Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.29 0 0 138
Már le is mondtak a tárgyalásról? Lesz még ebben az életben tárgyalási forduló?
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.03 0 0 137

Maga az eljárás nem példanélküli. Általában (gondatlan) közlekedési büncselekményeknél fordul elő.

Ezekre az a jellemző, hogy a tényállás egyértelmű (beismerő vallomás),és egy elkövető (terhelt) van.

Ellenben itt probléma abból adódhat, hogy Kulcsár a büncselekményt nem egyedül követte el. Ugyan a törvény lehetővé tenné, hogy tárgyalás nélkül itéljék el, de a beismerő vallomásban természetszerüleg ki kell térnie olyan tényekre is, amely esetleg másokat terhelnek.

Namármost ha a bíró bizonyitottnak itél (elfogad) ilyen megállapításokat, akkor ez milyen hatással lesz ezen személyek esetleges tárgyalásos eljárására? Kellemetlen lenne, ha ott megcáfolnák Kulcsár állításait.

Szvsz nem nagyon lesz bíró, aki ezt felvállalja. A tárgyalás mellőzéséhez ugyanis mindhárom fél beleegyezése szükséges: ügyész, terhelt, bíró.

Tehát Kulcsár és az ügyész javaslatot tehet erre, de ha a bíró nem partner benne, akkor nem tehetnek semmit.

Előzmény: smafu (136)
smafu Creative Commons License 2004.11.03 0 0 136

Az MN kreálmányáról... Ismerős ? Bárándy, bárándy ... ?

A K&H volt ügyvezető igazgatójának várható büntetéséről több ügyvéd – köztük Bárándy György – úgy véli: lehetséges, hogy egy ritkán alkalmazott eljárást választ az ügyész, illetve maga Kulcsár. Jogi szakértők szerint a brókert peres eljárás nélkül is el lehet ítélni a büntetőeljárásról szóló törvény 534. paragrafusa alapján.

Előzmény: ikaruss (134)
smafu Creative Commons License 2004.11.03 0 0 135

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=249058&rvt=2

Mégis lesz Kulcsár-tárgyalás – az exbróker öt–tíz évet kaphat
2004. november 3. 0:04

Munkatársunktól
Kulcsár Attila ügyében törvényileg kizárt a tárgyalásról lemondás – jelentette ki tegnap a brókerbotrány gyanúsítottjának ügyvédje a Magyar Nemzetben közöltek kapcsán.

ikaruss Creative Commons License 2004.11.03 0 0 134

A jelenlegi állás szerint nekem úgy tűnik, hogy a MN kreált egy hírt, ami alig van köszönő viszonyban a tényekkel.

A Topiktársaktól elnézést kérek.

ikaruss, SK

>i<

mmormota Creative Commons License 2004.11.02 0 0 133

Azt hiszem, tényleg nagyon érdekes lenne...   :-)))

Előzmény: Ormossy (132)
Ormossy Creative Commons License 2004.11.02 0 0 132

"Az ügyben ismertté vált összes eddigi információ ellentétes irányba mutat,..."

No látod, itt a baj.

Az érdekes az lesz, amikor a eddig még ismertté nem vált információk is kiderülnek.

Előzmény: mmormota (118)
mmormota Creative Commons License 2004.11.02 0 0 131
Jól van na. Ezt mondom én is.
Előzmény: Probatbicol (130)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.02 0 0 130

És akkor mi van? Felrepült egy hír, megbeszéltük, kipukkadt, vége. Na és? Volt már ilyen, lesz is ilyen.

Előzmény: mmormota (129)
mmormota Creative Commons License 2004.11.02 0 0 129
Azt, ahol leírtam, mit mondott Zámbó. Az alaphír volt hülyeség, az ügyésznek köze se volt ahhoz a javaslathoz, hogy a tárgyalás elmaradjon. Te meg ebből indultál ki a további következtetésekben.
Előzmény: Probatbicol (128)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.02 0 0 128
Mit nézzek meg, hol és minek?
Előzmény: mmormota (125)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.02 0 0 127
Sajnos igen.
Előzmény: unnamed (123)
mmormota Creative Commons License 2004.11.02 0 0 126
Nagyon úgy néz ki.
Előzmény: gunyoros (124)
mmormota Creative Commons License 2004.11.02 0 0 125

Nézd meg, lejjebb, mi a háttere ennek a bizonyos tárgyalás elmaradásnak... :-)))

Előzmény: Probatbicol (122)
gunyoros Creative Commons License 2004.11.02 0 0 124

Hehe!

Szóval lufi.

Az MNO lufija!

Mehet a hazudós topikba:-)))

Előzmény: mmormota (120)
unnamed Creative Commons License 2004.11.02 0 0 123
Szerintem minden érintettnek érdekében áll(na).
Előzmény: Probatbicol (122)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.02 0 0 122

A világon mindent le lehet egyszerűsíteni. A rómaiak magas fokon űzték. Marcus Aurelius: "A dolgot magát nézzük!"

