Én előre megbeszélt állásinterjúra mentem be a budaörsi IKEA-ba. Miután várakoztattak egy órát, 5 percben közölték, hogy jöjjek, nagy szükség van most emberre, stb stb, elmondták a munkaköri leírásokat, a munkaruházattal, étkezéssel kapcs. minden információt, majd felírták a nevem, telefonszámom, hogy holnap-holnapután hívnak a beosztással. Egy hét elteltével felhívtam őket (20 perc alatt sikerült kapcsolniuk a megfelelő embert, közben újabb és újabb alkalmazottaknak mondtam el a történetem...) szóval felhívtam őket, és érdeklődtem, hogy áll a beosztásom. Persze sosem hallottak még rólam, náluk így nem is szokás embert felvenni, meg egyébként is. Jó. Felírták ismét a nevem és telefonszámom, hogy a kolléganő, akivel beszéltem, mihelyt munkában lesz ismét, visszahív és rendezzük sorainkat. Ez volt két hónapja. Ennyit róluk.
Hát elég régi a topic, de ha valakivel ugyanezt meg akarják csinálni, nem kell szégyellni azt, hogy hogy ott mindenki előtt "átvizsgálnak"! Ha tudjuk, hogy ártatlanok vagyunk, akkor nincs probléma.
A vásárlónak joga van arra, hogy az eladótérbe csinálják meg vele a procedúrát. Ez azért is jó, mert ha bevisznek mindenféle eldugott helyiségbe, ott akármit mondhatnak, bármit csinálhatnak, csak ők tudnak róla, tehát ha az eladótérbe történik mindez, akkor ők is jobban vigyáznak, és vannak tanúk! Ez talán a leg fontosabb.
És ha valaki ugyanilyen helyzetbe kerül, akkor ne a biztonsági őrők főnökével akarjon beszélni, mert az semmit nem ér, az olyan, mint amikor a gyereket megdorgálják. Elfelejti és csinálja tovább.
A procedúra után azt kell mondani, hogy AKKOR MOST KÉREM A PANASZKÖNYVET!!!!! Az áruházaknak is van, minden szolgáltatónak van, és ha abba beleírnak, akkor annak már nyoma van, és mivel ellenőrök járnak ilyen helyekre (akik persze megnézik a panaszkönyvet v. vásárlók könyvét is), biztos nem felejtődik el a dolog. PANASZKÖNYVBE BEÍRNI A PANASZT, MINDEN VÁSÁRLÓNAK JOGÁBAN ÁLL, ÉS SENKI SEM TAGADHATJA MEG TŐLE!!!!
És abba mindent bele lehetett volna írni! Azt, hogy alaptalanúl meggyanúsították, meg azt is, hogy bunkó volt (persze nem ezekkel a szavakkal) az alkalmazott, esetleg (ha nagyon ki akarunk velük szúrni) azt is, hogy nem ajánlották fel, hogy valami külön helyiségbe viszik az "áldozatot". De mondom, ez általába nekünk jó. Had lássa csak mindenki, hogy mit csinálnak, hogy csinálják, és utána mi hogy vágunk vissza. És ha valaki látja, az mindíg jó.
Szóval nem kell pánikba esni, megalázkodni, a síró gyerekre hallgatni, hanem magabiztosan FOGYASZTÓI JOGAINK BIRTOKÁBAN igenis (ha már elkezdték) végig kell csinálni, és panaszt tenni.
Az interneten szörfölve elég sok az IKEA-t dicsérő és szapuló cikket, hozzászólást lehet olvasni.
Én személy szerint sűrűn vásárolok az IKEA-ban és meg vagyok elégedve. Viszont van egy olyan dolog, ami miatt általában összeszorul a gyomrom a vásárláskor, bár teljesen becsületes vásárló vagyok, még egy gombostűt nem tulajdonítottam el sehonnan.
A karácsonyi bevásárlás alkalmával történt, hogy minden alapos indok /viselkedés stb./ nélkül rengeteg ember szemeláttára szégyenített meg az IKEA "nagyrabecsült" és "inteligens", "túlképzett" biztonsági őre. A hangnem, stílus sem volt semmi, amit megengedett magának, annélkül,hogy biztos lett volna abban,hogy valóban eltulajdonítottam valamit is.
