Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

eember Creative Commons License 2004.08.25 0 0 17
Üdv! Én 1,4 millióért vettem 8 éves autót a nettó fizetésem 20-szorosáért (70 ezer Ft nettó). Majdnem 3 évig gyűjtöttem rá. Csakhogy ilyenek is vannak mint én. Egyszerűen ha normális autót akar az ember 1 millió alatt nem kap, csak olyat amire állandóan költhet utána.
bobbyfisher Creative Commons License 2004.08.22 0 0 16
Eladtam egy háziorvosi praxist, abból vehettem volna egy harleyt, de ugyebár a család, igy a negyedéből egy Yamaha Viragot (használtan)
ellenzek Creative Commons License 2004.07.07 0 0 15
Köszönöm a hozzászólásokat, asszem, megnézem azt a másik topikot. Ezt sajnos feleslegesen nyitottam.
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2004.07.07 0 0 14
Sok sikert a SAAB-hoz, udv a klubban :)
Előzmény: KIZSBusz (9)
murray Creative Commons License 2004.07.07 0 0 13

én nem irigykedek én elégedett vagyok az autómmal, nagyjából.

csak furcsállom.

persze a /kinek miből? kérdés/ mindenre érvényes nem csak autókra.

zárjuk le a vitát

az én autóm kb a havi bérem 4-5  szerese kb.

Előzmény: nyman (12)
nyman Creative Commons License 2004.07.07 0 0 12

"ugyanmá, kimegyek az utcára 10 milkás dzsippek rohagálnak, mi a túróból van?"

Ne irigykeggyel, hanem nezd meg mit csinalnak masok es csinald te is. Lehet, hogy nem is olyan nagy kaland. Persze tenyleg sokan vannak, akik felvagasbol nagy autoval jarnak es nyomorognak egy kis lukba. Ilyen alapon vegig lehet setalni 1-2 budai keruletben is es feltenni a kerdest, hogy kinek mibol? De szvsz felesleges.

Előzmény: murray (10)
Joe 155 Creative Commons License 2004.07.07 0 0 11
Vagy csak más közegbe mozogsz. Nekem a közvetlen környezetemben jó pár ismerősöm barátom van akik jó beosztásban nem maszek cégnél dolgoznak havi 7 számjegyért! Miért ne vehetne magának 10 millás autót?
Előzmény: murray (10)
murray Creative Commons License 2004.07.07 0 0 10

szüleimnek nincs autójuk soha nem is volt. becsületes emberek, ennek minden hátrányával.

nekem is sajnos mindent- néha kissebb csúnyaságot-is meg kell tennem hogy autózhassak. ez van.

ugyanmá, kimegyek az utcára 10 milkás dzsippek rohagálnak, mi a túróból van?

ennyi jól fizetett szakember az EU-ban nincs összesen

nyúlás. ez van.

Előzmény: BGC (6)
KIZSBusz Creative Commons License 2004.07.07 0 0 9
Az egyik kocsimat félhavi fizumból vettem és félhavi fizumat költöttem rá. A másik kocsimat másfélhavi fizumból vettem és egy havit költöttem rá (de ezt a kocsit csak szerelemből tartom, itt nem számít annyira a ráköltött összeg). Mind a kettő 20 év körül jár és mind a kettő tökéletesen kielégíti az igényeimet (csak a légkondi hiányzik) és közel tökéletes műszaki állapotban vannak. A fentartásuk az kb. a havi fizum 15%-át viszi el (sokat megyek - sok benzin fogy).

Ennél többet nem ér egy autó szerintem. Mikor tönkremegy és már sokba lenne a javítás, akkor eldobom és veszek egy másikat. Nagyságrendekkel olcsóbban kijövök, mint bármely új kocsival.
(Az eddigi tapasztalatok szerint 2-4 évig bírja egy kocsi nálam.)

Persze a céges parkolóban sajnálkozva néznek rám a sok Picasso-ból meg 307-esből, én meg akkor nézek rájuk sajnálkozva, mikor 760 ezerért javítják ki nekik a törött sárvédőt meg 70 ezer egy kötelező szervíz.

