Keresés

Részletes keresés

untyi Creative Commons License 2005.05.06 0 0 201
Ha zsidó származású vagy, miért írod magyarnak magad? Persze, értem mire gondolsz, de pontosabban kellene fogalmazni.
Előzmény: Luby (-)
action Creative Commons License 2005.05.06 0 0 200
Hát ez az a szokásos előítélet!
Előzmény: Luby (199)
Luby Creative Commons License 2004.12.20 0 0 199

Nagyon részletes és tanulságos volt, amit írtál. Köszönöm. Sok új infohoz jutottam és ezért hálásnak kell lennem. Van,ami engem is megvezet időnként, ha felteszem magamnak a kérdést: melyik az a párt, amelyiktől nem lenne idegen egy bizonyos megszólalás. Ilyenkor a tapasztalataimra támaszkodom. És úgy éreztem, hogy az SZDSZ az, amlyiknek legkevésbé fontosak a hagyományos értékek. De le is írtam, hogy nem tudok konkrét állítással előállni.

Maczót nem tartom annyira profinak, hogy egy ilyen súlyos következményeket hordozó mondatot ki tudjon találni. Lehet, hogy ő fogalmazta meg,de a visszautalásnak lehetett valami alapja. (egy folyosói vita, vagy valami más).

Tudod Torgyán, Maczó, vagy Dénes János, igaz különböző okokból nem hiteles források nekem. Nem is igen figyeltem rájuk. Egy dolog biztos: valamilyen formában elhangzott a kérdéses mondat. Majd elindult kalandos útjára. Mint ahogy elhangzott a tetemcafat kifejezés is. Ezek, meg a komcsizás, a hazaárulózás, a fasisztázás, a neonácizás mind mind egy-egy nagyteljesítményű árokásógépet képviselnek.  Gábor

Előzmény: voks02 (198)
voks02 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 198
Látod-látod, így jár az, aki ilyen-olyan emlékezetekre és súgásokra hallgat, holott a hiteles dokumentumok itt vannak a kezünk ügyében.

Az SZDSZ nem tilatkozott a koronás címer ellen, hanem a Kossuth-címer mellett érvelt. Tette ezt egyébként sok mindenki mással együtt, mert — akármennyire furcsa ez a mai politikai közélet ismeretében — akkoriban számos ilyen kérdésben nem egyértelműen a pártok között húzódött a törésvonal. Így például az MDF-bôl is voltak, akik a Kossuth-címer mellett érveltek (Szabad György, Varga János). Az SZDSZ egyszer (!) szólalt fel a vitában (Szabó Miklós, http://www.parlament.hu/naplo34/015/0150048.htm), tehát ha te nem is értesz egyet azzal, amit mondtak, azt állítani, hogy a legnagyobb elánnal, hát... Egyébként a Fidesz (akik nyilván szintén a Kossuth-címerre szavaztak) egyszer sem, ennél tehát az SZDSZ kétségtelenül többször.

Ami más államokat illeti, én ugyan nem értek hozzá, de a vitában akkor többször is említették azt az alapvetônek tartott heraldikai tételt, hogy a címerpajzson kívül levô korona teljesen más, mint a címerpajzson belül levô. A felül levô korona nem része a címernek, hanem a címertulajdonos rendi állását jelzi.

Ennél érdekesebb viszont az — tehát én is rosszul tudtam, bár kevésbé rosszul, mint te —, hogy Kis János nem szólalt fel ebben a vitában. Nem említett svájci sapkát, semmit. A vita 1990. június 8-án indult be, a szavazás 19-én volt (a két dátum távolsága ellenére nem volt közben vita, akkoriban még nem ülésezett folyamatosan a parlament, ezek egymás utáni ülésnapok voltak). Érdekességképpen, ez a 19-i szavazás más okból is emlékezetessé vált: ez volt az, amin Hámori Csaba idegen gombokat nyomkodott...

