Keresés

Részletes keresés

Anna Audrey Creative Commons License 2016.03.12 0 0 15

Sziasztok!

Nem tudom, mi a véleményetek, de én úgy látom, hogy a ppt ideje lassan lejár. Egyre több helyen elvárás, hogy érdekesebb, dinamikusabb prezentációkat adjon elő az ember.

Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a prezivel, mert bár kevesebb animációs lehetőség van benne, mint a ppt-ben, de jóval egyszerűbben lehet olyan prezentációkat csinálni benne, amihez a ppt-vel napokig kellene bíbelődni.

Ha érdekel valakit a lehetőség, szívesen segítek pár trükkel, itt meg tudjátok nézni a prezentációkat, amiket prezivel csináltam!

Matt Creative Commons License 2010.11.15 0 0 13

a létező legrosszabb taktika. 

egy prezentáció esetében ha odaadod az anyagot, véged van, mint a botnak. 

azt fogja olvasni, előrébb jár majd mint te, leköti a figyelmét ahelyett, hogy rád figyelne. 

Előzmény: agha (8)
bebee Creative Commons License 2004.10.15 0 0 11

Sziasztok,

Én nemrég voltam egy profi prezentációs tréningen (V.S.D.C - Speak! tréning), ott tanultam néhány hasznos praktikát, ami tényleg működik: Pl. tegyél be fekete slide-okat a teleírtak közé, és olyankor csak rád figyelnek. Ez nagyon jó a bevezetéskor és átvezetésekkor.

Alkalmazz minél több meglepő eszközt, aminek nincs köze a powerpointhoz, bármilyen szemléltető eszközt, kvízkérdést stb., ami kizökkenti őket a monotonitásból.

Üdv,

B.

Előzmény: rev251 (10)
rev251 Creative Commons License 2004.10.09 0 0 10

Ízlések és pofonok :)

Ha valami érdekes (szakmai, info), jegyzetelem.

Ha meg ideológiai fejtágító (üzleti, csapatépítő, stb.) inkább elbliccelem, mert úgyis túl kicsi az infosűrűség.

Előzmény: petike23 (2)
agha Creative Commons License 2004.10.09 0 0 9
Kihangosítás nem lesz.
Ha nem sikerül előtte megfáznom, elég a saját hangom, ebben azért biztos vagyok ;)
Előzmény: petike23 (0)
agha Creative Commons License 2004.10.09 0 0 8
Lesz előre kiosztott anyag, mégpedig a ppt vázlat, jegyzetelhető formában (3 slide/oldal, mellette hely jegyzeteknek).

Úgy tervezem, hogy olyan 5-8 percem lesz egy slide-ra, és személyes tapasztalataim alapján saját élményeikkel akarom őket "megfogni".
Előzmény: petike23 (2)
petike23 Creative Commons License 2004.10.08 0 0 2

No-no, itt nincs szó arról, hogy jegyzetelnének !

Meghallgatják az előadást, és kész.

Ha az elején kiosztod, akkor az előadásod azaltt azt fogják bogarászni, és nem rád fognak figyelni.

Esetleg kiosztás után hagyj nekik 1-2 percet, hogy átfussák..

Előzmény: rev251 (1)
rev251 Creative Commons License 2004.10.08 0 0 1

Szerintem meg jobb, ha az elején kiosztod az írott anyagot. Van mire jegyzetelni a részleteket, nem viszi el az időt a főáramlat leírása (van idő írni ÉS figyelni).

Ui. még az egyetemen is ritka a jól jegyzetelhető előadó, aki meg először ad elő hosszan, sok embernek, az nem valsz.

Előzmény: petike23 (0)
petike23 Creative Commons License 2004.10.08 0 0 0

Szia,

már nem 0 ilyen prezentációt tartottam.. :)

Lesz kihangosító ? Ügyelj, hogy a hátsó sorokban is jól lehessen hallani.

Ne legyen túl sok fólia (kényelmesen mindegyiket végig lehessen olvasni), ha kiosztasz valamit, akkor csak az előzadás végén tedd (máskülönben azt nézegetik, és nem figyelnek rád), a végén pár mondatban foglald össze a mondanivalódat, és hagyj időt a kérdésekre.

Inkább mondj keveset, de azt mind felfogják a végéig (és a kiosztott papírokban benne lehetnek a részletek), mint hogy elvesszenek a részletekben, elfáradjanak, és elveszítsék a fonalat.

Üdv: Petike23

Előzmény: agha (-)
agha Creative Commons License 2004.10.07 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

A hónap végén egy kétórás előadást kell tartanom szakmai témában, kb 80-100 ember számára. Ők valamennyire értenek a dologhoz, de inkább csak a háttérből látják át, "szenvedő alanyai" az egész témának.

Eddig még soha nem tartottam ilyen volumenű előadást. 10-20 embernek, 20-30 perc volt a maximum, most izgulok egy kicsit, hiszen 2 óra már elég hosszú, külön oda kell figyelni arra, hogy ne lankadjon az emebrek figyelme, stb.

Pls, aki gyakorlottabb már, ossza meg velem tapasztalatait, mire kell odafigyelni, hogyan lehet jobb és a hallgatóság számára emlékezetesebb a prezentációm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!