Ha weblapon gépelek be szöveget a hosszú ö és ü helyett Q-t és q-t ír. Mi a túró ez?
(XP, IE6 -egy évig gond nélkül ment. NAV és pár spyware keresöprogi átnézte, nincs vírus...)
Yeesss!:) Átállítottam a nyelv beállításoknál a "Language for onon-Unicode programs"-nál angolról magyarra és most műxik! :)) Nemtom ki állította át és miért, de mindegy, mosjó. Köszönöm a segítségedet azért!
Végső esetben azy is megadhatod, hogy milyen rendszered van, milyenek a nyelvi beálltások stb... égyébként mi az a "formázás", ami nem megy Mozillában?
Sziasztok! Nekem ugyanez lenne a problémám, mint a topiknyitónak, de sajnos nem sikerült megoldanom a Google Toolbar kikapcsolásával. Ha esetleg valakinek van rá ötlete, hogy még mitQl lehet, légyszi írja meg.
S.O.S. segítségre lenne szükségem, Ti biztosan profik vagytok a számítástechnikában, nem úgy mint én. Ma reggel leültem a gépem elé, és megláttam a monitoromon egy ikont, ami egyből felkeltette az érdeklődésemet. Egy kis monitor alatta egy kis kéz. Arra gondoltam, hogy meg van osztva a gépem mással is....., szóval valaki állandóan figyeli a munkámat, vagy talán a levelezéseimet, nem tudom. Tudnátok segíteni nekem, mert a helyi IT szakembert erről nem igen faggatnám, ki tudja.....???!! :-(
Az UNICODE keze betette a lábát... mit telepítettél mostanában?
Ő = 0150H P=50H
ő = 0151H Q=51H
Ű = 0170H p=70H
ű = 0171H q=71H
tehát valamilyen csoda folytán a kétbyte-os (uni)kód alsó byte-ja kerül a szövegbe
Több helyen kérdeztem, de nem tudott senki sem segíteni. HülyeségbQl a gugliban rákerestem pár hosszú ö-t tartalmazó szóra és hozott fel ilyen találatot. Tehát nem egyedi a probléma. De mi ez vajon és hogyan hárítható el?