Keresés

Részletes keresés

satya Creative Commons License 2004.11.14 0 0 3

Igen, templom van ott...

Remélem, a Szentmise jó, már amennyire ezt lehet a Szentmisére mondani, hiszen mindig jó, mert Isten kegyelme árad a Szentmisében.

Kicsi a közösség...

Előzmény: csacsener (lány) (2)
csacsener (lány) Creative Commons License 2004.11.06 0 0 2

Miért , mi van ott a Kada u-ban? (gondolom, 1 templom)

De, jó a közösség - szép a szentmise?

érdekelne!

választ kösz.

satya Creative Commons License 2004.11.01 0 0 1

Ha ennyire szeretsz más helyekrte is ellátogatni, akkor egyszer gyere el a Kada utca 25-be...

(vasárnap 9-kor van mise)

Azért arra is jó figyelni, hogy az Egyház közösség, és a Szentmise közösségformáló is, ezért nem biztos, hogy jó mindig máshova menni...

Előzmény: Novák Előd (-)
csacsener (lány) Creative Commons License 2004.10.22 0 0 0

Ime a visszaigazolás. Nekem is tetszenek Musits Antal atya beszédei, de azt hittem, nálam csak személyes hepp .

Az angol misék is nagyon klasszak, persze, előtte döntse el az illető, angoltanulás vagy misén való részvétel szándékával megy oda

(nekem egyszerre nem megy a kettő. ha én angol nyelvű misére megyek, még pluszba előtte magyar nyelvűre is el kéne mennem, úgy érzem. Tök ciki. )

Novák Előd Creative Commons License 2004.10.22 0 0 topiknyitó

Hitéletünket összekapcsolhatjuk angol nyelvtanulással is! Két helyet is tudok ajánlani Budapesten, ahol jól érthető, angol nyelvű szentmisét tartanak, s a szövegek nagy részét írott formában is kiosztják. Szombatonként 17 órától a Jézus Szíve Templomban (VIII. ker., Mária u. 25. (Krúdy u. sarok)), vasárnaponként 16 órától pedig a Szent Antal Templomban (II. ker., Pasaréti tér).

Aki pedig MAGYAR NYELVŰ misére elfogad javaslatot, és a misztikus áhítaton kívül valami megfoghatóbb, hétköznapjainkon is használható gondolatokra vágyik, annak elsősorban a Budapest-Lágymányos Szent Adalbert Plébánián Musits Antal esperes-plébános miséit ajánlom (XI. kerület, Fehérvári út 88/A (Etele út sarok, a haranglábnál); 204-1305; vasárnap 7.00, 8.00, 9.00 (gyerekmise), 10.30, 18.00).

Bizonyára nem csak katolikusok olvassák ezt, de hát az ökumenizmus jegyében és a széles világnézet érdekében én is pl. múlt vasárnap a Nagyboldogasszony Magyar Orthodox Egyházközség istentiszteletén vettem részt...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!