Nem egyszer kerülhet az ember olyan helyzetbe, mikor csak rossz döntést hozhat. Most sikeresen megint ilyen helyzetet teremtettek politikusaink (határainkon belül és kivül). Ha a nem szavazat győzne , micsoda arculcsapás lenne az a kinteknek, de ha az igen győz, ki az a nagytudásu, ki aki megmodja, hogy ki a magyar a határainkan kivül. Érvénytelenség esetén is megindul majd az egymás okolása. A 2002-es választás hangneme visszatér (visszatért), megint árokásás csak most máshol és mélyebben.
A politika ha béké is hagy, a lelkiismeret lehet, hogy em, hiszen a szavazás utá is ellátogatsz a fórumra.
Ez itt nem viki vagy feri kérdése, kérése volt. Ők csak állást foglatak ebben is, és rég rosz, ha a világ dolgait a politikán keresztül szemléljük. Külhoni szervezetek kérték, sokan. Mi nem adtuk meg. Ki miért, az a saját ügye már.
Minden esetre van, aki még az x-et sem volt hajlandó megtenni " összmagyarság iráti felelősséggel. (Szerintem nehéz lehet elmagyarázni egy székelynek, hogy kell magyarnak lenni, és felvilágosítni a magyar felelősségről.)
Külhoni barátaimnak pedig é meséltem redszeresen Erdélyről, és csak annyit, hogy az egyikkel egymást nem ismerve jártunk ugyanabba a kalotaszegi faluba, én inen, Ő pedig franciaként, ami még magyarul tudva sem volt sima ügy.
Tehát nekik kicsit fura az állandó panaszuk Trianonról, majd ez a dötésünk. (Azért nem csak én panaszkodtam.
Tegnap olvastam a Romániai Magyar Szó-ban,mi erről tképpen a valóság:
Ro minden olyan kérelmezőnek megadja az áp-t,akinek felmenői 1918-ban Ro áp-k voltak.Így az új áp-k között vannak gagauzok,oroszok,tehát nem etnikai alapon kapják.(néhány százezren a 20 millióhoz-nemtom,a 10 mill magyar áp hány milliót bírna ki belerokkanás nélkül).
Meg is van az eredmény,Hargita megyében van már román képviselő,akit a határon túlról,turistabuszokkal áthozott áp-k választottak meg.
Nincs mit megbocsátani sem magamnak, sem másnak. A megtévesztettek bosszúért kiáltanak pedig senki nem tagadta meg őket.
Én még mindig örülök, hogy a politika végre békén hagyott ezen a vasárnapon.
Ezer módon lehet szeretni a határon túli magyarokat ezután is. Erről számoljon el mindenki önmagának és ne a politikai elit előtt kelljen állandóan vizsgáznunk magyarságból.
Kötve hiszem, hogy a nyugati barátaid bármiféle magyarázatot kértek volna, de a magyarázat annyi, hogy a többség nem akart
- karácsonykor is azon összeveszni otthon, hogy ki a magyar, ki a magyarabb, ki a gyilkos, ki nem gyilkos, ki beszél szebben: a Viktor vagy a Gyurcsány. ELÉG VOLT!
- rossz kérdésekre rossz választ adni
- az összmagyarság iránti felelősségünket letudni egy x-szel
Gratulálok, aki nem szavazott sem támogatta a kezdeményezést.
Nekem ég az arcom, és nem csak ahatár körül.
Külföldi barátaimnak (FR, BE, D, E, PL, IL) sem tudom hogyan elmagyarázni, különöse azoknak nem, akik EU tagként, nem saját vérükként, pénzzel együtt megspékelve adtak nekünk EU állampolgárságot.
Lezárult még egy fejezet a magyarság történetében. Szerencse, hogy ez nem rólunk szól (most már), hanem azokról, akikről eddig azt mondtuk hogy anyaországiak. A mai napon minősítették magukat. Mi itt éltünk eddig is, és itt leszünk ezután is, csak éppen nem esünk abba a tévedésbe, hogy van egy testvér, akiben bízhatunk. Hát székely barátaim, a testvér az már nem testvérünk, mert bennünket megtagadott. A testvér elkövette a testvérgyilkosságot, és az ilyen testvérnek a büntetése is az lesz amit megérdemel. De azért fel a fejel és összeszorított fogakkal konokabbul menjünk tovább. Készüljetek fel hogy megjelennek a magyarázkodok és az okos Tónik, de nekik csak azt kell mondani hogy ne nekünk igazolják tettüket, hanem saját maguknak, és magyarázkodjanak az égi bíró előtt mert mi megbocsátunk nekik, de ők soha nem fognak önmaguknak megbocsátani.
Végül én sem mentem. Szombat este úgy gondoltam, a kórházprivatizációs kérdésre nemmel szavazok, a másikra nem szavazok, aztán vasárnap reggel úgy éreztem, nekem mindegy, egyik sem érint annyira, hogy rossz kérdésekre válaszoljak.
1) Románia megadja a kettős állampolgárságot a moldáviai románoknak, annak ellenére, hogy Moldávia törvényei tiltják a kettős állampolgárságot.
2) A magyar külügyminiszter kijelentette, hogy a hivatkozott egyezmény 1990 óta már érvénytelen.
Ahogy látom jó volt a vasárnapi főpróba (Sopron, Szécsén) a nem szavazással kapcsolatban. Egy hét múlva majd okolhatják egymást politikusaink , hogy kinek a hibájából fordultak így el az emberek a közélettől.
Be kell látnom, hogy tévedtem, mert azt vártam, hogy a népszavazás közeledésével megint felfokozott hangulat lesz úrrá az embereken, s megit barátok fordulnak egymás ellen, mint 2002 egyszer már tapasztalhattuk / sose jöjjön vissza!! /. Alig tapasztalni, hogy a közbeszédbe felhoznák e témákat. Azt hiszem december 5. utáni hét lesz még érdekes, hogy ki a felelős a népszavazási érdektelenség miatt. Jó, ha 33-35 %-nyi lesz a részvétel, ami biztos általam kivánt eredményhez -érvénytelen- lesz elegendő.