Keresés

Részletes keresés

Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.21 0 0 94
OK, akkor ezt másképp gondoljuk. Remélem, azért nem fog egyikünk sem emiatt rosszul aludni. :-)

Én pl. sokáig az SZDSZ-re voltam képes a "legkisebb rossz" elve alapján szavazni... de többé már ez sem megy. Egyrészt már nem is őket látom a legkisebb rossznak, másrészt pedig mindegyiket annyira rossznak látom, hogy képtelen vagyok elmászni szavazni. Bohóckodjanak egymásnak, én nem vagyok rá kíváncsi.

Előzmény: sin x (93)
sin x Creative Commons License 2004.05.21 0 0 93
Nézetem szerint az, aki 15 éve ki tud tartani egy párt mellett, az maga is minimum annyit változott, mint amennyit a pártok tekeregtek (sokat). Ez persze nem gáz, de szerintem az, aki a Fidesz vagy az SZDSZ mellett mindvégig, minden fordulatok közepette "kitartott", az bizony a saját elvei mellett nem tartott ki.

Nagyon rosszul gondolod.
Sokan vannak, akik pusztán azért tartanak ki egy párt mellett mert még mindig azt tartják a legkisebb rossznak. Vagy azért, mert világ életükben valakik ellen szavaztak.
Én asszem ősfideszes szavazónak vagyok tekinthető, de, hogy 2006-ban elmegyek-e szavazni, azt nem tudom. Ha igen, akkor sem azért, mert annyira akarom, hogy a fidesz győzzön, hanem mert annyira utálom (mélységesen) a komcsikból avanzsált szoci áldemokratákat. A szadisták körítve természetesen.
Az én szememben, amíg csak ez a két párt létezik, mindig ők lesznek a hatalomból eltávolítandók listájának az élén. És mindig arra fogok szavazni, akiknek a legnagyobb esélyük van őket leváltani.

Tehát, hogy kérdésedre is válaszoljak, én lehet, hogy többet nem szavazok a fideszre, de biztosra azért nem tudom ígérni.

Ja, és még valami: nekem nem a 4 év kormányzati munkájukkal van nagyon nagy bajom, hanem a 2 év ellenzékivel.

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (26)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.21 0 0 92
Új állás:

SZDSZ-re többé nem: 4
Fideszre többé nem: 5
MDF-re többé nem: 3
MSZP-re többé nem: 2

Előzmény: Adenauer (91)
Adenauer Creative Commons License 2004.05.21 0 0 91
1.,

2., Szadesz (94,98 bár itt már rossz szájízzel)

3., Igen

Majd ha a lib-ben eljutnak mások szabad döntésének tiszteletbentartásáig talán ismét, addig nem !!!

Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.21 0 0 90
Remek, téged akkor sok rubrikához be tudlak jegyezni. Csak kérlek annyit árulj el, hogy ki volt az, akire korábban már szavaztál.

Te leszel az én emberem. :-)

Előzmény: Boldog ember (86)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.21 0 0 89
redizded egyelőre nyerésre áll... :-) (Ez nekem egy sörbe kerül: Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

SZDSZ-re többé nem: 3
Fideszre többé nem: 5

Szívesen beszámítanám legalább 3 ember SZDSZ- és MSZP-ellenes szavazatait is, csak nyögjék már ki végre, hogy valaha szavaztak rájuk. Ahogy ezt megteszik, jelentősen módosul az állás.

Előzmény: Leontinus (87)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.21 0 0 88
Szavaztál már 1990 óta bármelyik választáson akár az SZDSZ-re, akár az MSZP-re? Ha igen, akkor beszámítom a szavazatodat.
Előzmény: Törölt nick (83)
Leontinus Creative Commons License 2004.05.21 0 0 87
Én pl. a legutóbbi választásokig a Fideszre szavaztam, de erre a társulatra nem fogok többet.
Okai: mindenároni hatalomvágy,
negatív politizálás - elvetnek minden olyat, amit a másik oldal kezdeményez
(Az 1990 utáni időkben pedig ők testesítették meg az építő jellegű hozzáállást.)
Az olyan általános hiba, hogy loptak, az nem számít, mert az összes párt ha csak teheti lop.
Ezt nem lehet kiküszöbölni. Csak némely párt ügyesebben tudja magát tisztázni (itt nem a Fideszre gondoltam). Általában igaz, hogy az egy konkrét párt mellett szavazó valamiért nem hiszi el, hogy a sajátja lopna-csalna, no de a többi!, az lop, csal, hazudik stb.

A másik oldalra(MSZP, SZDSZ) nem szavazok - ők alapvetően más nézeteket vallanak., mint én.
Marad az MDF - általános hibái ellenére. Hozzátéve: ott is vannak negatív jelenségek - ők sem szentek -, de nézeteikkel, politikájukkal többé-kevésbé egyetértek.

