Keresés

Részletes keresés

kakukkboy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 103

Tévedsz!

Pölö, én tegnap is éjszakás voltam és fölébredtem, elmentem -ebédet venni.

Családom valamennyi tagja hasonlóan tett: fölébredt és cseszett elmenni, de több ismerősöm is szintúgy!

Nejem pölö félcédula gyüjtött-számolt, és nem ment át a saját szavazókörzetébe.

/Nem lennék meglepve, ha a 30valahányezer cédulaszedegetőből valaki levasalná egy szívlapáttal az aljaskodó csalózó Patur Bani képét!/

Hamis állításokkal hiába erősködöl, kényszeredett nevetésed kínos helyzetbe hozhat!

A buktát a rossz időben, rosszul föltett kérdések, valamint a hazaárulózós, gyalázkodós kampány okozta, amiben duraiúr megjelenítette lényegét is!

Előzmény: Bankár (101)
Bankár Creative Commons License 2004.12.06 0 0 102

Mindig is tudtam, hogy nagy pofám van.

De hogy ennyire? :O)

B.

Előzmény: kakukkboy (100)
Bankár Creative Commons License 2004.12.06 0 0 101

Jut eszembe.

Páran olyan csöndben adtak feleletet, hogy föl sem ébredtek, hogy elmenjenek szavazni.

Nyihihi...

B.

Előzmény: kakukkboy (97)
kakukkboy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 100

?

Az így néz ki:

:o)

Előzmény: Bankár (99)
Bankár Creative Commons License 2004.12.06 0 0 99

Milyen jó, hogy már öt órával a hozzászólásom előtt leadták az utolsó feleletet is - mind a 6 millióan 8---)))))

(ez a pofám leszakad a röhögéstől szmájli)

B.

Előzmény: kakukkboy (97)
kakukkboy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 98

Kár, hogy tényleg pörög benned az indulat, és nem érted:

Akik nem mentek el, azok tudatosan maradtak távol a politika mocskától, figyelmeztetve a tisztelet? urakat, tegyék ők a dolgukat, ne a néppel kapartassák ki a gesztenyét, és ne baffák el az adóforintjainkat ilyen aljasságokra!!!

Előzmény: Bankár (96)
kakukkboy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 97

Nem baj.

Erre az indulatra az ilyen ocsmány szavakra adtak a magyar választók csöndben feleletet!

Ők nem 300ezren, hanem 6millióann!

Előzmény: Bankár (63)
Bankár Creative Commons License 2004.12.06 0 0 96

Kedves Apokrif!

Én nem utálom azokat sem, akik nemmel szavaztak. Egyszerűen csak csodálkozom - magamon. Azt eddig is tudtam, hogy sok ember teljesen másként gondolkodik dolgokról, mint én. De ennyire?

Úgy érzem viszont, hogy nem off topic, ha felvetem, hogy a szavazni elmenni lusták véleményét nem kellene figyelembe venni.

Vitatni annyira nem vitatok semmit, hogy elárulom neked, engem az sem elégített volna ki, ha érvényes a népszavazás, de csak 51% igennel (ez nekem langyos eredmény lett volna).

A határon túli magyarokért én kiálltam ma - egy igennel.

Te is kiálltál a határon túli magyarokért - eddig egy nemmel.

A népszavazási kezdeményezés helyes volt. Helyes volt, mert fél éve még azt mondta a baloldal, hogy "úgysem fog összejönni a kellő számú aláírás höhö...", ma pedig egy ilyen topicot nyitsz.

Dícséretes a szándékod, hogy a "nem"-en túl akarsz lépni, de a legelső hozzászólásom pont az indítás gyengéire próbált rávilágítani.

Ha akarsz valamit tenni a "magyar ügy" érdekében akkor azt csak a jobboldallal együtt teheted meg, de nem ilyen nyitással - erre vonatkozott a stílus megjegyzésem, s nem többre.

Concordatum már nem lesz, ez ma kiderült.

