Keresés

Részletes keresés

carl solomon Creative Commons License 2004.12.01 0 0 31
Olyanok ők is, mint a mi hobbihungaristáink. Van egy kb. 300 szavas szókincsük, egy buszjegyre ráférő tárgyi tudásuk, pár rekvizitumuk (zászló, etc.) és baromi nagy pofájuk.
Értelmet máshol keress. :-)
Előzmény: suto (28)
Uránusz Creative Commons License 2004.12.01 0 0 30

:)))

Ne csináld már...

Ha győz az igen megváltoznak az országhatárok???

Visszakapjuk a régi formát! Na akkor már azért elgondokodtató a dolog... ha a Honfoglaló játékra rendesen áttehetjük a régi nyomvonalat:))))

Igaz már csak néhány év és nincs többé határ- na már ahol EU lesz- merthát szegény Kárpátalja....:(

Előzmény: dez1 (26)
Zézé Creative Commons License 2004.12.01 0 0 29

Azon akadtam, ki hogy az uzletekben is elkezdtek arulni, meg reklamozzak a teveben is rendesen ...

Uranusz kosz a tippet, de az AOE I, II, Cossacks csomo verzioja utan, az assonykam egeszben lenyel, ha ujabb jatekot talalok magamnak ;)

Előzmény: vörösbáró (27)
suto Creative Commons License 2004.12.01 0 0 28
Nagyromániáék nem haladnak a korral, náluk még Szovjetunió van, meg Csehszlovákia. Nyregyhaza meg nem sikerült túl románosra :)
Előzmény: Profán Béni (10)
vörösbáró Creative Commons License 2004.12.01 0 0 27
Nézd, szerintem kissé erőltetett baromság belekötni a Honfoglaló térképébe. Persze ha már valakinek nincs jobb dolga, tegye...
Előzmény: dez1 (26)
dez1 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 26

Pontosítanék: a mai csonka-Magyarország így néz ki.....

Ha vasárnap nem győz az igen, akkor pedig: Senkiország így néz ki.....

Előzmény: vörösbáró (24)
dez1 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 25

Én csináltam Heroes3-ra egy kárpát medence térképet......

Akit érdekel elküldöm.  NEm halálpontos, de játékra jó.

Még nincs kész csak a térkép, bármit lehet rá fejleszteni Heroes3 pályaszerkesztővel.  Honfoglalást, stb, stb.

Előzmény: Zézé (21)
vörösbáró Creative Commons License 2004.12.01 0 0 24

Istenem, nagy a te állatkerted!

Ez a játék bármely viszonylatban nagyon magas színvonalon kidolgozott és ÉRTELMES! játék. Talán ezért nem érti a topic indítója...

Barátom, furcsa vagy nem, a mai Magyarország így néz ki. Szerinted a honfoglalás idején hogy nézett ki? Felvilágosítalak: semmi köze nem volt a Nagy-Magyarország képéhez!

Uránusz Creative Commons License 2004.12.01 0 0 23

Tényleg ne vedd ennyire komolyan!

Inkább próbáld ki a játékot... de nehogy függő legyél... nagyon veszélyes... játszottál már?!

Tudod 7 koronát lehet egy nap alatt összeszedni... aztán nincs megállás.... még éjjel is ezt játszottuk...

Igaz nem is az a lényeg, hogy nagyon jó legyek... erre rájöttem a 3. játék után... változó ellenfeleknél elég ha ők hülyék..)))))

Szóval nagyon veszélyes, szerencsére a tűzfalat ráhúzták itt nálunk rendesen így már csak esténként tudunk megyefoglalást játszani:)))))

Komoly veszély alakult ki a családban is:) Nem egy olcsó szórakozás az biztos... de remek!!!!!!!

Üdv. U.

:)

Előzmény: Zézé (21)
hoppa_hoppa Creative Commons License 2004.12.01 0 0 22
hát milyen ez már, hogy Nyíregyházának nincs tisztességes román neve?! nagyon nem lesz ez így jó.
Előzmény: carl solomon (6)
Zézé Creative Commons License 2004.12.01 0 0 21

Lengyelorszag, Nagy Lajos koraban nem ert el a tengerig, Bulgaria meg nem tartozott a szent korona orszagai  koze, maximum egy tengerunk volt mindig is ;)

DE a honfoglalaskor igen is az egesz Karapt medencet vettuk birtokba, ha tetszik ez mai szomszedainknak, ha nem ... vagy mar a tortenelemkonyveinket is ugy irjuk, hogy nekik tetszen?!?

hatarsertes ... ennyire azert nem gondoltam komolyan ...

valahogy ugy vagyok en ezzel, mintha a mai gyereknek az europai bolenyrol azt tanitanak, hogy mindig is allatkertben eltek, es nem pedig egesz Europaban, sot meg nalunk is ... khmm a romanoknal, Erdelyben

Előzmény: Uránusz (20)
Uránusz Creative Commons License 2004.12.01 0 0 20

Figyel kedves!

Ennyi erővel tegyék rá azt "amikor még 3 tenger mosta kicsiny hazánk partját"  formájút... tudod... nem?!!!

Ez egy csodálatos játék.. végre!!! Ebből tanulhatnak a gyerekeink...

Jelenleg ilyen "rántotthús formája" van országunknak,hogy a kabaréból vegyek példát:)))

Ez van. Az lenne hazugság ha mást rajzolnának oda... Ezt lehet "elfoglalni" ugyanis... a többi súlyos határsértés lenne... ezt meg ugye te sem szeretnéd... szomszédokkal mindig egészségesebb a békesség, ... szvsz.

