Jo, hogy nem mar a Romai Birodalom eremtablazatat szamoljak, mert akar azt is tehetnek es akkor kijon, hogy ok nyertek a legtobbet.
Igy kell magyar gyozelmeket krealni?
Monarchia Címvédőnként kezd a Monarchia | 2010.02.12. 21:23
A 2006-os turini téli olimpiászon Németországot megelőzve a Monarchia szerezte a legtöbb aranyat és a legtöbb érmet is. Ugyan több legendánk is visszavonult, de ott leszünk újra a spitzen. Tarolni fogunk síugrásban és alpesi síben, és szánkóban sem lesz párja a monarchia férfiemberének. De ismerjük meg sportáganként tágabb hazánk éremesélyes téli atlétáit.
2006-os turini téli olimpiászon sporttörténelmi sikert ért el az Osztrák-Magyar Monarchia. A kilenc osztrák, valamint az egy-egy cseh, horvát és dél-tiroli első helyezés 12 aranyérmet hozott tágabb hazánknak, és mivel ehhez 12 második és 8 harmadik hely is társult, megelőztük Németországot (11 arany, 12 ezüst és 6 bronzérem). A szinte hazai pályán versenyző osztrák atlétáknak ez a valaha volt legjobb olimpiászi eredménye, és a monarchia történetének is ez volt az első téli olimpiásza, a melyen az éremtabella első helyére sikerült föllépnünk (miközben például a nordikus éghajlatú Dánország még egyetlen bajnokot sem adott téli olimpiászokon).
Azt gondolná az ember, hogy olimpiai éremfetisizmusban világelsők vagyunk, de úgy érzem, már ebben is beelőztek minket. Egy ausztráliában élő barátom küldte ezt a linket: ABS medal tally.
Egyébként alakul, legalább a 9. arany!!!!!:))))
Milyen jó volna, ha hozzánk tartozna Románia, Szlovákia, Szerbia és Ukrajna egy része is!!!! Az ügyes ottani sportolók növelnék a magyar esélyeket, aki pedig nem magyar és nem is sportol, azok dolgozhatnának segédmunkásként és gyarapíthatnánk az ország vagyonát, nem beszélve, hogy sokkal jobban is élnének!!!:))))))))DDDDDDDD Tudták ezt a franciák, azért csonkították Mária országát!!!:(((((((( Most meg idelökik a CORÁkat és az AUCHANokat, hogy ellepjék ócska és drága jött-ment árúval drága hazánkat:(((((((((( Persze én is a CORAban vásárolok, de csak magyar árut:))))))
No szóval, meglesz a 10 aranyér...... vagy mégse, mert akkor majd kiáll Gyurcsány és a maga sikerének könyveli el:(((((((((((((
Azert csak-csak osszekapcsolodott az olimpia es a trianon
Ma olvasom, hogy a lelkiismeret csoport ugyeletes jogasznoje lett unalmas perceiben a magyar sportolok "becsi ugyvedje" (Eva Maria Barki)... Mas jogasz nem is el becsben?
Ültem Frankfurtban az aktuális héten 20 kollégámmal egy konferenciateremben. Csak én voltam magyar. Amerikai kollégám olvasgatja az olimpiai híreket az interneten, hozzám fordul, és azt kérdezi: "Mondd, milyen vallás van Magyarországon, ami tiltja a mások előtt való pisilést?"
Az egész társaság rajtam röhögött. Köszönöm, Fazekas!
No, most én megsúgom Neked, hogy én is így gondolkodom:)))) De hidd el, hogy kellenek az ordibálók, a szélsõségesek, különben közelebb nem történik semmi!!!!:(((( Orbánnak az volt a legnagyobb hibája a ballib tekintetében, hogy nem határolódott el abszolut mértékben a MIÉP-tõl, de még a nagyon szélsõ jobbtól sem:((((( Ezt nem bocsátják meg és ettõl félnek liberális honfitársaink (nem a bal, mert azok leszarják, egyik pillanatról a másikra jobbosok lesznek:DDDD)!!!!
