Keresés

Részletes keresés

Venyerin Creative Commons License 2004.06.23 0 0 213
Tudom hát, különben nem kérdeznék rá. :-)
Továbbra is fura nekem kicsit, amire használtad, de végülis elmegy.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (210)
ZöPö Creative Commons License 2004.06.23 0 0 212
"Még az hiányzik, hogy kijelentsd a székelyföldi magyarokról, hogy románok."

Hogy jön ez ide?

Vedd észre, te kicsit sem idióta, hogy akár a nyers erőszak, akár a modern jog mentén végzett területszerzés területszerzés marad, bármilyen ideológiát körítesz hozzá.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (209)
Gép-ész Creative Commons License 2004.06.23 0 0 211
Látom nagyon megfeküdte a gyomrodat az eset. Amúgy teljesen igazatok volt, szerintem is hülyeség, amit mondott. De azt még mindig nem értem, hogy ennek mi köze a KBÉ topicban általam írt hozzászóláshoz :D
Előzmény: Kovács Béla Sándor (209)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.06.23 0 0 210
OFF
"Amúgy biztos vagy benne, hogy jól használod a tréfli szót?"

Ami nem kóser, az tréfli.
ON

Előzmény: Venyerin (208)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.06.23 0 0 209
"Te, barátom, a "kettős mérce" definíció szerinti esetét vezeted itt elő, konokul."

Te meg az idiótaságig vitt PC iskolapéldáját. Még az hiányzik, hogy kijelentsd a székelyföldi magyarokról, hogy románok. Á la MrJones.

Előzmény: ZöPö (206)
Venyerin Creative Commons License 2004.06.23 0 0 208
Stimmol, egyetértünk.

(Amúgy biztos vagy benne, hogy jól használod a tréfli szót? Kicsit fura ebben a mondatban...)

Előzmény: Kovács Béla Sándor (207)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.06.23 0 0 207
"akkor a békeszerződés mindjárt érthető."

Mondtam én, hogy nem értem? De tagadni a területrabló jellegét, az tréfli.

U.i.: A nemzetközi jog ma sem nagyon több, mint "egyfajta elvgyűjtemény". (V.ö.: iraki háború)

Előzmény: Venyerin (205)
ZöPö Creative Commons License 2004.06.23 0 0 206
Mivel én magam is tanárszakon végeztem, sőt, pedagógiai pályafutásom felében fizikát tanítottam egészségügyi szakközépiskolában, nem hat meg a szöveged. Te, barátom, a "kettős mérce" definíció szerinti esetét vezeted itt elő, konokul.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (202)
Venyerin Creative Commons License 2004.06.23 0 0 205
Az általad hivatkozott nemzetközi jog, különösen 1921-ben, sajna inkább egyfajta elvgyűjtemény és "gentlemans agreement", mint tételes, kikényszeríthető jogszabálygyűjtemény.
Ha ehez hozzáveszed, hogy egy szarrá lőtt, kifulladt Európában nyílván senki se akart gentleman lenni, akkor a békeszerződés mindjárt érthető.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (202)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.06.23 0 0 204
Pardon: "ezer évvel később"
Változtat valamit a lényegen?
Előzmény: Venyerin (203)
Venyerin Creative Commons License 2004.06.23 0 0 203
"Ami a honfoglalás idején bevett szerzési módnak számított, az majd kétezer évvel később már más megítélés alá esett."

Szerinted mikor volt a honfoglalás? :-)))

Előzmény: Kovács Béla Sándor (199)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.06.23 0 0 202
Tíz évig tanítottam, ez kiirthatatlan türelmet ültetett belém a nehéz fejű tanulókkal szemben. Úgyhogy szívesen elmagyarázom neked is.

Amikor a magyarok "honfoglaltak" (és még jó pár száz évig), akkor ez volt a dolgok rendje: ha ki tudtál verni másokat a szállásterületről, az egyben azt jelentette, hogy jogot szereztél arra a földre. 1921-ben viszont már léteztek olyan apróságok, mint nemzetközi jog, népek önrendelkezésének elve, az alább már említett wilsoni elvek. A trianoni szerződés mindezekkel szembegyalogolt.

Előzmény: ZöPö (201)
ZöPö Creative Commons License 2004.06.23 0 0 201
Tehát:

jó és igazságos cselekedet = ellopni más marháját
rossz és igazságtalan tett = ellopják a marhánkat

Na szevasz, te nagyon okos!

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.23 0 0 200
Aki tagadja, hogy Trianon igazságtalan és területrabló volt, az bizony ugyanolyan veszélyes idióta, mint aki revízióról álmodik.

Ez így korrekt!!!