Most gondolkodom egy légkondis kocsin így nézegetem a Saab 9000-ezreseket, de természetesen csak az elérhető áruakat (max. 1 milka), lehet az Alfámat becserélem egy ilyenre a közeljövőben. Bár az 1 milka az már erősen a "kurvára nem éri meg" kategória a kocsiknál szerintem (már amelyiket használják is - főleg ha Budapesten töri-zúzza az ember), de lehet ebből is szerelem lesz.
BGC Creative Commons License 2004.07.07 0 0 8
Sokan, általában frissjogsis huszonévesek összekunyiznak egy 30%-os első részletre, berakják a seggüket a 4-5 millás új vagy használt autókba és utánna 2 hónapon belül jön a bank és viszi a kocsit, mert a hülyegyerek nem gondolt arra, hogy azt fenn is kéne tartani sőt a törlesztőrészletet is fizetni kéne. Sok olyan van aki frenkezik a nagymerdzsó és társaiban de a villanyszámlát már nem tudja kifizetni a panelban....
Joe 155 Creative Commons License 2004.07.07 0 0 7

"azok mind lopott/csalt pénzből vannak! "

Azért ennyire nem kéne álltalánosítani! Biztos hogy sok nagy értékű autó rohangál amelyet a létminimumon élő veszteséges vállalkozók hajtanak, de azért ez csak egy kis része a hazai gépjármű parknak.

Az hogy a KSH szerint 100, vagy 150e FT a mai magyar átllgbér, elég csalós. Mert benne van az a sok százezer akik a minimálbérért küzdenek, és tömegközlekednek, meg benne van az a pár tízezer is akik havi 1 milla fölött keresnek hivatalosan is!

Én amúgy az új 156-ost tavaly kb. 1 évi jövedelmemért vettem, de így nem lehet nézni, mert az előző autóm 2 millért eladtam és hozzátettem a vételárhoz. Így az levonmható.

Előzmény: murray (4)
BGC Creative Commons License 2004.07.07 0 0 6
Akkor ezek szerint neked v. az ismerőseidnek, szüleidnek is lopott csalt pénzből van az autójuk???
Előzmény: murray (4)
murray Creative Commons License 2004.07.07 0 0 4

ne a havi átlagbérből nézd az utcán szaladgáló autókat!

azok mind lopott/csalt pénzből vannak!

van már ilyen topic: hányszorosa az autód ára a fizudnak cimmel!

Előzmény: ellenzek (-)
Halsaman Creative Commons License 2004.07.07 0 0 3
Ja, az ötmlilliós fölötti autók meg a középvezető és afölött szint cégautói. Aki meg saját zsebből új Mecit vesz... az nem tartozik a KSH mintavételi tartományába:)))
Előzmény: Halsaman (2)
Riff-Raff Creative Commons License 2004.07.07 0 0 5

Én legutóbb az akkori havi nettó fizetésemnek kb. 45%-áért vettem kocsit. Illetve a kocsi akkor már évek óta az enyém volt, csak nem írattam át, aztán végül a tulaj (egy cég) szólt, hogy most már átírathatnám, mert más céges kocsinak kellene a "hely", úgyhogy gyorsan írtunk egy adásvételit, és az szólt ekkora összegről.

Időközben kicsit többet keresek, az a vételár már csak 42%-a a mostani fizumnak. ;)

A korábbi autóvásárlásomnál az akkori nettó fizetésem kb. 3,5-szeresét fizettem ki az eladónak, a mostani fizetésemhez képest ez kb. 2,8-szeres pénz.

Ha most vennék kocsit, kb. ugyanekkora összeget költenék rá, ennyiért már kapnék olyan kocsit, ami nekem remekül megfelel (pl. egy Ladát).

