Demcki mutasson példát.Szedjen parlagfüvet,tépjen kutyaszart,vagy fordítva.De hogy az emberek hozzáállásával van a baj,az biztos.Bp-n járva fáj a szívem,amikor a gyönyörü házakon látom a töménytelen mennyiségü grafit.Ahol sok az ember,ott lesz szemét is,de uccasertepertélőkkel ki lehet takaríttatni.A házmesterek meg a ház előtt söpörjenek.Télen hó és jégeltakarítás,többi évszakban meg szemétsöprés.Az én városom majdnem patyolattiszta,itt mindenkinek ez az igénye.Ja!És a falak sincsenek összefirkálva.
Lehet naiv vagyok, de szerintem az emberek többségében meg lenne a szándék, hogy ne szemeteljenek, ne sz@rassák a kutyát a járdán, stb. Csak ugye ezt látják másoktól, és úgy vannak vele, hogy elfér az övék is. Elképesztő, hogy egyesek milyen szinten igénytelenek a környezetükre. Én másfél évet töltöttem BP-n, kösz, soha többet.
És nem igaz, hogy vidéken nincs lehetőség. Nem feltétlenül keletre kell tekinteni, mert ott van gond rendesen. Győrött, Szombathelyen, vagy éppen Székesfehérváron sokkal kultúráltabb körülmények között lehet élni. Munkaerőből szinte hiány van, nincs akkora nyüzsgés, nincs szmog, kisebb a bűnözés. Szvsz nem a budapestieket kellene kitelepíteni, hanem a külső kerületeket kellene leválasztani. Egy működőképes milliós főváros sokkal jobb, mint egy vergődő vízfej.
Oké hogy Bp belső kerületeiben vannak gondok kutyakaka hajléktalan stb..-de ballagj le BAZ megyéba ott meg komplett Brazilfalvak vannak nyomortelepekkel.
Szóval ha inkább lehetne választani akkor maximálisan Bp.
Munkalehetöség fejletség minden itt van,ez megmutatkozik az ingatlanárakban is egy Csepeli 50nm panelért 10-11 milkót kérnek és kapnak is,ennyiból Miskolc mellet egy falúban megveszem a Fő utca legszebb házát és még pénzem is marad,és szerintem aki nem igy gondolja az nem Pesten lakik és aztszem nem is fog.
Szerintem megfizethetettlen hogy 7.30 kor kelek reggel és du 5 re otthon vagyok nuku autózás a vonatrol nem is beszélve,arröl meg emlitést sem kell tenni hogy Budapesten jóval jobbak a fizetések,nemvéletlenül ingázik a vidékiek 60-70%-a .
A cégünknél is sok ingázó van és nagyon ki van a f@szúk a hajnali keléssel,kérdem töllük miért nem jöttök fel ??Ők a koszos Pestre akkor keljél 4.00-kor(pedig az igazi ok hogy a családiházáért bp 50-60km re semmit sem kap Pesten-de ezt ciki bevallani.Ezért nemmarad más mint a fikázás,én meg reggel alszom tovább.:DDD
Beavis!Bécsnél alább ne engedd kitelepíteni magad!És ne feledd,nyithatsz kávéházat is.Ha meg honvágyad lessz,valahonnan csak kerítesz kutyasz@rt,ha meg nem jönne össze,vegyél egy flakon szórófestéket,oszt pingálj.A felirat szövegére nincs ötletem.
engem ki lehet telepíteni, mondjuk koh-pan-gan-ra...
a többihez meg mit mondjak, valóban vannak tök sirály részei a városnak, vannak rémesek... de ne gondoljuk, hogy az überszabályozott svájci, német, délkelet ázsiai vagy japán városokon kívül van még hely, ahol nincs szarszemét, büdös.... lásd párizsi metró (boráf, pedig szeretem), new york ésatöbbi, pedig ott nem a demszkáj a polgármester, no nem mintha mentegetni akarnám isztria konkvisztádorát...
eccer pl. bungee jumpingolni voltam franciaországban, ott aszonták, hogy statisztikailag elég kicsi az esélye, hogy meghal az ember ugrásnál, de pl. fro-ban évente 8 ember hal meg úgy, hogy elcsúszik a kutyaszaron és beveri a fejét... ennél lefogadom, hogy jobbak vagyunk :)
Érdekes. Most voltam pár napig a családdal a szüleimnél, Csongrádon, és pont erre a következtetésre jutottunk mi is.
Budapestet le kellene fogyasztani - méghozzá úgy hogy a vállalkozásokat érdekeltté tenni valahogyan a vidéki kisvárosokba való kiköltzésben + a kormányzati szervek egy jó részét is szét kellene telepíteni, hogy életszagúbb környezetbe kerüljenek.
A vidékről ingázók + vidékről kényszerből felköltözők nagy része vígan visszaköltözne.....
A kutyaszart fel is lehet takarítani, az is EU-kompatibilis, és nem kerül pénzbe. De az olyan derogáló, ugye? Akkor ne tartson kutyát az, aki nem tudja tisztán tartani!
Ismerősöm mindig feltakarította, és még őt nézték hülyének...
