Keresés

Részletes keresés

lmrck Creative Commons License 2008.09.21 0 0 49
a borítók alapján inkább a 'tandíjra hajlok

Előzmény: lmrck (48)
lmrck Creative Commons License 2008.09.21 0 0 48
sziasztok MIK-tagok!

kis segítség kellene, a nyári olvasónaplóba vajon melyik szuper kis metrókönyvet vegyem bele, a Szex és nyugdíjt Juska Jane májfoltos kézben tartott tollából, vagy a Szex és tandíjt a blogger egyetemista ribitől, Laura D.-től?
lmrck Creative Commons License 2007.11.21 0 0 47
"Klikk 2 - Pasik, luxus, kavarás"

"A New York-i gazdag családok mind az Octavianba szeretnék járatni lányaikat. Az iskolában a hírhedt KLIKK négyesfogata dönti el a jövő évi ruha és pasidivatot, és a róluk szóló pletykák lassan bekerülhetnek a történelemkönyvbe is.
Massie: a divatguru Klikk-diktátor Halloween partit rendez, bár ki van bukva, hogy ezért is Claire aratja le a babérokat, sőt, talán még a szexi Cam Fisher-t is!
Alicia: az áruló!!! Nincs is annál aljasabb barátnő, mint aki az egész suli előtt égeti le Massie-t, csakhogy végre ő kerülhessen a Klikk trónjára.
Dylan: diéta ide vagy oda, a „kis vörös” nagyban gyűjti a pletykapontokat.
Kristen: a sportos szőke ciklon nagy titkot rejteget, ami ha kiderül, akár a Klikk-tagságába is kerülhet.
Claire: ideje nagyobb fokozatra kapcsolnia, ha tényleg teljes jogú tagja akar lenni a Klikknek. Ha(!) akar."

lmrck Creative Commons License 2007.11.18 0 0 46

"New York, Manhattan. A szexi Blair élete fenekestül felfordult. Nem elég, hogy édesanyja hozzámegy a város legundorítóbb pasijához, de az esküvőt pont Blair születésnapjára időzítik, ahol ráadásul egykori barátnője, a szívtipró kavarógép, Serena lesz a koszorúslány. Csak tetézi a bajt, hogy a nagy ő, Nate inkább a mellben erős Jennyre hajt, így a végén még Blair előbb veszti el a pasiját, mint a szüzességét…

Fordulatos életüket maga „badgirl” kommentálja, aki a közös chatten flörtöl és kavar, blogján pedig kibeszéli barátnőit és beszól riválisainak, hajt az aktuálisan jó pasikra, és hűvös távolságtartással kezeli az örökös lúzereket. Ja, és „badgirl” kilétét titokzatos homály fedi. Ilyen barátok mellett, kinek kellenek ellenségek?"

Bad Girl 2. - imádom, ha utáltok. Ulpius-ház. Budapest. 2007. Metrókönyv.

lmrck Creative Commons License 2007.08.14 0 0 45
az aluljárók legnagyobb sikere manapság!

"A szingli fejvadász, aki kiütné James Bondot és Tony Sopranot"

"Stephanie Plum közel harminc (kilóban sajnos távol), elvált, munkanélküli, kocsi nélküli, pasi nélküli. Mióta a fejébe vette, hogy beáll fejvadásznak, mindig történik vele valami. Hol kocsik robbannak körülötte, hol szatír tör rá, hol megskalpolnak valakit, és közben valahogy mintha minden Joe Morelli körül forogna. Aki hatévesen becsalta a garázsba, hogy „vonatozzon” vele, jó tíz év múlva pedig „elvette a csokis fánkját”. És ha mindez még nem lenne elég, ott az anyja, aki folyton újra akarja házasítani, meg persze Mazur nagyi, akinek mindenről három dolog jut az eszébe: a szex, a szex és a szex.
Janet Evanovich krimifolyama a világ első számú szórakoztató női sorozata. Minden kötete már néhány nappal a megjelenése után vezeti az összes sikerlistát, sokmilliós rajongótábora jobban várja, mint a Szex és New York vagy a Maffiózók újabb részét.

