kiski!
Tudod, hogy nem vagyok FIDESzes, de nem szimpatizálok az MSZP-vel sem. Nem gondolom, hogy a koalició szándékosan tenne rosszat az országnak. Sőt,hajlamos vagyok elismerni, hogy vannak jószándékú kisérletek és tettek is. Csak van egy nagyon nagy hátránya ennek a koaliciónak: úgy tűnik, hogy nem tudják azt tenni, amit szeretnének. Van valami rejtélyes csoport (lehet hogy kívül, lehet, hogy belül a párton), akik erősebbek, mint Kovács, vagy Medgyessy. Amit írtál a gyűlölet, vagy útálat százszázalékig kölcsönös. Hallgattam többször az elmúlt időkben a parlamenti közvetítést.(egy sérülésem ágyhoz kötött) Úgy tűnt, hogy az általunk megbízott , minket képviselő hölgyek és urak nem igen törődnek megbízóikkal, csak arra figyelnek, hogy minden felszólalásban legyen egy mérgezett nyíl a másik oldal felé. És ami ennél si borzasztóbb, mint egy rossz ripacs egy-egy ilyen beszólás után diadalmasan körbenéznek és learatják a frakciójuktól az elismerést: jól megadtad nekik! Persze vannak különbségek. Egy Áder, vagy egy Szanyi , egy Kövér ,vagy egy szörnyű Lendvai Ildikó azért kiemelkedik a mezőnyből.Meddig mehet ez így?! Üdv.: Luby, aki Gábor
Van igazságod ebben.
A baj főleg ott van, hogy a fideszék valóban - és személyükben is - utálják az ellenoldalt, és tényleg elhiszik, hogy a kormány szántszándékkal ellene tesz az ország érdekeinek.
kiski!
Van valami igazad abban, hogy a győztes mindent visz. De miért haza? (ez csak poén..)
Tudod itt mindenki kiesik a szerepéből. az ellenzék úgy tesz, mintha neki kellene kormányozni. A koalició meg akarja mondani, hogy az ellenzék mit tehet, mitől határolódjon el, miről nyilatkozzon.
Úgy fest, hogy az ellenzék aszt várja a kormánytól, hogy az ő programját valósítsa meg. A kormányzó pártok meg maguk szeretnék kinevezni a saját ellenzéküket. Teljesen skizo világ ez itt.
Miskolcon a miniszterelnök úr a nemzeti összefogásról beszél (mindenki tapsol) és ugyan abban a pillanatban már huszas csomagokba kötik a Best of Kövér pamflett köteteit. Az Isten sem érti ezt. Most összefogást akar, vagy szembenállást?
Azt hiszem a két nagy párt semmit sem vethet egymás szemére. Luby, aki Gábor
Biztos vagyok abban, hogy az elenzék meg tud határozni olyan kiadásokat, melyeket ésszerű átcsoportosítással a polgárok hasznára lehetne fordítani.
Én is tudok. Te is tudsz. Mindenki tud. Na és?
Tessen az ellenzéknek választást nyerni, és akkor nem csak tudhat, hanem meg is csinálhatja.
A kormánynak sosem az a feladata, hogy az ellenzék ötleteit valósítsa meg. Igen bornírt gondolkodás az, hogy az ellenzék felböfög valamit, aztán elvárja, hogy a kormány megcsinálja.
Hogy finom legyek és nőies: egy rakás hámozott lófingot kell a kormánynak az ellenzék ötleteivel törődni - bármilyen jók is legyenek azok.
A parlamentben a következőképpen működnek a dolgok: ha az ellenzéknek van tényleg komoly ötlete valami konkrét dologról, akkor azt először zárt ahtók mögött egyeztetik a kormánnyal és ha a kormánynak is megfelel, akkor az adott témát benyújtja törvénykezésre. Ezután az ellenzék ágál ellene, és nem szavazza meg.
Az ellenzéknek azokat a javaslatait szavazza meg a többség, amelyek ahhoz hasonlatosan nagyívűek, mint a rákoskeresztúri ortodox kápolna nyitvatartási idejének szabályozása.
Nincs itt baj kedves Luby, csak fura volt a 45 nap.
Erre a megszoritasos dologra mit ad isten van egy 5 evvel (!) ezelotti aktualis topikom . Tokeltesen illik ebbe a cimu topikba es meg csak nem is en hoztam fel.(van megjobban illo, hogy tudd milyen is az igazi jovendoles, megha csak cassandrai is, de azt majd a valasztasok utan hozom fel neked. Tudod az empiria miatt, vagy pestieen szolva ne kiabaljuk el:-)))).
Meg engem is megdobbentett, micsoda dolgokat tud okozni ha az ember epp elbuk egy valasztast, es nem o viszi be az orszagot az EU-ba.
Hat ennyit Orban aggodasarol ez ugyben...Mert azert mar kezd rohej lenni, hogy lassan kommunistabb lesz mint Thurmer es partja.
Most mar a benzin ar se emelkedjen, es amit a kormany lepett ez ugyben az csak egy fagyi semmi tobb. Bezzeg ok adnanak...
Ja bocs itt epp tulkoltekezes, tuladakozas es PR kiadasok a problema.
"Meg egyébként már több potentát tagadta ennek szükségességét"
Így van, ma reggel pl. a Fidesz lehengerlő listavezetője, szerinte ugyanis hatalmas tartalékok vannak a költségvetésben, úgyhogy nemhogy megszorításokra, de látványos osztogatásokra is van mód !
