Keresés

Részletes keresés

ezusttu Creative Commons License 2006.07.03 0 0 20

Sziasztok

PPAP kézikönyv 4. kiadását szeretném beszerezni magyarul. Tud segíteni címmel, telefonnal?

ncsk Creative Commons License 2006.05.12 0 0 19
Keress meg tanácsadó cégeket (ne olyat, aki tanúsító is), ott szeretik a friss szakembereket, mert hamar és jól dolgoznak, illetve nem utolsó sorban nem kell nekik még annyit fizetni.
Előzmény: Tiborsan (18)
Tiborsan Creative Commons License 2006.05.11 0 0 18
Sziasztok!

Szerintem is jó ez a topik. Nemtom nézitek-e még.
Én még uj vagyok a "szakmában" de sztem van értelme a min.bizt.nak. Igaz rengeteg papirmunka, és van benne sok felesleges, redundáns és értelmetlen dolog, csak az probl, hogy itt a nagy büdös EUban ha el akarsz vmit érni, mondjuk akár kis, akár nagyobb vállalkozásként muszály megcsinálni.
Csak szerintem 1-2 dolgot nekünk is készség szinten kéne művelni, ill a szabványból is ki lehetne venni vagy leegyszerűsíteni.
Részemről még csak végzős min.ügyes szakmérnök vagyok. Az elszomorító az, hogy nem lelek sehol gyakorlati lehetőséget. Ha ebben e témában keresek állást, ahhoz viszont min2 éves tapasztalat kell. Tiszta 22es csapdája.

További jó munkát mindenkinek!

Tibi
ERP Creative Commons License 2006.01.07 0 0 17
Ilyen jellegű tanácsadást én is találtam egy tanúsító honlapján. Vagyis ez egy fórum, de az auditork itt is válaszolgatnak a kérdésekre: http://www.ich.hu/hu/forum/ Itt találjátok. Van ISO 9001, ISO 14001 meg mindenféle. Nem tudom, hogy okosakatr válaszolnak-e nekem segítettek, próbáljátok ki Ti is! ISO 9001 fórum
Standi Creative Commons License 2005.10.03 0 0 16

Sziasztok!

Nyitottunk egy Online ISO 9001, ISO 14001 ISO 22001 tanácsadás oldalt. Bárki kérdezhet és mi megpróbálunk okosakat válaszolni, igénybe véve több tanúsító auditorainak segítségét is. A kérdéseket itt tehetitek fel : http://www.standard-team.com/index.php?keret=tanacsadas&lang=hu Egyébként naponta új minőségbiztosítási, környezetirányítási témájú cikkeket teszünk fel, a cikekket itt találjátok: http://www.standard-team.com/index.php?keret=cikkek&lang=hu

Feltettünk egy komplett minőségügyi szakszótárt is, készül a szlovák, angol, román verzió is! A szakszótár itt van: http://www.standard-team.com/index.php?keret=szotar&lang=hu Remélem tudunk segíteni! Ja és mindez ingyen van!

kuczykz Creative Commons License 2005.01.04 0 0 15

Sziasztok!

Szükségem lenne némi információra, leírásra, anyagra a japán 5C (nem 5S!)módszerrel kapcsolatban. Van ötletetek, hogy hol találok ilyet? Esetleg van valakinek ilyen?

A válaszokat előre is köszönöm!

Kuczy Károly

peregryn Creative Commons License 2004.12.17 0 0 14

Csorel!

Várom megkeresésed, írd le mi a téma, mikorra kell, milyen formátumban, bizonyára találok neked kedvező megoldást.

Kérlek dobj egy e.mailt nekem a vakulya@docuvertex.hu -ra.

Ha komolyan foglalkozol e tudománnyal / vagy bárki más / szakkönyveket, publikációkat tudok KÖLCSÖN ADNI!

Üdvözlettel:

Vakulya Zoltán

minőségbiztosítási főmunkatárs

agha Creative Commons License 2004.12.16 0 0 13
Valami konkrétabb? Milyen témában?
Informatikai menedzsmentben talán tudok segíteni...
Előzmény: CSOREL (12)
CSOREL Creative Commons License 2004.12.08 0 0 12

hali

nekem írnom kellene vmi menedzsmentről szóló értekezést 4-5 oldalt. tud valaki segíteni, hogy honnan lehet valami anyagot szerezni?

óvár Creative Commons License 2004.12.01 0 0 11

üdv mindenkinek !

Jó őtlet ez a topik, de sajnálom, hogy a fönököm nem olvassa. Ö azt hitte a minőségirányítás az csak idő pocsékolás certifikát megszerzése csak formalitás. El megyek kifizetem haza felé bekereteztetem,  fől a falra és kész. Azzaz csak a lóvé a lényeg valaki erősítsen meg, hogy nem igy van.

Előre is köszi egy  kopasz min.vez.         

ncsk Creative Commons License 2004.12.01 0 0 10
IFS rendszerépítésben van valakinek tapasztalata? Nagyjából tudom, hogy ha működőképes ISO és HACCP van, akkor elvileg nem jelent problémát a megfelelés, de azért kiváncsi lennék tapasztalatokra.
rev251 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 9
Nem is mondtam, hogy nincs benne logika
Még bizonyos nélküle elérhető célokat is könnyebb vele elérni.
De a nem rendeltetésszerű használat gyakorlaitalag törvényszerű - szerintem.
És a következők szerint: Parkinson(-törvény), Peter(-elv) és tsai
Előzmény: ncsk (6)
mynames Creative Commons License 2004.12.01 0 0 8

Üdv Mindenkinek!

