Keresés

Részletes keresés

BUDAPEST 2004 Creative Commons License 2004.08.14 0 0 6
Dózsa vezérünk Murányi Györggyel átúszták a megáradt Hernád folyót, hogy Nefelejcsék el Bethlen Gábor intelmeit, miközben Rottenbiller Rózsát szedett Izabella kisasszonynak. A költők Szövetsége, Vörösmarty megfigyelte, hogy Csengery a Hársfa árnyékában látcsővel nézi...

Előzmény: BUDAPEST 2004 (2)
fórumozó Creative Commons License 2004.08.02 0 0 5
A Hernáddal nem érdemes viccelni, kilépet a medréből.
pengefal Creative Commons License 2004.07.29 0 0 4

KAZINCZY és ERZSÉBET találkájára került sor NYÁR-on a KLAUZÁL-téren lévő NAGYDIÓFA alatt.  Arra sétálva IZABELLA-ra rájött a féltékenység. SIP-jával jelt adott a vele SZÖVETSÉG-ben lévő BETHLEN-nek, hogy KERTÉSZ KÁROLY-lyal  vágassa ki a fát, mert alatta sem a RÓZSA sem a  NEFELCS nem tud virágozni.  VÖRÖSMARTY ajánlására a párocska azóta a vénbudai HÁRSFA-k alá,  vidéken pedig a HERNÁD folyó AKÁC-os partjára tette át szerelmi légyottjait.

Előzmény: mue (-)
BUDAPEST 2004 Creative Commons License 2004.07.23 0 0 3
:)
Előzmény: BUDAPEST 2004 (2)
BUDAPEST 2004 Creative Commons License 2004.07.23 0 0 2

Erzsébet királyné Kertésze az Akácfa alatt, a Klauzál téren, úgy Nyár tájékán Nagydiofa melletti kispadon Kazinczyt látott ülni, ahogy Sipolt Károly hercegnek.

mue Creative Commons License 2004.07.23 0 0 1

Hu igazad van...

talán bekéne tüzni, hogy "akácfatüzeléssel"... bár elég gagyi.

Előzmény: ARic (0)
ARic Creative Commons License 2004.07.23 0 0 0

Te úristen, én előbb megjegyzem az utcaneveket sorban, mint ezt a kis mondókát...

Ja, az Akácfa kimaradt...

mue Creative Commons License 2004.07.23 0 0 topiknyitó

Bosszant hogy mindennap utazok végig a belvároson, mégse tudom az utcaneveket. Tegnap felirtam, hogyan következnek sorba. Suliban bevált modszeremet probáltam átültetni a témára, hogy megjegyezhetö formába öntsem a sok független nevet.

Mindezt megprobálom képpé alakitani. A szavak torzitása megengedett, böven elég, ha az ember eszébe juttatja amit kell. Elég nagy madárság jön ki belöle, de emellett vicces, gondolkoztato és (ha megjegyzed) hasznos elfoglaltság.

Tehát az én példám:

Dózsa muréna-hernyója ne felejtsen betépni a rohadt rózsa ízétől, szövetkezve a vörös-tengeren a hárfamüvész Erzsébettel, ki kertészetében kalauzokat nyársal nagy diofaágakra, ezért kazánjának sipolása káros.

le kéne rajzolni...:)

Utcanevek a Dózsa György úttól haladva a Károly körút felé (Dembinszky-Wesselényi úton):

Dozsa

Murányi

Hernád

Nefelejcs

Bethlen

Rottenbiller

Rózsa

Izabella

Szövetség

Vörösmarty

Csengery

Hársfa

Erzsébet

Kertész

Akácfa

Klauzál

Nyár

Nagydiofa

Kazinczy

Sip

Károly

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!