– Ha a legjobb barátnőd váratlanul bepasizott,
– ha a volt pasid megnősült,
– ha a főnököd hülye,
– ha úgy érzed magad, mint kis Vuk: csúnyának, kicsinek, fáradtnak és antinőnek,
olvass Stephanie Plumot, és újra vagánynak, szexinek és frissnek érzed majd magad. Vagy legalábbis rengeteget fogsz röhögni rajta – és magadon is!
(Rácz Zsuzsa, az Állítsátok meg Terézanyut! szerzője)"

talipont Creative Commons License 2006.03.01 0 0 44

Ian McEwan: Vágy és Vezeklés regényét is az Ulpius ház adta ki, és a könyv fordítójával, Lukács Laurával lesz egy beszélgetés Budapesten. Itt a plakátja.  

http://www.talipont.atw.hu/index1.html ideteszem a honlapcímet is, ahol jobban látszik a plakát.

Kali Yuga Creative Commons License 2005.11.09 0 0 43
Szólítsatok Brad Pittnek!
Előzmény: Kali Yuga (42)
Kali Yuga Creative Commons License 2005.11.09 -1 0 42
Nos, nekem volt szerencsém olvasni a Brad Pittes könyvet (Tokaji Zsolt: Szólítsatok Brad Pittnek!). Meglepve tapasztaltam, hogy nem Ulpius-házas kiadvány, hanem Koronás. A borító-dizájn, a marketing-starégia meg sok minden egyéb ugyanis ezt sejttette. Talán másolják az Ulpiust? Na mindegy is…

A könyv viszont frenetikus. Jóval több, mint, amennyit a reklám és a borító ígér. A történet nem túl bonyolult, de eredeti. Egy sinológusnak (ti. Kínakutatónak) készülő diák kikerül Kínába, ott meg bekerül egy tévés szappanoperába főszereplőnek, és sztár lesz.

Egyetlen éjszaka alatt nyomtam le a könyvet, és közben fetrengtem a röhögéstől. Emberek, aligha tévedek, ha azt állítom, hogy az utóbbi évek leghumorosabb regényével van dolgunk. Ajánlom mindenkinek. Jócskán van benne szex is, de ezen túl valami elképesztő módon ír a pali Kínáról és a kínaiakról. Az a minimum, hogy ezért a könyvéért kitiltsák.

Részleteket lehet olvasni belőle a www.szolitsatokbradpittnek.hu oldalon, a szerző honlapja pedig a www.tokajizsolt.hu címen böngészhető.

Előzmény: retisonic (36)
themanwho Creative Commons License 2005.10.16 0 0 41
na, megvan. vagy a maszáj harcosossal, vagy ezzel kezdek:

Edith TEMPLETON : Gordon (Egy pszichiáter szexuális rabságában)
"Templeton hősnője, az elegáns, művelt, épp válófélben lévő Louise Walbrook életében először ül be egyedül egy londoni kocsmába. Kisvártatva egy ismeretlen hang szólal meg mögötte: „Jöjjön, majd másutt megiszunk valamit!” Louise engedelmeskedik, és egy órán belül, egy magányos kerti kőpadon a férfi, akinek még a nevét sem tudja, magáévá teszi. Így kezdődik ez az elképesztő szerelmi történet, melynek mágikus vonzása alól a hősnő – s az olvasó – nem képes kivonni magát.
Mi késztet egy okos, tapasztalt nőt arra, hogy szó nélkül odaadja magát egy Mefisztó-külsejű idegennek? Hogy néhány hét alatt a férfi minden szeszélyét kiszolgáló rabjává váljon? A testi kapcsolat intim részletei mellett a lélek kitárulkozása jellemzi a regényt."
themanwho Creative Commons License 2005.10.16 0 0 40
nagy gondban vagyok, melyik regényt olvassam el ezek közül elsőként. segítsetek !

