Keresés

Részletes keresés

FaberK Creative Commons License 2005.07.15 0 0 12

Pedig légy erős, az 1. magyarázatod a helyes!

Mert, ha 2. lenne igaz, az azt jelentené, hogy megkülönböztetett figyelemmel kísérik tevékenységed a lottós cégnél, amit egyrészt azért nem tartok valószínűnek, mert kivitelezhetetlen, másrészt eszerint valszeg tömegével figyelik az embereket, és alakítják ellenükre a játékot. És akkor eszerint a nyertesek lennének azok a "szerencsétlenek", akikre nem jutott elég figyelem? Na ne má'!

Nagyon óvatosan megjegyzem, hogy velem is sokszor előfordul, hogy ráérzek a számok ritmusára (pl. 1 egyszámjegyű és 1 tizenvalamennyi mellett 3-4 szomszédos harmincas, stb.), de a lényeget nem találom el, mert ... nem ez van megírva.

Minden nyeremény nélküli lottóhúzás után meggyőzöm magam, hogy az én evilági életemben nem az a dolgom, hogy egy kiugróan szerencsés momentumnak köszönhetően gondtalanul, másfajta felelősséget elviselve éljem le az életem, hanem hogy épp ezt a visszatérő "kudarcot" is méltósággal, emelt fővel viselve járjam végig az utam. (Aztán az is lehet, hogy mindez csak az örökös nemnyertesek önámítása.) Innentől kezdve viszont tudom játéknak tekinteni az egészet, aminek van egy bizonyos ára, de szabad döntésem, hogy hódolok-e ennek a szenvedélynek vagy sem.

Valszeg nálad sem lehet ez másképp.

Előzmény: old daddy (-)
Halek Creative Commons License 2005.07.11 0 0 11
Belefér az örökkévalóságba! :D
Előzmény: msmks (10)
msmks Creative Commons License 2005.06.23 0 0 10
heti egy szelvénnyel számoltam.
de ha heti mondjuk 1000 szelvénnyel játszom, akkor már csak 160 év :)))
Előzmény: Halek (9)
Halek Creative Commons License 2005.06.23 0 0 9
Azért próbálkozz, hátha! :)
Előzmény: msmks (8)
msmks Creative Commons License 2005.06.02 0 0 8
több hát.

azt jelenti, hogy 8145060 húzásból átlagosan egyszer lesz 6 találatom.
hetente egy húzást és 51 hetes éveket feltételezve ez kb. 160000 évenként egyszer következik be. annyi ideig nem is fogok élni.
Előzmény: Halek (7)
Halek Creative Commons License 2005.06.02 0 0 7
Az is több, mint a nulla.... és az csak a 6os esélye... de már 3assal is nyersz. ;)
Előzmény: msmks (6)
msmks Creative Commons License 2005.06.02 0 0 6
maradjunk a hatoslottónál
http://www.teletipp.hu/hatoslotto.htm
6 találat nyerési esélye: 1 : 8 145 060
Halek Creative Commons License 2005.06.01 0 0 5

eddig 2517 ötöst húztak... az elég már 1 elemzéshez?! :)

msmks Creative Commons License 2005.06.01 0 0 4
bocs, te hatoslottóról beszéltél, az más esély, de a gondolatmenet ugyanaz.
Előzmény: msmks (3)
msmks Creative Commons License 2005.06.01 0 0 3
csak hogy tiszta legyen a feltételezés: azt állítod, hogy ha megjátszod a számokat, kisebb az esély a találatra, mintha nem játszanád meg?
sőt: manipulálják a lottóhúzást?

szerintem az, hogy egy éven keresztül figyelted a húzásokat, az ezt elég silányan támasztja alá. hetente egy húzást tekintve az mindössze 51-52 húzás! ezt összevetve az összes lehetséges kombinációval, világos, hogy nem tekinthető hosszú idejű megfigyelésnek.

továbbá: az, hogy az elmúlt időkben melyik számot hányszor húzták ki, az a következő húzás számainak valószínűségét egyáltalán nem befolyásolja.
egyszerűsített példa: ha feldobsz egy pénzérmét, és fej lett, akkor nem lesz a következő feldobásnál az írásnak nagyobb valószínűsége.
ugyanígy ~ 1:43millió az esélye bármelyik számkombinációnak a következő húzásnál. még akkor is, ha 10 éve egyfolytában az 1-2-3-4-5 kombinációt húzták ki.
Halek Creative Commons License 2005.05.31 0 0 2
Jó, akkor töltsd le mondjuk az ötös lottó eddig kihúzott számait... /Gyorsabb, mint kivárni pár hetet, és szép nagy adathegy./ Nézd meg a régi, és a jelenlegi rendszerben az eloszlásokat, stb., stb. ... :D Sokkal jobb, mint ha csak találgatsz.... Sajna azonban még én sem jöttem rá pontosan mit is csinálnak... :(
vidageza Creative Commons License 2005.02.19 0 0 1
hello,