De az nem megy, hogy a baloldal kimutyizik valamit, a jobboldal meg lelkesen bólogat.

Alku kell.

Ha pár év, akkor pár év.

B.

Előzmény: Apokrif (88)
lajhárfék Creative Commons License 2004.12.06 0 0 95

Az ésszerű kompromisszumkeresésre (hamár Neked szabad, nekem is szabadjon ezt álmodozni) szvsz több lehetőség lett volna egy sikeres igennel.

Van erősebb kötelék MO-hoz az áp nál?

Miért maga az állampolgárság az, ami megnyugtatja őket?"

Előzmény: Apokrif (93)
Apokrif Creative Commons License 2004.12.06 0 0 94

Tedd a kezed a szívedre! Eszedbe jutott volna a fenti gondolat, ha nincs népszavazás, ha nincs 300.000 támogató, nota bene, ha nincs Patrubány?

Igen, eszembe jutott volna, mint ahogy eszembe is jutott - még ha talán nem is pontosan ebben a formában. Rengeteg ismerősöm, szomszédom jött a Vajdaságból, ők meséltek nekem arról, milyen nehéz megszerezni az állampolgárságot. Az, hogy most ez ilyen élesen a felszínre került valóban időszerűvé tette, hogy így fogalmazzam meg a véleményemet (bár az MDF javaslata is megszületett már korábban), de mindaz a gyűlölet, amit Patrubány szított az én szememben sokkal nagyobb súllyal esik latba.

Előzmény: Bankár (92)
Apokrif Creative Commons License 2004.12.06 0 0 93

Ha az a cél, hogy minél több magyar maradjon meg magyarnak, az áp jó ötlet szvsz, akár áttelepül (és akkor már inkább MO-ra tegye), akár marad.

Vajon nem szolgálná ugyanezt a célt a tudat, hogy át akarnak települni, ha rászorulnak, a jelenleginél sokkal könnyebben megtehetik ezt Magyarországon? Miért maga az állampolgárság az, ami megnyugtatja őket? Hiszen ez egyszerre sokkal többre és sokkal kevesebbre jogosítja fel őket. Feljogosítja visszaélésekre, de nem képes megvédeni őket.

Én egy ésszerű kompromisszumot keresek itt. Szerintem ne a német példából induljunk ki, ez egy másik ország, mások a sajátosságai, mások a gazdasági, etnikai problémái. Ezért javaslom, hogy a magyar szabályozás átalakítására tegyünk javaslatot.

Előzmény: lajhárfék (90)
Bankár Creative Commons License 2004.12.06 0 0 92

Apokrif!

Szerintem addig célszerű, amíg átgondolt és ésszerű törvényt nem hoz az országgyűlés. A kapkodásra kényszerítés - ahogy Patrubány próbálta -, a népszavazgatás bele a vakvilágba nem jött be. Most megpróbálhatnánk úgy, hogy számonkérjük a szándékot.

Tedd a kezed a szívedre! Eszedbe jutott volna a fenti gondolat, ha nincs népszavazás, ha nincs 300.000 támogató, nota bene, ha nincs Patrubány?

B.

Előzmény: Apokrif (76)
Bankár Creative Commons License 2004.12.06 0 0 91

kiski!

Az alkalmazó semmit se veszít.

A magyar munkavállalók is jól járnak, mert nem fogja előlük egy minimálbéres elvenni a helyet, de ők se mennek el minimálbérért, ha a külhoninak kötelező megadni az átlagbért.

Nyihihi!

Mert az "alkalmazó" tipikusan olyan, hogy felvesz egy külhonit átlagbéren, hogy a hazai se jöjjön el minimálbérért.

A hét vicce.

Persze, majd fölveszek valakit minimálbéren (75 eFt/hó a cégnek), amikor azt a munkát elvégzi egy másik ember 40 ezer+ÁFÁ-ért. Nem ettem meszet, hogy kidobjak az ablakon évi 420 ezret, amikor azt zsebre is tehetem.

B.

