bar, nem konzerv, de szuper! .hr-bol hoztam , a halpiacon vettem hazi keszitesu szardellat. isteni! csak mindenkinek ajanlani tudom. regeben is vettem, hasznaltam siman piritosra, de so helyett megfelelo kajakba nagyon szuper!
Diákkoromban lehetett kapni egy nagy, (330 g) ovális kínai halkonzervet. 5 - 6 cm-es füstölt íjhalak voltak benne. Azt azért kihívásszámba ment egyszerre beburkolni, pedig finom volt, és jó evőkével rendelkeztem. (Megesett, hogy másfél kg kenyeret betúrtam szalonnával.)
Köszönöm az észrevételeket. A citromlé becsült térfogatát sem adtam meg jól (ez az íz és a kenhetőség miatt is fontos). Szóval, nem mindig van benne gerinc (általában nincs), ha van, akkor eltávolítom. Valóban nem pikkelyek, hanem a szürkés színű bőr és az alatta lévő vékony rétegű zsír az, amit leszedek róla (finom recéjű késsel könnyen lejön). Egyébként ez utóbbi műveletet nem javaslom azoknak, akiknek nem olyan kényes a gyomruk, mint nekem, mert éppen ebben a zsírban vannak azok az értékes omega-3 zsírsavak, amelyek állítólag védenek a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben. Mindezeket figyelembe véve átfogalmaztam a korábbi bejegyzésemet:
"A currykrémes Almare heringfilé (Aldi) szerintem nagyon finom, de a paradicsomos változat is. Úgy szoktam elkészíteni, hogy kiveszem a halakat a szószból, eltávolítom a bőrt, a zsírt és a gerincet (ha benne hagyták), majd villával összetöröm a halhúst és elkeverem a szósszal. Teszek hozzá 60-65 g olvasztott vajat és egy kevés sót. Alaposan elkeverem, végül még 1/4 citrom leve (kb. 20 ml) is megy bele. A hűtőben egy éjszakán át pihen, másnap reggel pl. pirítósra kenve kulináris élményt ad! :)"
aztan csak ovatosan, nehogy fel centivel arrebb vagj :)
ezt a pikkelyt en sem ertem. a gerincet meg csak-csak, hiszen az szokott benn lenni, de siman eheto kategoria. jo kis kalciumforras, ha mar a tojashej nem eheto :)
Valamikor a módszerváltás táján mázsányi halkonzervet vásároltam össze. 10 - 12 Ft volt darabja, 250 - 300 g a tartalma. Most ránézek az árlapra, és elmegy az étvágyam. :-(
A currykrémes Almare heringfilé (Aldi) szerintem nagyon finom, de a paradicsomos változat is. Úgy szoktam elkészíteni, hogy kiveszem a halakat, eltávolítom a pikkelyeket és a gerincet, majd villával összetöröm és elkeverem a szósszal. Teszek hozzá 62,5 g olvasztott vajat és egy kevés sót. Alaposan elkeverem, végül még 1/4 citrom levét (kb. 10-12 ml) is hozzáadom. A hűtőben egy éjszakán át pihen, másnap reggel pl. pirítósra kenve kulináris élményt ad! :)
Az elmúlt időben nagyon hiányzik nekem egy babos-zöldséges halkonzerv, mert a termék mintha eltűnt volna a Penny polcairól. Bepusztítottam hetente 10 dobozzal, hatalmas kedvenc volt. A brandre nem emlékszem, online sem találom, de talán valami szláv dolog volt. Zöldség, bab, valami non-tonhal és semmi szósz. Olcsóbb kategória.
Tudjátok esetleg, miről beszélek, és hogy hol találom?