A svájci sapkát a parlamenti jegyzôkönyv tanúsága szerint G. Nagyné dr. Maczó Ágnes említette. Ô mondta elôször, hogy Kis János, "aki nemrég még svájci sapkának nevezte a Szent Koronát, államiságunk szimbólumát" (ez 1991. május 3-án történt, tehát majdnem egy évvel a parlamenti címervita után, http://www.parlament.hu/naplo34/099/0990006.html), majd késôbb Torgyántól is elhangzott, bár már kicsit másképp fogalmazva, az emlékezetes Új Hölgyfutár-affér kapcsán (http://www.parlament.hu/naplo34/101/1010012.html). Maczó Ágnes késôbb még egyszer megemlítette, majd Dénes János is. Évekkel késôbb Fekete Gyula már Tamás Gáspár Miklósnak tulajdonította, és micisapkáról beszélt. Majd késôbb megint Torgyán és Maczó. Ezekhez már nem adok linket, ha nagyon akarod, keresd ki ôket magadnak, én egyiket sem tartom olyan politikai szereplônek, akinek a szavára különösebben figyelni kellene.

Egyszóval, az egészet inkább "Hogyan születnek a legendák?" cím alatt tárgyalhatnánk. Szerzô Maczó Ágnes. Szép...

Igen, formállogikailag lehetséges egy ilyen válasz is. Csak éppen nem igaz. De félre ne értsd, nem kifejezetten az SZDSZ védelmében mondom. Úgy gondolom, nincs Magyarországon olyan párt (legalábbis az ismertek között, a többit a fene se tudja), amelyre ez igaz lenne. Még csak nyomokban sem, véletlenül sem.

Üdvözlettel,

Péter
Előzmény: Luby (197)
Luby Creative Commons License 2004.12.19 0 0 197

Lehet, hogy igazad van, lehet, hogy nincs. Egyikünk sem volt jelen akkor, legalábbis azt hiszem. Közben több felöl érdeklődtem és az az általános emlékezet súgása, hogy az elhangzott mondat Kiss Jánosé, és tartalmilag úgy szólt, hogy mindegy a hivatalos állami zászlónkon a korona, vagy egy svájcisapka jelenik meg.

Az viszont kétségtelen, hogy legnagyobb elánnal a szadesz tiltakozott a koronás címer ellen. Az európai "minta-llamok" többségének koronás címere van. Akkor miért a nagy tiltakozás? Erre lehetséges egy olyan válasz is, hogy zavarja az SZDSZ-t minden, ami a múltunkra, az identitásunkra, a hagyományainkra emlékeztet. Mert az ultraliberálizmus eszményképe a nemzet elhalása? Vagy nem?   Üdv: Gábor

Előzmény: voks02 (196)
voks02 Creative Commons License 2004.12.19 0 0 196
129-est elolvasnád még egyszer. Meg én is kérdeztem tôled valamit ez ügyben, de nem nagyon akaródzik válaszolni rá, látom.

De hogy még egyszer szerepeljen leírva, úgy látszik, elégszer nem lehet: Kis János mondta, de nem a koronára.

Üdvözlettel,

Péter
Előzmény: Luby (170)
liberálmensevik Creative Commons License 2004.12.18 0 0 195

A stílus más, de a helyesírási hibák hasonlóak, ezért gondoltam azt, hogy te vagy.

Előzmény: Luby (194)
Luby Creative Commons License 2004.12.18 0 0 194
Semmi gond. Nagyon remélem, hogy felismerhető a stílusom. Ha nem, akkor én megyek a mea culpába.  Üdv: Gábor
Előzmény: liberálmensevik (193)
liberálmensevik Creative Commons License 2004.12.18 0 0 193

Ha nem te voltál, akkor már megyek is a Mea Culpába.

lm 

Előzmény: Luby (192)
Luby Creative Commons License 2004.12.18 0 0 192
Rendben van, csak annyi a szépsáéghibája a dolognak, hogy a stílusból azonnal látnod kellett volna, hogy LGábor nem én vagyok. Soha az életemben nem léptem fel a disputára. Minden esetre nagyon bánt, hogy ezt a primitív, vérbunkó szöveget feltételezted rólam. Ha összevetetted volna a tőlem idézett mondatot és azt, amit utána idevetettél órdított volna róla, hogy nem egy embertől ered. Persze nincs harag, csak furcsa volt olvasni ezt a blődlit úgy, hogy bár ki feltételezi rólam a szerzőséget.  Üdv.: Gábor
Előzmény: liberálmensevik (191)
liberálmensevik Creative Commons License 2004.12.18 0 0 191

Kedes Luby, aki Gábor,

ezt írtad pár napja :

"Ha az örszág címerét lehülyézed, akkor legalább ugyanabban a mondatban ne kövess el durva helyeírási hibát. "

Ezt pedig egy LGábor írta a disputa fórumon :

"Egyébként az sem jobb ha valaki anniry szarik az
egészre, hogy nem képes erre szánni fél órát az életéből! Szarország szarpolgárai!

