004.12.18 0 0 14

Ma jó nap van!

2. qrva jó hozzászólás!

Tolvaj Deziét nem veri, de naon jó!

wizes.

Előzmény: b.viridis (3)
Luby Creative Commons License 2004.12.18 0 0 13

Ha egy hülyeség beindul, akkor nagyon nehéz megállítani. A legtöbb ember tudatában a fasizmus volt a rasszista-gyilkolászó-hitleráj. Nem az volt. az a nácizmus. A fasizmus néhány közös érdek miatt és személyes diktátori kapcsolatok miatt szövetséges volt. A nácizmus, mint minden jelzősszerkezetű szocializmus (nemzeti szocializmus, internacionalista szocializmus) rasszista, gyilkolászós, diktatórikus és bukásra ítélt.

A kérdés, a topic címe. Antifasizmusra ma annyira van szükség, mint Izaura felszabadítsára pénztgyűjteni. A fogalom életbentartására két fontos motívum miatt van szükség. Valami eszement logika szerint ezen a fogalomkörön lehet szélsőjobbra sodorni a polgári politikai erőket. Másrészt támogatást kapni azoktól a hatalmaktól, akik a szörnyű XX. században csak a nácizmust szenvedték el, a kommunizmusban csak egy távoli, leküzdendő botlását látták az emberiségnek. Ezért megbocsátóbbak az utódoknak, mint ha egy  Dianna hőzöng minden eredmény nélkül.

Meggyőződésem, hogy fel kell lépni minden olyan jelenség ellen, mely a XX.századi két iszonyathoz kötődik, azt mentegeti, vagy tagadja, élesztgeti, vagy példaképeket választ belőlük. A legsúlyosabb bűnt az követi el, aki a rendszerek áldozatainak a számát mérlegeli, darabra méricskéli a megölteket, vagy fajra, nemre,vallásra való tekintettel az áldozatokat rangsorolja. Az élet az élet. akkor is, ha zsidó, ha cigány, ha orosz, ha magyar. 

Sajnos vannak panelítéletek, amiket gyakorlatilag senki sem gondol végig, csak hívatkozik azokra. És ezzel cinkossá válik. 

Tolvaj Dézi nagyszerűen fogtad meg a dolog nyitját. Az olasz ellenállók, valódi antifasiszták (nem a 60-as években születtek!) drasztikusan megoldották a fasiszta vezér ügyét. Meg annak a nem tudom nevű nőnek is vele.Képzeld el, ha ez minden országban így történt volna ahol fasizmus, nácizmus, kommunizmusnak nevezett akármi volt, milyen békésen élnénk,mennyire más lenne a világ.   Gábor

Előzmény: Tolvaj Dezi (10)
Mitoszkiller Creative Commons License 2004.12.18 0 0 12
a mózeshitűek viszont régen és most is
Előzmény: odba (4)
figyelő Creative Commons License 2004.12.18 0 0 11

Teljesen érthetőnek tartom, ha zavar...

A helyedben engem is zavarna.

Tolvaj Dezi Creative Commons License 2004.12.18 0 0 10
Minek ma antifasizmus? - kérdezi Mussolini, és elégedetten lenéz a palotája erkélyéről.
b.viridis Creative Commons License 2004.12.18 0 0 9
Magyarpolgár kollégát éppen az előbb tett hitet a nemzetiszocializmus mellett egy másik topikban. Beszéljétek meg együtt.
Előzmény: Ditel (6)
odba Creative Commons License 2004.12.18 0 0 8

Pl: újfasiszták, itthon, külföldön, mindenhol.

És hidd el, hogy szeretnének, másképp minek állnának be a brancsba?

Előzmény: Magyarpolgár (5)
puzdra Creative Commons License 2004.12.18 0 0 7
A fasizmus nem azonos a nácizmussal. Ez utóbbival a bolsevista-kommunizmus azonos. Csak míg a nácizmus faji alapon-, addig a kommunizmus eszmei alapon válogatta áldozatait.

Előzmény: Ditel (6)
Ditel Creative Commons License 2004.12.18 0 0 6
Mutass egyetlen egy nácit.
B.Dianát ha kérlek ne...
Magyarpolgár Creative Commons License 2004.12.18 0 0 5

0 fasiszta szeretne gyilkolászni.

Nincsenek is fasiszták.

Valami forrást az állitásodra?

odba Creative Commons License 2004.12.18 0 0 4
A keresztények már elég régen gyikolásztak, a fasiszták viszont még most is nagyon szeretnének. Ezért.
b.viridis Creative Commons License 2004.12.18 0 0 3
Szvsz ezzel ki is merítettük az összes potenciális értelmes hozzászólás tárházát, hogy adjak a pleonazmusnak is. :-)
Előzmény: wizes (2)
wizes Creative Commons License 2004.12.18 0 0 2

Én még közben cenzúráztam magam, ezé nyerté!

o))

wizes.

Előzmény: b.viridis (0)
wizes Creative Commons License 2004.12.18 0 0 1

Nulla.

wizes.

b.viridis Creative Commons License 2004.12.18 0 0 0
Nem nulla logika.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!