Keresés

Részletes keresés

Luby Creative Commons License 2004.11.15 0 0 255
Pixy! Ugyan olyan pontosan tudod, mint én, hogy tudatosan keversz össze egymáshoz nem mérhető dolgokat. Mert más dolog az egészségügyben és -ből profitit kihúzó tőkés, és más dolog egy teremlő üzemben, -ből. A Tankönyvkiadó privatizálása sem fogható egy mosonmagyarórvári gyáréhoz, mert ott nem kádkövet gyártanak. Az Orbán-bányákra hívatkozó hülyéskedés nem méltó hozzád. Mert: egy bányáról van szó. Mert: nem a fia miniszterelnöksége alatt szerezte Orbán Győző. Mert: az állami megrendelésekről szóló szerződések sem a fia miniszterelnöksége alatt köttettek. Az igaz, hogy mennyiségi korrekció történt. De ennek nincs köze a politikai kurzushoz. Az iskolatársak, barátok, rokonok emlegetése balról a tökéletes arcátlanság ismérve. Annyi a különbség, hogy nem egyetemi kollégista társakról van szó baloldalon, hanem vadásztársakról, foxi-maxi évfolyamtársakról, vagy nosztalgiázó KISZ fűrerekről. Kedves Iván Pixinovics Habarodov az árokásás a két végén idult el egyforma elánnal egész addig, mig nem jött egy sztahanovista földmunkás, akit kampányszakértőnek álcáztak., és egy szomszédos országban már sikeresen dolgozott ebben a szakmában. Más. Hogy mennyire jogos volt és időszerű ennek a topicnak a beindítása, arra ma is kaptunk ízelítőt. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr nyugodt és úri stílusban elmondott beszéde után, Pokorni is végig megmaradt a jómodornál. És akkor ki következett? Nem fogod kitalálni: Lendvai Ildikó! Aki megint csak az ellenzék ellenzékeként uszított és gyűlölködött. Mint egy gyűlöletmirigy. Vajon meddig tűri ezt a sajátjával ellentétes hangot a miniszterelnök úr? Vagy ez egy munkamegosztás: a jó és a rossz nyomozó szindróma? Nem hiszem: más múlt, más képességek, más életkor és más világszemlélet. Lendvai Ildikó itt maradt nekünk mementóként. Üdv.: Gábor
Előzmény: Törölt nick (254)
Luby Creative Commons License 2004.11.14 0 0 253
Látod Pixy, itt szép sorba jönnek a megdönthetetlen érvek, meleknek a tagadásához nem ész kell, hanem vastag bőr. Egy felkészült ember,-akivel nekem kínos lenne és meglepő találkozni!!-miért adja, ha csak a nick-nevét is? Ez a kolaicicó eddig (EDDIG!) alkalmatlan volt a kormányzásra. Ami ezután következik, azt nem tudom minősíteni, még javuló is lehet. Most minden attól függ, hogy Hiller és Gyurcsány mennyire tudja visszaszorítani a kétfrontos befolyásolást. Egyik oldalról a hatalomban erősen túlreprezentált szadesz; míg a másik oldalról a letünt rendszer erői, kövületei, módszerei, hazugságai. Nehéz lehet most ennek a két embernek, persze, ha tényleg olyan értelemben akarnak eredményesen kormányozni, hogy az országnak és népének jobb legyen. Van egy javaslatom: kezdjünk el segíteni nekik. Saját eszközeinkkel tegyük kormányzóvá a hatalmat, hogy ne essenek bele a Kovács-Lendvai- Medgyessy féle az ellenzék ellenzéke szerepbe. Így mindannyiunknak jobb kilátásai lesznek, elkezdhetik betemetni az árkokat, lehetnek közös nemzeti programok. Vagy ezeknél fontosabb az ellenzék Paizs féle kibelezése, megnyúzása, fejberugása? Csaka 2006-os győzelem számít, vagy van itt egy ország is a háttérben? Gábor
Előzmény: Törölt nick (250)
MTLR2 Creative Commons License 2004.11.14 0 0 252
Közbeszerzés ide, közbeszerzés oda, mennyibe kerül ma és mennyibe került akkor 1 km pálya? Mert a többi csak süketelés!!
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.14 0 0 251
A teljesség igénye nélkül...