"Ma valami olyasmi történt ebben a mocskos országban, amiről - mind annak ellenére ami tizenőt éve folyik -
nem hittem, hogy megtörténhet!
"

Egy fórumon rengeteg helyesírási hibát követnek el, szidják is néha a saját országukat is, csak van aki jobban felháborodik ezen - ha más csinálja.

Meg van, aki szóva teszi, ha emez teszi.. :)

Előzmény: Luby (175)
Luby Creative Commons License 2004.12.17 0 0 190
Örülök, hogy velem örülsz! helló: Gábor
Előzmény: Juan Primo (189)
Juan Primo Creative Commons License 2004.12.16 0 0 189

Tök jó!

Na majd akkor akkor!

Üdv.

Előzmény: Luby (188)
Luby Creative Commons License 2004.12.16 0 0 188
Bár mennyire hihetetlen, nincs digitális gépem. Még titok, de azt kapok karácsonyra. Üdv.: Gábor
Előzmény: Juan Primo (187)
Juan Primo Creative Commons License 2004.12.16 0 0 187

Szkennelni?!? :)))

Próbálkozz inkább digitális fényképezőgéppel! ;)

Előzmény: Luby (185)
Luby Creative Commons License 2004.12.15 0 0 186

Megismétlem az örökbecsű igazságot pusztán tanulságul. Horn Gyuka mondta, igaz, hogy csak azt a részét az igazságnak, melyet hasznosnak tartott: "A tények makacs dolgok..."Ez igaz, de a bölcsesség így folytatódik "de védtelenek a csoportosítással szemben." Csak azért idéztem, mert nagyon is törődök a tényekkel, csak nem fogadom el a célirányos csoportosítást. Ennyi a titok. A pártatlanságról nem nyitok vitát, mert aki elkötelezte magát valamelyik irányba, az mindenkit, aki nem oda elkötelezett ellenfélnek tart.

Ha nem értik, nem érted, hogy mit jelent MA önvédelemből a kisebbik rosszra szavazni, akkor a világon semmit sem tudnak, tudsz arról, hogy mi fő a politika fazekában. Ha nem tűnik fel, hogy folyamatosan szűkülnek a demokratikus működés keretei, hogy folyamatosan és egyre gyorsabban szegényedik el az ország, hogy már nincs a hitelből vásárló lakosságnak megtakarított bankbetétje, amivel kompenzálni lehetne a túlköltekezést, hogy már nem csak az ellenzék az ellenség, hanem sorban mindenki, aki nem áll be hazudozni, eltusolni. (Pénzügyi Felügyelet-Szász; KSH Mellár (nem volt hajlandó kiszínezni a kétségbeejtő statisztikákat , Polt Péter, akinek pártatlan működése veszélyeztetheti a korrupciós botrányok politikai felelőseit; újabban Mádl Ferenc köztársasági elnök is a FIDESZ bábja itt egy topicban. Majd a Legfelsőbb Bíróság is , meg az Alkotmánybíróság is. Ejnye-ejnye. itt már "haladó" és tiszteséges csak és kizárólag a koalició. Bűnös, és ellenséges egy sor szakszervezet, civil szervezet; az egyházAK (fontos a többesszám!). Egyszóval mindenki, aki ellenáll az visszalopakodó egypártrendszernek, a hatalom kisajátításának.