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.06.23 0 0 199
Nanana. Hülyének sem kell ám lenni!
Ami a honfoglalás idején bevett szerzési módnak számított, az majd kétezer évvel később már más megítélés alá esett. Akkoriban léteztek már bizonyos wilsoni elvek. Aki tagadja, hogy Trianon igazságtalan és területrabló volt, az bizony ugyanolyan veszélyes idióta, mint aki revízióról álmodik.
Előzmény: ZöPö (198)
ZöPö Creative Commons License 2004.06.23 0 0 198
A te logikád mentén minden magyar "területrabló", Magyarországot pedig leginkább vissza kell adni Szvatopluk örököseinek.

No comment.

Előzmény: Dextra (188)
Maggie Archer Creative Commons License 2004.06.19 0 0 197
"amikor is Jonsey fejébe vertük - igen, mi ballibek -, hogy nem minden úgy műx, ahogy gondolja... "

Na arra én befizetek.....

Előzmény: Skalp (193)
MrJones Creative Commons License 2004.06.19 0 0 196
"...amikor is Jonsey fejébe vertük..."

Höhö.

Te kis optimista. :P

Skalp Creative Commons License 2004.06.19 0 0 195
OK, semmi gond... csaxóttam...
Előzmény: Dextra (194)
Dextra Creative Commons License 2004.06.19 0 0 194
Olvasás közben szoktam reagálni, és lentröl fölfelé olvasok.
Skalp Creative Commons License 2004.06.19 0 0 193
Hmmm... Innen töröltem egy hosszabb sorozatot, amikor is Jonsey fejébe vertük - igen, mi ballibek -, hogy nem minden úgy műx, ahogy gondolja...

Nyilván nem láttad, szvsz kár elölről kezdeni...

Előzmény: Dextra (191)
Dextra Creative Commons License 2004.06.19 0 0 192
(Nome est omen!)

Szerintem neked nem kéne ezt a latint eröltetni.

Előzmény: RogerWilco (172)
Dextra Creative Commons License 2004.06.19 0 0 191
Figyelj te nagyonhülye. Ha holnap bejönnek a románok, elfoglalják a fatornyos faludat, a házikóddal meg a gémeskutaddal együtt, és pöcsétes papírral Romániához csatolják, akkor te holnaptól román leszel? Hmmmmm?
Előzmény: MrJones (139)
Dextra Creative Commons License 2004.06.19 0 0 190
Mer a Kovács-Bársony féle seggnyali aztán patentül megoldja a kinti magyarok helyzetét.
Előzmény: Törölt nick (130)
Dextra Creative Commons License 2004.06.19 0 0 189
De te azért csak továbbra is imádd azokat, akik téged simán lejugóznak, és köpködd a Fideszt ezerrel. Mert te is aztán tudod hogy hova kell tartozni. :-(
Előzmény: narancsbukta (96)
Dextra Creative Commons License 2004.06.19 0 0 188
Én elvárom minden kinai, ukrán , izraeli és nem tom milyen nemzetiségü magyar állampolgároktól, hogy elsősorban magyar legyen. És csak azután nemzetiségi.

Van azért egy pötty különbség. Az általad felsoroltak (vagy öseik) idejöttek lakni, választották ezt a hazát lakhelyül.
Az erdélyi, felvidéki...stb. magyarok nem mentek sehova, maradtak saját országukban, amelyet a mócok saját országukhoz csatoltak.
Amíg a kitudja honnan idekeveredettektöl valóban jogos elvárás, hogy ha már idejöttek, akkor alkalmazkodjanak, addig a területrablók szokjanak hozzá, hogy a rablott területtel együtt, egy ottlakó népet kis kaptak, akiknek joguk van saját nemzeti identitásukhoz.
Ha ez nem tetszik, adják vissza Erdélyt, Felvidéket és a többi területünket. Kb. ennyi.

Előzmény: Maggie Archer (83)
Dextra Creative Commons License 2004.06.19 0 0 187
Jéééé! Ez télleg te vagy?
Előzmény: Törölt nick (82)
Dextra Creative Commons License 2004.06.19 0 0 186
Mitöl lenne román te egyszerü? Kevered a decibelt a Decebállal. Ha te pl. kimész Franciaországba lakni, attól még nem leszel francia. Ugyanolyan szarosseggü magyar maradsz mint voltál.

Tényleg ennyire nehézkes fölfogni, hogy a nemzetiséged a születésedkor meghatározódik, ha magyar szülök gyereke vagy, magyar leszel te is.

Attól hogy Erdélyt elfoglalták a mócok, attól még nem lettek az ott élö magyarok románná.

Istenem... de nagy a te állatkerted...

Előzmény: MrJones (30)
Dextra Creative Commons License 2004.06.19 0 0 185
Dehogynem. Te meg pigmeus vagy.
Előzmény: MrJones (11)
kerdojel Creative Commons License 2004.06.16 0 0 184
És mindez Csősz Boglárkából....

Eszem-faszom megáll....

sotetbunkokerdojelbacsi

Kedves Jones,
pontosan azt a faszsagot akarod elkovetni, mint Csurkaek. Legyszives ne Te mondd meg, ki magyar, es ki nem az.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!