A raktártűz nyomán savas anyagok - köztük sósav - kerülhettek a reggeli párába, ezért a katasztrófavédelmi hatóságok óvintézkedéseket javasolnak a tűzeset közvetlen közelében, tehát 300-500méteres körzetében élőknek.
Az óvó figyelmeztetés a főváros XV. kerületében, a Szántóföld utca, Fóti út, Mogyoródi út, Közvágóhíd utca által határolt területen élőknek - mintegy ötszáz embernek -szól.
Megelőzés céljából ajánlatos lemosni
- a megjelölt körzetben az autókat
- a szabadban tárolt ruhákat
- és nem szabad elfogyasztani a szabadban tárolt élelmiszert.
A lakosság a Fővárosi Polgárvédelmi Parancsnokság 327 14 04-es, illetve az ÁNTSZ 270 05 68-as telefonszámán kaphat választ a szükséges óvintézkedésekkel kapcsolatban felmerülő kérdéseire.
Én a Szlacsányiban lakom és videóztam, meg fotóztam. Az ablakban álltam, nem mentem közelebb. 700-800 m-re voltam a tűztől, kb. egy órán keresztül voltam a nyitott ablaknál. Most nem tudom, hogy megfáztam e, vagy a sósavtól köhögök. A kocsim pöttyös lett mint egy katica. A biztosító szerint ezt a felelősség biztosításából kell a cégnek fedeznie. Keresek embereket a közös érdekképviselethez!
most ért ide (Nagykörút Dunához közelebbi része) a füst.
Jelent az valamit, hogy a cég veszélyes hulladék gyűjtéssel meg ilyesmikkel foglalkozik? Jaj, megint napokat- heteket kell majd várni, mire kiderül valami...
Index "Molnár Péter elmondta, a XV. kerületben, a Szántóföld utcában háromszáz négyzetméternyi területen egy könnyűszerkezetes raktárban vegyi anyagok égnek, sorozatos robbanások hallatszanak, ezért a tűzoltók egyelőre nem tudnak bejutni az épületbe. Összesen 140 tűzoltó vonult a helyszínre.
A szóvivő az Objektív Hírügynökségnek elmondta, a lángok mintegy húsz méter magasra csapnak fel, személyi sérülésről egyelőre nincs információ. A helyszínen több mentő is készenlétben van. Fokozott veszélynek van kitéve a tűzoltó állomány, a robbanások igen erősek, és helyenként 100-150 méteres lángokat lövellnek az ég felé - mondta a szóvivő.
Egyelőre még nem tudják, milyen vegyi anyagok égnek a raktárban.
A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Egyesület szerint a Palota Környezetvédelmi Kft. háromszáz négyzetméteres raktárában keletkezett a tűz"