Keresés

Részletes keresés

balambher Creative Commons License 2004.08.31 0 0 15

Kedves Luby!

Nem szoktam beszédeket tartani, így azokat nem is kell megírni helyettem.

Nem imádom a miniszterelnököt, sem a mostanit, sem a korábbiakat, sem a jövőbenieket - ez különben is egy másik pártnál szokás... - legfeljebb a feleségemet, de az nem tartozik ide :)))

SZóval puccsnak az általam nem imádott miniszterelnök nevezte a történteket, más nem, mert mélységesen megsértődött azon, hogy azok az emberek, akikben megbízott - vagy néhány ilyen ember - cserbenhagyta. Ha emiatt a baloldalra mutogatsz, tedd azt; bár akkor hova teszed azt, amit Hende Csaba, vagy éppen most a lakitelki csoport művel az MDF-fel, csakúgy kérdezem!

Az erkölcs egyre kevésbé a politika sajátja, és nincs ez így jól. A különbség jobb és baloldal közt annyi, hogy a jobboldal Isten és a magyarság nevében hazudja az ellenkezőjét, a baloldal meg csak úgy...

Az MSZP elvesztette a nyári EU választásokat. Kiéleződtek a érdek, és nemzedéki ellentétek a pártban. Zsarolja a kormányfőt és a pártot a kolaiciós partnek.Erre te mit is mondassz? A FIDESZ-ről beszélsz!

jajjaj, ne értékelj már fel ennyire engem, nem vagyok én kormányszóvivő...

Pusztán csak a beszúrt idézetre reagáltam, nem a nyári történésekre. Hálistennek elég hosszasan voltam elég távol, így megúsztam ezek nagyrészét. (Még mielőtt a szememre vetnéd, hogy miért voltam néma a választások óta.)

Egyébként fogadj meg Te is egy tanácsot: aki nem szereti a Fityiszt, az még nem automatikusan balos. (Pontosan emiatt a fekete-fehér gondolkodás miatt nem szeretik sokan.) Ha őViktorsága is tudná ezt, most ő lenne a miniszterelnök...

Előzmény: Luby (11)
balambher Creative Commons License 2004.08.31 0 0 14

de mint előadtad magad is, minden tisztességes, ha a "bal" teszi ugyanazt, amit a "jobb" csak tisztességtelenűl tehet

Hát ezt sem találom az írásaim között. Ellenben a kritizált hsz. így végződik: nem állítom, hogy a mostaniak grál-lovagok lennének. Nagyon nem.

Úgy látom, itt nem engem nem zavarnak a tények.

Előzmény: zividivi (10)
balambher Creative Commons License 2004.08.31 0 0 13
Hát akkor világosíts föl, csak ne a MN-ből, mert azt tényleg nem zavarják a tények!
Előzmény: dez1 (7)
balambher Creative Commons License 2004.08.31 0 0 12

Ugyan semmi értelme válaszolnom...

Kedves Or Kán,

kérlek mutasd meg, hogy hol írtam azt, amit nekem tulajdonítottál, mert nekem nem sikerült megtalálnom!