A négyes metró már vígan szalad... sőt zakatol
A közbeszerzéssel épülő autópályákra legjobb péda az m5-ös, ami már Szegedig ér,
bár ha nagyon akarom ideszámítom Drazsé és a káka Kóka legújabb ötletét...
Az Erzsébet-hidat már korábban elfoglalták kart-karba öltve a szadival a taxis blokád alkalmából...
A kétéves költségvetés tényleg nem a szocik ötlete volt. Ők jobban szerették az ötéves terveket... Kivétel erősíti a szabályt!
És hogy kommentálnád a "nem_lesz_gáz-ár-e-me-lést"??
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.14 0 0 249
"Lendvai igazat mondott,"

Az Ildi? Ez a hét legjobb mondása...
Előzmény: Törölt nick (245)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.14 0 0 247
Nahat = Hogy ez a Rez Jeromos hogy megvaltozott
Előzmény: fatika001 (246)
fatika001 Creative Commons License 2004.11.14 0 0 246
Ez a Nahát...., mit jelent?
Előzmény: Törölt nick (242)
Luby Creative Commons License 2004.11.14 0 0 244
Még annyit, hogy eddig nem szavaztam kényszerből sem a Fideszre. Most is azt állítottam-szövegértés óh!-,hogy pillanatnyilag úgy gondolom. Ez bizzony nem egy hosszútávú elkötelezettség. Szeretném bedobni a zenegépbe a százast: nem hiszem, hogy az érdekeltek, és a súlyosan félrevezetettek kivételével ma bárki is örömmel szavazna a ballib oldalra. Gábor
Előzmény: Törölt nick (242)
Luby Creative Commons License 2004.11.14 0 0 243
Rendben van Pixy! Elfogadom, amit magadról írtál. Ilyen vagy, nem voltál párttag. Mégis vitathatatlan infód van arról, hogy Lendvai mit csinált a pártközpontban. Akkor legyél jó fiú és avass be minket. Írt le itt a neten, hogy milyen beosztásban, milyen feladatot látott el Lendvai Ildikó. De talán neked is feltünt, hogy nem elsősorban a múltjáról van szó. Amikor ezt a topicot nyitottam egy konkrét megszólalása késztetett erre. Azt egyiktek sem elemzi. Egyébként a magyar Nemzet, a Demokrata címének nagyon butácska átköltése nem enged következtetni valami komoly szellemi háttérre. A Fórum ilyen szempontból érdektelen, mert csak beteg lelkű emberek iszapos tudatában tartozik a másik két sajtótermékhez. A démon éls szörnygyártásban elért gyenge kis teljesítményünk a tapasztalatlanságunkból ered. Még nem tudtuk elérni a ballib oldal ebben a műfajban elért kimagasló teljesítményét. Gondold végig, hogy mióta demonizálják Orbánt. Oly annyira, hogy nincs olyan megszólalás arról az oldalról, mely ne Orbán fikázással igyekezne saját értékeit emelni. Ha ezt nem hiszed el, akkor hallgass meg bár melyik nap egy parlamenti MSZP-SZDSZ felszólalást. Számomra nem kell szakmát váltanod. Nem is kell egy dolgot többször elmondanok. Kettőnk közül nem én vagyok az, aki füldugóval hallgatom mások véleményét. Üdv.: Gábor
Előzmény: Törölt nick (241)
Luby Creative Commons License 2004.11.13 0 0 238
Gondolom az utolsó négy bejegyzésből, hogy ismeritek egymást, máskülönben nem lenne ilyen magabiztos véleményetek egymásról. Valószínű, hogy együtt voltatok a Terror Házánál is. Talán együtt szoktátok énekelni az Internacionálét is. Nem hiszem, hogy jól érezném magam közöttetek, így inkább maradok csak Gábor a netről. Gábor
Előzmény: Törölt nick (234)
Luby Creative Commons License 2004.11.13 0 0 237
Nem ismerem Pixyt. lehet, hogy sokkal okosabb, sokkal felkészültebb, mint az itt felvállalt ostoba szerepe. És valószínű így is van. Akkor meg minek babázik, nagyarcúskodik, és támogat olyan dolgokat, amilyeneket nem támogatna gondolkodó ember. Nem Pixyvel van bajom, hanem a szereppel, amit itt játszik. Ok? A kórus többi tagja pedig szervilizmusból, vagy betyárbecsületből kontrázik. Nagyon erősen statiszta szerep. Én csak azt kértem az állítólag nagy Pixytől, hogy végre írjon valami értékelhetőt. Ez sértő? A Janicsár utca meg az ujjszopás csak válasz volt a babázásra. És talán kicsit szellemesebb is, mint a Lubybaba... Gábor
Előzmény: luciluca (233)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.13 0 0 236
Valaki nyugtassa meg mar Lubybabat, hogy tenyleg fenn van a domb tetejen.
luciluca Creative Commons License 2004.11.13 0 0 235
Pedig szvsz élmény lenne (nekünk). :-)
Előzmény: Törölt nick (234)
luciluca Creative Commons License 2004.11.13 0 0 233
Ejnye kedves Gábor, erre a szintre azért nem kellene lemenned. Egy esetleges IRL találkozáskor Pixyvel igen kellemetlen magyarázkodásra kényszerülnél.
Előzmény: Luby (231)
viki-2 Creative Commons License 2004.11.13 0 0 232

