Keresés

Részletes keresés

orpheline Creative Commons License 2010.03.31 0 0 122
edice petlice Creative Commons License 2008.03.19 0 0 121

"Hírnév sem vonz, mert ha úgy lenne, már tettem volna érte."

Felgyújtottad volna az Akadémiai Könyvtárat? 

Előzmény: Hurd-2 (105)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.03.19 0 0 120
Áááá, csak a bokájáig sem érő percemberek tobzódnak itt azt gondolvám, ha EP-t leszólják, gyalázzák, azzal ők többek lesznek.
Előzmény: Makabo (116)
AronSatie Creative Commons License 2008.03.19 0 0 119

Igen halas vagyok neked, hogy bemasoltad. Eddig csak reszleteiben ismertem. Igen vidam perceket szereztel.

Előzmény: Hurd-2 (91)
Makabo Creative Commons License 2008.03.07 0 0 116

Nem tudom, hogy kik vakkantanak velem egy csordában, azt sem, hogy ők miből és mennyit olvastak életük során; annyit tudok, hogy szeretem a topikalanyt mind emberileg, mind olvasni. Nekem csak azért dermesztő, amit művelsz, mert általában véve van bennem egyfajta alázat mindenki ízlésével szemben, ami megakadályoz abban, hogy bárki kedvenc alkotóját vagy olvasmányát permanensen gyalázzam (legyen az számomra bármennyire élvezhetetlen antiművészet), mert a befogadó által átélt esztétikai örömöt és lelki katarzist minden esetben értéknek tartom, bármilyen színvonalú alkotás kapcsán valósuljon is meg.
Benned ez az általános alázat nincs meg, szíved joga, ennyi.

Előzmény: Hurd-2 (113)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.07 0 0 115

Éljensoká. Kurtavasban.

És csak a saját förmedvényei legyenek elérhető távolságban irodalom helyett.

Hurd-2 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 113
Aha bizony!

Nem veszed észre, hogy az itt veled csordában vakkantók azt sem tudják miről vitatkoznak? Még dilettánsnak sem lehet őket nevezni? 4 oldalnyit sem olvastak a nulladékól!
Én az idézett kritikákat az e.p.-t tömjénezők közül emeltem ki, még csak nem is azokból idéztem, akik e.p.-t szélhámosnak tartják!

Hja, hogy a király meztelen? Hogy a többi udvaronc kussol, nem mer szólni, nehogy kegyvesztetté váljon? Vége már annak a kornak, amikor 'deklaráltan' az volt a művészet amit nem ért meg senki! Nem elég ma már egy fogalmat hozzárendelni egy zavaros, kusza értelmetlen szöveghalmazhoz, hogy eladható legyen!

Előzmény: Makabo (112)
Makabo Creative Commons License 2008.03.07 0 0 112
Aha.
Előzmény: Hurd-2 (107)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.07 0 0 111

Kár vele foglalkozni. Rég kipukkadt lufi. Kutya sem olvassa már.

Én még emlékszem fiatal koromból, mikor az általa kreált blöff divat volt az ifjú kékharisnyák körében. Nagyon régen volt. Azóta már ők is nagymamák lettek, és rózsaszín Alexandra könyveket olvasnak nosztalgiával emlékezve tovatűnt ifjúkorukra.

Előzmény: Hurd-2 (98)
Hurd-2 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 110
Hja, azért sz*ptok bármely témában menetrendszerűen, ha éppen arra téved valaki, aki már nem annyira hülye az adott dologhoz mint ti.

Előzmény: Libera nos, Domine! (109)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.03.07 0 0 109
Annyi gyenge vagy ezzel az Esterházy-gyűlöleteddel és a hozzá kapcsolódó érveléssel, mint egy legyengített baktérium a vakcinában...
Előzmény: Hurd-2 (107)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.03.07 0 0 108
Szenzációsan jó!
Hurd-2 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 107
Nem, hanem azért mert ep firkája nem irodalom.
Előzmény: Makabo (106)
Makabo Creative Commons License 2008.03.06 0 0 106

Ja, akkor ezért dagonyázol benne ilyen kéjesen, értem.

Előzmény: Hurd-2 (105)
Hurd-2 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 105
Nem szorulok rá, de nem is igen van mire.
Anyagiak nálam nem játszanak olyan volumenben sem mint egy átlagembernél.
Hírnév sem vonz, mert ha úgy lenne, már tettem volna érte.

Ami sz.r az sz.r,
továbbra is ez a véleményem.
Előzmény: Makabo (104)
Makabo Creative Commons License 2008.03.06 0 0 104

Túl látványosan irigykedsz

Előzmény: Hurd-2 (102)
Hurd-2 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 102
Még egy kis irodalomkritika az alább írtak jegyében (szintén a javított kiadás, de itt az elkövető Bán Zoltán András):

" Esterházy legfőbb esztétikai ellenfele, a realizmus diadalmaskodott most könyörtelenül. Ám az író – végül, roppant művészi erőfeszítésekkel – kicsavarta kezéből a győzelmi zászlót, és vereségét a maga triumfálásává fordította.
(....)
Mert minden látszat ellenére eminensen szépirodalmi mű ez a közepesen vastag kötet"

Az hát! Persze, hogy az ez a közepesen vastag izé, mű!
Kételkedett ebben valaki is?