A pénztár után elég jól hallhatóan "szólitottak" le, és "kértek" meg, hogy ellenőrizzük tételesen a vásárolt dolgokat. Amikor mindent rendben találtak, akkor ott a nyílt térben "megkértek", hogy nézzük már meg ugyan a személyes holmiaimat is, mert biztosak benne, hogy eltulajdonítottam valamiféle konyhafelszerelést.Biztosak benne, mert a kamerán látták!
Elég kellemetlenül éreztem magam, a családommal együtt a rengeteg vásárló szúrós tekintetétől övezve.
Még jó,hogy nem tételes ruházat átvizsgálást végeztek.
Amikor nem találtak természetesen semmit, közölték, hogy elmehetünk.A biztonsági szolgálat vezetőjével szerettem volna beszélni az eset kapcsán, hogy ezt még is miként képzelik.Még a Tesco-ban is külön helyiségbe viszik a gyanús személyeket.
Amikor közölte, hogy Ő a biztonsági csoport vezetője és kéri, hogy tovább ne feszítsem a húrt, hagyjam el az árúházat.
Nos ha lett volna időm, a kisfiam nem sírókázik az éhség miatt, biztos, hogy beszéltem volna a nevezett "T" nevű "Úr" -mert így szóllította a társa- főnökével az esetről. A neten amúgy is elég sok történetet lehet olvasni és mielőtt írtam volna egy kicsit én is olvasgattam.
Nos a nagyrabecsült biztonsági szolgálatról is írnak elegen, sőt még -a cikk alapján valószínűleg belsős infó alapján íródott- a biztonsági szolgálat becsületességét megkérdőjelező cikk is olvasható.
Idézem:
"Eszembe jutott Megmondós Postás kapcsán az a skandallum, amit minap hallottam IKEA-témában.Ugye már mindenki vásárolt ott? Na persze! És ti is eldobtátok a a Björghuddenről és a Kierkegaardról (hopp Ő nem is termék... bocs) szóló blokkot, mert tudtátok, hogy nektek az jó lesz otthonra az előszobafalra. Csakhogy vannak olyanok, akiknek nincsen jó mérőszalagjuk és ők bebukják a 400 ezres bútort, visszaviszik és helyben vissza is kapják a pénzüket. De aki eldobja, az nem jön vissza.
Ebből az élelmes magyar biztonságiőr (pejoratív eposzi jelző...) viszont ötletet kap, hogy az értékes, placcon heverő blokkokat begyűjtse, majd az élelmes magyar raktárossal (igen, ez is eposzi jelző...) együtt létrehozzák az évszázad buliját. Kihozzák a blokknak megfelelő kanapét, majd szépen az élelmes magyar fizetett haverok (ugyanúgy... ) körbegrasszálnak az épület körül a cuccal, meg a blokkal és bemennek a főbejáraton egyenesen a pénztárhoz, majd reklamáció nélkül, szomorkás arccal visszakérik a pár napja vásárolt és sajnos a lakásukba alkalmatlan kanapé árát. A pénztáros látja, hogy új, blokk megvan, pénz kimegy, zsebbe be, pucolás, osztozás, stb. Aki elég ügyes hónapokig nyomhatja...és nem csak kanapéról van szó, sok egyéb terméket forgalmaz az IKEA..."
Ezek után kérdem én,hogy ilyen "alkalmazottak" miképpen kérdőjelezik meg és ha már meg is kérdőjelezik a becsületességemet, miért így?
Szeretnék erre választ kapni, az sem baj ha a Tisztelt "T" "Úr"? válaszol a kérdésemre.
És az IKEA a saját embereit nem ellenőrzi?
Miképpen lehet Nekik jelezni ezt a problémát, mert ettől függetlenül személy szerint én szeretem az IKEA-t , csak vásárolni járok oda keserű szájízzel...
attol fugg melyikbe mész... én a budaorsibe dolgoztam és nagyon rossz volt... a munkatársak lusták és rosszindulatuak voltak :-))
pénz? éhbérért dolgoztatnak...