Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.19 0 0 542
Orbány - patrubány behivott volna még 1 millió "forradalmárt"
Savoya Creative Commons License 2004.12.08 0 0 541

A politika ha béké is hagy, a lelkiismeret lehet, hogy em, hiszen a szavazás utá is ellátogatsz a fórumra.

Ez itt nem viki vagy feri kérdése, kérése volt. Ők csak állást foglatak ebben is, és rég rosz, ha a világ dolgait a politikán keresztül szemléljük. Külhoni szervezetek kérték, sokan. Mi nem adtuk meg. Ki miért, az a saját ügye már.

Minden esetre van, aki még az x-et sem volt hajlandó megtenni " összmagyarság iráti felelősséggel. (Szerintem nehéz lehet elmagyarázni egy székelynek, hogy kell magyarnak lenni, és felvilágosítni a magyar felelősségről.)

Külhoni barátaimnak pedig é meséltem redszeresen Erdélyről, és csak annyit, hogy az egyikkel egymást nem ismerve jártunk ugyanabba a kalotaszegi faluba, én inen, Ő pedig franciaként, ami még magyarul tudva sem volt sima ügy.

Tehát nekik kicsit fura az állandó panaszuk Trianonról, majd ez a dötésünk. (Azért nem csak én panaszkodtam.

+ 1 link http://www.kiralyhagomellek.ro/esemenyek/2003_kozgyules/uzenet_anyaorszaghoz.htm

2003-ból, jelezve már a kérést-

Előzmény: rettentó (539)
mamami Creative Commons License 2004.12.08 0 0 540

Tegnap olvastam a Romániai Magyar Szó-ban,mi erről tképpen a valóság:

Ro minden olyan kérelmezőnek megadja az áp-t,akinek felmenői 1918-ban Ro áp-k voltak.Így az új áp-k között vannak gagauzok,oroszok,tehát nem etnikai alapon kapják.(néhány százezren a 20 millióhoz-nemtom,a 10 mill magyar áp hány milliót bírna ki belerokkanás nélkül).

Meg is van az eredmény,Hargita megyében van már román képviselő,akit a határon túlról,turistabuszokkal áthozott áp-k választottak meg. 

Előzmény: Zol (533)
rettentó Creative Commons License 2004.12.08 0 0 539

Nincs mit megbocsátani sem magamnak, sem másnak. A megtévesztettek bosszúért kiáltanak pedig senki nem tagadta meg őket.

Én még mindig örülök, hogy a politika végre békén hagyott ezen a vasárnapon.

Ezer módon lehet szeretni a határon túli magyarokat ezután is. Erről számoljon el mindenki önmagának és ne a politikai elit előtt kelljen állandóan vizsgáznunk magyarságból.

Kötve hiszem, hogy a nyugati barátaid bármiféle magyarázatot kértek volna, de a magyarázat annyi, hogy a többség nem akart

- karácsonykor is azon összeveszni otthon, hogy ki a magyar, ki a magyarabb, ki a gyilkos, ki nem gyilkos, ki beszél szebben: a Viktor vagy a Gyurcsány. ELÉG VOLT!

- rossz kérdésekre rossz választ adni

- az összmagyarság iránti felelősségünket letudni egy x-szel

Ezt írd meg nekik. Ez a magyarázat.

Előzmény: Savoya (538)
Savoya Creative Commons License 2004.12.08 0 0 538

Gratulálok, aki nem szavazott sem támogatta a kezdeményezést.

Nekem ég az arcom, és nem csak ahatár körül.

Külföldi barátaimnak (FR, BE, D, E, PL, IL) sem tudom hogyan elmagyarázni, különöse azoknak nem, akik EU tagként, nem saját vérükként, pénzzel együtt megspékelve adtak nekünk EU állampolgárságot.

Erről mit gondolsz?

"To: gyergyoertlista
   Sent: Sunday, December 05, 2004 11:19 PM
   Subject: [Gyergyoert] testvergyilkosok

Lezárult még egy fejezet a magyarság történetében. Szerencse, hogy ez nem rólunk szól (most már), hanem azokról, akikről eddig azt mondtuk hogy anyaországiak. A mai napon minősítették magukat.
   Mi itt éltünk eddig is, és itt leszünk ezután is, csak éppen nem esünk abba a tévedésbe, hogy van egy testvér, akiben bízhatunk.
   Hát székely barátaim, a testvér az már nem testvérünk, mert bennünket megtagadott. A testvér elkövette a testvérgyilkosságot, és az ilyen testvérnek a büntetése is az lesz amit megérdemel. De azért fel a fejel és összeszorított fogakkal konokabbul menjünk tovább.
   Készüljetek fel hogy megjelennek a magyarázkodok és az okos Tónik, de nekik csak azt kell mondani hogy ne nekünk igazolják tettüket, hanem saját maguknak, és magyarázkodjanak
   az égi bíró előtt mert mi megbocsátunk nekik, de ők soha nem fognak önmaguknak megbocsátani.

Gyergyószentmiklós, december 5. 23:14"

rettentó Creative Commons License 2004.12.06 0 0 537

Végül én sem mentem. Szombat este úgy gondoltam, a kórházprivatizációs kérdésre nemmel szavazok, a másikra nem szavazok, aztán vasárnap reggel úgy éreztem, nekem mindegy, egyik sem érint annyira, hogy rossz kérdésekre válaszoljak.

Nem bántam meg.

Előzmény: kakukkboy (536)
kakukkboy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 536

"Ne figyeljen oda a pártok viszályára! "

Ezt tettük legtöbben, 2/3-adnyian, és figyelmen kívül hagytuk az összes hazugságot!