Előzmény: Or Kán (6)
Luby Creative Commons License 2004.08.26 0 0 11
Keves Balambher! Annak az ocsmány puccsnak (melyet az eddig imádott miniszterelnököd is puccsnak nevezett!) a lefolyása rávilágított arra, hogy a ma regnáló koalició milyen erkölcsi szintre zuhant. Okosabb azt mondani, elkötelezett baloldaliként, hogy ehhez semmi közöm, ez nem a tiszteséges baloldali politikusok műve. Okosabb elítélni ezt a saját, nagy ovációval megválasztott miniszterelnök buktatást egyes zsákmányéhes puccsiták akciójának tekinteni. Az a módszer, amit te itt el akarsz fogadtatni, nem csak erkölcstelen, hanem végtelenül együgyű is. Az MSZP elvesztette a nyári EU választásokat. Kiéleződtek a érdek, és nemzedéki ellentétek a pártban. Zsarolja a kormányfőt és a pártot a kolaiciós partnek.Erre te mit is mondassz? A FIDESZ-ről beszélsz! Ez két dolgot jelenthet: -vagy annyira erős a FIDESZ, hogy a koalición belüli folyamatokat is befolyásolja -vagy úgy viselkedsz, mint az egyszeri tolvaj, aki azzal vél védekezni a bíró előtt, hogy más is lop. A te véleményed, azt írsz, amit akarsz. de, ha elfogadsz egy tanácsot, akkor a gondolkodás előzze meg az írást. Gondolkodj úgy, hogy tudatában vagy annak, akár jobbos vagy, akár balos, hogy ezekben az ügyekben rólad, a gyermekedről is szó van. Úgy értékeld. Gondolkodj, mert lehet, hogy egy bigott balosnak ez először furcsa, de rá lehet szokni, és főleg nem fáj... Üdvözöl: Gábor
Előzmény: balambher (5)
zividivi Creative Commons License 2004.08.26 0 0 10
//"...Tisztesség? Nem tudom, miről beszélsz. ..."/// A kutyát sem érdekelné, hogy ta spaciel mit tudsz a tisztességről és mit nem. A baj nem nálad kezdődik, hanem az ideológiádnál, mely szerint a tisztesség is belekerült a relatívitáselméletbe. Ugyanazt csinálta 15 évek keresztűl az összes "kormányváltó", de mint előadtad magad is, minden tisztességes, ha a "bal" teszi ugyanazt, amit a "jobb" csak tisztességtelenűl tehet. Ebbe fog belerokkanni az ország, nem a tisztességbe.
zividivi Creative Commons License 2004.08.26 0 0 9
Nekem meg úgy tűnik, hogy csak a mészárszék kulcsáért ugrottak egymás torkának! Aki a kulcsár, az tud lemészárolni bárkit, aki tiltakozik a Mészáros dinasztia ellen.
Előzmény: kilgoret (3)
Or Kán Creative Commons License 2004.08.26 0 0 8
A mi kis jó magyar mondókánk lefordítva erre a katyvasztos Medgyessy-és kormány puccsra a következő: Lendvai elment vadászni ("kippkopp Kuncze Gabi,seggbe rúgnánk Péterkénket, mit szóltok hozzás"), Kuncze-Kovács meglőtte, az MSZP kongresszusa (tudjátok, akik Péterkénket hatalmas lelkesedéssel megválasztotta) megsütötte, és ez az iciripici Gyurcsány Ferkó az egészet mind megette.

Itt a vége, fuss el véle.
dez1 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 7

Ez szép volt haver!

A tények egyáltalán nem zavarnak.... de nem baj, ezt így szoktuk meg tőletek....

Or Kán Creative Commons License 2004.08.25 0 0 6
Szal minden baj okozója a jobboldal, meg a Fidesz. Pont erről a mentalitásról beszéltem akkor, amikor azt mondtam, hogy most a jobboldal lemészárlása fog következni (nem fog sikerülni, persze, de bele fogunk dögleni, mindannyian)
balambher Creative Commons License 2004.08.25 0 0 5

Most a pragmatizmus és a jobboldal lemészárlásának állami szintre emelt attackja fog következni, melyben a tisztesség csak lemészárlási okként fog szerephez jutni.

Nem tudom, mit értesz lemészárlás alatt, de ha azt, hogy a Fidesz beépített embereit végre kiebrudalják, akkor remélem is, hogy ez fog következni. Bármilyen furcsa, de ez még az ország érdeke is. Úgy nem lehet, kormányozni, hogy közben a Jegybank elnöktől kezdve a minisztériumi apparátusig mindenki betartása miatt ellenszélben kell ezt tenni, mert annak a lakosság issza a levét. Csoda, hogy a gazd. mutatók még így is képesek a jelentős javulásra.

Tisztesség? Nem tudom, miről beszélsz. Milyen tisztesség az, amikor valaki gondatlanságából felrobban fél Törökbálint, sokszáz milliós kár keletkezik, és az ügyészség egyszerűen kiengedi a felelősöket az előzetesből?

