én meg ma is nyomtam vele először tökre nehezen ment, aztán csak belejöttem sajna csak a gép ellen tudtam játszani legjobb része az Európáért vívott harc volt :-) ami ebben is gáz volt, hogy egy helyre akár 10 egységet is rá tudtam volna tenni
A cossacks 2 egy rts... lényege a harc. Itt minden a csatamezőn dől el, és igencsak figyelned kell az erőforrásokra. Pl puskapor híján nem lónek az egységeid :) http://free.srv.hu/c/o/cossacksportal/index.php?p=cossacks2 Itt nézz körül. Töltsd le a demo-t... nyomd végig a tutorialt. Itt soksok egységed lehet, amíg a RTW-ban bizony limitált volt a harcmezőn levő embereid, egységeid száma. A terepet jól ki lehet használni a csaták során... stb. Demo...demo...demo :) Ezt tudom javallani.
Leirna vki hogy a Cossack 2 melyik jatekhoz hasonlit a leginkabb?Vagy van benne vmi europa terkep es RTS jelleg?MErt nem reg vki mondta,h. a cossack olyan volt mint az age of empire a 2-es is ilyen???
Lejátszottam az Aspern-i és az Ulm-i csatákat is, amit a DEMO tartalmaz. Sikerült a franciákat lenyomni az osztrákokkal (Napoleon forog a sírjában). Ami fontos, hogy a kaja nem végtelen. Vagyis, ha nem cselexünk, akkor a kaja elfogy... és elkezdenek hullani az emberek... :)
A csatákban tereppontokat kell birtokolni a győzelemhez. Csak mondom.
Nos, igazolta az elvárásaimat, miszerint nem egy egyszerű stratégiáról van szó.
Végigjátszottam a DEMO-t, az oktatópályákat KÖTELEZŐ megcsinálni, hogy tudjuk a miérteket... pl az alakzatok fontosságát, az egységek morálját és fáradtságát, a gyalogságo harc finomságait (mert nem mindegy, hogy a század egyszerre lövi el a sortüzet, vagy pedig mi mondjuk meg, hogy melyik sor lőjön), a lovasság irányítását... Nekem csak az első rész volt meg, abból is az European Wars. Ebben a tüzérség eléggé esetlen volt, akadtak problémák. Túl sok ész nem kellett a használathoz, mivel benyomtam 15 mozsarat egy csomóba és learattam az AI épületeit. Ennyi ágyút itt nem lehet csinálni, legalábbis a DEMO-ban nem lehetett.
Nagyon fontos a terep. Az erdők remek fedezékek a gyalogság részére, hiszen a támadók golyói fennakadnak a fákon, akadályozzák az ágyúgolyókat, lassítja a lovasságot.
A lovasság. Ebből is van több féle. Ulánusok, huszárok, dragonyosok... mindegyiknek más és más hatása van a gyalogság elleni harcban. Egész jó. Mert míg az ulánus lándzsával sarabol, addig a dragonyos képes sortüzet lőni és csak aztán rohamozni.
Tüzérség. Upsz. Elég izom lehet, ha ügyes az ember. Kétfajta lövedék van, mégpedig a golyó (a gyalogságon áthaladva kidönt pár embert, és ha jól céloz a tüzér, akkor a golyó a tömegben robbanik) és a kartács (ami sebzi a regimentben levő emberkéket, így ha közvetlen lövészharcra kerül a sor, akkor a sebzett regiment hamarabb megsemmisül)
A dombok remek pozíciót adnak a tüzérség részére és ha a lövegeket "auto fire" módra állítjuk, akkor a tűzvonalba belépő ellenséget automatán elkezdi lőni.
Végigjátszottam tegnap a skirmish pályát. Normál nehézség.
Hát. Nem egyszerű. Nincs tökölés, ontja a csapatait. Egy gázlón nyomul előre, ahol a védelmet két blokkházzal oldottam meg. Ez a védelem egyenlőre elegendőnek bizonyult, amíg felfejlesztettem a bányákat (figyelem! a lőpor fogy, mindállat!! ha elfogy, akkor max "szuronyt szegezz"), gyártottam a seregemet. Elfoglaltam falvakat (a falvakat csakis normál csapat tudja elfoglalni. tehát hiába küldök oda 200 gyalogot, az csak 200 gyalogos lesz és max a miliciát lövöldözik...vagyis rendezett csapatnak kell menni.), fejlesztettem a bányákat és dél felé vontam a haderőt. Átkeltem a folyón egy szigetre, ahol... nagyon élvezetes harcot vívtam az AI-vel. Ugyanis nem tudott átjönni a blokkházakon, így délről akart átkarolni. Kiszorította a csapataimat a szigetről, csak nagy nehezet tudtam visszavenni azt. Itt kicsit megrekedt a küzdelem, hiszen megtette a gép azt, hogy gyűjtötte a századait és négy-öt egységgel támadt egyszerre+lovassági támogatás. Vagyis: lőtt egy sortüzet, lőttem én is, erre rámküldte a huszárjait. Vonal alakzatú gyalogság a sortűz után morált vesztve NEM tud megállni a lovasság előtt. Négyszögbe állni nincs idő. Nos, a dolgot úgy oldottam meg, hogy az egész tüzérségemet (1 nehéz és 2 könnyűágyú) felvontam a magas partra és elkezdtem lövetni az átkelőhelyet kartáccsal. Időnként lelőtték a tüzéreimet, de azokat gyorsan lehetett pótolni a gyalogságból. A gyalogságot pedig a hátsó barakkból lehetett tápolni. Sok vér elfolyt, de senki se előre se hátra. Ekkor hagytam a pozíciót (tüzérség és 4 század ott maradt)és ott támadtam, ahol a gép abbahagyta! Északon keltem át ott, ahol elsőször átkelt a folyón. Brutális harcok voltak, de végülis sikerült lenyomni a gépet.
