Ismét rossz hírek, pedig a korábbi hírek alapján már a napokat kellene csak számolnunk az új lemezig. Ezt mondjuk most is megtehetjük, csak néhány nappal szemben elég sokáig számolgathatunk...
A hírlevél:
Kedves Listatagok!
Sajnos semmi jó hírrel nem tudunk szolgálni. Jelenleg a zenekar komoly nehézségek miatt komoly koncepcionális reform előtt áll, ami érinti a hangszerelést a felállást és a készülőben lévő lemezt is.
Ebből kifolyólag egyelőre semmilyen megjelenés nem lesz a közeljövőben (egy május eleji - pontos dátum még nem ismert - miskolci fellépést) valószínüleg csak a nyári fesztiválokon tlálkozhattok velünk először.
Remélem azért továbbra is kitartotok melletünk.
Üdv: a zenekar
A sorok között olvasva: Gabi után más/mások is lapátra került(ek). Nem örülök... Számomra a Toy Division nem egyenlő ToyMao-val, soha nem is lesz az.
Ez a jó kis csapat volt a Toy Division, legfőként a lemezen éneklő Szabados Gabriellával. Nem volt örömteli a lecserélése, de ha nyögvenyelősen is, elfogadja az ember.
Sajna én sem voltam a koncerten! És meglepő hogy valaki szerint tuti az együttes új formációja valaki meg azt mondja hogy a régi jobb volt!! Hát a következőre ha otthon leszek biztos elmegyek mert nagyon érdekel a változás!! És mondjuk ne bántsuk a zenekart de mondjuk szerintem mindenki nehezen szakad el Gabitól mert bevallhatjuk hogy szerelmesek voltunk a hangjába!! Legalább is én igen!! :):)
Azaz minél több koncert legyen meg a honlap is újuljon meg mert most nem igazán lehet tudni semmit! Mondjuk szerintem egy együttesben több énekes is lehet egyik ebben a számban másiok abban énekel!! Na de majd akkor írok inkább mikor saját bőrömön érzem a változást, mert lehet hogy jobb lett a zenekar(de mondjuk annál mint régen nehéz lenne!!) na chao
Dániel Dátum/Date :
2005-01-19 00:23:39
Üzenet/Message :
Tisztelt Zenekar! A szombati koncerttel kapcsolatban szeretném önökkel megosztani véleményemet! Minden tiszteletem az Önöké, de most azt gondolom mellé nyúltak! Hozzávetőlegesen másfél évvel ezelőtt került a kezembe a Budapest Resonance című album. Mondanom se kell, egyből belezúgtam. Zseniális anyag. Nagy szerencsémre a 2004es nyáron sikerült eljutnom a szigetes, wan2 sátras koncertre és bizton állíthatom, hogy életem egyik legélvezetesebb, ilyen nagy zenekart felvonultató koncertje volt! Viszont szomorúan láttam a levél listán, hogy átalakult a zenekar és bevallom félve mentem el a szombati fellépésre. Sajnos a rossz előérzetem bejött. Ez a lány nem jó! Egészen egyszerűen nem illik a zenekar profiljába! Sem stílusában és modorában, de legfőképpen hangi adottságaival NEM! Ezek a dalok, amelyeket önök szereztek, egytől egyik olyanok mintha Szabados Gabi hangjára mintázták volna. Szilvinek (azt hiszem) nem ez a hangmagassága, gyakorlatilag végigdörmögte a koncertet, arról nem is beszélve, hogy (ennyi megasztár nézés után, hirtelen mindenkiből zeneakadémiai ének tanár lett, ezért merem állítani) rendkívül modorosan énekel! Gabinak saját egyéni, karakteres, csillogó hangja volt, nem tudom miért kellett lecserélni! Amit javasolni tudnék, hogy nagyon gyorsan szerezzék vissza a Gabit (bocsátsanak meg neki, vagy könyörögjék le a lábáról, nem ismerem a körülményeket) vagy legalább az új lemezt énekeltessék fel vele, és koncertezzenek tovább a másikkal (amennyiben Önöknek sikerélményt nyújt, hogy Szilvia népes baráti társaságával telik meg a parkett)! Üdvözlettel zenebarátjuk Dániel
És jól megszívattam magam... A Saturnban láttam még egy TD CD-t kb. két hete és nem vettem meg, azzal, hogy ha a zenekartól veszem meg, valószínűleg nekik is jobb. A koncert után kérdeztem Gergőt, de már nincs egyetlen egy eladó példányuk sem... Viharos gyorsasággal sprinteltem másnap a Saturnba, de már onnan is elvitték az utolsót... Nem tudtok ajánlani egy helyet, ahol még van esélyem?!
Semmi koncert-visszhang?! Az új lány valóban dinamikusabb, de nekem még szoknom kell... mese nincs, visszacsinálni már úgysem lehet... A Personal Jesus nagyon-nagyon hiányzott a setlist-ből - ha lehet, maradjon benn a koncertprogramokban! Kinek hogy tetszenek az új számok?! Nekem az első lemez-anyagra került felvételek valahogy erősebbnek, kimunkáltabbnak tűnnek. Kellemes darabok ezek is a fülnek, de a szubjektív TD-toplistán nem kerülnének be az élbolyba!
