Otthon vettem eszre ,hogy az egyik szeme fatyolos.Mi lehet a baja?Vitamin hiany?Enni eszik rendesen!!!Mozgasa talan kicsit kimertnek tünik.Nemigen maszkal.Kamilla teat csepegtetek a szemere!Csak a salatat fogadja el taplaleknak.Legyszi aki tud irjon mi lehet a gond a szemevel!Sajnos visszavinni nem tudom ahonnan vettem mert nagyon messze van a bolt külföldön!Egyket het mulva tudom elvinni orvoshoz ha szükseges!Kibirja addig?Sima egövel amugy lehet vilagitani?Aproszemü forgacsban tartom,amibe mindig beleassa magat.Elöre is kösz a segitseget!Üdv
Sziasztok! Egy olyan problémám van, hogy két hím görög teknősöm van, akik ráadásul testvérek. Szeretném egyiküket elcserélni egy nőstényre. Az enyémek 6 évesek, úgyhogy valami hasonló korút keresek. Minden megoldás érdekel. hetyessy@vipmail.hu
Sziasztok. Nekem is van 2 kis mór teknösöm .lányok meg egy kifejlett görög teknős hímem. Ha valakinek van kifejlett leányzója és szeretné tavasszal pároztatni,megbeszélhetjük. Én Érden lakom. Email:horvath.jozsef@hotmail.com
szia!!!nagyon érdekelnének a kis görög tekik!!!Egyből kettőt is szeretnék párosan szép az élet!!!:)kérlek ha aktuális dobj egy üzit nekem!!!mayaboszi@gmail.com
Sziasztok! Két hete lettem boldog tulajdonosa Kamillának a görög teknősnek. A kérdésem, honnan lehet tudni, hogy mennyi idős? (Papírjait nem kaptam még meg, folyamatban van). Centire, páncélpikkely számra? Várom a válaszokat, köszönöm. :)
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy görög teknőst. Hol lehet olcsón hozzájutni? Ha van valaki, aki tud eladót olcsón, légyszi ide írjon: dpg@freemail.hu
Köszi
Szóval ez itt Zita és Dömper. Zita a nagylány, Dömper a fiúcska, Zita kisebb volt, mint most Dömpi, amikor vettük (majdnem 4 éve), Dömpit tavaly szereztük be mellé, nagyobbat éppen nem kaptunk.
A ládájukban azóta jelentősen megnöveltük a keverékföld mennyiségét. A földdel csak arra vigyázz, ne műtrágyázott bolti virágföld legyen, azt mondják az okosok, erdőben kell igazi erdei földet zsákmányolni. Egyáltalán nem büdösek.
Ha nyáron megoldható a kinti tartás (nyilván ez közelebb áll a természetes körülményeikhez), nem érdekes, hogy télen csak sima lámpával világít nekik az ember, mert a napsütésből a szükséges D-vitamint szintetizálják. Ha viszont télen-nyáron bent élnek, szükséges lehet UV-lámpa. Ezzel viszont nagyon kell vigyázni, mert nagyon nem mindegy, milyen hullámhosszon sugároz és hány W-os. Erről egyszer a másik tekis topikban vagy a teknos.hu-n írt valaki hozzáértő, de sjanos nem mentettem el. Még szaküzletben is mondanak hülyeségeket az UV-lámpákról. A www.teknos.hu-n egyébként hasznos alapinfokat kaphatsz, ott is van görögteki fórum. Persze a többi tekis gyakorlati tapasztalataihoz is hozzájutsz.
Aranyosak a tekijeid! Tudsz róla, hogy voltak tartva? (körülmények, kaja stb.) Egészségesek? Páncél kemény?
szia nagyorsoly! Nálunk is eltartott darab ideig, míg kialakultak a tartási körülmények, legalábbis, ami a tavaszi-őszi időszakot illeti. Nyáron kint laknak a kertben, télen meg téli álmot alszanak.
Ez az őszi-tavaszi lakosztályuk. A kuckók alatt (szeretnek itt aludni) rossz, gyakran cserélt padlószőnyeg. Emitt széna, jobbra a művirág alatt föld kövekkel körülvéve, hogy olyan hamar ne túrják szét. Külön melegítőlámpa, csíptetős, sima, de sárga színű izzóval, alatta melegedőkő. Épp nyár van, úgyhogy kint vannak a kertben, azért van ilyen tisztaság.
én erdőben kapart föld, virágföld és faforgács keverékét szoktam alomnak használni, lenyírt füvet is szoktam szétszórni, ami alá tud mászni és ott alszik, pedig csináltam neki házat is, de azt most nem kedveli. 40-es körtével világítok, ami búra alatt van, és lóg be az akváriumba. az akváriumot hullámpapírral bélelem ki és arra szórom az almot, ritkán cserélem, amikor már porosnak találom, persze észoktam permetezni is és akkor nem porzik. soha nem érzem rossz szagát.
Sziasztok!Most kaptam két „megunt” teknőst. Imádnivalóak! Csak a terrárium berendezésével vannak gondjaim, mert így nem igazán tetszik. Ti mit használtok talajnak? Tényleg jó a macskaalom is? Ha csak földet használok, akkor büdősek? Illetve hogyan és milyen gyakran kell őket takarítani? És milyen lámpát használtok:? Simát? UV-t? Infrát? Már mindent olvastam. Köszi, ha segítetek!