Hát. Eszetlenül nem lehet!
Jó tanács: vigyázzunk a már tapasztalatot szerzett egységeinkre! Lehet századot parancsnok, zászlós és dobos nélkül is csinálni, de ezeknek alig van moráljuk, hamar megfutnak. Szóval a felsorolt 3 emberke plusz védelmet és morált ad a csapatnak. Minden lelőtt emberrel nő a csapat tapasztalata és tovább kitartanak.
Volt olyan századom, ami több, mint ezer embert megölt. Egymás után vonultak fel ellenük a gyalogosok, beléjük lőttek, rájuk tört az ellenséges lovasság... de helyben maradtak és visszaverték a támadást. Maradtak negyvenen! Hátravontam őket feltölteni, mert meg lehet tenni. Nos... egy teljesen újonc század ehez képest két sortűzre - ha rosszkor érkezik - képes megfutni, azt kajabálván hogy ájdontvannadáj, meg hogy ez egy vágóhíd. :)
Szal nemtom. A full game kéne, hogy lehessen mit mondani, de egyenlőre tetszik. Az AI nem tökéletes, de sebaj, betudom a DEMO-nak.
Taktikáról annyit, hogy én 3 századot szoktam vonalban mozgatni egymás mögött. Támadáskor az első lő és elviseli az ellenség első vonalának a tüzét. Aztán a második század az első elé lép, amíg az tölt. Jobb esetben az ellenség nem fut el és akkor beléjük lehet lőni, hogy megfutnak. Rosszabb esetben meghátrálnak és akkor követés van :) A négyszögben álló gyalogsám immobilis. Tehát nem mozdulnak, statikus védelmet alkotnak
Tölteni a katonák csak ÁLLÓ helyzetben töltenek, menetelés közben nem. Amikor menetelnek, akkor a töltést abbahagyják. Logikus. Csak mondom :)
Kell vennem RAM-ot... Amikor sok egység volt, akkor már kissé problémás volt a kattintás ;)
2, Mivel én mondtam, h nekem megvan, te pedig mondtad, hogy nekem nem lehet meg, mert nem jelent meg, ez szerintem azt jelentené, hogy ha neked igazad van, én hazudok. Nem explicite mondtad ki, de ez a következménye annak, amit írsz. De nem kell ezen felkapni a vizet, én se kaptam fel, nem azért írtam, amit írtam, csak szeretném, ha végre belátnád, hogy megjelent már egy ideje.
3, Ja, azt én se nagyon szeretem, én is szoktam érezni, ha arra járok, de azért vannak kivételek :)
Részemről nincs harag, nem is volt, csak lásd be, hogy igenis itt van a kezemben a szép kék Cossacks2 doboz, és ne állítsd, hogy ez nem igaz.
2. Nem hazugoztalak le, csupán TE tetted ezt önmagaddal.
3. Faszkivan már a nagy budapesti öntudat hepajjal.
Idézzél már baszkikám, hogy hol az elhanyagolt retkes picsában írtam azt, hogy "HAZUDSZ".
Mit várhat az ember manapság az internettől... Tele van ilyen kis öntudatos "mindenttudok" okostónival. 7 éve netezek, de senkit sem hazugoztam le eddig.
Mélységes sajnálatom kedves URAM ön felé ezért a ferencvárosias "hazugozás" miatt.
Hagyd már ezt. Megadtam a linkeket, a www.cossacks2.com-on oda van írva fehéren-feketén, h megjelent (lentebb bemásoltam), a www.galaxisnet.hu-ról megrendelheted, vagy bemehetsz a boltba és megveheted, itt a media marktban is van, az 576.hu-n nincs, de itt az 576 shopban van, nem tudom mi kell még. Komolyan, ha annyira érdekel ez a game, miért nem rendelted már meg a galaxisnetről, vagy mentél be a media marktba valahova (gondolom ha itt van, akkor Pesten is van), és akkor már egy hete jáccanál vele, nem engem neveznél itt hazugnak, mert így azt teszed. Nekem itt van a kezemben, nem hazudok. (Bár eladom, mert annyira nem jött be, és a licensz lehetővé teszi, hogy legálisan továbbadjam, amiért külön köszönet a cdv-nek.)
Ja, ha véletlenül félreérthető lenne, természetesen eredeti hivatalos normális példányról van szó, nem "biztonsági másolatról". Megvettem, engem annyira nem köt le. Nem rossz, de más típusú dolgok tetszenek inkább. A licenszét elolvastam és az szerepel benne, hogy el lehet adni feltéve, hogy teljes egészében adom, és én nem tartom meg, szal ha valakinek kell, szóljon.
Egen, van a campaign mód mellett battle for europe mód, ahol lehet picit diplomáciázni, meg ilyenek, de azért az én EU2, CK, Victoriához szokott szememnek elég egyszerű.
Én eddig még nem játszottam egyik Cossacks epizóddal sem, de szívesen kipróbálnám. Viszont a játék szerkezetével kapcsolatban érdekelne, hogy ez egy olyan folyamatos játék, mint mondjuk a Medieval Total War, vagy egymás után küldetéseket kell teljesíteni?
Szevasztok ! Ma jelent meg !! De csak a nemeteknel es a sogoroknal...Remelem a töres is gyorsan meglesz ....Tud valaki egy jo oldalt ahol esely van minnel elöbb lehuzni ??