Na végre sikerült regisztrálnom!!! :) Hát bevallom meglepő azért ez a sok változás és biztos hogy kicsit hiányozni Gabi hangja, mert én nagyon szerettem!!!
Na előre nézzünk ne hátra remélem csak javára válik az együttesnek (mondjuk nehéz lenne jobbnak lenni mert szerintem tuti jó volt). És szerintem csak folyjon mindenhonnan a Toy Division mert egy megérdemli kettő meg azt a sok szennyet nehéz kitúrni ami ma megtalálható mindenhol!! A legszarabb együttesek a leghíresebbek és pl. sajna sokan nem is hallottak a Toyról!! Azaz marketinget ajánlok a zenekarnak, reklám és sok koncert!!! Sok sikert remélem hamar élőben!! Képeim nekem is vannak ha megtalálom őket majd felteszem! üdv
Én meg ma láttam őket az m1-en! Már a csapból is TD folyik?! No nem mintha baj lenne. Ez a csajszi több árnyalattal vidámabbnak látszik mint Gabi volt... igaz nincs olyan szép lila főkötője:-) de egész helyes!
Ma volt szerencsém elcsípni egy tv interjú utolsó 10 mp-ét a TD tagjaival. Pontosabban a szintis Pál Gáborral és az új énekesnővel. Pont annyit hallottam, hogy 15-én a Blues Alleyban játszanak. Az új lány egyébként külsőre tök más, mint Gabi, hosszú sötétbarna haja van, és így tvben (ülve) magasabbnak tűnt.
A változásoknak alapvetően én sem vagyok ellenzője - zenei kérdésekben ezek szerint az átlagtól konzervatívabb vagyok... Igaz, hogy pl. a NEO is átment több markáns változáson az utóbbi időben. A szombatot én is várom, de azért félek egy kicsit...
Én az együttest magát szeretem, és nem Gabit! Sokkal rosszabb lenne, ha az egész együttes változott volna, a hangzás és az életérzés ami párosul hozzá. Ez azonban megmaradt. Maradtak a remek szövegek, a ritmus és minden amiért te is megszeretted a zenéjüket.
Engem nem bánt ez az egész, tulajdonképpen szeretem a változásokat és abban bízom, hogy minden változásnak oka van. Hátha azért történt az egész, hogy nagyobb legyen az összhang... de lehet, hogy Gabi talált jobbat...
Diplomatikusabban akartam fogalmazni, de szerintem is sulyosabb a helyzet mintsem egy vallvonassal tul lehessen lepni rajta. (Bocs az ekezetek hianyaert - kulfoldrol irok.)
Szeretik vagy nem szeretik a zenesztarsak, a zenekarokat a frontemberekkel azonositjak - jelen esetben Gabi hangja, stilusa, szemelyisege a produkcio szerves resze volt.
Nem konnyen potolhato hianyt hagy maga utan es egy dolog maris kijelentheto: a Toy Division mar soha tobbe nem lesz ugyanaz, mint amit pl. en megkedveltem. :-(
Lehet jo, akar meg sikeresebb is, de ugyanaz a hangzas mar csak a lemezrol elvezheto - meg jo, hogy legalabb ez van!
Kivanom, hogy lehetoseg szerint ne folytatodjon a rekordokat dontogeto tagcsere es stabil jo hangulatu gardaval, gyakori koncertekkel csempesszetek minel tobb ember fulebe igenyes harmoniakat a kommersz szemetek helyett.
Ugyanakkor Gabinak is szurkolok ezerrel, hogy mielobb viszontlathassuk szinpadon, valami hasonloan izgalmas zenei produkcioban - barmilyen mufaj is legyen az, Vele, az O hangjaval, eloadasmodjaval ertekes dolog lesz! :-)
En is kerem, hogy ha valaki hall valamit Rola, ossza meg velunk!
Örülök, hogy idetaláltatok! Jó lenne, ha élet költözne ebbe a topikba. Remélem előbb-utóbb idetalálnak többen a zenéteket kedvelő közönség soraiból is! :-)
Kíváncsian várom az új felállást!
CD-t hozzatok a koncertre, ha lehet - még nincs saját példányom (egy pár hetes kölcsön-példányról kedveltem meg a zenéteket).
Az énekesnőcsere oka azt, hogy míg a zenekar (és a közönség) főleg latinosabb hangvételű számokban érezte jól, addig Gabinál ez pont fordyítva volt. Tomitól meg azért kellett megválnunk, mert ő még emellett többek között (!) a Szimáiban is dobol, valamint az R-Goban perkázik,és igen nehéz lett volna összeegyeztetni a tavaszi-nyári időszakot.
Azért nagyon reméljük, hogy nem fogtok Szilviben csalódni, nagyon komoly énekesnői és musical színésznői múlt áll mögötte, amint azt a nemsokára megújuló honlapunk is olvashatjátok.