Előzmény: Zézé (4)
kiski Creative Commons License 2004.12.01 0 0 19

A mindeneset nem szerepel a kérdések között, de megigérem, ha egyszer felteszik, igennel fogok rá szavazni.

Előzmény: originalqszi (16)
carl solomon Creative Commons License 2004.12.01 0 0 18
Ki volt az a képviselő?
Előzmény: Zézé (17)
Zézé Creative Commons License 2004.12.01 0 0 17

Ez ugyanolyan idejetmult megallapitas, minthogy Erdely fejlettebb regio mint az okiralysag, meg hogy ott tobbet adoznak es kevesebbet kapnak vissza a koltsegvetestol ... ezt vagy egy eve hallottam egy erdelyi magyar kepviselotol ... es a helyes beszedet is ugyancsak o emlitette, ha nem is ilyen szokapcsolatban ;)

Előzmény: carl solomon (14)
originalqszi Creative Commons License 2004.12.01 0 0 16
mondom: MINDENESETRE SZAVAZZ IGENNEL!!!!:))))))
Előzmény: originalqszi (15)
originalqszi Creative Commons License 2004.12.01 0 0 15

Kis gyerek kis, agymosás, nagy gyerek, nagy agymosás!!!:(((( De úgy látom, hogy mostanában azért fogy a mosószer és jó hatású öblítőszerek is forgalomba kerültek!!!:)))) Hajrá MIÉP!!!:))))))

mindenesetre

carl solomon Creative Commons License 2004.12.01 0 0 14
Arany kisdedem, ezek szerint más a merítési mintánk.
Ha már úgyis beszéled a román nyelvet, áruld már el, hogy a francba való elküldéshez melyik változata adekvátabb: az irodalmi avagy a köznapi?
Előzmény: Zézé (11)
carl solomon Creative Commons License 2004.12.01 0 0 12
A Tisa folyóig minden.
Már csak be kell lakni.
Az lesz az igazi honfoglalás.
Olvtárs meg majd tiltakozik 40 év múlva, hogy a társasjátékra miért csak a Csepel szigetet nyomtatják.
Előzmény: Profán Béni (10)
Zézé Creative Commons License 2004.12.01 0 0 11

el vagy te maradva apukam ... divat jol beszelni romanul, es helyesebb -irodalmi roman nyelven -kuldeni el oket a francba

Honfoglalo hmmm, azert en nem 56-ra asszocialok ha ezt hallom ...

A GYIK-ban eleg sovany magyarazat van ra:

a tortenelmi huseg = irredentizmus?!?!

Tovabba

az ismeretközlés, a képességfejlesztés, a kreativitás és a tanulás lenne a jatek alapveto celja ... tobbek kozott.

Namarmost az ismeretkzoles ebben a jatekban negativ elojelo ... 

Profán Béni Creative Commons License 2004.12.01 0 0 10
Hú, alig tudtam kilépni ebből a Nagy-Romániából. Szóval Macau is a románoké? Miccólnak a kínaiak?
Vámpír Creative Commons License 2004.12.01 0 0 9
Tök igazad van, de maga a játék nagyon jó, próbáld ki! Szerintem elképzelhető, hogy a készítői szándékosan nem akartak belemenni a Nagy-Magyarország foglalásos játékba, hogy aztán törölgethessék magukról a szélsőbalos-kozmopolita fröcsögést...
Előzmény: Zézé (-)
Profán Béni Creative Commons License 2004.12.01 0 0 8
A FAQ-ban egyébként benne is van, hogy miért nem Nagy-Magyarország.
Powersystem Creative Commons License 2004.12.01 0 0 7

Szerintem hagyjuk mert ezzel csak magadat égeted!

carl solomon Creative Commons License 2004.12.01 0 0 6
Romániai magyar fiatalok, főleg kamaosz körében is divat utálni a románokat, divat nem ismerni az állam nyelvét.
Nem is tudom mivel lehetne ezt még kicsit fokozni.
Hogy jöjjön már el végre az a szép új világ.
Előzmény: dez1 (1)
kiski Creative Commons License 2004.12.01 0 0 5

Nem is hívják honfoglalásnak. Honfoglalónak hívják.

És nem védett név - illetve, mint társasjáték már biztosan védett név.

Zézé Creative Commons License 2004.12.01 0 0 4

Akar a fene fikazni, csak akkor ne hivjak Honfoglalasnak, az ugyanis egy volt a magyar tortenelembe , amolyan nemzetileg vedett nev ;)

Előzmény: Powersystem (0)
carl solomon Creative Commons License 2004.12.01 0 0 3
a kovetkezo generaciok mar igy fogjak tanulni az iskolaba?
Törődj bele.
Mindent úgy tanítak, hogy kicsit lecsípnek belőle.
Tudod, ahogy neked tanították a helyragot.
vesznegativ Creative Commons License 2004.12.01 0 0 2

http://honfoglalo.hu/main.php

csak, h képben legyél..

dez1 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 1

Az rajtad múlik hogy a gyereked lelkébe mit ültetsz el.......

Balos nickek figyelem: Provokáció mode on:

Az én gyerekem már többször kijelentette hgoy minden románt szétver....  miután elmondtam neki hgoy kétszer annyi román van mint magyar, és óvatosan a szétveréssel, akkor persze elgondolkodott - de szeretni nem fogja őket az tuti......

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!