Köszönöm a meghívást. Az Országos Mentőszolgálat honlapján létrejövő chat- szoba
lehetőséget adhat a "kötetlen" beszélgetésre, a vendégkönyv pedig alkalmas lehet az
érdemi kérdések tisztázására is. A jövőben, az immár számos helyen működő fórumok,
véleményfalak ( Index, Gyalogló, Lánglovagok, Népszava, stb.) látogatására is megpróbálok
időt fordítani.
A www.mentok.hu tartalmáért valóban felelős vagyok. Mivel a mentők ügyét ( tudom, ezt sokan
kétkedve olvassák, én mégis őszintén állítom) személyes ügyemnek is érzem, a "hivatalos"
felelősség mellett igyekszem a honlappal kapcsolatos döntéseket is legjobb tudásom szerint,
jó szándékkal meghozni.
Mindenkinek!
Tegnap, 29-én Dormándon egy érdekes dologot láttam hazafelé Debrecenből.
Főnix söröző. Az autópálya kihajtótól 100 m-re.
" Itassuk a népet, hogy vihessük."
Ez most vagy a véletlenek egybeesése, vagy......
ezt már le sem merem írni.
Nem, nem jól érzed.
Különben a nyilvános forumokon is omsz-t szoktak mondani. A kötőjelet a jobb olvashatóság ill. a jobb érthetőség miatt teszem - ha ez okozta az érzést.
Hát jó hétvégét kívánok.
(A XVII-kerben is Főnix-es az orvosi ügyelet.)
Dehogy köll neki dolgozói érdeket képviselnie, elég ha szóba áll velünk és nem csak kifele kommunikál meg public relationál.
Szerény véleményem szerint cseppet ránk is tartozik, hogy mi történik a fejünk fölött.
Szerintem meg az lenne az érdeke, hogy itt is képviselje az az OMSZ-ot, akár a hivatalos álláspontot. Ez is egy darabja a nyilvánosságnak, még ha kicsi és sajátos is.
(Félre: Van egy olyan érzésem, hogy az Országos Mentőszolgálat rövidített nevét Te "Ó eM eSZ"-ként használod szóban. Mi az OMSZ-ot fonetikusan szoktuk mondani és toldalékolni, így: "omsz", "omszot", "omsznak" stb. Ha az Országos Meteorológiai Szolgálatról van szó akkor mondjuk úgy megkülönböztetésképpen, hogy "oemesz". Csak mint nyelvi érdekességet jegyzem meg, nem kekeckedésből. Néha persze azt is szoktam ;)
Kizárt, hogy élne a lehetőséggel. Az egyenlő lenne az elbocsátásával.
Nem az a lényeg, hogy kié a fórum, hanem az, hogy ő az omsz-t képviseli, ennél fogva ne várd tőle, hogy dolgozói érdeket képviseljen.
Ez az egész chet-elés addig érdekes, amíg inkognitóban vagy. Csak így lehet őszintének lenni. Györfi Páltól nem várhatod el, hogy ezen a fórumon nézetet cseréljen az alkalmazottakkal. Hacsak nem kap rá felhatalmazást a szolgálati előljáróitól. De ezt nem hinném, túl komplikált lenne megoldani a cenzúrázást. Ha meg mégis, akkor meg nem ő írja amit ír...
Az imént a következő e-mail-t küldtem az OMSZ szóvivőjének:
Tisztelt Győrfi Úr!
Ezennel szeretettel meghívom az Indexen található fórumra, mely a "mentők független fóruma" nevet viseli.
Szándéka szerint ez a topic az OMSZ honlapján lévő, a közelmúltban sajnálatosan elhalálozott fórumot lenne hivatha kiváltani.
Elérése az
index -> törzsasztal -> mentők független fóruma
úton lehetséges, címe:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9109989&uq=0
Mivel ezért a topicért Ön semmilyen felelőséget nem visel reményem szerint itt felszabadultan szembesülhet a mentődolgozók és az érdeklődők véleményeivel. Esetleg néhány kérdésben itt közölhetné a Szolgálat hivatalos, és az Ön saját álláspontját.
Írok egy mailt Győrfi Pálnak e topic címével, látogasson el ide!
Ha már az OMSZ-fórumot - "chatet" - megszüntették.
Hátha itt felszabadultabb lesz, hisz ezért a fórumért nem ő a felelős.
Addig is folytatom a régi fórum érdekesebb hozzászólásainak idemásolását. Kezdjük mindjárt mondjuk Győrfi Pállal:
"Győrfi Pál 2004-03-30 20:37:25
Tisztelt Látogatók!
Néhány mondatban megpróbálok válaszolni a legfontosabbnak tűnő, eddig megjelent kérdésekre.
Az Országos Mentőszolgálat mindaddig a korábbi gyakorlatnak megfelelő szolgálati rendben,
időbeosztás szerint működik , amíg ennek megváltoztatására utasítást nem kap. Ezidáig ilyen
utasítás nem érkezett.Kötelességünk ugyanakkor számolni a változtatás jövőbeni szükségességével,
ezért a munkaidő direktíva bevezetésének végrehajthatósági vizsgálata, a szükségletek, hatások
felmérése megkezdődött. Az SZMSZ módosításához szükséges javaslatok összegyűltek, ezeket az
OMSZ főigazgatója integrálva továbbítja a kiadásra jogosult Minisztériumnak. A várhatóan
heteken belül véglegesedő dokumentumot web-oldalunkon késedelem nélkül megjelenítjük.