Előzmény: kiski (67)
lajhárfék Creative Commons License 2004.12.06 0 0 90

Ha az a cél, hogy minél több magyar maradjon meg magyarnak, az áp jó ötlet szvsz, akár áttelepül (és akkor már inkább MO-ra tegye), akár marad.

Milliók maradtak meg magyarnak áp nélkül, százezrek meg nem, szvsz, aki (+ jövőre nézve született) magyar áp jobban kötődhet MO-hoz és a magyarsághoz-valami pluszt ad, mégha többes identitású is, vagy a többes identitásra is jobban berendezkedhet , a teljes asszimiláció helyett.

Nekem rokonszenves a német gyakorlat, ha német jöhet, letelepedhet-áp lesz, ha áp-t akar áttelepedés nélkül megteheti (egyesek-a volt német terület lakói- kissé hajazva Magyar Kir volt területe pl), de áttelepülése eztán kicsit körülményes-kijelölik, hova-meddig...

Ja elolvastam a hivatkozást, hogy az "európai egyezményel" egyébként szembemenő magyar áptv (nemzeti-etnikai tilalom) miért is lehet-ezt tkp. nem nemzeti eredetként adták el, hanem azzal, hogy egy magyar hamarabb be tud illeszkedni a magyar társadalomba,mint pl egy " zulu"- tkp. a htm is egy zulu csak ismeri a nyelvet meg kultúrát, ezért van előnyben.

Állampolgári vizsgát megkövetelnék.

Előzmény: Apokrif (85)
Apokrif Creative Commons License 2004.12.06 0 0 89

Őszintén szólva nem látom, hogy ez bármit is megoldana. Tudtommal a jelenlegi szabályozás is ennyi juttatást biztosít az itt dolgozó nem magyar állampolgároknak. A bürokráciát valóban leegyszerűsíti, de túlságosan, gyökeresen kellene hozzá átalakítani a jelenlegi törvényeket, és szvsz ellenőrizhetetlen migrációhoz vezetne.

Én továbbra is sarkalatosnak tartom, a magyarok pozitív diszkriminációját a kérdésben: jelenleg kisebbségként élnek, szvsz az lenne fair, ha nem szeretnének kisebbségként élni, megkönnyítsük számukra a lehetőséget. De miért könnyítenénk meg egy ukrán állampolgárságú ukránnak? Meg akkor miért csak a szomszédos országoknak?

Amit az itt tanulókról mondtál, abban van ráció, bár ebben a kérdésben is hajlok a magyarok pozitív diszkriminációjára.

Előzmény: kilenctizenegy (86)
Apokrif Creative Commons License 2004.12.06 0 0 88

Kedves Bankár!

A népszavazás lezajlott. Eredménytelen lett. Más a véleményünk az egész kezdeményezésről, de ezt utólag ütköztetni szvsz felesleges. Megértem, hogy a történtek csalódással töltenek el, de reálisan szemlélve most két dolgot tehetsz:

- utálod a nemmel szavazókat és a nem szavazókat, keseregsz, felelősöket keresel,

- vagy megpróbálsz kiállni a határon túli magyarok érdekeiért. Ahogy én.

Előzmény: Bankár (82)
Bankár Creative Commons License 2004.12.06 0 0 87

Nem a stílusoddal van baj, itt többről van szó...

Hát én is ezt mondom.

B.

Előzmény: kilenctizenegy (64)
kilenctizenegy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 86

"Kvázi-állampolgárság" alatt mit értesz?

A 39-es hozzászólásomban írtak szerint azon állapotot, amíg az így letelepedett munkavállaló állampolgár nem lesz. Ugyanis én nem csak magyarokról beszélek, hanem az összes szomszédos ország összes állampolgáráról, de akár az összes európai ország polgárairól. Az, hogy itt él és a gyereke itt végez középiskolát, garancia az elmagyarosodásra még akár a kínaiaknál is. De ha magyar, akkor könnyebben beilleszkedik és hamarabb lehet állampolgár. Felőlem idejöhet bármennyi szerb vagy ukrán, ha nem bűnözik és van bejelentett munkahelye, adózik, és nem részesedik az ingyenes szociális és TB-ellátásokból. De állampolgár csak a gyereke lehessen, ha elmagyarosodik! Az állampolgárt ugyanis soha többet nem lehet kirakni, akármit is csinál.