Boldog ember Creative Commons License 2004.05.21 0 0 86
SENKIRE
noir2 Creative Commons License 2004.05.21 0 0 85
csak arra szerettem volna utalni, hogy vannak pártok melyek megszüntek, átalakultak, újjászerveződtek, és egy 15 évvel ezelötti Fideszes, lehet, hogy a legnagyobb MSzP-fan lesz, és ez nem biztos, hogy az ő változása, lehet, hogy inkább a párt változása, nem beszélve pl a Fkgp különféle alakulatairól, amit magam is kifelejtettem..
szal értem én, hogy mire akarsz kilyukadni, és lehet hogy szórakoztatásnak jó lesz
:O)
Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (79)
redizded Creative Commons License 2004.05.21 0 0 84
"Mindez persze csak elmélet, meglátjuk, mit mondanak a számok."

Meglátjuk.

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (76)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.20 0 0 81
Valójában nem vitatkozom azzal, amit mondasz. Érdekes teória, viszonylag kevés konkrét elemmel, annál több spekulációval - vannak nálam sokkal inkább hivatottak egy esetleges ellenérv-rendszer végigvitelére.

Amit az SZDSZ-ről mondasz (nem alternatíva), azzal egyetértek egy bizonyos szinten: látva a "kormányzásukat", én a magam részéről meggyőzhetetlen vagyok róla, hogy még egyszer rájuk szavazzak. Azon a szinten nem értek és nem is érthetek egyet vele, hogy azt viszont lehetségesnek látom, hogy 6-7-8%-on stabilizálják maukat. Ez pedig egy 3-párti parlament esetében a legeslegkomolyabb, gyakorlatila kikerülhetetlen "alternatíva".

A Fideszről elmondottakkal szintén nem vitatkoznék: én kicsit másképp látom ezt, de ez nem változtat a lényegen, miszerint: ugyan kimondottan gyűlölöm a fideszes retorikát, enek ellenére azt látom, hogy a fidesz jobban kormányzott, mint a mostaniak. Sőt, még azt is látom, hogy az emberek nagy tömegére jobb hatással vlt lelkileg is, mint a mostani felállás.

Az, hoy személy szerint nekem pl. kevésbé tetszett a retorikájuk, mint amennyire (a retorika szintjén) a modtaniak zavarnak, mellékes sallang. De semmi esetre sem lehet egy értelmes beszélgetésnek az alapja.

Előzmény: Törölt nick (80)
Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.20 0 0 79
Hoppá.
Most viszont én nem értem, amire te akarsz utalni. Mármint hogy nem pontosan értem. Kifejtenéd kicsit lassabban?

Amire én szerettem volna kilyukadni, az csak ennyi: hány éves emberek kiket utasítottak el eddig életük során. Amire következtetni lehetne (ha ez egy reprezentatíyv minta volna), az pedig többek között pl. az, hogy:

• melyik párttól mentek el a legtöbben
  • van-e összefüggés a pártváltás és az életkor között
  • nyerőre inkább váltanak-e az emberek, mint vesztesre

Csak a példa kedvéért ezeket emeltem ki. Különben meg egy itteni kérdésfeltevésből a világon semmire sem lehet következtetni szerintem, de engem pillanatnyilag szórakoztat a dolog, ennyi az egész. :-)

• Előzmény: noir2 (78)
    noir2 Creative Commons License 2004.05.20 0 0 78
    nem igazán értem, hogy mit akarsz ebből leszürni, mert teszem azt fel, hogy vki 1990-ben a KDNP-re szavazott, akire ugyemár 1994-ben nem szavazhatott mert az a Giczy-geci-féle KDNP volt, és arra már nem lehetett szavazni jó érzéssel, épp ezért jókor érkezett az MSzP hívő tagozatának a megalakulása,a fidesz se volt még kész,és az MDF is bukott szamárnak látszott, aztán 1998-ra belátta, hogy mekkorát tévedett, de szerencsére jött a MIÉP, ez majdnem megnyugtatólag hatott, mikor 2002-ben a fidesz-elnöke kokárdába borította Mo-t, akkor már nem lehetett más választása: Fidesz, de látva a munkásosztály térnyerését (ld villáskulcs), a két(3) elbukott választást..zokogva bár de 2006-ban az SZDSz-re fog szavazni???
    Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (71)
    Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.20 0 0 77
    Jav.

Fideszre többé nem: 4

Elgépeltem, bocs.

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (75)
    Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.20 0 0 76
    Finye!

Akad ám itt egy érdekes elméleti megfontolás. De figyelj jól, ne gyűlölködj, hátha tényleg érdekesnek találod.

Szóval: a Fidesz azért kakukktojás ebben a viadalban, mert ők azok, akik teljesen átmentek a paletta másik oldalára az idők folyamán. (Szerintem az SZDSZ is csaknem annyira..., de annyira mégsem.)

Na most, sokan azok közül, akik a Fideszt írják, '94-ig szavazhattak rájuk, aztán, különösen 1998-2002-t látva, úgy dönthettek, hogy többé nem. Ugyanakkor, ezek az emberek most nem feltétlenül MSZP-sek, ha érted, hogy mire gondolok.

Mindez persze csak elmélet, meglátjuk, mit mondanak a számok.

