A Duna parti magtár fontos szerepet játszott a háború előtti időben, tehát építésekor a város gazdasági életében, amikor ismét megújult a város átrakó szerepe.
Egy nagyon színvonalss előadást hallottak a témáról a múlt csütörtökön az Ady Endre Könyvtárban működő Helytörténeti Klub tagjai. Sarlós István levéltáros, a Eötvös József Főiskola Sugovica parti épületében működő Megyei Levéltár bajai részlegének munkatársa tartott érdekfeszítő, és rengeteg új adatot tartalmazó előadást a bajai kikötő 1920-45. közötti történetéről.
Megemlítem, hogy a bajai levéltári részleggel Bajára került két fiatal levéltáros óriási nyeresége - ezt eddigi munkásságuk ismeretében mondhatom - a bajai helytörténeti kutatásnak.
Az előbbiekről annak kapcsán adtam hírt, hogy Sarlós István előadásában levetítette a Nostra magtárt ábrázoló fotót. (Nem ugyanaz volt, mint a jelen témában szereplők.)
Köszönöm. Közben szolnoki ismerősöm megerősített abban, hogy biztosan nem az ottani raktár képe.
Jól gondolom, hogy a második kép a hídra felvezető útról készült és a a vasútállomástól a Dunapartra vezető vasúti vágányt látni a képen, mindezt árvíz idején?
Hamarosan gyarapodunk újabb képtárral. Ducses (úgy néz ki,) végre elkezdte beszkennelni a képeket.Nincs egyszerű dolga, majd 10000 képről van szó. Végre kialakításra került a tárhely is, tehát elhárultak az alapvető akadályok, gondolom, a képanyag is időben elkészül.
Ha segíthetek: Van egy programocska, "resize pictures" névre hallgat. Ha feltelepíted beépül, s a képre jobb klikk után kiválasztva bal klikkel választani lehet több tömörítési fok közül. A megváltoztatott képet újként hozza, az eredeti is így megmarad.
Köszi, Mamics, láttam őket. Ezek is már többször szerepeltek itt a Profilán (legutóbb idén tavasszal), de még mindig nagyon drágák. Szerintem aránytalanul drágák, és a többi is. Igen, a bajaiak is már voltak korábbi árveréseken, én legalábbis "újat" nem találtam köztük. Robi