Keresés

Részletes keresés

McClane Creative Commons License 2004.08.05 0 0 45
Hirosimát és Nagasakit csak tesztként tették ha a nagyobb emberáldozatot akarták volna elkerülni felrobbantják lakatlan területen erődemonstrálásként a japcsik szeme előtt. Ugyanúgy megadták volna magukat.
McClane Creative Commons License 2004.08.05 0 0 44

Sajnos igaz. Szerintem a háborús bűn az ha civileket ölnek (direkt) az mindegy, hogy ezt ki teszi.

suto Creative Commons License 2004.08.03 0 0 43
Szerintem a dolog úgy áll: háborús bűnös az, akit a győztesek annak nyilvánítanak. Háborús bűnös csak a háború vesztese szokott lenni. Győztesek esetében a népirtás esetleg konszolidációnak, túlkapásnak, elrettentésnek vagy a még nagyobb emberáldozat elkerülésének, vagy demokráciacinálásnak minősül.

Ennélfogva a Kádár nevéhez fűződő kivégzések: konszolidáció
Drezda, Hamburg bombázása sok tízezer civil halottal: elrettentés
Hirosima, Nagaszaki atombombázása sok százezer halottal: még nagyobb emberáldozat elkerülése
Jugoszláviai, iraki civil halottak: demokráciacsinálás

Na, nájlonzacskót elő, hányás in-dulj!
wizes Creative Commons License 2004.08.03 0 0 41

Tudtommal csak 1 naplója van.

wizes.

Előzmény: Törölt nick (37)
wizes Creative Commons License 2004.08.03 0 0 40

Nem.

Lakásán többször voltam.

Nem volt rossz, csak elhanyagolta, mivel semmivel sem törődött.

Srác voltam, nem fogtam fel ki.

Anyám kibaszott pipa vótt Rá:soxor elcsalta Aput. Igaz, nem volt nehéz!

Üdv.

wizes.WG.

Előzmény: Törölt nick (37)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.08.03 0 0 39

OFF

"ergo: miért mondanék ismeretlenül rád bármit?"

Aha. Akkor nyilván a "pökhendi pojáczt" sem te mondtad. Biztos csak elnéztem...

ON

Előzmény: Törölt nick (38)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.08.03 0 0 36
"Rabin a jó oldalon, a valóban jó ügyért halt meg...

de a mocsár harcos, "

Ja, hogy te nem velem, hanem Bárdossyval állítottad Rabint párba. No, ezt viszont szegény Rabin nem érdemli...

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.03 0 0 35
No, most meg én írtam el Kossuth nevét :(
Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.03 0 0 34
Nosza rajta, méltasd Majakovszkij költészetét, holnap Kosuth-díjat kapsz:-)
Előzmény: Törölt nick (22)
wizes Creative Commons License 2004.08.03 0 0 32

Anyámhoz írt verset is!

Hm?

Válasz?

wizes.

Előzmény: wizes (31)
wizes Creative Commons License 2004.08.03 0 0 31

Izgat a móka, mert Apám jó barátja vótt, -naplójában említi is!-

Pasaréti címén ki járt?

??

Kamuzni yó?

wizes.

Előzmény: Törölt nick (30)
wizes Creative Commons License 2004.08.03 0 0 28

Azé Szabó Lőrincet kár vótt idehúznnyni!

Má megh több ok miatt!

wizes..

Előzmény: Törölt nick (22)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.08.03 0 0 27

Mi tagadás... Tanári múltam káros mellékhatása. (Plusz a nagyképűség, ugye.)

(A Rabinnan való összehasonlítás megtisztelő és túlzó. Nem érdemlem.)

Előzmény: Törölt nick (26)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.08.03 0 0 25

Bárdossy mártír... Aztán minek a mártírja a lelkem?

(Abban a fene nagy tiszteletben talán meg kellene tanulni helyesen leírni a nevüket. Örülök, hogy legalább Kossuth megy. No meg Bárdossy, persze...)

Előzmény: Törölt nick (23)
lujza Creative Commons License 2004.08.03 0 0 24

Battyáni

Az meg ki?

Előzmény: Törölt nick (23)
winstonsmith84 Creative Commons License 2004.07.30 0 0 21

Vazze. Adolf Hitler is marhára megbecsült volt 1935-38 ig. Konszolidálta Németországot. Megszüntette a munkanélküliséget. De így kicsit több tényt figyelembe véve már távolról sem ilyen hízelgő a kép.

Tény és való sok kádárfan bizonyos tényekkel nem hajlandó szembesülni.

Előzmény: méregkeverő (6)
Gyéressy Ádám Creative Commons License 2004.07.30 0 0 20
Ha amerikabarát arabokat bántanak, akkor azok. (Pl. az iraki bábkormány tagjait)
Előzmény: Fine Tune (19)
Fine Tune Creative Commons License 2004.07.30 0 0 19
És akik arabokat bántanak?
Előzmény: Gyéressy Ádám (12)
Törölt nick Creative Commons License 2004.07.30 0 0 18
A topic címére a Btk. egészen precíz választ ad
Előzmény: Luby (-)
méregkeverő Creative Commons License 2004.07.30 0 0 17
MInden kérdésedre a válaszom: IGEN
Előzmény: Luby (15)
fanyűvő Creative Commons License 2004.07.29 0 0 16

Háborús bűnös az, akit a győztesek annak nyilvánítanak.

