Olyanok ők is, mint a mi hobbihungaristáink. Van egy kb. 300 szavas szókincsük, egy buszjegyre ráférő tárgyi tudásuk, pár rekvizitumuk (zászló, etc.) és baromi nagy pofájuk.
Értelmet máshol keress. :-)
Ez a játék bármely viszonylatban nagyon magas színvonalon kidolgozott és ÉRTELMES! játék. Talán ezért nem érti a topic indítója...
Barátom, furcsa vagy nem, a mai Magyarország így néz ki. Szerinted a honfoglalás idején hogy nézett ki? Felvilágosítalak: semmi köze nem volt a Nagy-Magyarország képéhez!
Lengyelorszag, Nagy Lajos koraban nem ert el a tengerig, Bulgaria meg nem tartozott a szent korona orszagai koze, maximum egy tengerunk volt mindig is ;)
DE a honfoglalaskor igen is az egesz Karapt medencet vettuk birtokba, ha tetszik ez mai szomszedainknak, ha nem ... vagy mar a tortenelemkonyveinket is ugy irjuk, hogy nekik tetszen?!?
hatarsertes ... ennyire azert nem gondoltam komolyan ...
valahogy ugy vagyok en ezzel, mintha a mai gyereknek az europai bolenyrol azt tanitanak, hogy mindig is allatkertben eltek, es nem pedig egesz Europaban, sot meg nalunk is ... khmm a romanoknal, Erdelyben
Ennyi erővel tegyék rá azt "amikor még 3 tenger mosta kicsiny hazánk partját" formájút... tudod... nem?!!!
Ez egy csodálatos játék.. végre!!! Ebből tanulhatnak a gyerekeink...
Jelenleg ilyen "rántotthús formája" van országunknak,hogy a kabaréból vegyek példát:)))
Ez van. Az lenne hazugság ha mást rajzolnának oda... Ezt lehet "elfoglalni" ugyanis... a többi súlyos határsértés lenne... ezt meg ugye te sem szeretnéd... szomszédokkal mindig egészségesebb a békesség, ... szvsz.
Ez ugyanolyan idejetmult megallapitas, minthogy Erdely fejlettebb regio mint az okiralysag, meg hogy ott tobbet adoznak es kevesebbet kapnak vissza a koltsegvetestol ... ezt vagy egy eve hallottam egy erdelyi magyar kepviselotol ... es a helyes beszedet is ugyancsak o emlitette, ha nem is ilyen szokapcsolatban ;)
Kis gyerek kis, agymosás, nagy gyerek, nagy agymosás!!!:(((( De úgy látom, hogy mostanában azért fogy a mosószer és jó hatású öblítőszerek is forgalomba kerültek!!!:)))) Hajrá MIÉP!!!:))))))
Arany kisdedem, ezek szerint más a merítési mintánk.
Ha már úgyis beszéled a román nyelvet, áruld már el, hogy a francba való elküldéshez melyik változata adekvátabb: az irodalmi avagy a köznapi?
A Tisa folyóig minden.
Már csak be kell lakni.
Az lesz az igazi honfoglalás.
Olvtárs meg majd tiltakozik 40 év múlva, hogy a társasjátékra miért csak a Csepel szigetet nyomtatják.
Tök igazad van, de maga a játék nagyon jó, próbáld ki! Szerintem elképzelhető, hogy a készítői szándékosan nem akartak belemenni a Nagy-Magyarország foglalásos játékba, hogy aztán törölgethessék magukról a szélsőbalos-kozmopolita fröcsögést...
Romániai magyar fiatalok, főleg kamaosz körében is divat utálni a románokat, divat nem ismerni az állam nyelvét.
Nem is tudom mivel lehetne ezt még kicsit fokozni.
Hogy jöjjön már el végre az a szép új világ.
a kovetkezo generaciok mar igy fogjak tanulni az iskolaba? Törődj bele.
Mindent úgy tanítak, hogy kicsit lecsípnek belőle.
Tudod, ahogy neked tanították a helyragot.
Az rajtad múlik hogy a gyereked lelkébe mit ültetsz el.......
Balos nickek figyelem: Provokáció mode on:
Az én gyerekem már többször kijelentette hgoy minden románt szétver.... miután elmondtam neki hgoy kétszer annyi román van mint magyar, és óvatosan a szétveréssel, akkor persze elgondolkodott - de szeretni nem fogja őket az tuti......