"Grósz Károly, az utolsó kommunista pártfőtitkár Magyarországon, a Kurír 1990. december 29-i számában megjelent interjújában értékelte a rendszerváltozás előtti éveket, azokat a folyamatokat, amelyek a több pártrendszer kialakulásáig elvezettek, s nem utolsó sorban saját szerepét a 80-as évek eseményei során. Közvetlen és távolabbi kollégáinak, párttagtársainak tevékenységét is értékelte, nem egy esetben kritikusan. Különös meglepődésének ad hangot a nagy gyorsasággal eszmét váltók miatt: "Mennyien akarják magukat az új struktúrában egyik pillanatról a másikra átmenteni úgy, hogy mindent megtagadnak tegnapi önmagukból, és túllihegik a kikerülhetetlen igazodást is. Nem is értem, miért nyilatkozza Kovács László, volt külügyi államtitkár azt, hogy ő az első perctől kezdve a rendszerváltozáson dolgozott. Miként? Hiszen ő írta Berecz János beszédeinek hatvan százalékát, Kádár János külügyi témájú megszólalásainak többségét, és nekem is sokat segített." A fénykép nem jobboldalról jött.. ""

Ezt a Kovács László lebőgéséről szóló topicbl másoltam ide!

Miért kellene elfelejtenünk, hogy micsoda gazemberek voltak a rendszerváltás előtt?