Előzmény: Apokrif (78)
Apokrif Creative Commons License 2004.12.06 0 0 85

belesült egy igen kellemetlen érzés, hogy itt se tehet úgy mintha "otthon lenne" szvsz nem oly nehéz ezt felfogni.

Nem állítom, hogy könnyű lenne kisebbségként élni egy másik országban. Bizonyára Magyarországon sem könnyű románnak lenni. Ennek ellenére az a több millió magyar megőrizte a magyarságát évtizedeken át, anélkül, hogy magyar állampolgár lett volna. Tisztelem és becsülöm ezt bennük. Megértem azt is (bár kissé furcsállom), ha most egyszerre magyar állampolgárok szeretnének lenni. Erre meg is van minden törvényes lehetőségük, sőt, a jelenlegi szabályozás szerint könnyebb is ezt elérniük, mint bármely más nem magyar állampolgárnak. Én azt szeretném, ha ezt tovább könnyítenék nekik. Elfogadható ez számodra, vagy csakis azt tartod helyes útnak, ha automatikusan megkapják az állampolgárságot?

Előzmény: lajhárfék (81)
lajhárfék Creative Commons License 2004.12.06 0 0 84
szvsz ugyanazt kb, mint Patrubány-Zétényi europeerebb és elegánsabb jogi csomagolásban jobban el tudnám képzelni
Előzmény: Apokrif (76)
Apokrif Creative Commons License 2004.12.06 0 0 83

Erratum:

Ez valóban visszás, de egyrészt mindenképpen legyen feltétel az áttelepülés, másrészt ezt ésszerűtlen kontroll nélkül bevezetni.

(Csak a legfontosabb négy betű maradt ki. :o))) Asszem ideje pihennem.)

Előzmény: Apokrif (74)
Bankár Creative Commons License 2004.12.06 0 0 82

"többé populista, demagóg, soviniszta szólamokkal ne lehessen mozgósítani embereket a baloldal ellen."

Nem lehet! Értelmes emberek ellen nem lehet!

Két személyes példa:

Hegedűs Zsuzsa (őt a "Tégy a gyűlölet ellen!" mozgalom miatt utáltam meg), de a mostani kiállása miatt a szívembe zártam.

A debreceni zsidó hitközségi elöljáró. A zsidókat (alaptalanul) el szokták könyvelni nemzetietlen emberként, de én azt mondom, hogy az ilyen embereknek állították a Hősök Templomát. Ezért az emberért az életemet adnám! (Na jó, a zabomat is.)

B.

Előzmény: Apokrif (11)
lajhárfék Creative Commons License 2004.12.06 0 0 81

otthon érezhesse magát ha itt tartózkodna,

Per pillanat a szülőföldjén van otthon, Hjapersze minenki ott van igazán otthon, ahol felnőtt, az ismerősei vannak etc., idegennek lehet lenni a szomszéd városban is, de most történt egy cezúra, abba a felszabadító érzésbe, hogy magyarul/ magyarként természetesen nyílvánulhat(ott) meg, belesült egy igen kellemetlen érzés, hogy itt se tehet úgy mintha "otthon lenne" szvsz nem oly nehéz ezt felfogni.

ottani állampolgárként jogok illetik meg."

Meg jogok nem illetik meg, ezt is tedd hozzá.

A lenullázott német állam 45 után tényleg elég erős volt gazdaságilag tízmilliós menekültáradathoz, vagy a magyar állam százezrekhez. Szvsz a német állam önérdekből nagylelkű a betelepülőkhöz, ha nem betelepülést akarna, letelepedés nélküli áp-t is adhatna akár, mint a sziléziaiaknak-akiknél meg az áttelepedés nem olyan automatice frankó dolog. Érdekes, ahogy a németek megoldották.

