Keresés

Részletes keresés

WarYou Creative Commons License 2004.09.14 0 0 6

létezik hogy ennyire balfasz legyek?!?!?!?

hazavittem infrat, bepakoltam gépbe, xp elindul, egy szó nélkül, de megjelent az Infravörös eszköz gyönyörűen. Na ezek után csinálhattam én bármit. Telefonon bekapcsoltam az IR módot, semmi. Egy rakás szoftverrel próbáltam "szkennelni" hogy talál-e valamit... ezek között a próbálkozások között néha tényleg felvillant a kis ikon hogy lát egy t300at, de ha próbáltam rá fájlt küldeni (mert csak két opció van ugye az ikonkában, egy Transfer meg egy Properties (ebben be van állítva minden szerintem)), akkor semmi se történik, majd eltűnik a kapcsolat-ikonka is. Teljesen szabályozhatatlan hogy mikor veszi észre arra a pár másodpercre, és bármit próbálok csinálni, szinte azonnal el is hajítja a kapcsolatot.  A telefonról próbáltam bejegyzést vagy képet, vagy akármit küldeni, ekkor néha (nagyon ritkán) megint felugrott az ikon, a telefon majd közli hogy nem talált infra eszközt, és persze néhány másodperc múlva meg is szűnik az egész.

Kipróbáltam már más BIOS-beállítással, semmi változás, az eszköz szépen követi az IRQ-t meg a portot amiket esetleg változtatok, abszolút semmi jelét nem adja hogy baj lenne vele.

Na most akkor mégis miafene lehet???

Előzmény: Degeczi (5)
Degeczi Creative Commons License 2004.09.13 0 0 5
ha működik az infra, akkor XP alatt gyakorlatilag semmilyen program nem kell, legalábbis az alapműveletekhez (csengőhang-, kép-, játék-, teljes telefokönyv töltögetések) nem
az óra melletti eszközsávon meg kell jelenjen egy kis ikon, h "itt egy T300 a közelben" (igen, a 310-re is 300-at mond), és már lehet is küldözgetni
Előzmény: WarYou (4)
WarYou Creative Commons License 2004.09.13 0 0 4

köszi, ma szereztem egy infrás motyót, össze is kötöttem a géppel, de mivel ehhez semmi szoftvert nem adtak, a SE szoftverei meg továbbra se látják hogy bármi is történne, most megint elbizonytalanodtam...

hogy kéne rábeszélni ezeket hogy találja már meg végre? Az infrás eszközök közt szépen ott virít hogy van infra, de ezenkívül semmi...

Előzmény: Degeczi (3)
Degeczi Creative Commons License 2004.09.13 0 0 3
pl itt érdemes olvasgatni
Előzmény: WarYou (2)
WarYou Creative Commons License 2004.09.13 0 0 2

ahha értem. mindenesetre már legalább ezt is tudom :)  sejtettem amúgy hogy volt már erről a problémáról szó, és keresgéltem is bőszen, de ezexerint nem a megfelelő helyen :)

erről a "házilag" infra dologról lehet esetleg valamit tudni még? eddig egyetlen infra eszköz volt a kezemben, de az tvtuner távirányítója volt :)))

hátakkor nem marad más mint visszavinni a remek kábelt. Mégegyszer köszi!

Degeczi Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1
legnépszerűbb korában (1-1.5 éve) minden ezzel kapcsolatos fórumon, szerintem itt is, de különösen a terminal.hu-n szinte naponta jött elő a kérdés
a válasz most sem más: ha tudod, vidd vissza és cseréld be infrára!
többnyire olcsóbb is (pláne ha az alaplapra tudod kötni, azt házilag max másfél ezerből ki lehet hozni, vagy készen 3-4 ezerért), de lényeg, h , ehhez a típushoz csak az használható!
sajnos nincs mit többet beszélni róla, ez van
_WarYou_ Creative Commons License 2004.09.13 0 0 0

ja azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy a Mobile Phone Monitor nevű remekség az, ami képtelen dűlőre jutni a telefonnal, és ez már csak azért is érdekes, mert ha ugyanerre a kábelre rátolom a régi R310s-t, azt csont nélkül vágja.

megőrülök.

Előzmény: _WarYou_ (-)
_WarYou_ Creative Commons License 2004.09.13 0 0 topiknyitó

szépjónapot mindenkinek, aki hajlandó elolvasni eztígy itten.

aza gondom (ami szerintem már elég sok embernek problémát okozott, de megoldást valahogy senki se tud rá), hogy szereztem egy adatkábelt a t310esemhez. Én barom. Azt hittem, még talán működni is fog. Aztán persze szopom a harciphaszt rendesen...

A boltban ahol a kábelt vettem, előszöt egy olyat adtak, amin t610es felirat volt, állítólag tökmindegy. Én, mivel rengeteget tudok ezekről a dolgokról (najó csak hogy tisztán lássunk, vérhülye azért nem vagyok hozzá, de telcsit pc-vel most kötnék össze először), hazavittem. Egy PL2303 nevű remek eszköz ez, ami ilyen gyönyör átlátszó dobozban van. Xp meg is ismerte azonnal, köszöngettek egymásnak, majd úgy tűnt, minden nagyon very fasza.

Azt az apróságot kivéve, hogy egyik SonyE szoftver se hajlandó látni a telefonom. Visszavittem a kábelt, hogy hátha az a hunyó, erre hoztak egy másikat (ami elvileg már KIMONDOTTAN ehhez a telefonhoz való - meg hát még vagy 200 másikhoz, a doboza szerint), ennek gyakorlatilag ugyanaz a drivere, feltesz valami Prolific Serial to USB nevű csodát, ami mondom, elvileg tökéletesen működik, csak a szoftverek nem tudják használni.

Ekkor már kezdtem aggódni, hogy lehet hogy a telefon a gázos, de aztán találtam egy MobilEdit nevű progit, ami viszont látja a telefont szépen, de a fájlokhoz (úgymint csengőhang vagy kép) abszolút nem tud hozzáférni. Ugyanez a helyzet a Float's Mobile Agent nevű progival, látni ő is látja, rengeteg okos információt közöl, de fel/letölteni semmit sem lehet velük.

Na most ha naivan gondolkodom, akkor talán egy kicsit megnyugtató, hogy ezek látják legalább valamennyire, mert talán akkor mégsem a telefon szar hanem a kábellel lesz valami, de elképzelni se tudom hogy most mi a francot csináljak.

Tud valaki esetleg erről többet, netán valami megoldást is? tudom, hajítsam ki a kábelt. Ez is meg fog történni, csak szeretnék már végre véleményeket hallani másoktól is, hogy egyedül bénázok-e ezzel.

Köszi előre is annak aki elolvasta ezt a nagyszerű irományt, és plíz helpmí.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!