Kedves geszthy! Tényleg van ellentmondás. Elismerem. Nem általam felderített titkos tervek alapján írtam a 45 napot. Egyszerűen arról van szó, hogy a választások előtt nem lenne célravezető; viszont a gazdasági kényszer mindenképen kikényszeríti a kormányból az újabb megszorítást. Meg egyébként már több potentát tagadta ennek szükségességét, és a gyakorlat azt bizonyítja, hogy ilyenkor lesz..
Tudod, én komolyan írtam a többféle eloszthatóságot. Pontosan tudod te is, hogy ebben igazam van. Ha te azt mondod, hogy ez a kormány az elmúlt két évben minden költségvetési pénzt a lehető legjobban osztott be, akkor tudom, hogy nem is akarod végiggondolni a dolgot.
Nekem az az érzésem, hogy a mai vezetők döntő többsége úgy szocializálódott, hogy kényszeresen várja az országon kívülről a "tanácsokat", vagy utasításokat. Ezért nincs önálló gazdaságpolitikája Magyarországnak, ezért épít mindent az EU-ra, pedig a következő Eu költségvetésig nem sok mindent kaphatunk. Üdv.: Luby, aki Gábor
"Pokorni Zoltán a Fidesz oktatási műhelyének konferenciáján újságírók előtt kijelentette: a Medgyessy-kormány arra készül, hogy az európai parlamenti választások után radikálisan, 20 százalékkal, azaz 12 ezerrel csökkenti a felvehető hallgatói létszámot."
geszthy!
Nem tudom hallottál e már arról, hogy egy meghatározott keretet (költségvetést) több módszerrel és szándékkal lehet elosztani. Tulajdonképen pont ez a különbség lényege a különböző politikai erők között.
Most az ellenzék úgy gondolja, és az ország jó fele is, hogy ma rosszul osztják el a forrásokat. A petíció ezen kíván változtatni. Nem megszorításokkal kíván változtatni (ez egyébként se Néppárti, vagy konzervatív gyakorlat!) Nem ellenkezni akarok, de a te képességeiddel elvárható lenne az olcsó demagógia helyett, valamiféle elfogadható érvelés.
Viszont, ha ez nem a te véleményed, akkor rendben van, csak egy nem túl gusztusos feladatot teljesítessz.Biztos vagyok abban, hogy az elenzék meg tud határozni olyan kiadásokat, melyeket ésszerű átcsoportosítással a polgárok hasznára lehetne fordítani. Luby, aki Gábor
zazike!
Minek adjam meg, úgy sem tudod felfogni!
Valamit nagyon félreértettetek. Ez nem egy FIDES propaganda. Ezteljesen szubjektív, logikán és tapasztalatokon alapuló feltételezés. Tévedhetek? Hát persze! Na ná! Adja az isten, hogy tévedjek. csak a dolognak az a logikája, hogy amit meg kell tenni,és sokakat sért, azt az aktuális választás után kell megtenni. Bárki van kormányon. Érthető? Persze csak annak, aki érteni akarja.
Van itt még valami. Többen (kehet, hogy humorosnak szánták), de nagyon gyerekes szinten reagáltak. Nekem mindegy, csak arra vagyok kiváncsi, ha jövendölésem beválik, elnézést kér e tőlem bárki is.
Aki pedig az agytérfogatomat kívánja bemérni, állok rendelkezésére. Lehet, hogy ő a jobb. lehet, bár, ha ilyet ír, nem valószínű! Luby, aki Gábor
Es az is tipikus Fideszes huzas, amimt a peticiozassal csinaltak.
Elebb irjak ala, aztan ha majd osszegyult akkor mondjak meg, hogy mennyibe kerulne es foleg, hogy honnan teremtenek ra a penzt elo.
Hat lathatjuk azota is, hogy mennyire kozlik...
De mi ez a szammisztika, hogy legkesobb 45 nappal?
Hat mar nagyon nagy kesoseben van Luby. Hisz ugye itt mar 2002 nyarara "ledozeroltak" a Kekes-tetot egyebek.
Egyebekent az nagyon jo modszer, mit Fidesz muvelt.
Nem tamogataom es nem engedem a BKV-t piaci alapon mukodni, megtiltaom neki az aremelest (mert fujj Demszky, fujj proli fovaros). Aztan most meg jonnek hogy mino borzalom az aremelesuk, meg mino borzalom a szinvonala.
Nem piaci aron tartottak a gaz arat (de azert az EU-val alairtak a megallapodast az arrendezesrol), aztan van kepuk azon "aggodni", hogy je fel fogjak emelni.
Ja, ha betartottak volna azmit az EU-val megallapodtak volna mar reg tullennenk rajta fojozatosan.
Ja, hogy mindket esetbenoda lett volna akkor az "almodjunk" 7% gazdasagi novekedest es alacsony inflaciot?
A június 13. választások után legkésőbb 45 nappal Orbán Viktor behívja egy a szovjet csapatokat az országba "Ruszkik gyertek haza" refrénnel, majd exhumálja a kommunizmust.
Sikerült meglesnem a szupertitkos dokumentumokat. A komcsik a Gábor adó bevezetését készítették elő alattomban. Agusztustól minden Gábor dupla adót és gűzárat fog fizetni, de aki ráadásul Luby is, az triplát. Demszky és Kuncze persze tiltakoztak, de neki Medgyessy felajánlotta, hogy átkeretelkedhetnek Bélára.
Igazán az érdekes, hogy az újabb megszorítás milyen társadalmi csoportokat fog rosszabb helyzetbe hozni. Csak nem azokat, ahonnan a legtöbb szavazatot várja az MSZP? Mert abban biztos vagyok, hogy nem felső százezer fog szívni!
Azon fogok igazán röhögni, ha egy MSZP kormány ellen robban ki egy "proletár forradalom".Miért ne? Luby, aki Gábor