Előzmény: Törölt nick (226)
Luby Creative Commons License 2004.11.13 0 0 231
Pixy! Lepjél már meg egyszer az életben, hogy írsz is valamit. Most is egy száz éves közhelyre futotta csak. Ennyire nem lehet rossz a Janicsár utcában sem a kisegító iskola. Szopod az ujjad? Erre utal az, hogy folyamatosan babázol... Üdv.: Gábor
Előzmény: Törölt nick (230)
Luby Creative Commons License 2004.11.12 0 0 229
Pixy! "Volt a fenét." Ezzel el van intézve a dolog, mert a nagy Pixy ezt írta... Óriási arcod van. Mindegy, nekem ez nem élet-halál kérdés. Aludj nyugodtan, ne izgasd magad azért, mert nem mindenkinek egyezik veled az ismeretanyaga. Csak azt nem tudom, hogy amihez halvány lila szellentésed sincs, miért szólsz hozzá ilyen ellentmondást nem tűrő módon? Úgy gondolod, hogy az MSZP-s középgenerációnak nincs tagadni való múltja? 1989 után születtek? Üdv.: Luby, aki túl nagy ahhoz, hogy kis fütyik lebabázzák...Gábor
Előzmény: Törölt nick (228)
Luby Creative Commons License 2004.11.11 0 0 227
Nem tudom miért ismerethiány az, hogy Lendvai múltja nem a szegény, ámde tiszteséges árvalány sorsa. Igenis filmcenzor volt, Aczél György mellett. Miért rögeszme ez, hiszen előéletének következménye mai szereplése. Miért mérhetetlen ostobaság az, ha erről megemlékezik az ember, ha magyarázatot keres Lendvai viselkedésére? Az a szmötyi, ami az agyunk helyén van elég, még sok is ahhoz, hogy egy ilyen minősíthetetlenül kezdetleges, nagyarcú íráson csak mosolyogni tudjunk. A szenvedésről: minden értékért, most a szellemi és morális értékekről írok (ez valószínű idegen számodra) meg kell szenvedni. Nem tudom számodra mit jelent az a kifejezés, hogy "értékén kezeljük". de tartok tőle, hogy ha ez, amit egy összetett szóval Lendvairől írtam, ennyire felháborít, akkor még sem kezelitek "éértékén"a nyilt brutális gyilkosságokra buzdító Pizs Miklóst. Nem gondolod. Vagy erre is van egy panelmondatod? Tudod, hogy idézzem Horn Gyulát: "A tények makacs dolgok!", csak ő elfelejtette az idézet második felét hozzá tenni: "de a csoportosítással szemben védtelenek." Üdv.: Gábor
Előzmény: Törölt nick (226)
Luby Creative Commons License 2004.11.10 0 0 225
Nekem mindegy, hogy ki gyűlölködik, ki hazudozik, akár melyik fél csinálja közvetve az én pénzemért teszi. Persze, az anygon szubjeektív, hogy ki-kit nevez meg kezdeményezőnek. Már egyszer valamelyik topicban leírtam, hogy nem a FIDESZ és nem az MSZp volt ennek a stílusnak a meghonosítója, csak ők ma már dirvábban éas hatásosabban csinálják. Eredetileg a sértett és csalódott SZDSZ és annak holdudvara, magamutogató értelmiségi körei kezdték a rágalmazást, a hazudozást úgy, hogy közben a demokrácia védelmére hívatkoztak. Emlékezz a DC-re! Konkrétan most engem az fogott meg, és háborított fel, hogy politikailag semmi hozadéka sem volt annak, hogy minden mondata szúrt, minden szava sértő volt. És legfőképpen az volt a bajom, hogy az ország legfontosabb törvényének, a költségvetésnek a vitáját nyitotta meg ezzel. Nem válasz volt, valami alpári szövegra, hiszen ő volt az első. Most tekintsünk el attól, hogy nagyon sok téves adat, vagy inkább tudatos ferdítés volt a mondataiban, a visszamutogatásban. Ismét előhúzta azokat az idegen kampánymenedzser által kitalálét blődliket, amibe Keller László is belebukott. Ezért született ez a topic. Az utolsó mondatod reménnyel tölt el, hiszen el kell következnia egy áértelmes és kölcsönös eszmecserének, hiszen az ország egyik felét sem lehet leváltani. Gábor