Hát nagy vonalakban ezért a kisebbik rossz ma a Fidesz. És már az utóbbi hetekben nem is vagyok olyan pártatlan. Persze, még mindig nem szeretem a Fideszt. Csak ezt a koaliciót még kevésbé, mert a többség számára káros. Gábor

Előzmény: Pártatlan Lufi (176)
Luby Creative Commons License 2004.12.15 0 0 185

Olvastam, de hiába próbáltam bescennelni iszonyatosan ronda lett a pamut miatt. Az idén nyáron Platanosban jártam és Tesszalonikiben, ezért a következő felíratot viseltem (a görög betűkkel: Ime ungrosz. Ime: Gabor.  Egy elnagyolt piros és alul zöld csík között látszott a póló fehér színe.

Tavaly Callelában voltam , ott egy katalán (5 piros 4 ezüst csík) és egy magyar trikolór volt a pólómon. A felírat pedig spanyolul u.ez volt. Én magyar vagyok, Gábor vagyok. Így szoktam meg, így csináltam ezelőtt és előbbi kesergésemmel ellentétben így fogom ezután is, mert az LB kicsit visszadta a hitem. Újra kérem, hogy ne vedd zokon, de nem sikerülta valódi bemutatás.  Üdv.: Gábor

Előzmény: Juan Primo (181)
Ditel Creative Commons License 2004.12.15 0 0 184
Nehéz kérdés, de ettől még büszke vagyok a félmagyarságomra.
Fél ország magyar.
Luby Creative Commons License 2004.12.15 0 0 183
Eksn, Eksn! Úgy csinálsz, mintha az első szabadon választott kormány a jólétet, a kiegyensúlyozott gazdaságot, 0 szaldós egyenleget és így tovább örökölt volna. Mintha azt mondanád, hogy Kovács, Horn és társaik hétfőn este lefeküdtek volna kicsi ágyacskájukba és  kedden reggel önként lemondtak volna az egypárt rendszerről, a hatalmukról, a kizárólagos előnyeikről. Egy éjszaka belátták volna, hogy a kádári út sehova sem vezet és varázsütésre demokratákká váltak. Nem így történt.! Gábor
Előzmény: action (178)
pannonbetyár Creative Commons License 2004.12.15 0 0 182
mi az a villásfarkú?
Előzmény: Törölt nick (174)
Juan Primo Creative Commons License 2004.12.15 0 0 181

Gábor!

Akkor mutatsz végre egy ilyen pólót?

(Már korábban is kértem, de biztos nem olvastad!)

jozanesz60 Creative Commons License 2004.12.15 0 0 180

"Ha egy ország az adósságát folyamatosan növeli, nagyobb erőfeszítésbe kerül majd ledolgozni. Nem beszélve, hogy lassabb ütemben fog fejlődni, még jobban ellép mellette a világ. Ha idejében gátat szabunk ennek a folyamatnak gyrosabban, kevesebb verejtékkel lehet eltüntetni azt a negatív halmazt. "

Igazad van. Ha a Medgyesy - Gyurcsány kormány két évét nézzük, az államadósság mértéke, az álamháztartás hiánya  már lassan a konvergenciakritériumban megszabottakat veri. A többi mutatóról ne beszéljünk.

EMU-csatlakozás 2008-ról 2010-re. Vagy messzebre kerül. Közigazgatás, egészségügy, nyugdíjrendszer stb. alkalmazkodása, hála a szakértő MSZP SZDSZ csapatnak a béka alsó felét sem éri el. A SZDSZ vezete  hajdan (még az átkosban is kimagaslóan) jó oktatásügy mély válságban, folyik az ország elhülyítése.

A 2004-es költségvetést megszületése után 2 héttel már módosítani kellett. Szakértelem ??????    Kultúra ?  Ahol a kultuszminiszter bakizik magyar történelemből ??? Jaj, Jaj, jaj.........

Előzmény: action (178)
Tolvaj Dezi Creative Commons License 2004.12.15 0 0 179
Te, ne haragudj már, hogy megkérdezem: beléd hogy fért az a rengeteg mocsok, amit szertehánysz itt a különböző topikokban? Nem muszáj neked ebben a Senkiországban lakni (ha egyáltalán itt rontod a levegőt), nagy a világ, keressél valami jobbat. Ha meg nem itt laksz, akkor a lelkedben összegyűlt kátrányt is szíveskedj valahol másutt kiöklendezni. Amit te csinálsz, nem más, mint patológiás perverzió, én elhiszem, hogy nehéz vele élni, de próbálkozz orvosi segítsétségért folyamodni.
Előzmény: dez1 (168)
action Creative Commons License 2004.12.14 0 0 178

Való igaz, követek el hely7esírási hibákat, arányaiban annyit, mint te.

