Keresés

Részletes keresés

joli42 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 17

Abban az időben, tehát az 50-es évek elején a Fradi így állt fel:Henni Géza kapus-Rudas, Szabó /két hátvéd/, -Kéri, Kispéter, Lakat/ azaz három fedezet/, -Budai, Kocsis, Deák Mészáros, Czibor. /csatársor/

Ezt a felállást egy életre megjegyeztem!

Előzmény: joli42 (16)
joli42 Creative Commons License 2013.03.24 0 0 16

Lakat Károlyon kívül Tihanyira jól emlékszem és Vágvölgyire is, a többire sajnos nem.

Lakatot nagyon becsültem, mert kemény, de igazságos volt. Hétvégeken többször láttam őt futballozni, hiszen a Ferencváros balfedezete volt /Kispéter mellett/, no és állandó tagja a magyar B-válogatottnak.

Előzmény: opera énekes (11)
opera énekes Creative Commons License 2009.10.12 0 0 15
Ez nem úgy jött ki, mint ahogy feírtam. Tehát:

Czibor-Mészáros-Deák-Kocsis-Budai
Dékány Lakat
Szabó Kispéter Rudas
Henni

Talán így jobban jön ki

Előzmény: opera énekes (14)
opera énekes Creative Commons License 2009.10.12 0 0 14

Czibor Mészáros Deák Kocsis Budai

Dékány Lakat

Kispéter
Szabó Rudas

Henni

Előzmény: Joys (0)
opera énekes Creative Commons License 2009.05.23 0 0 13
Henni - Rudas, Kispéter, Szabó - Lakat, Dékány - Budai, Kocsis, Deák, Mészáros, Czibor

Karcsi bácsit nagyon tiszteltük és tartottunk töle, mert ha pipás volt, tudott ám üvölteni, hogy "csürhe bagázs"! Akkor pedig egy ér kidagadt homloka közepén, feje teljesen vörös lett. Szép, elöl hullámos szöke hajára emlékszem, meg arra, hogy ha Hüvösvölgybe vitte ki az osztályt, velünk focizott. Egyszer az ötösröl vitte fel a labdát, mindenkit kicselezve, kényelmesen bebillentette a labdát Gelei Józsi kapujába. (Józsi 1 évvel volt felettem, már akkor is elsörendü kapus volt a Városi Táborban). Egy Cila nevü csinos kislányba volt "szerelmes", akit a cazzatesta Balázs Attila "lecsapott" a kezéröl.
Lakatnak a peculiáris "L" betüjét mindenki szerette utánozni (én is). Engem nagyon kedvelt, mert jó tanuló voltam. A VI.-os osztályképen (még mindíg meg van) mellette ülök, büszke is voltam rá, hogy azt mondta: "Gáll, gyere ülj mellém!"
Nagyon jól ping-pongozott is, a Pálossal (a napközi otthon egyik felügyelöjével - aki sokszor azt kiabálta, hogy "fiam, úgy seggberúglak, hogy a nadrágod kivasalva jön ki a szádon!") - sokszor játszott, mi meg figyeltük öket. (Apropos, ezt az eloquent kifejezést sem elötte, sem utána senkitöl sem hallottam).
Csonkánénak jó lábai voltak - állapította meg Csóka Attila (szegény barátomat lelötték a forradalom alatt!). Attila a Lövölde téren lakott, (édesapja neves opera énekes volt)
gyönyörüen rajzolt, zongorázott, én meg 100 forintért havonta segítettem neki számtanban és russzkiban.
A FRADI elnökségéért most verbuvált Bácsalmási Ottó, aki 3 évig jó barátom volt a Wesselényi utcai közgazdasági technikumban. Toi-toi-toi "Bundzsi"!
Előzmény: Joys (-)
opera énekes Creative Commons License 2009.05.22 0 0 12
Hej Rotyisok! (48/49 - 52/53)

Ki emlékszik a tolvaj, ignorant cselédlányból lett párttitkárra, Békési Pálné-ra?, aki az 50-es évek elején csillogott a Rotyiban (mondhatnám, a rötyiben). Ö az egyedüli rossz emlékem, máskülönben sok szeretettel emlékszem az ott töltött 6 évre.

Az iskola kórust Faragó Kálmán bácsi vezette, egyszólamú mozgalmi dalokat üvöltö kisfiúk voltunk, (csak a "Szulikó"-t tercelte a Bársony meg én). Késöbb Borsody László tanár úr, a híres "FuruGLa" vette át az énektanítást (mert "FarÁgó" tanár urat áthelyezték, azt hiszem a Hernád utcába). Nála már nívósabban zingöltünk.

Egyik legszebb emlékem, mikor 1980-ban az Operaházban vendégszerepeltem, mint a "Szöktetés a szerájból" Ozmin-ja, kedves Furugla tanár úr még életben volt, s eljött az elöadásra. Késöbb a lakásán el "Györi Barack"-oztunk. A finom, mandula-ízü Schnaps feloldotta nyelvünket, megemlékezve az akkor még mindíg - de nem annyira mint 56 elött - dühöngö kommunizmusról. Akkor már öszintén el tudott mondani mindent a háború utáni nehéz idökröl, mint késöbb Potondi tanár úr is.

Potondi János tanár urat egy életen át kerestem a "Golden Vanity" miatt, s 1992-ben, újra Budapesten járva megtaláltam. (Nagyon hosszú és szép történet, amit most nem írok le). Sokszor meglátogattam, gyermekeimmel együtt is, és igaz barátság fejlödött ki közöttünk, melynek halála vetett véget.