De most õszíntén!!!!! Ha azt mondja a wada rögtön a verseny után, hogy mindkettõnél dopping volt, senkit sem zavart volna!!!:)))) Én is azt mondtam volna, hogy próbálkoztak a fiúk, nem jött össze!:((((( De ez a szarakodás, már ne haragudj!!!!
Nos, ne hari, de a brrrrrr számomra eléggé leminõsíti, amit írtál:(((((( Bocsi!:))))
Én láttam, ahogy a két sportoló túldobta riválisait és számomra ez a lényeg!!!!:))))) Sajnálom, hogy Fazekas nem kapta meg az aranyat, mert õ sem adná vissza!!!
A mindennemű doppingvizsgálat esetleg azt is jelentette volna, hogy Fazekast megkatéterezik????:(((((
A wada mért nem jelentette ki elsõre, hogy a vizelet pozitív????? Meddig kivánták volna elhúzni a dolgot!!!!! azért nem értem, mert õk eleve elhatározták, hogy a két elsõ helyet elveszik:((((( Egyébként a japán csak 10 valahány centivel dobott kevesebbet, az a távolság már reális, bölcs, liberális egyetemi doktor(nem jut eszembe a neve és utánkeresést nem érdemel!!!) szerint?????
10 I. helyezettünk van!!!! Azért nem mondom, hogy arany, mert 1& elcsaltak:((((((((
"Valami van, de nem az az igazi." - Annusék részéről sem. Ha én tudom magamról, hogy nem doppingoltam akkor körbehugyozom az egész Akropoliszt, sőt a dobókörből akkorát pislantok, hogy elalszik az olimpiai láng. Ők viszont nem ezt tették. Menekültek, durcáskodtak, vallási okokra hivatkoztak stb. Ráadásul tudták, hogy mi várhat rájuk ha nem teljesítik a Wada ellenőreinek kérését. (Mindegyik magyar sportoló aláírt az olimpia előtt egy szerződést, amiben benne foglaltatott, hogy amennyiben nem tesznek eleget a doppingellenőrök kéréseinek, automatikusan kizárattatnak az olimpiáról. Ergo nincs ártatlanság vélelme, szerződésszegés van.)
Persze én is szeretném, hogy sok aranyat szerezzünk, de nem bármi áron. Egyébként a nyolc arany is k.va jó. Pl a szerbek egyet sem szereztek, a szlovákok csak kettőt és a románok is mögöttünk végeztek. Ez ugyan bennem is apró lángocskákat gyujtogat, de a sport nem erről szól, hanem az egészséges, korrekt versenyszellemről.
Egyébként megrögzött magyar fociválogatott-drukker vagyok. Majd minden itthoni válogatott meccsen kint csápolok. Sajnos eddig túl sok sikerben nem volt részünk, részem, de abban nem fogok változni, hogy ezután is kijárok a meccsekre.
Ami a Trianon szindrómát illeti, nemcsak a magyar sportban, a politikában, de az egész magyar társadalomban mutatkoznak jelei. Sajnos 54 éve nem beszélünk róla. Nem alapjaiban tárjuk fel a problémát. Nem adunk a kérdésre adekvát válaszokat. Csak ordibálunk, hogy "vesszen Trianon", meg "nem nem soha". Ezzel sokat nem fogunk elérni. Nekem van olyan barátom, aki azt mondta: addig nem lépi át a "demarkációs vonalat" amíg újra Mo-hoz nem csatolják az elszakított területeket. Közben a legnagyobb melldöngető magyar - Úgy gondolom ez nem megoldás. A megoldás az lehet, hogy MOL-t, OTP-t, szállodákat, éttermeket, státuszirodákat, egyetemet, újságokat, értelmiséget egyszerűen jövőt kell vinni a magyar területekre. Ez egy olyan háború amit nem puskával és tankokkal kell megvívnuk. Persze fáradtságos és nem látványos, de ha valaki tényleg komolyan gondolja nem tehet mást.