Ez szerint szavaztunk -a lábunkkal!

Előzmény: Kulik (511)
kobaltselyem Creative Commons License 2004.12.06 0 0 535
felhozom Átlagos olvtársnak.
Krokofánt Creative Commons License 2004.12.03 0 0 534
ajánlom figyelemetkbe a 'karancslapujtői fordulat' c. topikot :-))))
Előzmény: Indián (529)
Zol Creative Commons License 2004.12.01 0 0 533
1) Románia megadja a kettős állampolgárságot a moldáviai románoknak, annak ellenére, hogy Moldávia törvényei tiltják a kettős állampolgárságot.
2) A magyar külügyminiszter kijelentette, hogy a hivatkozott egyezmény 1990 óta már érvénytelen.
Előzmény: szib (532)
szib Creative Commons License 2004.12.01 0 0 532
Románia is tiltakozik a kettős állampolgárság ellen. De lessz ez még cifrább is.
geletajani Creative Commons License 2004.11.29 0 0 531
szib Creative Commons License 2004.11.29 0 0 530
Ahogy látom jó volt a vasárnapi főpróba (Sopron, Szécsén) a nem szavazással kapcsolatban. Egy hét múlva majd okolhatják egymást politikusaink , hogy kinek a hibájából fordultak így el az emberek a közélettől.
Indián Creative Commons License 2004.11.24 0 0 529

Ne is, mert benyomták a resetgombot...

http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=115248&rid=PWdUTQ

kestengo Creative Commons License 2004.11.24 0 0 528

Ha nem szavazól lelked rajta ,magánügy.

Ki a F@szt érdekel,hogy miért nem.

Miért akarsz másokat meggyőzni a saját elhatározásodról.

Ez mindenkinek a szuverén magánügye.

Ha elmegy szavazni elmegy ha nem  nem megy el,és ehez minek "körítés"?

Seki Waker Creative Commons License 2004.11.24 0 0 527
A frászt kedves alfredoo! Ami szép az mindig értelmes is. A jelen topic kontextusában meg különösen az.
Előzmény: alfredoo (525)
Seki Waker Creative Commons License 2004.11.24 0 0 526

Lássuk! Én ugyan nem tudok francul, de van akivek lecsekoltathatom a fordítást.

Előzmény: karma police (523)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.23 0 0 525

kp

szep ez a rigmus de meglehetosen ertelmetlen.

Előzmény: karma police (520)
alfredoo Creative Commons License 2004.11.23 0 0 524

kp

esetleg az eddigit kozreadnad? tobb szem tobbet lat.

Előzmény: karma police (523)
karma police Creative Commons License 2004.11.23 0 0 523
Megpróbáltam - csak úgy viccből, azt gondoltam, hogy reménytelen - lefordítani franciára, és lehet, hogy sikerülni fog, talán még szép is lesz :-)
Előzmény: Seki Waker (521)
szib Creative Commons License 2004.11.22 0 0 522
Be kell látnom, hogy tévedtem, mert azt vártam, hogy  a népszavazás közeledésével megint felfokozott hangulat lesz úrrá az embereken, s megit barátok fordulnak egymás ellen, mint 2002  egyszer már tapasztalhattuk / sose jöjjön vissza!! /. Alig tapasztalni, hogy a közbeszédbe felhoznák e témákat. Azt hiszem december 5. utáni hét lesz még érdekes, hogy ki a felelős a népszavazási érdektelenség miatt. Jó, ha 33-35 %-nyi lesz a részvétel, ami biztos általam kivánt eredményhez -érvénytelen- lesz elegendő.
Seki Waker Creative Commons License 2004.11.21 0 0 521
Úgy tűnik számos változatban él gyönyörűséges anyalvünkben a rigmus.
Előzmény: karma police (520)
karma police Creative Commons License 2004.11.21 0 0 520
Nem jó. Azt mondják a hatalmasok Hogy akinek hat alma sok Az már elég hatalmas ok Hogy ne legyen hatalma sok
Előzmény: Seki Waker (516)
karaván Creative Commons License 2004.11.20 0 0 519

Pógári körökre jellemző. DDDDD

Na ettőL fognak beszarni az igazi honpógárok, hAH ÍGy KAPACITÁLJÁK ÜKET.

Mennél nagyobb a gyere ide, de szép vagy annál nagyobb a kétely.

Kivéve Orbán páter birkáit.   DDDDD

Seki Waker Creative Commons License 2004.11.20 0 0 517

Szavazni érdemes, hiszen az Ön adójából is rendezik.

Hát hisz ez az. Nem elég, hogy hüjeségekre cseszik el az adómat, még menjek is el a hatalmasok kedvéért szavazni? Na ne mán.

Előzmény: Törölt nick (514)
Seki Waker Creative Commons License 2004.11.20 0 0 516

Tényleg. No akkor álljon itt a rekonstruált szöveg a maga teljességében:

"Azt mondják a hatalmasok, akinek hat alma sok, nem lehet annak hatalma sok."

Előzmény: Indián (513)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.20 0 0 515

intézni

Előzmény: Törölt nick (514)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.20 0 0 514

Szavazni érdemes, hiszen az Ön adójából is rendezik.

De úgy kell intzéni, hogy a szavazat érvénytelen legyen .

topikmaci

Indián Creative Commons License 2004.11.20 0 0 513
"Annak nem lehet a hatalma sok..."
Előzmény: Seki Waker (512)
Seki Waker Creative Commons License 2004.11.20 0 0 512

Nekem ebben a hatalmasok jelző használata teccik a legjobban. Eszembe juttat egy régi rigmust:

"Azt mondják a hatalmasok, van akinek hat alma sok."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!