A nyitott műhelyben a nyitvatartási időben különböző kézműves tevékenység végezhető, matrica- és üvegfestés, dekupázs (szalvétatechnika), szövés és gyöngyszövés, tűzzománc és tiffany. (Minimális alapfelszerelést ezekhez a technikákhoz biztosítunk, de hozott anyagból is lehet dolgozni.)
A már alkotókon kívül várjuk azokat is, akik szeretnének megismerkedni ezekkel a technikákkal. A nyitvatartási időben házigazdáink szívesen segítenek az érdeklődőknek, hogy elsajátítsák az alapokat.
a műhely életében nincs semmi újság, viszont voltam egy iparművészeti kiállításon, ahol gyönyörűséges tűzzománc alkotásokat láttam, és valahol meg kell osszam veletek ezt a látványt (a kiállítás egyébként dec. 19-ig látható, a Budapesti Művelődési Központban) először az egyik díjazott alkotás, több képen is
köszi, engem nem érint (amúgy meg októbert ír, most meg szeptember van :-))
5 előtt nem nagyon érdemes jönni, kb fél hatra melegszik be a kemence, de én általában kb 3-tól ott vagyok, szóval _lehet_ jönni előbb is. A "hivatalos" nyitvatartás 5-től 8-ig van.
Ahogy ígértem, jelentkezem, a kemence előállt, lehet jönni csütörtökönként! Ugyanakkor viszont kérem, hogy ha valaki jönne szombaton üvegfestésre, legkésőbb pénteken jelezze ezt akár telefonon, akár e-mailben.
Szia! Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál! A szeptember az nekem is nagyon remek, tekintve, hogy a kicsiknek most nincsen ovi, szeptembertől úgy néz ki, hogy kicsit több időm lesz napközben. Ráadásul most nagyon dolgozom, mert lesz egy-két vásár, amire készülnöm kell... Igazából régóta dédelgetem a tűzzománcolást, van egy barátnőm, aki Egerben járt a főiskolára, ott volt tűzzománcműhely, egyszer-kétszer be tudtam lógni, de ez már baromi régen volt, előről kell kezdenem mindent szerintem... Igazából a tűzzománcot, a drótot és a gyöngyöket szeretném kombinálni, ehhez viszont tanulnom kéne jócskán...
Szóval ide szeretnék tűzzománcot pl. a fém alkatrész helyére. Ilyenek. Köszi, szeptemberben jelentkezem! Puszi: Bizsucic
Szia Bizsucic! Megkaptam a leveledet is, de ha már ide is írtál, inkább itt válaszolok, hátha mást is érdekel. Szeptembertől lehet majd jönni tűzzománcolni :-) (Feltéve, ha újból megkapjuk kölcsönbe a kemencét, de ezt csak óvatosságból írom ide, mert 99% hogy meglesz) Hetente egyszer van tűzzománc, és alkalmanként kell fizetni (tehát csak azokon a napokon fizetsz, amikor jössz és dolgozol.) Van egy műhelyhasználati díj, ami óránként 200 vagy alkalmanként 500 Ft, ez fix minden tevékenységre, nem csak a tűzzománcra, ezen felül fizetni kell az elhasznált anyagért (ez általában párszáz forint, attól függően, mit csinálsz) Ha van még kérdésed, írj! Anna
Szia Panni! Remélem, hogy működik a regisztrációnál megadott e-mail címed, küldtem egy levelet, de azért biztos, ami biztos, itt is megkérdezem, hogy lehet-e bemenni tűzzománcolni a Műhelybe, ennyibe kerül, alkalmanként van-e, stb... Remélem, hogy vagy az e-mail-ed jó, vagy ezt a topikot megnézed... Előre is köszi: Bizsucic
nem úgy értem, látom a képet, csak hát nem tetszik az a lámpa annyira, hogy elkezdjem leszedni a régi fóliákat :-( (de ha nem lesz már más dolgom, akkor azért valószínűleg nekilátok.)
azokra a feher darabokra gondolsz? ha igen,akkor a kep rajta van a dobozon,megvan hozza minden "csak" egy lampatalp kene hozza.
A dobozon rajta van,hogy elmeletileg melyik talpat ajanljak ,de barmilyen hozzapasszolo jo hozza.
Azert lehetne belöle egy szep kis lampat csinalni...mondjuk tisztitas kerdese,de el nem tudom kepzelni,hogy mit csinaltak az üvegekkel,hogy olyan "amilyen"...
még nem, majd csütörtökön megyek hosszabb időre, akkor azért kipróbálom, de biztos jó :-) ezzel a lámpával vagyok ambivalens viszonyban, nem tudom még, mit csináljak vele. Nem tudod, azokból a fóliázott darabkákból mi akart készülni?
sera, köszönöm a küldött üvegtömböket, nagyon érdekesek, vannak köztük tényleg nagyon szépek is! (azt még nem tudom, mit lehet kezdeni velük, de majd meglátjuk) mindjárt mutatok viszont valamit, ha sikerül olyan képet csinálni róla, amin érvényesül az, amit mutatni akarok.
köszi, ha nem tudsz vele mit kezdeni, hozd el nyugodtan, hátha tudjuk használni. A sínen van az túlzás, de alakul, gyűlnek a tapasztalatok, úgy érzem, egyre többet tudok róla, és vannak már tényleg jól sikerült darabok is
Panni! kaptam meg egy csomo üvegtömböt,haaaat szerintem fusingbol visszamaradt "hulladek" nem is nagyon tudom,hogy hova soroljam be,belül mintha kis szennyezödes is lenne?
En nem tudok vele mit kezdeni,de ha ez a kiserleteidhez jo lesz,akkor elvinnem.
Emlekszem milyen nehezen maradt meg a hölgynek lent a mühelyben egyhelyben az a pardarab drot?
Nekem is csak azert tetszett meg ez a madar /habar en allatos,embereskepeket nem nagyon szeretek kirakni es ezert sem ragadnak meg annyira/ mert ismertem a technikat es elkezdtem jobban megnezni a madarat es igy talaltam azt is gyönyörünek.
Tudod a szineket meg a drotozast.
Amugy azert elmondom,hogy ezek a drotok kicsit azert jobban felemelkednek a sikbol,ha tudnam,hogy letezik ala ragaszto akkor azt mondanam,hogy lehet,hogy ragasztot nyomtak ala,tenyleg nem tudom.
Baratnöm most 25.-en megy haza egy hetre,ö is ott volt egy eve a budatetenyi vasaron ill. az elökeszülödeseken,nagyon szeret kezmüveskedni es tegnap beszeltem rolatok,azt mondta,ha lesz ideje lemenne.
Odaadhatom a szamodat? es igen..milyen foglalkozast nyujtotok jelenleg?
Ja bocs,lehet,hogy aprilist mondott a tavaszi szünetet...es az a baj,hogy nekik ket hettel elöbb kezdödik,mint nekünk,különben 100%,hogy en vittem volna öt :)
még visszatérve a ttűzzománcképre (nagyon tetszik, tényleg!) írod: Ha valoban ugy lenne,hogy nem is lehet "odaragasztani" Szóval, van valamilyen ragasztó, amit a fusinghoz lehet használni, állítólag nyom nélkül eltűnik, szerintem azt biztos lehet tűzzománchoz is használni. (Első menetben nem vettem, de most eltűnődtem rajta, talán mégis veszek.)