Derek Creative Commons License 2008.03.06 0 0 101
Mi Steierorszagbol szarmazunk,Graz kornyekerol
Előzmény: Hurd-2 (100)
Hurd-2 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 100
Noh!
Tán még rokonyok is vagytok esterházy pével. Érdemes lenne tán felkutatni a cselédkönyveket. Petya azokat is áthegesztené ahogy azt szokta és abból is csak csurranna, cseppenne valami..
Előzmény: Derek (99)
Derek Creative Commons License 2008.03.06 0 0 99
Meg mindig jobb ,mint amikor az uri kocsis elszoktette ausztriabol a megejtett leanyzot es belole lett vasuti palyamunkas, a fiabol lett vasutas.... en meg itt ulok mint a negyedik generacio ebbol vervonalbol...
Előzmény: AAAaaa (95)
Hurd-2 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 98
"Benne van a könyvben a másolás (önidézet!) monotóniája, de most nem vidáman másolja olvashatatlanná az Apa szövegét, hanem zaklatottan és fájdalommal érthetetlenné. Mert a titok titok marad, a pitiáner, unalmas ügyeknek talán csak önmozgásuk ad távoli értelmet."

Milyen kis ügyesen magarázza bele az unalomba, a shitbe (javított kiadás) az irodalmat a kiritus, úgy-e?

Hát így s még ígyebbül vagytok ti áthajítva minden palánkok palánkján akár a ...darab. Olvassatok, hivők! Mívelődjetek!
Mert rátok fér..
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.06 0 0 97
Esetünkben aligha kocsisról volt szó! :)
Előzmény: AAAaaa (95)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.06 0 0 96

érdemeinken felül

Ezt megmagyaráznád?

Előzmény: Törölt nick (86)
AAAaaa Creative Commons License 2008.03.06 0 0 95
Az uri kocsis banata: "Apam is grof volt, a fiam is grof lesz csak en maradok orokre paraszt."
Előzmény: Derek (94)
Derek Creative Commons License 2008.03.06 0 0 94

"Ebből az jutott eszembe, érdemes volna tudni, vajon hányan, kivel és hányszor kurhattak félre abban a családban,"

Az mindegy

Előzmény: Hurd-2 (92)
Derek Creative Commons License 2008.03.06 0 0 93

"Zseniális, nem? "

Az ,most az egyszer beletrafaltal

Hurd-2 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 92
"Mit szonokoljon errol egy szuletett arisztokrata .... o nem polgar hanem magyar four"

Ebből az jutott eszembe, érdemes volna tudni, vajon hányan, kivel és hányszor kurhattak félre abban a családban, ha már a 'pokolban is urak' egyike vastagon besúg, a másik meg ...

'Úrnak születni kell', mondja a fáma.
Hát, ez azért túl egyszerű volna, mondom én.
Előzmény: Derek (87)
Hurd-2 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 91
" és köszönöm innen is azt a sok szép órát, amit könyvei olvasásával, vagy felolvasásai meghallgatásával tölthettem."

Őszinte részvétem.

Itt van még, ha éheznél reá!

Csak azért idézem ezt a részt, mert ez a szöveg eredeti. Ezt nem lopta sehonnan, ehcte esterházy.
Olvasd hát:

" A csokorba kötött magyart szétbontjuk, és éles késsel ferdén visszavágjuk. Kivétel a fásszárúak, mert azokat törjük vagy kalapáccsal zúzzuk. Nehogy megrohadjon a magyar. Az összement magyart a savó leöntése és Trianon után túrónak használhatjuk (...) A magyar emlős. Egy magyar nem csinál nyarat. A magyar a sötét, ahová Európa ugrik. A magyar az új nincs. Az új semmi. Az árnyék. Ki tartson magyart ? Kezdő magyarbarát inkább kanmagyart tartson, ne szukát! Tanácsosabb fajtiszta magyart beszerezni, mint valami bizonytalan származású magyart. Öreg magyart ne vegyünk! A magyart következetesen dicsérjük vagy dorgáljuk! Lágy, barátságos hang: jól van, jó magyar, illetve keményen, határozottan: pfuj, magyar, helyedre! A sárgamagyar... a tágasság érzetét kelti. A narancsmagyar... mámoros. A vörösmagyar... meleg. A jómagyarember... az már a járásáról megismerszik. Mint komor bikáé. Levegőt minden magyar igényel, de nem huzat formájában. A Kárpát-medence huzatos. A magyar a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartozik. Olcsó magyarnak híg a leve! A magyartartás csak akkor gazdaságos, ha a törzsállományunktól szaporulatot nyerünk, és azt fölneveljük. De azt nem kell megadni, hogy tízmillió vagy tizenöt!"

Zseniális, nem?
Váljék (makk)egészségedre!

Derek Creative Commons License 2008.03.06 0 0 90
Ha a sztyuvi olvasta volna TGM-et akkor ugy mondta volna: balgrof ur!:-)
Előzmény: Libera nos, Domine! (88)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.06 0 0 89

Vajon hallotta-e valaki Esterházytól, hogy a rendszerváltás után kárpótlást kért volna?

Miért célozgatsz? Nem is biztos. Vagy pusztán a külső alapján? Helytelen.

Vajon hallotta-e valaki szónokolni Esterházyt arról, mit is jelent polgárnak lenni?

Egy "ahisztokhata" miért is szónokolna  erről?

:))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!