Keresés

Részletes keresés

Or Kán Creative Commons License 2011.11.18 0 0 12
Or Kán Creative Commons License 2005.06.15 0 0 11
Or Kán Creative Commons License 2005.02.19 0 0 10

Például ezzel:

"Szaúd-Arábia visszahívta nagykövetét Magyarországról Gyurcsány Ferenc kijelentése miatt – tudta meg a Magyar Nemzet. Emlékezetes, a miniszterelnök az MSZP születésnapi ünnepségén azt mondta, „nagyon-nagyon sok terrorista” volt a szaúdi futballválogatottban, a magyar labdarúgók pedig „halált megvető bátorsággal” játszottak ellenük. Szili Katalin ma utazott volna Szaúd-Arábiába, ám az utolsó pillanatban ezt az utat lemondták."

Lehet rajzolni a határveszteség-görbét...

Előzmény: Or Kán (9)
Or Kán Creative Commons License 2005.01.09 0 0 9

Gyurcsány még a fasorban sem volt, mikor elméletem alapjait leraktam. Most, a ténykedését, annak hatásait megfigyelve lehet igazán az elmélet empírikus részét kidolgozni.

Qohelet Ecclesiastes Creative Commons License 2004.07.12 0 0 8
Te igazán nagy arc vagy. Sőt kreáltál egy úgy szakkifejezést is a beírásodban: autenkisabb. Most ki kellene találnod, hogy mire fogod alkalmazni. :)
Előzmény: Or Kán (5)
Or Kán Creative Commons License 2004.07.12 0 0 6
Ebben is valami...(de persze csak úgy általában, naná, hogy ez ide nem vonatkozik)
Előzmény: Törölt nick (4)
Or Kán Creative Commons License 2004.07.12 0 0 5

Kissé szimplifikálni látszod a problémafelvetésemet, de köszönöm kérdésed:

Az elméletem abból a tapasztaltból indul ki, hogy vezetői pozíciókban a nagyarcúak (a másoknál mindig mindent jobban tudók, az adott szakterületükön meg pláne) túl vannak reprezentálva. Mitől van ez? A sejtésem az, hogy pont ez a tulajdonságuk segít nekik a vezetővé válásban. Tehát (hogy összefoglaljam a két, kiinduló tételt) attól lesznek vezetővé az emberek, hogy ők maguk azt gondolják, hogy ők maguk a legalkmasabbak a vezető szerepére. Az emberi természet azonbó gyarló (szintén saját tapasztalat, de kisértetiesen egybevág más, nálam autenkisabb forrásokkal is) és nem képes objektíven szemlélni saját szubjektumát (lásd pl. a baromirondanők barázdabillegetését és más hasonló, igazán komikus életképeket). Ennélfogva azt sem tudja megitélni, hogy valóban ő saját maga alkalmas-e leginkább egy csoport, közösség (párt, osztály, ország stb.) vezetésére. Még ennél fogvább a nagyarcúak sok esetben téves szerepértékelésen alapuló nyomulása károkat szül ahhoz képest, mintha az emberek nem saját maguk kiválasztásával, hanem az adott közösség közösségen belüli kiválasztásával jutnának vezető szerephez.

Előzmény: originalqszi (3)
originalqszi Creative Commons License 2004.07.12 0 0 3
és ki nagyarcú, pl.????? Gondolom csak politikus lehet, aki egyben határveszteséget is okoz nagyarcúságával!!!:)))) Mrg merem kockáztatni, hogy a balosoknak pl. Orbán, nekünk, jobbosoknak pl. HKovács:DDDDDD Erre megy ki a tudományos kutatás, nemdebár?????:))))
Előzmény: Or Kán (2)
Or Kán Creative Commons License 2004.07.11 0 0 2
Igazából testhez álló topik Neked.:-))
Előzmény: Nagy Arc (1)
Nagy Arc Creative Commons License 2004.07.11 0 0 1

:o)

Előzmény: Or Kán (-)
Or Kán Creative Commons License 2004.07.11 0 0 topiknyitó
Két definícó:

- Nagyarcúság: Pl. ha kijelentem, hogy ezzel a topikkal új tudományágat alapítok... (lásd
még a témában Gálvölgyi, Havas, Friderikusz és a többi "megasztár" életét és megnyilvánulásait)

- Határveszteség: a tudomány még nem ismeri, és én is csak azért adtam ezt az elnevezést, hogy
teóriám jobban hangozzék:-))

Ennyi tudományosság után a lényeg: e teória alaptézise az, hogy a nagyarcúság társadalmi
méretekben okoz hátrányt, aminek visszaszorításával társadalmi szintű előnyre tehetünk szert.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!