öszintén szólva, nem értem kristály tisztán a statisztikai magyarázatot, de ez inkább a borozgatásnak (az enyémnek) tudható be -szombat lévén. :)

Annyit minden esetre hozzá szeretnék fűzni, hogy néhány évvel ezelőtt megbukott az olasz "lottómaffia". Olaszországban akkoriban (lehet most is) több húzás volt, megyénként/városonként(?). Valaki kitalálta a sémát. Az egyik -mondjuk- megye nyertes számai előre meg voltak határozva úgy, hogy az előző heti nyertes számokból, a 3-as megye 2-ik száma adja az ötödiket, a 7-es megye 3-ik száma a negyediket, a 8-as megye 4-ik száma a harmadikat, stb. Aki tudta a sémát az mindíg tudta az aktuális nyerőszámokat. Jobban mondva az eljövendőket. Egy idő után kiszivárgott és lebuktak.

Lehet, hogy amit most írok az összeesküvés elmélet szagú, de mint elmélet, megállja a helyét. Ha nekem volna egy ilyen bizniszem, ami ilyen nyereséget hoz, bármikor lenne néhány százmillióm (vagy akár milliárdom) arra a célra, hogy kifejlesszek egy szám-manipulálási eljárást. Na és persze ennyi pénzért biztos, lenne valaki aki ki is fejleszti.

_ Liar _ Creative Commons License 2005.01.13 0 0 0
-0-
old daddy Creative Commons License 2004.08.24 0 0 topiknyitó
Tisztelt Mindenki! Megosztanám Veletek egy tapasztalatomat az állami szerencsejátékokkal kapcsolatban, mivel a lentebbi történések alapján megrendült a bizalmam. Igaz, nagy még bennem a bizonytalanság és a kétség, ezért érdekelne azok véleménye, akik nálam járatosabbak a matematika/statisztika terén. Tehát: éveken keresztül lottóztam, mindig azonos számú játékkal(vagyis szelvénnyel), és sokáig nem vizsgáltam a dolgot részleteiben, csak konstatáltam, hogy nem nyertem – és kész. Mármost, ha állandóan összességében azonos számú szelvénnyel játszom, evidens, hogy van egy statisztikai valószínűség, hogy AZ ÖSSZES SZELVÉNYEN EGYÜTTVÉVE hány találatnak kell lennie. Azaz: ha például 4 szelvényen (6-os lottó) összesen 24 számot jelölök be (ez a lehetséges számoknak cca. fele), hosszú idő átlagában 3 találatnak kell lennie (hangsúlyzom: az összes szelvényen együttvéve). Ez persze egy adott héten lehet kevesebb is, több is, de kb. fél év átlagában ennyinek kell kijönni. Ezzel persze tudom hogy még nem lehet nyerni, de ez most más lapra tartozik A lényeg: egyszer merő véletlenségből észrevettem, hogy több héten keresztül, a találataim száma a fenti statisztikai valószínűség alatt volt, innentől kezdve már tudatosan figyeltem ilyen szempontok alapján a találataimat (már nem is érdekelt hogy nyerek e, csak a probléma izgatott). Summa-summarum: fél éven keresztül összevetve átlagosan a statisztikai valószínűségnek csak 2/3 – át produkálta. Akkor elszántam magam egy kísérletre: újabb fél éven át NEM játszottam meg a számaimat, csak figyeltem a kihúzott számokat. A dolgot megkönnyítette, hogy mindig ugyanazokkal a számokkal játszottam, tehát semmit sem kellett változtatnom, csak annyit, hogy elkerültem a lottózókat. Szándékosan más számokkal sem játszottam, nehogy tudattalanul is befolyásoljam a „kutatás” eredményét. És...szóval láss csodát: attól kezdve pontosan bejött a „kiszámított” stat. valószínűség szerinti eredmény. Ezzel sem nyertem volna, de ez – mint már mondottam – más lapra tartozik. Mindezekből én egyelőre nem tudok más következtetést levonni, mint azt hogy vagy:

A kihúzott számok valamilyen módon nem véletlen számok, (ez manipulációra utalna), vagy, és ez már ellentétes lenne a világfelfogásommal: valahol valamiféle „sors könyvében” lenne megírva, hogy nekem afféle „pechvogel” – nek kellene lennem, akinek még szerencséje sem lehet. Mivel minden porcikám berzenkedik a 2. pont ellen, nem marad más magyarázat számomra, csak az 1.

Kérem, ha van a kérdésben valakinek bármilyen tapasztalata, vagy valaki hibát látna az okfejtésemben, esetleg maga is végzett valami hasonló kutatást, kérem ossza meg velem! Nagyon szeretném, ha kiderülne hogy tévedek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!