Na tehát, kinek érdeke a tárgyalás esetleges elmaradása? Ha erre tudsz nekem épkézláb választ adni, akkor visszavonulót fúvok egyébként magasabb nívóm irányába.

Előzmény: mmormota (118)
mmormota Creative Commons License 2004.11.02 0 0 121

Itt meg az lett belőle, hogy a fideszes ügyész így akarja elkerülni a tárgyalást, nehogy kiderüljenek a fideszes bűnök. Nem semmi.

mmormota Creative Commons License 2004.11.02 0 0 120

A Klub rádió Kontrájában Zámbó (ő az ügyvég) nyilaykozata alapján maga az alaphír volt hülyeség, félreértés, hazugság - kinek mi tetszik.

A dolog így ment dr. Zámbó szerint:

- a riporter (aki a hírt közölte) Zámbó egy kollégájával beszélgetett, aki megemlítette, hogy ilyen lehetőség is létezik

- a riporter felhívta Zámbót, hogy foglalkozik-e ezzel, azt a választ kapta, hogy igen, termézetesen megnézte ezyt a lehetőséget is, hiszen mint ügyvéd minden lehetőséget kötelessége megnézni, de már nem foglalkozik ezzel, mert nincs meg a törvényi lehetőség a dologra

- ezután írta meg a riporter a cikket, ami enyhén szólva nem volt pontos...

wizes Creative Commons License 2004.11.02 0 0 119

Kontrában most erről.

Kulcsár ügyvédje fog dumákolni.

wizes.

mmormota Creative Commons License 2004.11.02 0 0 118

Tetszik, hogy a világ összes kérdését le tudod egyszerűsíteni a "fideszes ügyész, nyilván a fideszt védi" gagyiságra.

Az ügyben ismertté vált összes eddigi információ ellentétes irányba mutat, de sebaj - mindent meg lehet magyarázni a fideszes ügyészekkel. Kérdés megoldva...

Az nem világos, hogy miért mentél le ennyire alacsony színvonalra. Más kérdésekben sokkal magasabb színvonalon szoktál vitázni. Most meg lementél Bolgár betelefonálóinak színvonalára. Tényleg ezt gondolod, így egy az egyben, ahogy írod? Ilyen szoclibnépmesei szinten? Vagy egyszerűen úgy érzed, ez egy annyira fontos ügy, amelyben kötelességed propagandát szórni, az se baj, ha emiatt páran le fognak becsülni?

Más. Zámbó szerint lesz tárgyalás.

Előzmény: Probatbicol (115)
padaricsom Creative Commons License 2004.11.02 0 0 117

Ez a linkóci smafu eltünt a linkkel.

Link egy manus!

Probatbicol Creative Commons License 2004.11.02 0 0 115
PS: Egyben biztosak lehetünk: ha az anyag a szociknak lenne rossz, akkor lenne itt olyan nyilvános tárgyalás, hogy zengene az ég, jó hosszú, sokszor elnapolva, egészen a választásokig, és Kulcsár kapna legalább 12 évet, hogy belefeketedik.
Előzmény: Probatbicol (114)
Probatbicol Creative Commons License 2004.11.02 0 0 114

Mitől rettegnek? Ez ugye költői kérdés...

Nyilvános tárgyalás, kérdések, szembesítés, új tanúk beidézése, új dokumentumok bekérése, mittudomén.

Előzmény: Törölt nick (109)
padaricsom Creative Commons License 2004.11.02 0 0 113

Akkor add meg!

Ha nem adod meg itt is beégsz a hazugságoddal, mint sok helyen!

Előzmény: smafu (112)
smafu Creative Commons License 2004.11.02 0 0 112
Ez tetszik... Neki kezdtem kereni, megtaláltam a linket ahogy mindenki aki meg akarja találni, de aztán megint elolvastam.. Nagyon jó ! ;)
Előzmény: padaricsom (110)
Fine Tune Creative Commons License 2004.11.02 0 0 111
Nem lehet, hogy inkább a titokzatos Gyurcsányi akar lemondani a tárgyalásról?
padaricsom Creative Commons License 2004.11.02 0 0 110

Kopizd be vagy adj egy pontos linket.

Ha nem teszed meg, kénytelen vagyok azt mondani: hazudsz.

cáfolj!

Előzmény: smafu (97)
mmormota Creative Commons License 2004.11.02 0 0 108
Hmm. Én nemrég hallottam az ügyvédet valamelyik rádióban. Azt mondta, kizárt dolog, hiszen olyan bűncselekménnyel is vádolják Kulcsárt, aminek a büntetési tétele nem teszi lehetővé ezt a megoldást. 
Előzmény: Probatbicol (103)
smafu Creative Commons License 2004.11.02 0 0 107

Már megen ez a királyi  !! Remek..  Ebben a Gyurcsány(i) is benne van, ebben a "tudjuk"-ban, vagy ő még csak sejti ? :DD

Előzmény: Probatbicol (106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!