Originalszi! Az a plusz két arany nem elveszett arany, hanem nem-megszerzett arany. A trianon-felütés (bár nem Te dobtad be a dolgot) már itt nem stimmel. Az a két arany sosem volt a miénk, ne érezz űrt utánuk, fojtott érzelmeket (bár úgy látom, nem fojtasz el semmit), azokat a magyar olimpikonok NEM SZEREZTÉK MEG. Az, hogy Annus szuperbunkó módon nem adja vissza, nem azt jelenti, hogy nála van. Illetéktelen, arra nem érdemes ember kezébe került, és passz. Minden olimpikonnal aláíratnak egy papírt beköltözéskor. A papíron az áll, hogy alávetem magam mindennemű doppingvizsgálatnak. Mindkettő nagycsövesbunkó bajnokunk megszegte a megállapodást: nem tették lehetővé a vizsgálatot. Az ezüst súlyemelő legalább alávetette magát. Érdekes lenne elolvasnod a mostani Képes Sportot. Egy jegyzetben megfogalmazzák a lap talán en bloc véleményét: eszerint Fazekas valószínűleg azért távozott a helyszínről, mert már nem bírta volna tovább pisilés nélkül. Annak meg pozitív lelet és eltiltás lett volna a vége. Így viszont elvették az aranyat, de nincs eltiltás. Plusz mártírkodhat egy jót. Így vállra emeli a (brrr... leírni is szürnyű) a... Demokrata.
Igen, igen!!!! Én is azt mondtam volna, hogy b@ssza meg:((((, ha azonnal kiderül, hogy a minta pozitív, vagy ha valamilyen manipulációs eszközt találnak stb. De nem ez történt, sõt elõtte világversenyek, EB és semmi lebukás és fõsõt, Annustól 4 vizeletmintát és vért is vettek és negatív minden és a sok sumákolás:((((((
Látod, súlyemelõnknél egy szót sem szólok!!!! szóval válámi ván!!!! valami nem stimmel!!!!!:((((( És én bízom a végsõkig!!!!!! 10 arany nem semmi!!!!:))))
Persze én sem tartom teljesen korrektnek a névtelen feljelentést. Ha valaki feljelent vállalja arccal. Az is igaz, hogy a "becsületsen névtelen feljeletés" (co by Tanú) jellemző a magyarokra. Ugyanakkor tudom, hogy nem örülnék annak, ha egy versenyben csak csellel, unfair játékkal tudnék nyerni. Csak azért mert Annus és Fazekas magyar nem hiszem, hogy más mércével kellene mérni.
Tudod jól, hogy semilyen újságot nem olvasok:((((((((DDDDDDD Egyébként ha így van (hiszek neked, mert FIDESZes vagy), akkor persze más egy kicsit a kép, de akkor is elõbb bizonyítani kéne schwarz am weiss a doppingot!!!!! Mindezideig ez nem történt meg!!!!:))))(hacsak megint nem írták az újságok:DDD) Egy viszont biztos, hogy egy szál gond, üldözés nem lett volna, ha nincs az árulás!!!!!! Érdekes, hogy a wada-nak nem tûnt fel az amerikai úszók, futók teljesítménye, pedig doppingoltak rendesen, csak ott nem volt áruló, mert 1000szer elõbbre tartják nemzeti (ami ráadásul nem is létezhet náluk!!!) büszkeséget!!!!!
Tudod jól, hogy ha Mo.-on ilyen fajta feljelentés van, az rögtön gyanus és tudjuk merrõl fúj a szél:(((((((((((((
Szombathelyen két dobóatléta "csoport" van egymás mellett (szemben). Az egyik Németh Pál és csapata. Az ő tanítványuk az ezüstérmes Kővágó és az ő tanítványa volt Annus is 2000-ig utána otthagyta őt. Németh Pali bátyánk egyébként jobbos (Fideszes). Van egy másik gárda a budapesti sportorvosból edzővé avanzsált Vida és társasága (ő az edzője Annusnak és Fazekasnak). Vida feltűnően jó kapcsolatokat ápol a szoci polgármesterrel, Ipkovich-csal. Vidát egyébként mindenki jött-mentnek tekinti Szombathelyen és régóta susmorognak a doppinggyanús ügyeiről. A történet ennyi. Kérdezz meg egy szombathelyit!