Jaj de szép lenne, ha valaki el-emlékezgetne velem ezekröl az idökröl!!!

Üdvözöllek benneteket,

Feri
opera énekes Creative Commons License 2009.05.14 0 0 11
Szia "Joys",
Olvasva a "Rotyi"-ról tett megjegyzéseidet, mostmár biztos vagyok benne, hogy ismerjük egymást, ugyanis én is oda jártam III.-VIII. osztályig (1947-1953). Még most is meg van a bizonyítványom, I.-II. oszt. a Dob utcában, a többit a Rotyiban jártam. Nekem is Torna- és magyar-tanárom volt Lakat Károly; felsorolok még egy pár nevet, talán még emlékszel rájuk: Mérei Olga, Dr. Csonka Ferencné, Kamondiné, Rostás Pista bácsi, Potondi János, Szendei Sándor, Vágvölgyi Jenö, Pókayné (Macskássyné lett belöle), Faragó Kálmán, aztán a "Furugla":Borsodi László, Dr. Tihanyi Sándor bácsi, meg a "Kukac-tanár" (kinek nevére már nem emlékszem, Alkotmánytant tanított). Én az iskolakórusban tüntettem ki magam, ahol 4 évig szólista voltam, s nyolcadikos koromban én énekeltem a címszerepet a "János Vitéz"-ben. Ha megadnád az e-mail címedet, egész biztosan sokat tudnánk egymásnak írogatni. Az enyémet már megadtam a Közgáz megjegyzéseimnél, itt is megadom: ffgall@teleson-mail.de és
gall939@googlemail.com

Nagyon szeretném, ha összeköttetésbe tudnánk lépni.

Üdvözöl, Gáll Feri
Ciklonka Creative Commons License 2006.09.02 0 0 10
én is abba a suliba jártam 1981-89-ig,de nem emlékszem az igazgatóra,csak Iván bácsira aki azt hiszem helyettes volt és az osztályfönökömre,Kiss.J.Tamásra
Előzmény: Joys (2)
kroll Creative Commons License 2005.03.13 0 0 9

Szerintem semmikép sem lehetett a Pitz Mária, akire gondolsz.

Ő egy szőke hajú nő volt és a 80-as évek közepén olyan 30-as éveiben járhatott

Egyébként akkoriban valami rajtitkár vagy mi a fene volt.

(Éppen  kezemben tartom az 1986-os osztályfényképet)  

Előzmény: Qedrák (5)
kroll Creative Commons License 2005.03.13 0 0 8

Hali Mindenkinek

Én is idejártam 1978-tól-86-ig. (1-től 8-ig) Nagyon jó iskola volt.   Mellesleg itt alakult meg az első uttörőcsapat. (Bár ma már erre nem illik(?) büszkének lenni. Ha már a sportnál tartunk a Benedek Tibor is idejárt (évfolyamtársam volt).

Akinek megvan a Budapest Retró 2 cimű film, az a kimaradt jelentek menüpontnál láthat egy érdekes filmhiradórészletet az iskoláról (1958-ból).

Előzmény: Qedrák (7)
Qedrák Creative Commons License 2004.12.18 0 0 7

Lehet.

Engem igazából nem tanított, mert csak alsó osztályokat végeztem a Rottenbillerben.

Viszont a leírás illik rá. Az biztos, hogy 1991-ben már ő volt az igazgató. Egyben az utolsó igazgatója a sulinak.

Előzmény: Törölt nick (6)
Qedrák Creative Commons License 2004.12.17 0 0 5

Én csak Pitz Máriát ismertem hasonló névvel. Ő lett később az igazgató is.

Előzmény: Törölt nick (4)
Qedrák Creative Commons License 2004.09.18 0 0 3

Majd el felejtettem, én 1991-95 között jártam oda.

Előzmény: Joys (2)
Joys Creative Commons License 2004.09.13 0 0 2
Igen, erre a sulira gondoltam.
Előzmény: Qedrák (1)
Qedrák Creative Commons License 2004.09.13 0 0 1

Ha a BP VII. ker.-i Rottenbiller u.-i sulira gondolsz, én oda jártam négy évet.

Viszont úgy tudom, hogy a suli megszűnt, illetve összevonták egy művészeti iskolával, majd lett belőle egy másik.

Joys Creative Commons License 2004.09.12 0 0 0
..bocsi, elírtam: balfedezet volt.

A legendás csapat így festett: Henni, Rudas, Szabó, Kéri, Kispéter Lakat, Budai, Kocsis, Deák, Mészáros, Czibor.

Gondolom sokan emlékeznek még rájuk, mert bevonultak a hazai futball történetébe.
Joys Creative Commons License 2004.09.12 0 0 topiknyitó
Az 50-es évek elején itt végeztem a 6.-7.-8.osztályokat. dr.Lakat Károly volt az osztályfőnököm, akinek a fia ma az M1 Napkelte műsorának egyik vezetője.
Magyart, történelmet, testnevelést tanított nekünk, hétvégéken pedig mint a nagynevű Ferencváros-akkori nevén Kinizsi-válogatott jobbfedezeteként szórakoztatott minket híres csapattársaival, Kocsissal, Cziborral, Budai II-vel, Rudassal, Kispéterrel, Deákkal együtt.
Intelligens, kemény, igazságszerető embert ismertem meg benne, akire több évtized távlatából is szívesen emlékezem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!