Ha egy ország az adósságát folyamatosan növeli, nagyobb erőfeszítésbe kerül majd ledolgozni. Nem beszélve, hogy lassabb ütemben fog fejlődni, még jobban ellép mellette a világ. Ha idejében gátat szabunk ennek a folyamatnak gyrosabban, kevesebb verejtékkel lehet eltüntetni azt a negatív halmazt. Hamarabb indulhat meg a gazdasági "fellendűlés"! Egyszerű megérteni, csak vezess egy háztartást!

Hornék meglépték a megszorításokat, nem érdekelte őket a népszerűségi index. Nem vágytak a Sándor palotába, nem avattak "díszpintyként" egyetlen templomot sem Erdélyben, nem hurcibáltak a szent koronát, mint valami tetemcafatot, nem állítottak semmiféle papirocskákat származásokról, viszont lecsökkentették az inflációt 30 valahány százalékról 17-re. (nem biztos, hogy "csontra" pontos ez az adat, de arányaiban igen)

A sok "tettessel" csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy oly mindegy ki mondta!

Egy gazdaságtan tanár. Aki keze alatt kitanult egy Bokros, egy Surányi!

Törvény ????? mi van itt?

liberálmensevik Creative Commons License 2004.12.14 0 0 177

Tényleg, egy igazi pártatlan, aki középen áll, az miért csak egy normál pólóra írjá rá, hogy ő pártatlan?

Így sem jobbról, sem balról, sem szemből nem láccik.

Jobb lenne egy hengeres hiretőoszlopot viselnie, nem? (Mahir Cityposter)  :)

Előzmény: Pártatlan Lufi (176)
Pártatlan Lufi Creative Commons License 2004.12.14 0 0 176
Ez az Gáborkám, adj a pofájuknak, mert képtelenek megérteni, hogy az Igazi Pártatlanok nem vergődnek a tényekkel, elvégre a tények relativak, s ki tudja, mit gondolt Kis János, miközben svájcisapkázott. Mi, Igazi Pártatlanok, tükrök vagyok, tükörként csillogunk a sok Nem Igazi Pártatlan előtt, visszaverjük butaságaikat, bár nem szívesen tesszük, minden porcikánk belesajog az ilyen levelezésbe, de mit tehetünk, ha egyszer ránkkényszerítik? Sose fogják megérteni, hogy miért kell önvédelemből a Fideszre szavazni!    
Luby Creative Commons License 2004.12.14 0 0 175

Ha az örszág címerét lehülyézed, akkor legalább ugyanabban a mondatban ne kövess el durva helyeírási hibát.

Hogy hol járnánk, ha Antall József kormánya csinált volna egy csomagot egyikünk sem tudja. Senki, vagy csak te. Ha csinált volna egy csomagot, akkor az akkori ellenzék (Szdsz, Fidesz és a miniatür MSZp szétszedték volna a kormányt. (persze ez sem bizonmyítható!)

Soha sem mondtam, hogy milyen szemét ez a KJ! Ne akarj ilyen baloldali stílust rámfogni! Egyik szavaddal elismered, hogy tőle származik a mondat, azt mondod igaza volt, érthető, a másik szavaddal meg azt állítod, hogy rágalmazok. Ebből következik, hogy a forrás nem én vagyok.

Sajnálom, hogy belekényszerítesz olyan levelezésbe, amit minden porcikámmal utálok.

Butaságokat írsz, saját magad cáfolod, engem minősítesz a saját ostobaságod alapján. Legalább azt írtad volna meg, hogy ki aza világszám közgazdászunk, aki akkora marhaságot bír mondani, hogy ha valami megtörtént volna, akkor most lenne valami. Ilyen közgazdász nincs, ilyen értelmiségi nincs. Vagy ha van, akkor azt gyógyszerezni kell. Nevezd meg és járj bíróságra, mert fel fog jelenteni, abban biztos vagyok.