Előzmény: redizded (65)
    Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.20 0 0 75
    Oké, akkor úgy értelmezem, hogy mindkettőre szavaztál már, és egyikre sem fogsz a belátható jövőben többet. Tehát:

SZDSZ-re többé nem: 2
    Fideszre többé nem: 4

Egyre jobb. :-)

Előzmény: macmester (73)
    Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.20 0 0 74
    Akkor a javítások nélkül, egyelőre ez a helyzet:

Fideszre többé nem: 3
    MSZP-re többé nem: 1

Előzmény: Wic (72)
    macmester Creative Commons License 2004.05.20 0 0 73
    Pontosan...

MSZP soha
    FIDESZ soha

soha=mostani garnitúra/elvel...

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (71)
    Wic Creative Commons License 2004.05.20 0 0 72
    1. 34
    2. szdsz
    (1990-ben, a boldog békeidőkben eccer rájuk szavaztam. soha töbet.
    Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (48)
    Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.20 0 0 71
    Mind a kettőre szavaztál már valamikor, és most már egyikre sem? Mert akkor mindkettőt bejegyzem.

Kérlek, legyetek pontosak, hogy ne kelljen visszakérdeznem.

Előzmény: macmester (69)
    Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.20 0 0 70
    Nice. :-)

Az állás:

SZDSZ-re többé nem: 2
    Fideszre többé nem: 3
    MSZP-re többé nem: 1

Amig ki nem kell javítani, ez marad. Aztán meglássuk.

Előzmény: MrJones (62)
    macmester Creative Commons License 2004.05.20 0 0 69
    Na csak hogy örűlj...

MSZP: nem
    Fidesz: nem

Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.20 0 0 68
    Visszakérdezek: valaha szavaztál rájuk (mszp, szdsz) 1990 óta?
    Ha igen, akkor javítok az arányokon. Az eddigi válaszaid alapján ez a kérdés nem volt tisztázott.
    Előzmény: stika (66)
    Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.20 0 0 67
    Legyen sör.
    Ha kérsz, kapsz nevet, telefonszámot, mondjuk 1 hét múlva lecsekkoljuk az állást, ha nyertél, felhívsz, sörözhetsz. :-)
    Előzmény: redizded (65)
    stika Creative Commons License 2004.05.20 0 0 66
    Legalább 1x elrontottad, 51-ben írtam, hogy ballib (MSZP, SZDSZ) nálam szóba se jöhet, mire Te 52-ben: "MSZP-re nem: 0"
    Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (53)
    redizded Creative Commons License 2004.05.20 0 0 65
    Virágoot? Sört!
    Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (63)
    redizded Creative Commons License 2004.05.20 0 0 64
    - Ejh, döntsd a tőkét, ne siránkozz,
    ne szisszenj minden kis szilánkhoz!
    Ha odasujtsz körül a sorshoz,
    az úri pusztaság rikoltoz -
    a széles fejsze mosolyog.

Előzmény: MrJones (62)
    Nickhalálra váró bor sörmester Creative Commons License 2004.05.20 0 0 63
    Ha esetleg tényleg az jönne ki, majd küldök neked egy csokor virágot. :-)

(Mondom: elvileg annak kellene kijönnie, hogy az SZDSZ és az MDF vesztette a legtöbbet. Bár az is tény, hogy mindkettejük legnagyobb vesztesége régen volt már.)

Ami az igazmondást illeti: sajnos Isten szerepét nem játszhatom el, fogalmam sincs, hogy ki hazudik, és ha igen, miért. Ez a része nem is tartozik rám a dolognak. Annyit tudok, hogy én igazat mondok akkor, amikor azt állítom, hogy érdekel, mi lesz az eredménye ennek a gyors-szondázásnak.

Előzmény: redizded (60)
    MrJones Creative Commons License 2004.05.20 0 0 62
    1. -
    2. MDF
    3. Igen.

+1

HA A HOLD SÜT...

Ha a hold süt, a néma, siron tuli fény,
    álmomba' kinyilnak a termek.
    Kioson, kenyeret szel a konyha kövén
    s majszolja riadtan a gyermek.

Csak a léghuzat ismeri - alszik a ház.
    Les nagy szeme, reszket a térde.
    Zsirok és köcsögök teje közt kotorász,
    surranva, mint az egérke.

Ha belé-belereccsen a szörnyü kredenc,
    ajkára repül kicsiny ujja:
    könyörögne az irgalomért, de a csend
    zord kürtje a zajt tovafujja.

Ez a zaj, ez a kín, e világrecsegés
    nem szűnve, dühöngve növekszik.
    Belesáppad a gyermek, elejti a kést
    és visszalopódzva lefekszik...

Mire ébredek, ég a nap, olvad a jég,
    szétfeccsen iromba szilánkja,
    mint déligyümölcs-kirakat üvegét
    öklével a vágy ha bevágja.

Elalél a fagy istene, enged az ég.
    Már unja az ördög a poklot,
    ideönti a földre kövér melegét -
    zöld lángba borulnak a bokrok.

1936. márc.

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (48)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!