Antonio GALA : Török szenvedély
"A fiatal, csinos spanyol egyetemista lány, Desideria Oliván hétköznapi házasságot köt egy hétköznapi férfival. Már-már beletörődni látszik átlagos, boldogtalan, szürke életébe, amikor egy törökországi turistaúton végzetesen beleszeret az egzotikus szépségű, ellenállhatatlan férfiasságú török idegenvezetőbe.
Jóformán semmit sem tud Yamamról, de a vulkánként feltörő érzelmektől, a mohó érzéki vágytól hajtva mindent felrúg miatta, és Isztambulba költözik. Kapcsolatuk azonban drámai fordulatot vesz. Desideria érzi, hogy a férfit sötét titkok övezik, de még az Interpolnál dolgozó régi barátja sem tántoríthatja el önpusztító szenvedélyétől..."

Corinne HOFMANN : Afrikai szeretők
"A huszonhét éves, jómódú svájci üzletasszony kenyai nyaralása alkalmával első pillantásra halálosan beleszeret egy gyönyörű testű, megbabonázó szépségű, félig pucér maszáj vadászba. Környezete és a józan ész ellenére mindent felszámol, ami a nyugati kultúrához köti: lakást, kocsit, üzletet, kapcsolatokat, és elindul vissza, Kenyába, hogy új életet kezdjen.
Hozzámegy álmai fekete harcosához, és belemerül egy hihetetlen kalandba, mely ekkor már nem is kaland, hanem számára maga az élet.
Megtanulja, mit jelent a szex egy maszáj harcosnak, megtapasztalja, milyenek a mindennapok egy középkori körülmények között tengődő afrikai faluban. Megismeri a szerelem, a küzdés, a szenvedély és a szenvedés legmélyebb bugyrait. Gyermeket szül férjének, maláriát kap, üzletet nyit a faluban, harcol, hogy elfogadtassa magát férje, családja és az egész közösség által."

SALAMON Pál : Zariffa
"Harminc év körüli elegáns férfi áll nap mint nap Tripoli városában a Corso Vittorio csillogó parfümériája előtt. A kirakatüvegen át a még szinte gyerek kiszolgálólányt nézi. Napok telnek el, mire elszánja magát, és belép az üzletbe.
Így kezdődik a múlt század közepe táján az a gyönyörű szerelmi legenda, melynek hősei Zariffa, a líbiai gettó egy nélkülözéssel küzdő zsidó családjának nyolcadik gyereke, és Simone, egy tekintélyes és gazdag család forradalmár hevületű örököse.
Zariffa két férfit szeret. Egy arabot és egy zsidót. A bolondnak vélt Mabrukot, aki megmenti az életét, testvéreként imádja, Simonéba, a nála generációval idősebb, titokzatos férfiba halálosan szerelmes. Kettőjük kalandokkal és érzelmekkel teli útja során Zariffa sorsa lesz megmenteni Simone életét. Mégpedig olyan cselekedet árán, amely ellentmond egész addigi neveltetésének, s felülmúlja minden korábbi tapasztalatát és képzeletét."