Előzmény: Törölt nick (224)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.10 0 0 224
A felszólalást utólag megnézve elég meglepő, hogy a jobboldal ennyire ki van kelve ettől a szövegtől. Ez semmi más, csak egy tükörkép Ádernek és Kövérnek. Szúrós, kemény, saját dolgaikra visszautaló kritika. Áder felszólalása semmivel sem volt visszafogottabb, csak éppen nem volt olyan ironikus és élcelődő. Igaz, nem szoktuk meg, hogy balról is lehet nem közvetlenül témához illő anekdotákat, beszólásokat mondani. Nem tudom, jó-e, hogy ez a hangnem most már nem csak egyik oldal sajátja, de mindenképpen más hangulatot fog teremteni a jövőben. A megszokott "vádolunk-védekezünk, cáfolunk- ha nem igaz a vád,mással vádolunk, csak mindig mi legyünk a kezdeményezők" szereposztás Gyurcsánnyal kissé megváltozott. Reméljük, ez nem eszkalálódáshoz, hanem "kölcsönös fenyegetettség" miatti nagyobb visszafogottsághoz vezet. Szép álom...!
Luby Creative Commons License 2004.11.10 0 0 223
Az a többesszám első személy! Kik is állapítják meg? Hogy még mindig élnek a 89 előtti reflexek, azt értem. Tényleg nincs benne semmi meglepő..Ti nem vagytok gusztustalanok, ti következetesek vagytok. Nem látom, hogy kikelnétek magatokból Paizs Miklós ocsmányságai, gyilkos szándékai ellen, de gusztustalanok azok, akik nem szeretik a Kádár-rendszerből átmentett filmcenzor asszony stílusát. Ehhez bizony már pofa kell, qrva vastag bőrrel. Ahhoz is pofa kell, hogy itt vidáman köteleztek, Tompikáztok, és közben egy legalábbis a közírói elvárásoknak mindenben megfelelő összetett szót gusztustalannak minősítetek. Vagy nem is a szót, bocsánat, hanem azokat, akik megfelelőnek találják. Ti vagytok a nagy megmondó emberek. Akik tudják és mondják a megtámadhatatlan igazságokat? Istenem, hogy tudtatok ennyire ott maradni a múltban?! Gábor
Előzmény: Törölt nick (222)
Luby Creative Commons License 2004.11.09 0 0 221
Remélem, hogy igen! Tudod ez úgy működik, az ellentétes érdekűek is tudják, hogyha sokszor hallják, vagy leírva látják a jelzőt, akkor állandó jelzővé válik. ( Deli Vid, Erős János, Mátyás az igazságos, stb.) tiltakoznak, visszavonatnák velem, nehogy rajta ragadjon a frakcióvezető asszonyon ez a jelző. Persze előnye is van egy negatív jelzőnek is. Kiemel, megkülönböztet, minden különösebb utánjárás nélkül is megismerhető az attributuma a célszemélynek, amitől az, aki. Gondolj csak a másik oldalról kimunkált állandó jelzőkre : köteles Laca, a Jel, vagy Tompika. Minden felháborodás ellenére semmi újjal nem álltam elő, csak utánoztam balos barátaink módszerét. Gábor
Előzmény: viki-2 (220)
viki-2 Creative Commons License 2004.11.08 0 0 220
Tökéletesen találó a cím! Ezért hadakoznak ellene annyian!
Előzmény: NOP (213)
Luby Creative Commons License 2004.11.07 0 0 219
Remélem elégedett vagy magaddal. Köszönöm, hogy az én jellemzésemre kölcsönvetted az én szóalkotásomat! Maradj meg abban a hitben, hogy az én gondokodásom, az én stílusom és az én politikai beállítottságom az undorító, nyálas, visszataszító, sötét. Persze mindez cukormázzal leöntbe, vagy bevonva, hogy te stílusosan tegyél rá! Genny alakként azt gondolom, hogy mi nem is találkozhatunk a való életben. Barátok sem lehetnénk, ebben igazad van. Nem haragszom rád, nem is tudsz kirángatni a béketűrésből. Irigyellek is, mert érződik, hogy sokkal jobb véleményed van magadról, mint amilyen reális lenne. Isten áldjon szegény nettársam! Gábor
Előzmény: Derek (218)
Derek Creative Commons License 2004.11.07 0 0 218