Milyen tisztesség az, hogy ha már végre megpróbálják felépíteni azt a szerencsétlen metrót, akkor Kupper András beleröhög a kamerába, hogy márpedig nem lesz metró, mert mi nem akarjuk. (És valóban nem, mert állandóan a bíróságon van az ügy, mindig akad egy polgári kör, vagy ál-zöld szervezet, amelyik megtorpedózza azt.)

Milyen tisztesség, hogy Ezstergom polgármestere szomjaztatja az egész városát, mert szerinte "nem azt a vizsgálatot végzik, amit kéne" ? (Persze kiderült, hogy de igen azt...)

Az lenne a tisztesség, hogy 2 éve szajkózzák a fülünkbe egyes pártvezérek, hogy csődbe megy az ország, aztán csak nem akar csődbe menni?

Vagy talán az a tisztesség, amit a MN művel sajtó fedőnév alatt, már eddig 3 számjegyű pert elvesztve 2 év alatt?

Nem állítom, hogy a mostaniak grállovagok lennének, mert nagyon nem azok. De a Fityisz-fiúk még a gazemberséget is sokkal profibban művelik.

Előzmény: Or Kán (2)
Or Kán Creative Commons License 2004.08.24 0 0 4
Igen ez a jelen. De én a jövőről beszéltem: ha Gyurcsány hatalomra kerül...ennek pedig van némi sansza, nem?
Előzmény: kilgoret (3)
kilgoret Creative Commons License 2004.08.24 0 0 3
Nekem inkább úgy tűnik, hogy a jobboldal lemészárlása helyett most egymás torkának ugrottak.
Előzmény: Or Kán (2)
Or Kán Creative Commons License 2004.08.24 0 0 2

"Keressétek az embereket azok között , akiket nem az irigység és a gyűlölködés ,no és a bosszú motivál csupán hanem megpróbálnak mondjuk egymáshoz is szolidárisak, tisztességesek lenni."

Én is azt mondom, de ezzel az "ócska" dumával egyre avítabbak leszünk, Géza Bátyám...Most a pragmatizmus és a jobboldal lemészárlásának állami szintre emelt attackja fog következni, melyben a tisztesség csak lemészárlási okként fog szerephez jutni.

Előzmény: Ferenczy Géza (1)
Ferenczy Géza Creative Commons License 2004.08.24 0 0 1
Szerintem csakis az van. Erősen látható a Fidesz ellen "egységes tábor" egyedekre hullása, ellenállás képtelensége. Pont ez a kontrapárttal is az aggályom. Egy vitathatatlan antikommun - érzés és egy fétis hamis reménykeltése köti össze őket. Micsoda időzített bomba van ott is felhúzva.  A bal oldal nem, hogy vezért nem tud felmutatni egy-két őket kihasználó kóklerrel szemben de a gondolatiság legcsekélyebb gyümölcsét sem , országépítés céljából. Látható, hogy m. elnökük elvágott torokkal is különb tudott lenni mint a piros mundérba öltöztetve. Nem tudom meddig kísérletezik még velünk ez a világot bejárt szellem ? hány totális csődöt kell még átélnie? itatva annak összes kínját az ország lakóival, kik a hátuk közepére sem kívánták sem a Moszkovita, sem a Párizsi, sem a Csikágói  morál nélküli mentaljukat. Jó lenne már egyszer, ha nem a fanatkusok, hanem valóságos emberek lennének ennek az országnak éllovasai. Akiknél nem a szerzés, az egyetlen felismerhető érzés. Keressétek az embereket azok között , akiket nem az irigység és a gyűlölködés ,no és a bosszú motivál csupán hanem megpróbálnak mondjuk egymáshoz is szolidárisak, tisztességesek lenni.

Előzmény: Or Kán (0)
Or Kán Creative Commons License 2004.08.24 0 0 0
A miniszterelnök-csere tehát azért problémás, mert az MSZP elnöksége úgy ment bele Medgyessy leváltásába, hogy nem rendelkezett az új miniszterelnök-jelölés jogával. Így viszont a semmibe cserélt (nem volt meg a döntés eggyel további lépse), aminél rosszabb döntési szituációt a gyakorlati életben el nem lehet képzelni.
Or Kán Creative Commons License 2004.08.24 0 0 topiknyitó
lásd fent

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!