Ne hívatkozz a törvényes rendre sem. Balról minden törvényalkalmazót sikerült már  megbántani, bemártani, rágalmazni, kritizálni, vagy éppen megveretni. Ebben a topicban soroltam fel,pont a kedvedért is, hogy most at LB és az AB van soron a tévedhetetlen és egyetlen igazságot képviselő koaliciós csapatnak.  Gábor

Előzmény: action (173)
action Creative Commons License 2004.12.14 0 0 173

Nem érzed, hogy gusztustalan az a stílus amit most képviselsz?

Te megrágalmazol valakit, egy kijelentést tulajdonítasz neki, úgyhogy nem tudod bizonyítani a valóságtartalmát!

Ellene védekezzünk mi, védjük meg őt, cáfoljunk, és ha nem tudunk ,akkor  véleményt formálsz és azt hiszed igazad van! Még jó, hogy a törvénykezés nem így működik.

Sőt!

Fröcsögsz, hogy én meg mondtam milyen szemét ez a K. J.!

A napnál is világosabb már nagyon sokunk számára, a forrás Te magad vagy! Aztán hiteles-e, engedd meg majd mi eldöntjük!

De tudod mit?

Most már bevallom. Én voltam az, aki azt a kijelentést tette! Akkor most megnyugodtál?

Vagy ha rosszul emlékszem és mégis KáJé volt, akkor mi van?

Nagyon helyesen cselekedett, gondolom tele volt a töke az MDF szerencsétlenkedésével! Antalléknak minden fontosabb volt (utca nevek megváltoztatása, pénzérmék megváltoztatása, kárpótlás stb.) mint a gazdaság rendbe tétele!
Szerintem ezt unta meg KáJé, teljes joggal!

Köztudott, ismert (világszinten!) közgazdászunk azon véleménye, ha az Antallék mertek volna egy Bokros-csomagot csinálni, ma már Portugália előtt járnánk!!!

Ezzen kellene elgondolkodnotok, nem a hülye címerekkel foglalkozni!

liberálmensevik Creative Commons License 2004.12.14 0 0 172

Ez történt :

"

liberálmensevik

válasz | megnéz | könyvjelző 2004.12.13 21:03:26 (129)

A címervitában hangzott el, Kis jános már unta a szócséplést és azt mondta, felőle akár svájcisapka is lehet a címeren ...  (csak egyezznek meg)."

Tehát nem a koronát nevezte svájcisapkának.

Luby Creative Commons License 2004.12.14 0 0 171

Nagyon magad ellenérvelsz, de mindenki addig nyújtózik, amíg a taakrója ér.

Akár merről nézem a dolgot, Fidesz, vagy MSZP-s szemüveggel, bárhogyan szavaztak a két nagy párt szimpatizánsai, meglehetősen kevesen vannak. Egyik oldalról is, meg a másikról is.

Elvesztette értelmét a "Velünk az ország!" jelszó.

a a gazdag MSZP körzetek ugennel szavaztak, akkor Hiller nagy bajban van, mert éppen most fenyegette meg az MSZP tagjai közül azokat, akik "kibeszélnek" a pártból. (ez pedig nem egy demokratikus párt elnök szövege, hanem egy diktároré..)

Még valami, ami gyengíti az egylébként is iskolás logikájkú érvelésedet: ha az MSZP közpénzből a kormány útján milliókat költött arra, hogy két nem legyen, akkor a gazdag koaliciós választókerületek szavazatai erős fenyegetést jelentenek az MSZP mai irányvonalának. Nem?

A büszkeségemre neked ne legyen gondod! Az bántott, bánt leginkább, hogy egy olyan gusztustalanul és együgyűen hazug kampánnyal sikerült nagyon sok tiszteséges választópolgárt "megvezetni". 

Te pedig gondokozz el azon, hogy milyen elitet védsz, milyen akciók mellett állsz ki. Legyél baloldali érzelmű és abban a pillanatban tudni fogod, hogy a koalició csak verbálisan baloldali.

Felsoroltam már: az MNB, a KSH, Szász, Polt, a Közt.elnök Mádl Ferenc, az LB. most már az AB is a Fidesz tenyeréből eszik? Most már csak ez a szedett-vedett kormány a demokratikus? Gondolkodj!   Üdv.: Gábor

Előzmény: geszthi (167)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!