2006-ban készült egy Balatont népszerűsítő rajzfilm a Balatoni nyár sláger szövegével. Annak idején láttam ezt a rövid rajzfilmet, de most keresve sehol sem találom. Tudna valaki segíteni ? Köszönettel gh7
A történet körülbelül arról szól, hogy van egy (azt hiszem) afrikai fiú,kinek neve Samba, egy beszélő nyúl és egy lány aki reggel antilop, este lány. Nekik így hárman össze kell gyűjteniük talizmánokat, és ezért mindenféle kalandokba keverednek. Van egy ellenséges istenség is, aki mindig keresztbe tesz nekik, és van egy majma. Ez a majom ha megharapott egy embert, akkor az ember szeme pirosan izzik majd. A végén mindig eljutnak a célhoz a folyó szellemeihez. Sajnos többre nem nagyon emlékszem. Akinek eszébe jut valami, az kérem szóljon !! Előre is köszönöm! Remélem valakinek rémlik :-)
Az általad keresett rajzfilm az Oblong család (The Oblongs). A felsorolásomban is benne van. Egyébként a rtl-en láthattad. Pár dolog a család-leírásodban nem stimmel, de mivel csak egyszer láttad, ez elnézhető:)
A topicnyitó kérdésre: én nem emlékszem ilyesmire, de egy ismerősömnek a következők rémlenek a filmről:
- két egér volt benne
- az egyik neve Malvin, a másik valami fiú
- volt két bőröndjük
- volt egy rész, ahol palacsintából voltak az autó kerekei. Az egyik túl nagy volt, abból lerágtak kicsit, így a másik lett nagy, stb.
- elég egyszerű rajzok voltak
Hát ennyi, remélem segít.
sziasztok
remélem tudtok segíteni, én is egy rajzfilm címét keresem, amit régebben láttam a tv2-n vagy az rtl klubon.
Szóval a mese főszereplői egy boldog család volt ahol apuka kéz és láb nélkül élte életét, a kedves anyuka kopasz volt, a gyerkőcök közül az egyik kislány erősen sátánista, a másiknak meg szimplán 3 melle volt, a kissrác meg valami fejlődési rendellenességben szenvedett.
Fő motívum a mesében még az volt, hogy a gazdagok a hegy tetején laknak a szegények meg a völgyben az atomerőmű mellett, a radióaktív zónában. Nagyon szórakoztató kis rajzfilmsorozat volt, kár, hogy csak 1 részét sikerült megnéznem, és annak se sikerült a címét megjegyeznem, és már több mint 1 éve keresem ezt a csodát. Remélem valaki tud segíteni.
Nem akarom átvinni a topicot Bari fan clubba, csak olyan jó, hogy végre van itt még 2 Bari-rajongó. Mivel már nincs műsoron, az új topic ötlete elvethető (bár ez sem pörög túzottan:)))
"bár meggyőződésem, hogy nem kifejezetten gyerekeknek készült..."
Ez szerintem is teljesen egyértelmű.
Érdekes, hogy ha mostani fejemmel nézem vissza régi nagy kedvenc rajzfilmjeimet, mennyire más megvilágításba helyezi az egészet. Amiről azt gondolnám első pillantásra, hogy egy aranyos gyerekmese, később felnőttként megértem miről is szól valójában. Legnagyobb ilyen élményem a Macskafogó volt, vagy a Frédi és Béni - a zseniális 'Rímhányó' Romhányi fordításában; a de lehetne folytatni a sort még nagyon sokáig. A készítők szoktak csempészni kis nüansznyi utalásokat még a kisgyerekeknek készült mesékbe is, amik fölött egy 5-10 éves átsiklik, egy felnőttebb viszont érti és érzi (vagy legalábbis azt gondolja hogy érti és érzi:) ), A korosztályhoz nem kötött rajzfilmek szerintem inkább az idősebbeknek szólnak, a gyerekek csak a műfaj miatt szeretik.
Nagyon szeretem a direkt felnőtteknek szóló rajzfilmeket is (teljesség igénye nélkül: Beavis&Butt-head, South Park, Oblong család, Baby Blues -utolsó kettő késő éjjel futott az rtl-en, kár hogy már nincsenek éjszakai rajzfilmek-, Happy Tree Friends stb stb stb), de talán csak az én hülyeségem, de szeretem a nem direkt felnőtteknek szóló rajzfilmekből kiszűrni azt a mondanivalót, amit nem a gyerekeknek szántak.
De hogy ontopic is legyek, nem tudok segíteni a topicnyitásban feltett kérdésben :)
hát igen... nekem főként a reklámblokkok tetszettek benne... oxymoron... csimpola kóla... instant üllő...
egyébként szerintem pont egy éve vették le a műsorról... a mocskok...
bár meggyőződésem, hogy nem kifejezetten gyerekeknek készült...
a másik, ami még korábban tetszett a samurai jack volt, főként a rajzok miatt...
Jaj de jó, végre valaki, már azt hittem azt a rajzfilmet csak nekem készítették:) Szinte minden részt láttam, de nekem sincs meg semmilyen formában, szóval engem is érdekelne...bár nem tartom valószínűnek, hogy túl sok rajongója lenne Barinak kicsiny hazánkban. 1,5 - 2 éve láttam (akkor költöztem, itt másik kábeltársaság van, nincs Cartoon Network), minden nap megnéztem, egyszerűen zseniális. A narrátor egy nagyon jó ötlet benne, remek a megvalósítása. Kedvenc részem, amikor Bari indul a válsztáson...na azt nem lehet überelni. János gazdát újra a tv-be!!!
de még inkább arra, hogy ki ismeri a "bárány a nagyvárosban" (Sheep In The Big City) c.rajzfilmet?
sajnos a már nem megy, korábban a Cartoon Network nyomta, tavaly októberig, azóta semmi... ha valakinek megvan bármilyen formátumban, bármilyen hordozón, szivesen megismerkednék vele :-))
én két kazit fullra vágtam, majdnem minden rész megvolt, de sajnos felelőtlenül kölcsönadtam, és most ............