Keresés

Részletes keresés

frubog Creative Commons License 2004.07.28 0 0 0
Erre én is kiváncsi lennék! Nekem azt mondta valaki, hogy ha az épületnek (sufni,STB) nincs szilárd beton alapja, akkor az nem engedélyköteles. Én már kimerítettem a teljes telekbeépíthetőséget, de még mindíg kéne egy kis faház. Azt találtam ki, hogy lábakon fog állni, lásd ártéri üdülők. Ez csak egy ötlet, ha utánajártam megint írok!
Előzmény: crane (-)
crane Creative Commons License 2004.07.02 0 0 topiknyitó

Egy úgynevezett (szerintem) kerti építményt tervezünk építeni, melynek a hivatalos megnevezése lábon álló kerti tető. Építészül :) a melléképítmény kategóriájába tartozik.

A helyi önkorm. rendelet valamint a 46/1997 KTM rendelet alapján kerti építményekre nem kell építési engedély. A kerti építményt viszont elég érdekesen definiálja ugyanezen KTM rendelet. Így:

"hinta, csúszda, homokozó, pihenés és játék céljára szolgáló műtárgy, kerti napkollektor, épített tűzrakóhely, lugas, stb."

Namármost ez pihenés céljára szolgáló műtárgy vagy stb? Vagy mi?

Szóval a kérdés az, hogy kell-e erre építési engedély vagy nem.

Az önkormányzatnál nagyon készségesen azt mondták, hogy fogalmuk sincs, de biztos, ami biztos alapon inkább kérjek engedélyt.

Én viszont értelemszerűen csak akkor kérek engedélyt ha tényleg kell, hiszen sem pénzem, sem időm nincs fölösleges dolgokra.

Tudja valaki a választ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!