Zuzana BRABCOVÁ : Gyöngyök éve
"A regény hősnője, a negyvenéves Lucie, ahogy mondani szokás, rendezett anyagi és családi körülmények között él. Van férje, akivel annak idején osztálytársak voltak, van egy egyetemista lánya, van állása, értelmes, kedvére való munkája egy kulturális folyóiratnál. Aztán egy napon történik valami, ami egyszer s mindenkorra véget vet ennek a látszólagos idillnek. Luciének interjút kell készítenie egy leszbikus párral: mohó izgalommal és borzongva hallgatja egyszerre idegen és ismerős történetüket. A látottak és hallottak annyira felkavarják, hogy még aznap este Prága egyetlen leszbikus bárjában köt ki, ahol megismerkedik Magdával. Szerelem első látásra. Igenis, létezhet ilyen két nő között is. Illetve nem is szerelem ez, hanem végzetes vonzalom, pusztító szenvedély. Hiszen Magda, az üresfejű és hidegszívű, puccos és önző, műveletlen kisvárosi recepciós nem Lucie szívét és lelkét hódítja meg, hanem a testét és érzékeit. Luciének rá kell eszmélnie, hogy egész eddigi élete hazugság volt, hogy az, ami most történik vele, nem előzmény nélkül való."

BÁCSKAI Judit : Hogyan éltem túl a Karib-tengert?
"Szoktál munkaidőben pálmafákról, koktélokról és tengerparti naplementékről álmodozni? A 23 év feletti nők 87 százaléka állítólag szokott.
Judit, a porszívó-vállalat titkárnője ennél tovább ment. Fejébe vette, hogy a Karib-tengeren kezd új életet. Egy vakítóan fehér luxushajó, a Tropical Adventure fedélzetén…
…dörög az ég, hajladoznak a pálmák, fürdőruhában ülünk az esőverte homokban. Nézem a tengert, és most először nem kezdek el tájolni, hogy merre van Magyarország. Csak nézem a vetődő hullámokat, átázva, nedvesen. Kelvin mellettem ül, meleg teste hozzám dől, ahányszor megugrik a csónak…."

elefantkillah Creative Commons License 2005.10.16 0 0 39

azt gondolom, hogy ez a lázító hangvétel semmi jóra nem vezet.

bízom benne, hogy megteszik ali ellen a megfelelő lépéseket a megfelelő hatóságok.

Előzmény: themanwho (38)
themanwho Creative Commons License 2005.10.16 0 0 38
nekem most Monica Ali a kedvenc ulpius szerzőm.
Monica Ali, mennyire profi irónév, de nem ?!

a muszlim asszony című könyvet jegyzi, részet a tartalomból:
"Éveken át vezeti a háztartást, gondoskodik a férjéről, és gyermekeket szül, ahogyan azt egy hithű muszlim lánytól elvárják. Míg egy nap önmaga számára is megdöbbentő módon, váratlanul beleszeret egy fiatalemberbe a helyi muszlim közösségből. Szenvedélyes viszonyuk során felfedezi, milyen összetett dolog is a szabad akarat, és harcolni kezd azért, hogy álmai és élete túlléphessen a számára előírt szabályokon és kereteken."
retisonic Creative Commons License 2005.10.14 0 0 37

Tokaji Zsolt:
SZÓLÍTSATOK BRAD PITTNEK!

Kiadó: Korona Kiadó, 2005
412 oldal ,  kötés: karton
Új könyv

retisonic Creative Commons License 2005.10.14 0 0 36
Azt én is láttam, csak nem figyeltem, hogy Ulpius kiadvány-e, annyira le voltam döbbenve. Vajon köcsögség lehet az a könyv? 
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.14 0 0 35
újabb sikergyanús könyv a földalatti irodalom világában, szólítsatok brad pittnek címmel, "szőke, kék szemű kínában"
Mad árka Creative Commons License 2005.01.15 0 0 34

Sziasztok!