Szemetelés dettó. Sok bagós nem hajlandó 3-4 lépést tenni a tetves kuka felé, h abba dobja bele a rákrúdját. Ja, és ne jöjjön senki azzal, h elolvadt a kuka, mert el is kéne nyomni azt a bűzrudat.
Az utak télleg borzalmasak.
De a vezetési kultúra is hagy kívánnivalót maga után, ami megint csak az emberek miatt van.
szerintem nem budapestet kellene szidni a kutyaürülék miatt, hanem azokat akik lakásban kutyát tartanak, illetve azokat az önkormányzatokat ahol megengedik ezt.
a kutya nem hülye, hogy betonra szarjon, de ha nincs föld, bozótos, fű, stb, akkor kénytelen...
"én is budapesten lakom és nincs hugyszag, nincs kutyaszar, nincs bűz..."
Hat van ilyen hely is.
"mellesleg akinek nem tetszik el lehet költözni."
Ja, csak sajnos lehetosegek oleg szarok mas helyen, mert egy rakas minden az orszag vizfejebe megy, ahol alig 16-17%-nyi emberke lakik.
Mongyuk a valasztas rajtam mulik. A melo es a normalis jovelem miatt vagyok itt, ezert elviselem ezeket a szar korulmenyeket es szidom demszkit a sok szemetetert, katyuert stb. A penznek szerencsere nincs szaga :o)
"egy budapesti házért 10 másikat kapsz záhonyban... :)"
Ja, amennyiert tavasszal eladtam a garazsom (garzon) a 3. emeleten a VI ker jobb reszen, egy bekesi faluban 120 m2-es hazat vehettem vona ket garazzsal. Csak ott felkopna az allam. ;o)
A valamikori fényes üzletek csődbementek, privatizálták őket, stb... A főváros mint olyan nem tehet értük semmit. A tuéajdonos vagy a bérlő teheti fényessé ismét. A gazdasági környezet stabilitása hiányzik, ami lehetővé tenné, hogy egy üzlet hosszú ideig megéljen ott ahol van, ne a minél gyorsabban minél többet szemlélet uralkodjon.
A kutyaszar kérdését egyetlen nagyváros sem képes maradéktalanul rendezni, amelyik annyira beépített, annyira nincs zöld területe, mint Budapest belső részeinek. Menj el Párizsba és nézz szét a Mont Martre(?) környékén! Váltócipőt vigyél.
Azt nem értem, Orbánt miért nácizod, de Te tudod...
Mit csináltak Orbánék Budapesten a 4 évük alatt? Az egy Nemzetit meg a pengefalas múzeumot. Egyik sem egy nagy látványosság, az életminőséget sem javítja túlzottan.
Kapualjakban hajléktalanok, mocskos az egész árkádsor, valamikori fényes üzletek előtt puskáról kínai ingeket árulnak. Egy csomó üzlet bezárt, szakadozott plakátokkal van tele a kirakat. Az egész lepusztult, pedig Bp egyik legforgalmasabb útja volt gyalogosoknak is. Ami Bp-ben tetszik, az vagy 45 előtt készült, vagy a náci Orbánék csinálták, vagy egy kerületi polgármester. Demó 14 év alatt fel tud mutatni egy félig megcsinált körutat, passz. Viszont a fővárosi kezelésú utak teljesen el vannak hanyagolva, már a Hungária krt-n is komoly kátyúk vannak, némelyikük járhatatlan. Utoljára Lengyelországban, Jaruzelski idején láttam ilyen utakat és Romániában. A tömegközlekedés elavult, talán már Ukrajnában is mágneskártyás rendszer van, a jármúvek szakadtak és mocskosak, mivel szar utakon járnak hamar tönkremennek, a 7-es busz, több szempontból amúgy eleve rossz konstrukció, alkatrészenként külön-külön zörög.
A kutyaszar és a szemét külön téma, a tök felesleges 600 milliós metrókampány és a ki tudja mennyibe kerülő EU kampány helyett inkább a kutyásokra koncentráltak volna. Kampánnyal, némi segítséggel és jókora büntetésekkel két-három év alatt le lehetett volna ennyi pénzből rendezni.
"ez a téma legalább olyan mint a windows. akinek nem tetszik nem kell használni."
Igazad van, ez is olyan, mint a Windows. Szar, de nem tudod kikerulni ha normalisan akarsz elni. Ergo jogom van anyazni, amig nem adnak aternativat. :)
A '60-as '70-es években már nem volt akkora élvezet. Igaz, azóta csak romlott. Akkoriban éjjel nyugodtan végigmehetett az ember a körúton (egy szakaszt kerülve), mert nem akarták megverni vagy kirabolni, de a kosz az megvolt. A házmesterek (még voltak)igyekeztek ugyen hajnalonta lesöpörni felmosni a járdákat, de ahogy a forgalom elindult, ez nyomtalanul eltünt...
Ma már nincsenek házmesterek, meg a nagy demokráciában a rendőr vagy köterület felügyelő se szól(hat) a bolt tulajoknak se, hogy ugyanmá takarítsák föl a portál előtti szakaszt...