Az ISO 9000 szabvány az a Fogalamak és meghatározások, maga rendszer a 9001.

Örülök ennek a topic-nak, remélem beindul. Engem nagyon érdekel ez a téma.

mynames

Előzmény: rev251 (4)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2004.11.29 0 0 7
Ezt a topicot nem is hozta fel a kereso, azert csinaltam magamnak kulon.
Na mindegy.
A manko ugy erzem jot tenne, masreszt azt hiszem marketing-szempontbol sem utolso dolog.
ncsk Creative Commons License 2004.11.17 0 0 6
Nagyrészt egyet értek az alábbiakkal, bár bevallom látok az ISO és más rendszerekben logikát. Szerintem is nagyrészt a vezetéstől és az emberek "hozzáállásán" múlik minden. DE az ISO nem csak papírkupac, hanem egy mankó, egy segédlet egy hatékony rendszer felépítéséhez és működtetéséhez, ami közvetetten kihat a minőségre. (Na ez a minőség fogalom is megérne egy misét). Az ISO rugalmasságát kéne kihasználni és nem tesszük. Példa 1 (a lentiből) táplálkozva.: Auditor kérdezi a szobahőmérő kalibráltságát? Válasz: tájékoztató jellegű nem a folyamat része. Kötözködhet még, de nem megfelelőséget úgy sem tud kihozni belőle. Sok kiskapu van az értelmetlen kérdések ellen, csak nehéz őket megtalálni. Példa 2 HACCP élelmiszerbiztonsági auditon: Auditor: fenn ál a veszélye, hogy a különböző hasonló kiszerelésű termékek gyűjtőcsomagolása összekeveredik és hogyan védekezünk ez ellen? Válasz: ez nem élelmiszerbiztonsági szempont. Mert ugye senkinek semmi baja nem lesz tőle, ha pörkölt helyett zöldbabfőzeléket eszik, max. a vérnoymása megy fel a bosszúságtól. Ha a rendszereket a rendeltetésüknek megfelelően használnák, akkor lenne értelme a Tanúsítványoknak. Valószínű ehhez még sok időnek kell eltelnie, de valamikor el kell kezdeni.
Előzmény: rev251 (4)
jobmunka Creative Commons License 2004.11.12 0 0 5

JobMunka.hu

Elindult Magyarország legvidámabb online álláskereső oldala!

Önéletrajz feltöltése, karriertanácsadás, Személyzeti Teszt

www.jobmunka.hu   Ez a JobMunka.hu!

Vége a búskomorságnak! "... mert a munka lehet öröm is!"

rev251 Creative Commons License 2004.10.30 0 0 4

Az ISO9000 nem jelent jó minőséget, hanem (jó esteben) állandót. Azért, mert mindennek követhető az útja (vannak papírok). Rossz esetben (Murphy szt. mindig) csak papírok vannak, mert azt lehet gyártani.

Példa: Minőségi tanusítvány: "Tanusítjuk, hogy a xxxx termék a gyártási teszteken átment." Hogy ezek mik, azt nem mondjuk  meg bővebben, azt meg, hogy mit lehetne még mérni, még annyira sem.

Példa2: Műszer. azzal idegesít az ISO-s, hogy kalibrálni kellene. De te tudod, hogy baromság (minek, nincs mihez, vagy csak jó a cucc és drága a kalibrálás). Ezért ráírod, hogy "tájékoztató mérésre"

Példa3: De olyan műszerrel is mérsz, amit TÉNYLEG kalibrálni kellene (nem elég stabil), viszont "nincs a folyamatban helye".

Példa4: ISO-s felülvizsgáló: Az mi a falon? Egy (szoba)hőmérő. És mér? Igen. Akkor kalibrálni kell (!!!!), Ki a felelős? (?????!!!!!!!)

És aki akar, úgyis jót gyárt. (De ez ritka, a marketing és eladhatóság miatt)

Kivéve a papírt. Mert az jó.

A fentiek igazak ISO14000 -re is (környezetvédelem, de igazából a hulladékok és egyéb anyagok követése)

Minden az ember és a szervezet "hozzáállásán" múlik, enm az ISO-n

Előzmény: agha (1)
agha Creative Commons License 2004.10.28 0 0 3
Ki tudja, talán eddig is már ezt a minőséget tudták hozni...
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.27 0 0 2
aktuális hír: A Szegedi Paprikagyártó Rt.-nek is van iso 9001-e és Haccp-je, mégis 80-szor több méreg van a paprikában, kíváncsi vagyok visszavonják-e hivatalból a minőségügyi tanúsítványokat?
agha Creative Commons License 2004.10.07 0 0 1
És ha az ISO és egyéb tanúsítványok nem járnak együtt a minőséggel (mert szerintem sem), akkor vajon mi a minőség?
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.06 0 0 0
minőségbiztosítás= nagy bóvli
úgy is mondhatnám egy kapitalista áltudomány, régen a cocializmuzsban volt a PG, meg a tud.szoc.
Az ISO éppolyan komolytalan mint amazok voltak a Kádár rendszerben!
Előzmény: agha (-)
agha Creative Commons License 2004.10.06 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Szerintetek mit jelent ma a minőség? X darab ilyen-olyan tanúsítvány, amit sok-sok munkával és pénzzel megszerezhet egy cég? Vagy több ennél? Miben?
Mikor mondhatjuk, hogy egy cég "jó"?
Hogyan lehet jó a légkör, elégedett az ügyfél, sok a pénz stb.?
Kell-e mindehhez a vezetőség, vagy alulról jövő kezdeményezésekkel is lehet elérni valamit?
Beszélgessünk...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!