Egyébként ajánlom, hogy olvass sok Demokratát. Rövid idő alatt kialakul az összeesküvés-elméletitis, amit nagyon nehéz kezeltetni, szinte lehetetlen.
(Egyébként mi a mai Demó címlap? Na mi? Elárulom. Annus és Fazekas kép - főcím: BAJNOKOK)
A Te logikáddal csak saját magát járatja le, esetleg!!!!:))))) Egyébként egyetértek, hogy nem adja vissza!!!!!!! próbálják tõle elvenni!!!!! Vagy akkor a NOB az egész magyar nemzetet megbélyegzi, netán kizárja az olimpiai tagok közül????? Ujabb "trianon"????? Gondolom jónéhányan örülnének neki:((((((((((
fingja sincs, hogy mit jelent a liberalizmus (mondjuk ma parlamenti párttól nem is fogja megtudni) de a rossz idő is a liberalizmustól van, a jó idő meg orbánviktortól.
a sok szmájli ellenére is ritka nagy marha, már nem is szórakoztató.
Ugyan már, Vájett Törp, ez egyszerűen nem igaz, hogy csak Magyarországról írnak ilyet. Az olimpiák története a dopping története is, és mindenki tudja a világon, hogy különösen a kommunista országokban volt ennek nagy hagyománya. A kommunizmus bukása előtt persze főleg nem Magyarország volt a téma, hanem az NDK és a SZU, meg Kuba.
A mostani esetet pedig ne vedd a szívedre. Amíg van pár egyszerű agyú csaló, aki lebukik, az nem olyan nagy katasztrófa Magyarország megítélésére nézve. A katasztrófa akkor kezdődik, amikor sok magyar, rosszul értelmezett nemzeti összetartásdiból, védeni kezdi azt, ami védhetetlen. Farkas és Annus viselkedése nyilvánvalóvá teszi, hogy vaj van a fejükön, és ráadásul még bunkók is. Annus egyszerűen nem volt hajlandó válaszolni pl. a japán újságírók kérdéseire, mert éppen az volt a mániája, hogy biztos a japánok jelentették fel. Ennyit a magyar országimázsról Japánban.
Ha teljesen ártaltlan vagyok, nem kezdek hisztizni feljelentők miatt, hanem pisilek egyet még, aztán röhögök rajtuk.
A legnagyobb tragédia az, hogy sokan nem a csalókat utálják, hanem azokat, akik állítólag feljelentették őket. A csalókat márpedig igenis fel kell jelenteni, ki kell zárni, nem pedig sajnálni és ünnepelni.
Aki pedig még mindig Annus és Fazekas ártatlanságában hisz, kérem, gondolja végig nyugodtan, mi lenne a véleménye az egész dologról, ha ugyanez a történet, szóról szóra, egy román súlyemelővel történt volna.
Muarha vicces ez is, de ahhoz mit szósz, hogy a világsajtó jó része azon habzik: Mo.-n "államilag támogatott" doppingozás van?
Mondjuk Gyurcsányról sokmindent el tudok képzelni, de az igazi Trianon szindróma tényleg ez, hogy CSAK rólunk írkálnak ilyesmiket, és CSAK a mi doppinggyanúba kevert sportolóinkat csesztetik ennyire, ill. ők kapják a legnagyobb publicitást. Abban bízhatunk, hogy 4 év múlva a kutya se fog beszélni az egészről.
Az, hogy a bírók mindig ellenünk fújnak, ebben a formában tényleg nem áll, meg nem igaz. Csupán a legtöbbször ellenünk fújnak (ld. vizilaszti döntő is). De ennek taglalását átengedem a vehemensebb sporttársaknak.
V