Igy idény közben már nehéz jegyet szerezni.Ami nem bérletes az is mindig a tavaszi ill. öszi rajt elött órák alatt elfogy.Egy lehetöség,hogy a vendégcsapatnál próbálkozol,ök nem mindig tudják eladni az összes nekik járó jegyet.Ezenkívül megnézheted a neten a különbözö jegyügynökségeket vagy az e-bayt,jegy mindig van,de ez elég költséges.A harmadik lehetöség neked talán nem nyerö,mert messze vagy,de ha nem egy Doofmund vagy Bayern elleni meccsre akarsz menni,akkor egyszerüen a meccs elött ki kell menni az Arena elé,ott is mindig találsz még jegyet,feketén.
Nem hiszem, hogy 100%-ig egyoldalú a dolog, de szerintem a karlsruheieknek fontosabb (ök ugye a kisebb csapat...). Erröl a 2x2 meccsröl tudok, hogy ezeknél jelentös az átszurkolás. Gelsenkirchen azért messzebb van, szerintem oda már Karlsruhéböl nem mennek.
Igen, Karlsruhéböl irok. Egyszer szeretnék elmenni egy Schalke meccsre Gelsenkirchenbe. Hogyan tudok jegyet szerezni? Ugy tudom majd mindenki bérletes, szóval valoszinü nem egyszerü. Te hogyan csinálod? A másik hely, ahová a tavasszal menni akarok az Mainz. Na az sem lesz egy egyszerü történet....
A szavaidból úgy tünik,hogy Karlsruheban (környékén) élsz,ezért gondolom jobban tudod,mint én.Mi régen játszottunk már velük,nem emlékszem Hertha sálakra a badenieknél.A Herthásoknál nincs erre utaló cucc,tehát biztos úgy van,ahogy mondod,hogy egyoldalú a dolog,de akkor meg szerintem nem komoly.Akárcsak a Bayern-Bochum barátság,az is csak egyoldalú.
Egyébként a herthás Benjaminnak nálunk is szerveztek vérvételt.
Pedig a karlsruhei oldalról tuti megvan, hogy a Herthások mennyire veszik komolyan az más kérdés.
Amit a dologról tudok az az, hogy a karlsruhei oldalról a Stuttgart és a Lautern meccsen kap a Hertha támogatást, berlini oldalról az Union, és a Cottbus meccsen kap a KSC szurkolókat.
Ezenkivül volt az idén egy beteg szurkoló Hertha oldalon, es Karlsruhében szerveztek valami vérvételt, mert keresték a pontos genetikai párját az ott halálos beteg Benjaminnak. (Ezt most nagyon pontatlanul írtam, de egyrészt már egy fél éve volt, másrészt soha nem érdekelt az orvostudomány, betegségek stb.) Emelett itt nagy divat barátságsálban illetve berlini felsöben meccsre járni.
Mondjuk el bírom képzelni, hogy Hertha oldalon ezt nem veszik annyira komolyan. Kimennek a 2 nem túl szimpatikus kelet-német csapat ellen, megisznak évente 2 sört a VFB es az FCK meccs apropóján és annyi.
De a KSC-sek nagyon komolyan veszik, és a 70-es évekre datálják a kapcsolat kezdetét. Ez most nem fals infó, ez tapasztalatból tudom.
Én nem olyan dolgokról beszélek,hogy kiteszek egy drapit a másik klub színeivel.A Schalkésok és nürnbergiek az egymás elleni meccseken is keverednek egymással,együtt ünnepelnek,támogatják egymást ha a frankok a Ruhr vidéken játszanak,vagy mi Németország déli vidékein.Ehhez hasonló barátság nincs mégegy Németországban.
Bocs,nem mondom,hogy én mindent tudok,vagy nem tévedhetek,de Hertha-KSC barátságról nem is hallottam még !
Ha jól tudom, a 'Lautern és az 1860 München tábora is nagyon jóban van egymással. A 'Lautern meccsein rendszeresen látható egy, a barátságot hirdető drapi, és több szurkoló közös sállal a nyakában látogat ki a stadionba.
Mondjuk a srác bevallottam inkább fotelbayern szurkoló, és természetesen nem müncheni. Valószínü legmesszebb Nürnbergig jutott, és mivel nem érte semiféle atrocitás megállapította, hogy a nürnbergiek, es a Bayern nincs rosszban. :)
Egyébként abban, hogy az egyetlen régóta fenntálló barátság nem értek egyet, a Hertha-KSC kapcsolat sem újkeletü.
Igazából a történet úgy volt, hogy amikor megkérdeztem, hogy kivel vannak "nem annyira rosszban", akkor jött a Nürnberg válaszként. En sem értettem, mert nem hittem, hogy a frankok, es a bajorok jóban lennének, söt épp fordítva (a sváb bádeni viszonyból indultam ki).
Ezt nem tudom ki mesélte neked,de tök hülyeség.A Bayernnek néhány évig a Bochummal volt egy szurkolói barátsága,de már az sem a régi.Igaz a mostani Schalke elleni meccsen énekelték a bochumiak,hogy "Deutscher Meister wird nur der FCB" !
A nürnbergiek velünk (Schalke) vannak jóban és ez a Bundesliga egyetlen,hosszú ideje müködö barátsága ! Schalke und der FCN !!!!!