Én azt hittem, egészen másról fog szólni ez a film.
Pl: egy rendkívül tehetséges művész, akinek szüleit , nagyszüleit kiirtották a holokausztban, őt pedig ma is üldözik Magyarországon, ezért külföldön próbál szerncsét és soha nem titkolta szexuális másságát, stb., stb...
Ezzel a tartalommal még az Uszkár-díj is tuti meglenne!
Viszont azt is hozzáteszem, hogy a Sacra Corona, valamint a Honfoglalás is gyenge mint a bűn; és abban sem vagyok biztos, hogy az azokat alkotó emberek megoldanának egy efféle filmet, mint a Trója.
Most néztem meg a Tróját. Vannak arról elképzeléseim, hogy miképpen készítené el ugyanazt a témát egy magyar művészfilmes. Borzongató. Hiába lenne rá sok pénz, a kutya nem nézné meg; vagy legalábbis nem annyian, mint ezt. Csak a belterjes közönség élvezkedne tőle a saját kis zárt köreiben.
Ezek szerint nem csak én vagyok egyedül, akinek rogadtul tetszett ez a film, nagyon szivesen megnézném mégegyszer - én a tévében láttam már nem is tudom mikor, szenzációsnak találtam!
Ja.Csak ebben az országban egyelőre kizárólag a hatásvadász elemekkel megtűzdelt film áll meg a saját lábán...:-(
Szerintem nem jó dolog azért elutasítani egy művészeti alkotást,mert készítője másképp látja a világot.Én pl. szeretek Moldovát olvasni,annak ellenére hogy más nézetei vannak,mint nekem.
A nagyobb városokon kívül ezeket a filmeket általában be se mutatják.Nincs rá igény-és nem azért,mert rosszak,hanem mert finoman szólva a lakosság nagy része inkább a mónikasót választja.
Én örülök,hogy egyre több nagyon jó magyar film születik,nem erre kéne leginkább sajnálni a pénzt...
halistennek, meg egy forumos szuperzseni. hopp, most veszem eszre, vmiert beraktam ezt a topikot a kedvencek koze. szerencsere ez gyorsan orvosolhato ... iiigy, igen, meg is van. na csa, beszelgessetek.
figyu, nyilvanvaloan az faj neked, h "tilososok", es mivel a magyar nemzet megmondta neked, h az a velemenyed, h a tilososok csunyak, ezert most sirankozol. ha a koltay gabor csinalta volna a kis utazast (persze isten orizz, hiszen o nem nyul nemzeti sorskerdeseknel kisebb temakhoz, de tegyuk fel egy gondolatkiserlet erejeig), akkor most nem lenne semmi problemad.
Tegyük fel, hogy PÁlosék legújabb filmjét megnézik tízezren. Ez nem biztos, de ha kiosztanak nekik a haverok egy-két díjat, és Lakat T KÁroly kaseroltatja őket a Napkeltében egyik reggel fél órát, akkor mondjuk, hogy összejön.
Ez azt jelenti, hogy minden néző után az álam fizet a tilosos bandának 8000 forintot a másfél órás "élményért".
Ez nem túlzottan illik bele a "racionalizált" támogatási rendszerbe szvsz.
varj, ne segits, kitalalom: a "tortenelmi" kategoria ugye a hidember, a honfoglalas es a sacra corona miatt szerepel a listadon? es ha a fidesz-kormany monnyuk tamogatta volna nemere istvan (v ami sanszosabb: szentmihalyi-szabo peter) vmelyik konyvenek megfilmesiteset, rajta lenne a "sci-fi" is, hm?
biztos sokan mondtak mar neked, de talan nem hiabavalo ujra elismetelni: szanalmasan vagy.
egyebkent, lehet, h ujat mondok neked ezzel, de magyarorszagon jelenleg meg nincs (a piac merete miatt talan nem is lesz) mukodokepes, allamtol fuggetlen muveszfilm-finanszirozasi rendszer. igen, muveszfilmet irtam, mert barmennyire meglepo, a "vigjatek" (irjunk inkabb szatirat) nem feltetlenul kommersz kategoria, lasd monnyuk az egeszseges erotika, a legenyanya, v a tanu c filmeket. persze minek is magyarazom, szamodra a muveszet szemmel lathatoan a herendi porcelantol szasz endreig tarto halmaz.
a napfeny ize meg hagyjan (koprodukcio + ha nem is zsenialis, de nem is az a kinosan szar kategoria), de jezuscsavesz ertekrendje szerint a meseauto es a rosszfiuk kurvajo filmek. persze annyira nem jok, mint a betamaxra forgatott honfoglalas, ami a "minden idok legjobb magyar filmje" kategoriaban jo esellyel indulna a gyozelemert, es nezettsegi rekordokat dontott, pedig a szemet tanarok minden erovel probaltak visszatartani az iskolas csoportokat a megtekintesetol, mindhiaba.