Egy könyvajánló a Cápakakáról a Western Messenger Night újságban, Monti Kata tollából: http://www.pknranch.hu/forum/wm.php?post=7125 

Tessék bátran csemegézni! :)

Üdv,

Madárka

elefantkillah Creative Commons License 2004.12.25 0 0 33

a nagyanyám karácsonyi ajándéke, mindjárt ellopom tőle, aztán hajcsi

Előzmény: retisonic (30)
retisonic Creative Commons License 2004.12.24 0 0 32
Ne adj' isten olvastad?
Előzmény: themanwho (31)
themanwho Creative Commons License 2004.12.24 0 0 31
ágyba hozza a reggelit, kibaszottul !
Előzmény: retisonic (30)
retisonic Creative Commons License 2004.12.24 0 0 30
Azt azért vágjátok ugye, hogy az Ulpius ráállt a történelmi, dokumentarista, tényfeltáró irodalomra is? Valaki beszerezte már a Bin Laden felesége voltam c. művet? Ha igen, röppenthetne pár sort róla. Én hatalmas leleplezéseket várok tőle, pl. hogy Bin Laden tulajdonképpen egy figyelmes, udvarias férj, aki csak a családjának él, és akinek a legszebb percei, mikor lefekvés előtt szerelmes szavakat suttoghat a felesége fülébe, még 25 év házasság után is. 
Supernovablaster Creative Commons License 2004.10.25 0 0 29
Igazad lehet, mit keres ez a metrókönyvek között, egy ponton kapcsolódik csak hozzájuk - maszturbáció, ugyanis az általad beírt két mondatból kitűnik, hogy ez egy ótvar nagy öncélú verbális maszturbáció, művészlelkű szociológusok írkálnak ilyeneket, betépve természetesen.
Előzmény: zeuszka (28)
zeuszka Creative Commons License 2004.10.25 0 0 28
és még te beszélsz sznobizmusról?
én egy metrókönyvtől vagy sok dugást, vagy jó dumákat, vagy kalandos cselekményszövést várok, ami ide nem fér bele, az mit keres a metrókönyvek között? a cápakaka sajnos nagy csalódás nekem.
tele van ilyen mondatokkal, hogy "Nincs racionális magyarázat, csak a fogalmazhatatlanságig kusza érzések, amelyek ledesztillált párlata a KELL." vagy "De a rendszer van annyira kifinomult, hogy az átlagember számára gálánsan csúsztasson egy-egy bináris opciót" - ugyanis itt van a könyv a kezemben.
Előzmény: Supernovablaster (27)
Supernovablaster Creative Commons License 2004.10.25 0 0 27
A cselekmény fölösleges, csak megzavar. Ez egy haladó írásmű lehet.
Előzmény: zeuszka (26)
zeuszka Creative Commons License 2004.10.25 0 0 26
hát nem tudom, Nemere István romantikus regényeiben van cselekmény, itt viszont nincs. semmi nincs.
Előzmény: Supernovablaster (23)
szingli lány Creative Commons License 2004.10.25 0 0 25
kösz. könyvet olvastad, azt mondd
Előzmény: Walkmann (24)
Walkmann Creative Commons License 2004.10.25 0 0 24

Ördögi Roy Slade az Est FM-en volt műsorvezető

Előzmény: szingli lány (21)
Supernovablaster Creative Commons License 2004.10.25 0 0 23
Ne legyél már sznob, minek a cselekmény.
Előzmény: zeuszka (22)
zeuszka Creative Commons License 2004.10.25 0 0 22
bazmeg, hát épp ez az! semmi nincs benne, egy szóra nem emlékszem. a lolitás könyv ezerszer jobb lehet, erről egyszerűen nem tudok mit mondani. ennek szerintem cselekménye sincs.
Előzmény: szingli lány (21)
szingli lány Creative Commons License 2004.10.25 0 0 21

ne haragudj, de szerintem ez a te szegénységi bizonyítványod! beleolvastál cöcö, szerintem olvasni se tudsz

azért mesélj már, mi van benne, drogozás, bevállalós loliták, időutazók, mi, mi, mi???? mit lehet tudni ördögi roy slade-ről, ki ő?

Előzmény: zeuszka (20)
zeuszka Creative Commons License 2004.10.25 0 0 20
beleolvastam a cápakakába, és egész egyszerűen egy kurva szót nem értek belőle. ezt szerintem még a metrókampánnyal sem lehet eladni, akkora nulla.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!