A jelenleg felmérések szerint a szavazók kb 55 %-a szavaz az "IGEN"-re, 45 %-a a "NEM"-re. A szavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár 25 %-a egyirányba szavaz. Ehhez pedig minimum 46 %-os részvétel kell. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden második embernek el kell menni szavazni.
Óriási nagy szám, de meg kell tenni, el kell menni!!!
Egyébként érthetetlen ez az érvényességi küszöb!!!!! Azért szarják le sokan a dolgokat, mert tudják, hogy az emberek lusták!!!! De megint a mi bőrünkre, szavazókra!!!! Szerintem, ha elmennek 1 millióan, de akár 100 ezren szavazni valamiről, akkor a többség véleménye dönt!!!! Kit érdekel, hogy a többi szarfaszú nem ment el????? Majd legközelebb meggondolják magukat!!! nem??? Volt egy ilyen kérdéseket feszegető topic, de nem találom:(((((
De félretéve az elkenést: egyrészt szerintem a baloldal jobban utálja a jobboldalt, mint a jobb a balt (lásd még Kornis hírhedt mondását a témában), ezért elsősorban valóban azt kellene feltárni, hogy a baloldalnak ez az utálata a jobb felé miből táplálkozik.
Egyrészt kétségtelenül ok a jobboldal vezetőinek egyes negatív megnyílvánulásai elsősorban a baloldal politikája felé, amit sok baloldali magára vesz. Másrészt ok a történelmi események (a két világháború közti események saját sorsként, vagy saját identitásként való megélése), harmadrészt viszont ok - és erről sajnos a baloldaliak képtelenek tudomást venni - az a mérhetelen gyűlöletkampány, ami a szoci propaganda immanens része, és ami kizárólag a jobboldal és annak vezetőinek megutáltatására irányul.
Amit most írsz, azzal semmi problémám nincs, sőt megértem azt az indulatot, ami (mintegy melléktermékként) generálja ezt a nácizási hajlamot.
Egy dolgot viszont megjegyeznék: az, hogy sok baloldali ilyen érzelmi indulattal fogadja az általános emberi értékek megkérdőjelezését a saját cselekedeteikben (a "nem"-mel szavazás haszonelvű, ezáltal nem értékelvű megnyílvánulás), az szvsz attól van, hogy ezekben az emberekben önmagukban hatalmas belső konfliktus van a téma kapcsán: egyrészt szívük és habitusuk alapján "igen"-t mondanának, de oly mértékű az "igen"-t hangoztatókkal szembeni utálatuk, hogy képtelenek megtenni az egyébként oly magától értetődő, természetes lépést, az "igen"-nel szavazást. ez pszichológiailag egy igen stresszes állapotot idéz elő, és ez vezet a baloldaliak egy részének dühödt, acsarkodó stílusú megnyílvánulásaihoza kettős állampolgárság kapcsán.
Hát már hogyne lenne egyszerű: te náci, ő náci, ti nácik, ők nácik.:)
Csak az kérdés, hogy van-e alapja a dolognak, vagy ez csupán egy univerzális "válasz" minden sérelemért, ami a balosok (egy részét) éri az ellenoldalról.
Csupán a balosok kedvenc sakkfeladványos játékát játsza: hány lépésben lehet lenácizni az ellent. Itt most két lépésben sikerült (igaz, hogy az első lépésnek köze nincs a "sakkfeladványhoz", de hát ilyen "apróság" nem szokta zavarni őket.)
24. Az Igennek nincsenek (soha sehol semmikor nem voltak) érzékelhető gazdasági kihatásai. Nem is értem hogy minden tapasztalattal szemben ezt hogyan lehet etetni emberekkel. És van aki elhiszi."
Az MSZP (és a kormány!) az emberek zsigeri félelmeire játszanak rá, miközben ők is tudják, hogy amit pl. a nyugdíjakkal kapcsolatban mondanak (hogy ti. a "román" nyugdíjasok majd eleszik a magyaroktól a betevőt), az szemenszedett hazugság.Mégis hazudnak, mert tudják, hogy ez a félelemre való rájátszás hat (mint ahogy hatott a 23 millió román munkavállalóval való 2002-es riogatás is.)
Tehát itt egy primitív pszichológiai hadviselés folyik az MSZP részéről, azt hazudva az embereknek, amivel a "nem" érdekében hatni tudnak rájuk.
Nem tudom. Nagyon reménykedem az Igenben, hisze n így: 1. Egységes akarata a határontúli magyaroknak. 2. Minden állam igyekszik kiterjeszteni az állampolgárságát. (sose lehet tudni mire lesz jó, de a több mindig jobb) 3. Ennyi embert nem haragíthatunk meg, (minden különös ok nélkül). 4. Az Igennek nincsenek (soha sehol semmikor nem voltak) érzékelhető gazdasági kihatásai. Nem is értem hogy minden tapasztalattal szemben ezt hogyan lehet etetni emberekkel. És van aki elhiszi.
Egyetlen tényleges érv szól az igen ellen a baloldalon: az igen szavazatomnak Viktor örülne, sőt egy esetleges választójoggal lehet, hogy őt betonozom be.
Nem hiszek a közvéleménykutatóknak.
Sokkal nagyobb a nemek aránya, csak az emberek nem szívesen mondják meg.
Nincs egy közéleti ember sem színész, vagy bárki aki a nem mellett kiállna, csak az igen mellett kampányolnak, mert ugye aki nemmel szavaz az nem becsületes, alja nép stb.
A szavazófülkében azonban többen ikszelnek majd nemet, mint amit most várnak, nagy meglepetés lesz.
Alacsony részvételnél, ami valószínű 40% alatt nem lesz eredményes a népszavazás, nem lesz meg a 2 millió nem.
Magasabb részvételnél 45% körül érvényes és eredményes több mint 2 millió nem lesz.
A kórháznál magasabb lesznek az igenek, de valószínű ott is érvénytelen lesz.
Mi van te tégla vagy, hogy dezinformációkat terjesztessz?
Én igennel szavazok, inkább néhányszázezer szorgalmas magyar testvérünk építse országunkat, mint ukrajnai maffiózó, kosovói bérgyilkos, afgán kokainárus, bangladesi semmiheznemértő züllessze.