Egy magyar weboldalon (http://t-mobilez.com) található kódkalkulátorral "elméletileg" a Nokia és az LG telefonok kártyafüggése ingyenesen megszüntethető a sorozatszám (IMEI szám) ismeretében.
Nokia 5140i biztonsági mesterkódját szeretném. Imei számot adok. Ha vki tudna segíteni, kérek egy mailt a nemkellek@citromail.hu-ra és küldöm az imeit.
Légyszi segítsen valaki!Van egy panasonic gd50 -esem amihez kellene a függetlenítő kód! Az imei száma:449158875519055 Fontos lenne!! Ha valaki segítene az küldje már el légyszi a miller20@freemail.hu e-mail címre. Előre is köszi!!!
Ha ügyesek vagytok, még JAVA kódgen. progit is tudtok letölteni a saját telfonotokra. Aztán lehet igazán függetlenítgetni! A progi neve SkynetCalc. (Már fogalmam sincs honnan szedtem le. Motorolán tökéletesen fut.) Szerintem még egy-két hét, és a Blaha aluljáróban gyanús kinézetű srácok fognak leszólítani mindenkit, hogy "figyu, helyben kifüggetlenítem a Nokiádat/LG-det x ft-ért." :-)))
A "téves adat betáplálása" is jópofa... T. bíróság, G.J. "talált" egy fecnit a telefon dobozában, rajta egy hosszú számmal, és azt pötyögte be, mivel elsőnek elrontotta a PIN-kódot... Mivel a "téves adat" fogalma is minimum lila köd, így ez is jó kis jogi-szakmai vita tárgyát képezheti...
Nem azt mondtam, hogy ez így jó, ne tessen félreérteni, de ez van... G.J. tettének "társadalmi veszélyessége" (broáf... megint egy jogászati-nyelvszörny) annyira alacsony, hogy ebből fakadóan a bíróság nem szabna ki érdemi büntetést.
Az adott paragrafus egyébként a haszonszerzés, mint _cél_ megvalósulását írja, amin okos jogászok igen szépen el bírnak vitatkozni...
Gipsz Jakab megvette a munkáltatójától azt a mobiltelefont, amit négy évig ő használt, mint a cég alkalmazottja. Tehette ezt azon egyszerű okból, mivel munkáltatója úgy döntött, hogy korszerűsíti a mobilparkját.
Gipsz Jakabnak kapóra jött a dolog, mivel a felesége mobilja éppen az előző nap este adta meg végleg magát. Egyetlen baj volt csupán. A cégtől vett mobil Pannonos, a feleségének a mobilja Vodafonos hálózathoz volt kötve. A helyzet megoldására Gipsz Jakab egyik este beült a számítógépe mögé és felkeresett egy olyan webhelyet az Interneten, aminek segítségével felesége mobilhasználati problémáját meg tudta oldani. Magyarul kikódolta a telefont és boldog mosollyal belehelyezte felesége Vodafonos SIM kártyáját.
Mutass rá légyszíves, hol történt itt károkozás vagy anyagi haszonszerzés?
Még annyi sem történt, hogy a kikódolt telefon vásárlásával kapcsolatban Gipsz Jakab jogviszonyba került volna valamelyik mobilszolgáltatóval! Ezekután próbálják meg Gipsz Jakabot büntetőjogilag felelősségre vonni.
Szerintem gyenge lábakon áll a Btk-nak a mobilszolgáltatókat védeni kívánó eme szakasza. Olyan, mint a jus primae noctis, ahol az alattvalónak semmi joga sincs a magasabbrangúval szemben!
Legközelebb talán azt is jogszabályba kellene foglalni, hogy a mobiltelefont csak telefonálásra lehessen használni, levélnehezéknek nem! Aki ennek ellenére levélnehezéknek is használja, az 3-től 5 évig tartó etc. ...
Mi a helyzet abban az esetben, ha nem akarom eladni a mobilomat, szolgáltatót sem váltok a kikódolás okán, csupán avval a tudattal szeretnék élni, hogy nem korlátozott használati értékű terméket birtokolok?
" BTK 300/C. § (részlet) Számítógépes csalás: (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett, vagy kárt okozva valamely számítógépes adatfeldolgozás eredményét a program megváltoztatásával, törléssel, téves vagy hiányos adatok betáplálásával, illetve egyéb, meg nem engedett mûveletek végzésével befolyásolja, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ."
A szg.-es csaláshoz nem kell kárt okoznod, ha hasonszerzés végett csinálod, márpedig azért teszed a kikódolást, hogy a telefonod használati és piaci értéke magasabb legyen.
Itt a főoldal bal szélén találsz egy olyan feliratot, hogy "Fórumok". Ha ráklikkelsz, a kapott képernyő jobb oldalán kiválaszthatod a mobilod tipusának megfelelő topicot. A topic a mobiltelefon képével és valamennyi műszaki adatának ismertetésével kezdődik. Alatta találhatók a hozzászólások.
A kód formátuma így néz ki (ld. alább!), úgyhogy marhaság, amit abban a topicban írtak!
#pw+ itt 10 db szám következik +1#
A tíz számjegy függ a telefon tipusától, az országtól ahol a mobil forgalomba került, a mobilszolgáltatótól, valamint a telefon IMEI kódjától. Vakon nem érdemes próbálkozni, mert csupán 5 lehetőséged van. Utána fuccs, illetve csak kábelen keresztül lehet kikódolni...
Szóval, nem olyan szép a menyasszony, amilyennek látszik!
Olvasgass mobilokról szóló fórumokban és ne csak az Indexen! Én is onnan tudom, amit tudok...