Egyébként van már egy hasonló téma, ott elhangzott már, hogy igazából nem az számít, hogy a fizetésednek hányszorosa a kocsi ára, hanem hogy annak az összegnek hányszorosa, amit havonta meg tudsz spórolni, vagyis hogy meddig kell spórolnod egy kocsira. Én szerencsésnek érzem magam, mert különösebb erőlködés nélkül a fizetésem közel felét megspórolom, vagyis most kb. fél évig kellene spórolnom egy olyan kocsira, ami nálam reálisan szóba jöhet.

Halsaman Creative Commons License 2004.07.07 0 0 2
"Nekem valahogy nincs összhangban a KSH által közölt havi átlagkerset (nem tudom mennyi, de szerintem nettó 150 alatti) és az utakon látható sok új, 4-5 milliós autó látványa. "

Ezen régen én is sokat töprengtem. A megoldás az, hogy egyrészt az új alsó-középkategóriás autók (Astra, Focus, stb) között rengeteg a cégautó, egyébként pedig az emberek részletre veszik a kocsikat.
nyman Creative Commons License 2004.07.07 0 0 1
Ja mongyuk, lehet, hogy az autoval kapcsolatos gondolataim nem az atlaghoz tartoznak, tehat nem mervadoak. Egyebkent ugyanigy vagyok a telefonnal is. Hogy lehetne csili vili keszulekem, de ebben a pillanatban egy torott 6210-essel szaladgalok.
Előzmény: nyman (0)
nyman Creative Commons License 2004.07.07 0 0 0

Szerintem sokan nem engedhetik meg maguknak az autot, es nem az "atlagkeresetuek" koltenek ilyensmire.

En tavaly megvettem a korabban hasznalt ceges automat, egy Daewoo Nubirat 3 evesen 60000 km-el, az akkori mercevel merve a br. fizetesem kb. 3-3,5x-ertt. Jelenleg kb 1,5-2 honap alatt osszeszedem eszt a penzt.

Szerintem az auto egy csak viszi a penzt. A Ny-Eui atlagban aszongyak, hogy az emberek kb 6-8 honapnyi fizetesuket koltik autora. Ha ezt vesszuk sokkal dragabb autot is vehetnek, de 1xruen nincs ra szuksegem. A kovetkezo autom kb egy opel asztra v. azzal egyen kategoria lesz. Ebben a pillanatban ennek az ara alatta van a 6-8 honapos jovedelemhatarnak. Persze, lehet, hogy egy ev mulva krumplit sutok a mekdoncibe es akkor mar nem telik.

ellenzek Creative Commons License 2004.07.06 0 0 topiknyitó

Kedves Emberek!

Autót szeretnék venni, de nem tudom, hogy az anyagi körülményeimhez hogyan igazítsam a vásárlást. Én mindig sajnálok drága dolgokat venni, márpedig az autó drága. Nekem még a legolcsóbb középkategóriás autók is drágának tűnnek (3 milla), azt pedig már igen nehezen tudom elképzelni, hogy pl. 5 milláért vegyek autót. De nincs ez se kizárva, ha mondjuk kiderül, hogy autóra mindenki sokat költ, mert ezt a luxust mindenki megengedi magának. Nekem valahogy nincs összhangban a KSH által közölt havi átlagkerset (nem tudom mennyi, de szerintem nettó 150 alatti) és az utakon látható sok új, 4-5 milliós autó látványa. Rosszak a KSH adatai, és az átlagkereset inkább nettó fél milla, vagy az emberek a havi fizetésük 20-30-szorosát költik autóra? Én most azt gondolom, hogy a havi jövedelmemnek kb. 8-10-szeresét, de max. egy évi béremet költeném jó szívvel autóra.

Ti hogy vagytok ezzel? Segítsetek dönteni! Ki hányszorosát adta ki (vagy tervezi kiadni) a havi jövedelmének autóra? Lehet mondani konkrét összegeket is, mert árnyalja a képet, hiszen az arány valószínűleg jövedelemfüggő is. De ha valaki csak az arányszámot adja meg, azzal is sokat segít.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!