Előzmény: Apokrif (74)
Apokrif Creative Commons License 2004.12.06 0 0 80

/off

Feltétlenül szükségesnek látod az ilyen offolásokat? :o( Én megértem a csalódottságodat, de annyi más topic van, ami pont azért nyílt, hogy ilyesmiknek helyet adjon...

Előzmény: Bankár (79)
Bankár Creative Commons License 2004.12.06 0 0 79

zuglo 14!

"H-Orbán és P"

"A békéhez mindig két fél kell, a háboruhoz elég egy..."

No, az az egy már úgy tűnik megvan...

Most kezdjek én is H. Kovácsozni vagy Újhülyézni vagy Miska kancsózni vagy buzi Fodorozni?

B.

Vagy írhatnám zuglo 14 mintájára, hogy

Bankár uzsorás

Előzmény: zuglo_14 (9)
Apokrif Creative Commons License 2004.12.06 0 0 78

És ahhoz mit szóltok, hogy a szerzett kvázi-állampolgársággal ne járjanak az alanyi szociális és TB-juttatások, csak a biztosítással szerzettek?

"Kvázi-állampolgárság" alatt mit értesz? Az itt felvetett javaslatok arra vonatkoztak, hogy a határon túli magyar töltsön itt egy bizonyos időt (a jelenleginél rövidebbet, mondjuk egy-két évet) tartózkodási és munkavállalási engedéllyel, utána pedig gyorsított eljárással kapjon állampolgárságot. Ha erre az egy-két évre gondolsz, akkor - ha jól tudom - ilyen státusz esetén már a jelenlegi szabályozás szerint is csak ezek a jogok járnak.

Előzmény: kilenctizenegy (75)
Bankár Creative Commons License 2004.12.06 0 0 77

"Az arculcsapást most a jobboldali és klerikális és posztmodern neobarokk giccs hiteltelenségének bemutatásával és becsapatásuk történetének ismertetésével kell kezdeni."

Jó!

De akkor csapjuk már pofán a baloldali és liberális és predemokrata giccset is. Könyörgöm, csapjuk pofán!

B.

Előzmény: Állományjavító (7)
Apokrif Creative Commons License 2004.12.06 0 0 76

Hát meddig várjunk még - mi türelmetlen vérszittyák?

Szerintem addig célszerű, amíg átgondolt és ésszerű törvényt nem hoz az országgyűlés. A kapkodásra kényszerítés - ahogy Patrubány próbálta -, a népszavazgatás bele a vakvilágba nem jött be. Most megpróbálhatnánk úgy, hogy számonkérjük a szándékot.

Előzmény: Bankár (70)
kilenctizenegy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 75
És ahhoz mit szóltok, hogy a szerzett kvázi-állampolgársággal ne járjanak az alanyi szociális és TB-juttatások, csak a biztosítással szerzettek?
Előzmény: Apokrif (72)
Apokrif Creative Commons License 2004.12.06 0 0 74

otthon érezhesse magát ha itt tartózkodna,

Per pillanat a szülőföldjén van otthon, ottani állampolgárként jogok illetik meg.

ha meg áttelepedne, nem érdemli meg az egyenlő esélyt egy született magyar áp-val. Hát ez van most

Ez valóban visszás, de egyrészt mindenképpen legyen feltétel az áttelepülés, másrészt ezt ésszerű kontroll nélkül bevezetni. Annyira nem áll jól a magyar gazdaság és társadalom, mint a német.

Baszki, merha 2 évet geccsol, utánna munkanélküli lesz, akkor mi van?

A folyamatos jogviszony akkor is folyamatosnak minősül, ha valaki elveszíti az állását, ha megadott időn belül (nem tudom mennyi ez, talán egy hónap) talál magának újat. Ennyi idő alatt aki akar, az talál munkát. Lehet, hogy nem bankigazgatóit, de azt bizonyíthatja két éven keresztül, hogy akar és tud dolgozni.

Előzmény: lajhárfék (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!