Az is az, aki az előző állítást tagadja.

Luby Creative Commons License 2004.07.29 0 0 15
méregkeverő! Valami komolyabb nem telik tőled, mint a topicnyitót hülyézed.Az, hogy nem azonos véleményen vagyunk, még nem jelenti azt, hogy egyikünk hülye. És főleg azt, hogy nem te. Ha te úgy gondolod, hogy Kádár János helyesen cselekedett, amikor elárulta azt a kormányt, amelyiknek tagja volt, helyesen cselekedett, hogy (igaz szovjet utasításra) behívta a szovjet tankokat? Helyesen cselekedett, amikor a szovjet megszálló tankok ellen harcoló fiatalokat akasztatott? Helyesen cselekedett, amikor végletekig kiélezve a magyargyűlöletet a felvidéken bevonult Csehszlovákiába 68-ban? Ha nem akarsz ezekre a kérdésekre felelni, akkor hülyézz nyugodtan.Nem sértődök meg. Csak csendben m,egjegyzem, hogy csak olyasmit írtam,amit minden alapvető ismerettel rendelkező ember bizonyítani tud. Lehet, hogy Te vagy az egyetlen, aki nem. Luby, aki Gábor
méregkeverő Creative Commons License 2004.07.29 0 0 13

Oszt mi a bűnöm?

Hogy hülye topicnyítóra hasonlóan hülyén reagálok?

Előzmény: Luby (11)
Gyéressy Ádám Creative Commons License 2004.07.29 0 0 12
A háborús bűnösök azok, akik zsidót bántanak és/vagy veszélyeztetik az USA érdekeit és nem kommunisták, valamint azok, akiket politikailag korrekt megfogalmazás egyébként annak nevez.
Előzmény: méregkeverő (10)
Luby Creative Commons License 2004.07.29 0 0 9
pofabe! Hiába erölködsz, nem fogom kétszer leírni a nick-neved! Az általad ajánlott topic nekem ne megfelelő, mert nem az én stílusom. A jobbossal vigyázz, mert ha közgazdasági szempontból vizsgáljuk, akkor a mai koaliciós kormány igazán jobbos. Én meg nem vagyok a hívük. Csak azért nyitottam ezt a topicot, mert szerettem volna elérni, hogy egyenlő mércével mérjük azokat, akik bűnösöket kreáltak emberekből és elvették az életüket, családokat, egész nemzedékeket tettek tönkre. Az a minősíthetetlen megállapítás (méregkeverő), hogy Kádár két év alatt konszolidált, meg érdemelne egy jó kis pert az áldozatok hátramaradottjaitól. Azok az angyalföldi, csepeli, kőbányai fiatal szakmunkások, betanított munkások, egyetemisták, kereskedő segédek, földműves fiatalok akiket a "konszolidáló Kádár-Haynau kivégeztetett nem fogják öregbíteni Kádár politikusi hírét. Mert nem volt gyárosok, katonatisztek, földbirtokosok, nácik és nyilasok voltak Kádár-Haynau áldozatai. Olvasd végig a névsort! Még , hogy konszolidált! gyilkolt, megregulázott, megfélemlített. Szőröstől bőröstől eladott minket a SZU-nak, később a kölcsönadüknak. Elárulta és leírta a határon kívül rekedt több millió magyart. Bevonult Csehszlovákiába konszolidálni! Ott sem imádják.. De persze az egész életútja ilyen volt: Rajk László tudna róla beszélni, ha nem törték volna ki a nyakát a bitófán Kádár-haynau belügyminisztersége alatt. Nem beszélve arról, hogy milyen álságos szövegekkel etette volt harcostársát. ugyanúgy elárulta, mint a miniszterelnökét, hiszen tagja volt a Nagy Imre vezette kormánynak. Egy hazaáruló, emberiség ellenes bűnös, egy jellemtelen szolgája volt egy idegen hatalomnak. Végül ki a háborús bűnös? Luby, aki Gábor
HAME Creative Commons License 2004.07.29 0 0 8
A Pártélet hasábjain.
Előzmény: méregkeverő (6)
méregkeverő Creative Commons License 2004.07.29 0 0 6
A 60-s,  70-es években Magyarország és Kádár Jánor a legmegbecsültebbek közé tartozott egész Európában!
Előzmény: HAME (5)
HAME Creative Commons License 2004.07.29 0 0 5

Fura elképzeléseid vannak a konszolidációról. Felétek a kötelet és a fegyházat híjják konszolidációnak?

15 évvel Kádár után még mindig nem sikerült konszolidálni az országot.

Előzmény: méregkeverő (0)
méregkeverő Creative Commons License 2004.07.29 0 0 4
Gyorsan mérd meg a vérnyomásodat, és vegyél be egy két drazsét, csak nézd meg elöbb kitől kaptad!!! :o))))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (3)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.07.29 0 0 1

Na tetszik látni! Ebben van az MSZP-SZDSZ kormány igazi kártétele, nem a töketlenkedésben. Hogy azt gondolod - és veled még mennyien -, hogy szalonképes dolog az 56 utáni megtorlást "rendcsinálásnak" nevezni és helyeselni.

Szégyelhetnéd magad...

Előzmény: méregkeverő (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!