A Terratec 5.1 Home Arena-ban az egyes csatornák szeparálva vannak, a közép középre megy, a bal balra, a jobb jobra.
(A kiválasztott hangfalszettnél ez könnyen ellenőrizhető: elállítod valamelyik szélére a balanszot és ha a másik oldalról is hallani vmit, akkor ajjaj van.)
van egy yamada 2100-asom és annyira megszerettem hogy vennék hozzá hangfalat.(rendszert) de milyet ? nézegettem a 8000-est, elég jó ára van. valaki hallott már erről a típusról ? hogy szól ? köszi
Az igényed (zenehallgatásra kéne minél tisztább,természetes hanggal,minél kisebb zajszinttel) és a választott eszköz (5.1 home theatre) még nagy jóindulattal sem fér össze. (Az erre fordítható összeg szintén kevésnek tűnik.)
Ezeknek a szerkezeteknek a célja -mint a neve is mutatja- a házimozi.
A bennük alkalmazott IC-s erősítők minősége megkérdőjelezhető, nagy a zajuk és a torzításuk.
A satelitek csak papíron mennek 15kHz fölé, valamint az alap HiFi ajánlások szerint is az általa átvitt tartományt(5-6oktáv) minimum 2 hangszórónak kellene kisugározni. (Doppler-torzítás)
Az általad hozzáférhető zeneanyag valószínűleg 2 csatornás. Ha a hangrendszer "simán" kiteszi az azonos oldali első és hátsóra a hangot, akkor az eredeti térérzet romlik el. Ha valamilyen szoftveres algoritmust alkalmaz, akkor kellemes térhatás mellett a torzítás romlik el.
Ezenkívül a házimozi erősítőjében a csatornák nincsnek szétválasztva, hanem szűrőn keresztül a 2 első csatorna jeléből is jut a mélyre és a középre. (Ezt azért csinálják, hogy ne csak az 5.1-es hang szóljon "normálisan".) Viszont a térérzetet ez megintcsak tönkreteszi.
"Mit tanácsoltok?"
Neked egy digitális kimenettel rendelkező hangkártya, egy digitális bemenetű "asztali" erősítő, és egy fadobozos, legalább 3 utas sztereó hangfal-pár kell.
És akkor már csak azt nem fogom érteni, hogy a "minél kisebb zajszint" és a zúgó számítógép hogyan létezhetnek egyidőben...
Sziasztok!
Szeretnék 40 rongyból egy jó hangkártyát,meg egy 5.1 es hangfalrendszert Sulinetben venni.
Már leszűkítettem magamnak a választékot.
A lényeg,hogy nekem (szinte)csak zenehallgatásra kéne minél tisztább,természetes hanggal,minél kisebb zajszinttel.
2 hangfalon gondolkozom,az egyik a fadobozos Genius home theatre (30felett valamivel).A Geniusban eddig nem sok bizodalmom volt,de nagyon sokan dicsérték,igaz a keretből ekkor csak már egy alig 10ezer maradna kártyára.Ebből egy Audigy1(kis ráfizetéssel),vagy egy Terra System fun jönne ki
A másik a Terratec Home Arena 5.1 se ez 20e ,és jutna már egy jobb hangkártyára is.Egy Audigy2,vagy egy Terra Sixpack.
A kérdésem,hogy a falak közt milyen minőségbeli különbségek vannak,ha vannak(hangminőség ,zajszint)?
ugyanez a kártyákra vonatkozólag is mennyivel tud zenei füllel jobbet egy Audigy 2 az 1 nél pld