". Tehetetlen dühödben semmi más nem jut eszedbe, csak a következő "irodalmi" szavak: aljas, nyálas, undorító, visszataszító, sötét"

El vagy te tevedve ,en se duhos nem vagyok tehetetlen meg fokepp nem,csak egyszeruen viszolygok az olyan alakoktol akik egy ragacsos cukormazzal fedik le a sajat gyuloletmirigyuket ,mint te vagy.Ilyenekkel en a valos eletben nem erintkezek,mert mindig kimondott fizikai undort valtanak ki belolem.En udvariasan is azt tartom rolad,hogy egy genny alak vagy.Nem fogok azert udvariaskodni veled,hogy neked tetszen es csak azert jomodorkodni,hogy ne sertse az uri kenyessegedet. Nagy ivben teszek ra,hogy minek tartasz te engem,nem vagy te nekem se baratom se rokonom, nem is szeretnem egyiket sem.

Előzmény: Luby (217)
Luby Creative Commons License 2004.11.07 0 0 217
Derek! Pontosan erről beszéltem. Tehetetlen dühödben semmi más nem jut eszedbe, csak a következő "irodalmi" szavak: aljas, nyálas, undorító, visszataszító, sötét. Ez a stílus honosodott meg, ez ellen emeltem fel a szavm. Erre ,és ennek védelmében szóltál te. A stílus maga az ember, ezt már az ókorban is tudták. Azt is megírtam, hogy egy meghatározott szellemi szinten megrekedt egyén kedvéért mentem le kutyába, hogy megértse. Nem a saját hangom a "vérbunkózás", de ebben az esetben annyira pontos kifejezés volt, mint a gyűlöletmirigy abban a pillanatban. Erről szól az igényes stílus, nem? Ha te betartod a minimális udvariasságot velem szemben, én biztos, hogy nem kezdeményezek anyázást. És ez mindenkire vonatkozik. De ha feltételezhető, hogy a partner más kifejezéseket nem is ismer, akkor mit lehet tenni? Üdv.: Gábor
Előzmény: Derek (214)
Luby Creative Commons License 2004.11.07 0 0 216
Tudod, nyugodtan hátradöéök a fotelemben, mint aki jól végezte a dolgát. Nem kérek bocsánatot senkitől, mert nem hiszem, hogy megérdemelné az, akit javasoltál. Nem vagyok szólista a véleményemmel. Itt a tpicban sem és országosan sem. Olvasd el az 50 leirritálóbb magyar három gyűjtásben kialakult névsorát: hát nem benne van Lendvai Ildikó (szerinted úrasszony!!). Igaz jogosan benne van Kövér, Áder, Lampert, Kovács is. Ez nem az én egyéni véleményem. Ez tömegvélemény. Tudom, szavaidból kitetszik, hogy komolyan gondolod azt, hogy igazságtalan voltam. Én pedig meggyőződéssel vallom most is, hogy a költaségvetési vitát nem a beterjesztő miniszter szavai, hanem a frakcióvezető asszony beszéde siklatta ki. Üdv.: Gábor
Előzmény: NOP (213)
figyelő Creative Commons License 2004.11.07 0 0 215

Az enyém a 215. hozzászólás - egy hótt primitív topicban.

Kik is hibáztathatók?

:-)

Derek Creative Commons License 2004.11.07 0 0 214

"Én nem komcsizok, nem fasisztázok, nem írok durvaságokat"

Nem te sokkal gennyesebb es aljasabb modon gyulolkodsz,aztan ha felszakad a nagy nehezen magadra eroltetett nyalas "uri"modor, maz, legalabbis amit te annak tartasz ,valojaban kimondottan undorito es visszataszito , akkor kibujik a sajat sotet ened es akkor atmesz a verbunkozasba,mikozben magad vagy az.

Előzmény: Luby (209)
NOP Creative Commons License 2004.11.07 0 0 213

Luby

Még a topic címét is megbántam utólag, első felindulásom íratta le velem.

Egyszerű a dolgod, kedves Gábor! A topiknyitó kérésére bármikor megváltoztatják a címet a moderák. Ha nagyon polgári akarsz lenni, küldesz még egy bocsánatkérő e-mailt Lendvai Ildikó úrasszonynak és elégedetten hátradőlhetsz a fotelodban...

Előzmény: Luby (209)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!