A "létszámstop" feloldása a jelenleg intenzíven zajló kapacitás felmérés eredményének, illetve
a sokszor kifogásolt többes közalkalmazotti jogviszonyok felszámolásának függvénye.
Üdvözlettel,
Győrfi Pál
OMSZ kommunikációs és PR vezető"
Örülök, hogy hamarosan kiadják a megújult SzMSz-t. Várhatóan heteken belül.
"Talán többen is emlékeznek azokra a becsületsértő, néha elfogadhatatlanul obszcén kifejezéseket tartalmazó hozzászólásokra, melyeket évszázados múltú Szolgálatunk honlapján sokan fájó szívvel olvastunk."
Íme egy obszcén hozzászólás:
"keyman 2004-01-30 21:33:01
A mai napon láttam kukásautókat-láttam már máskor is,de nem ez a lényeg-s elgondolkodtam.Azon töprengtem,hogy milyen szépek,milyen modernek és milyen jó dolga van a szemétnek.Nagyon sok városban láttam ,sok szép nagy kukásautót.És akkor azon keztem el töprengeni,hogy nincs-e valami probléma az értékrenddel.Hogy akkor mennyit is ér egy EMBER ÉLETE.Hiszen mi olyan autókkal dolgozunk amelyeket az EU.-ban lehet,hogy élőállat szállításra sem használnának!"
Március 28-án indították újra az Országos Mentőszolgálat honlapján azt a fórumot, ahol megbeszélhettük ügyes-bajos dolgainkat, kérdéseket tehettünk fel, bírálhattuk a nekünk nem tetsző dolgogat.
Ez utóbbit nem kellett volna.
Úgy néz ki végleg megszüntették a fórumot. Egy "átalakítás alatt" felirattal találkozhatunk, ha megpróbálunk belépni.
Élt két hónapot (se).
A kezdet
"Győrfi Pál 2004-03-28 22:08:42
Tisztelt Látogató!
Az Országos Mentőszolgálat internetes fórumának újraindítását sok fejtörés előzte meg.
Talán többen is emlékeznek azokra a becsületsértő, néha elfogadhatatlanul obszcén kifejezéseket
tartalmazó hozzászólásokra, amelyeket évszázados múltú Szolgálatunk honlapján sokan fájó
szívvel olvastunk. Mivel a névtelen hozzászólások intézményi információkat ellenőrizhetetlen
hitelességgel tartalmaztak, a főigazgatói kinevezést megelőző napokban a fórum átmeneti
leállítása mellett döntöttem.
A vezetőváltás bizonytalan időszaka lezárult. Az Országos Mentőszolgálat új főigazgatója
vezetésével intenzív munka kezdődött, melynek egyes elemei nemcsak a kívülállók, hanem sokszor
a mentőszolgálat dolgozói számára is sokszor láthatatlanok. Az újrainduló fórum lehetőségét a
jövőben a tájékoztatás egyik eszközeként is kívánom használni. Az aktuális hírekről munkatársaim
segítségével ezúton is igyekszem beszámolni, a felmerülő kérdésekre pedig, ha nem is azonnal,
de erőnkhöz, lehetőségeinkhez igazodva megpróbálok választ adni.
Azért nézd meg néha. Pont olyan hasznos lehet Neked ez, mint nekünk a tied. Pl. láthatod, hogy időnként azokkal is meg kell küzdenünk azért, hogy végezhessük a munkánkat, akik elvileg a munkavégzés feltételeinek biztosítására lennének.
A Markó utcát meg ne szidd, az csak a budapesti Mentőszervezet székhelye + mentőállomás és múzeum. Az igazi fekete lyuk a Mohács u.-i főigazgatóság.
Egyébként az OMSZ-fórum most éppen a következő hibaüzenetet küldi:
"The application Országos Mentőszolgálat caused an error during the execution:
Unable to connect to the Database Server."
Nem volt nehéz idetalálni.
A chat-szobával kapcsolatban: tipikus esete annak a közmondásnak, hogy "suszter maradjon a kaptafánál"...
Persze, egy igazi platformnak anyagi vonzata van, úgyhogy az is több volt a semminél. De valahogyan beleillik a Markó utcai épület szellemiségébe.
Amúgy én meg maradnék az általam nyitott topicnál mert ebbe úgysem tudok beleszólni.
üdv
Nagyon nem jó.
Néha (pl. főigazgatóváltás alkalmával) szünetel, amíg az üzemeltetők ki nem puhatolják merről fúj majd a szél. "Fejlesztés alatt" ahogy cucu írta.
Most chatnek nevezik, ami abban merül ki, hogy csak az utolsó húsz hozzászólást látod.
Egyébként sima fórum, csak nem tudod megnézni az előzményeket.
Nincs "válasz erre" lehetőség, nem tudod ki kivel beszél. Többen használhatják ugyanazt a nicket és teljesen fals e-mail címmel is regisztráltathatod magad.