Keresés

Részletes keresés

NevemTeve Creative Commons License 2005.11.11 0 0 119
Egy kis kiegészítés: az AT volt az XT elődje, és csak utána jött a PC...
Az EGA-kártyát pedig egy bizonyos Sound Blaster nevű cég fejlesztette ki.

Mielőtt valaki hülyének nézne: ezeket viccnek szántam...
Előzmény: NevemTeve (64)
BZoltan Creative Commons License 2004.06.11 0 0 118
Nem értek hozzájuk.

z

Előzmény: Törölt nick (116)
BZoltan Creative Commons License 2004.06.11 0 0 115
Már írtam neked, de megismétem... pusztán az, hogy linuxot használsz, még nem jogosít fel arra, hogy hülyeséget beszélj :)

Mindig is kiröhögtem azokat a tokosagyu butákat akik felraktak maguknak egy next-next-finish linux disztrót és máris a legnagyobb pofával esnek bele az antimikroszoft flémvórba és azt hiszik, hogy kenik vágják az egész szabad szoftver kérdést.

z

Előzmény: Törölt nick (111)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.11 0 0 114
about:config címmezőbe kell beírni, mintha url lenne.

Cirill karaktereket neked nem kell felsorolni. :)

Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.11 0 0 113
Amennyiben mozillát használsz:

Be. Tools/Options../General/Fonts&colors.../(felső legördülő fül)Fonts for: Central European/ - többit itt értelemszerüen beállitod. Második lépés: View/Character Coding/Customize/ - itt a baloldali panelből kiválasztod Central European (ISO-8859-2) és Central European (Windows-1250)-et, nyomsz egy add-et, azután okay.

about:config - ban érdemes beírni Filter:-nél intl-et, aztán megváltoztani a megjelenő értékeket a nekünk megfelelőre. Mert iso-8859-2 helyére mindenhova iso-8859-1-es kerül defaultban, akár megváltoztattam menüpontokon keresztül, akár nem. Változtatás után nálam pl. ez van:

intl.accept_charsets iso-8859-2,*,utf-8
intl.accept_languages hu, ru, en
intl.charset.default ISO-8859-2
intl.charset.detector huprob
intl.charsetmenu.browser.static ISO-8859-2, windows-1250, ISO-8859-1, ISO-8859-5, KOI8-R, windows-1251, IBM855, ISO-IR-111, IBM866, KOI8-U, x-mac-cyrillic, x-mac-ukrainian

Előzmény: Törölt nick (112)
BZoltan Creative Commons License 2004.06.11 0 0 110
"ezeket én mind hírekben olvastam..."

milyen h íreket olvasol te uramatyám :)

"Mert ugye a szabad szoftvereket nem regisztrálja a kutya se"

Nem kell regisztrálni ahoz, hogy pontosan tudják, hogy hány linux fut és hol.

"Csak-tán nem nekik dolgozol vazzeg?;-D)"

Komám :) ez az évezred tévedése volt, pedig még csak 2004 van :)
Annyít megsúgok, hogy informatikusként dolgozom és nem szabad szoftver nemhogy a magángépemen, de a munakhelyi gépeimen sincs, nem volt és nem is lesz :)

z

Előzmény: Törölt nick (104)
BZoltan Creative Commons License 2004.06.11 0 0 109
"nem free-t, meg gpl-est mondtam, hanem open-t"

Igazad van. Egy kissé hepciás vagyok erre a dologra és speciel a minix szerintem nem volt eléggé szabad és ezért még nyitottnak sem szeretem hívni :) ez sajét hülyeség?

"a linux, meg ha lassan is, de kezd alternativa lenni."

Való igaz, manapság vannak erre mutató jelek. Főleg az a bíztató amit a bankról írsz, hogy korporét környezetben is terjed a linux.
Azt továbbra is tartom, hogy a home-desktopok piacán alinux a lopott windózokat szorítja és még kevésbe a fizetőseket.

"Nem akarom, hogy a linux es a unix-ok elvegyek a piacot az MS elol"

Tim O'Reilly-től olvastam egy zseniális cikket a nyitott és szabad rendszerekről, a lényege az az, hogy a mikroszoft alapvetőn hatalmas szolgálatot tett a szabad technológiák mozgalomnak, még ha nem is volt szándéka és még ha más téméban sokat ártott is.
A linux-nak nem tenne jót ha túl nagy piaci nyomáés alatt lenne. Már most is problémás a dolog.

z

Előzmény: Filburt (105)
kisbetu Creative Commons License 2004.06.11 0 0 108
ez sajnos logikusan hangzik
Előzmény: Törölt nick (107)
NevemTeve Creative Commons License 2004.06.11 0 0 106
Szerinted a Minix és a Microsoft milyen kapcsolatban vannak? Vagy hogyan kapcsolódik ide ez a hozzászólásod?
Előzmény: Törölt nick (102)
Filburt Creative Commons License 2004.06.11 0 0 105
Hali,

1) a minix full open volt, mert ha jol tudom, AST meg konyvben kinyomtatva is kiadta a forraskodjat. nem free-t, meg gpl-est mondtam, hanem open-t

2) sztem a linux, meg ha lassan is, de kezd alternativa lenni. egyelore meg csak kis lepesekkel, de mar kezd arnyekot vetni az MS piacara. mind kliens, mind szerver oldalon.

Tudom, nem nagy dolog, de otthon szuleim is es hugomek is mar csak linuxoznak. Ez kb. -4 licensz az MS-nek. Ezen kivul, a munkahelyemen (MO egyik jelentos bankja) is szepen szoritja ki a Win-es szervereket a pingvin. A Win2k3 most kicsit elorebb tort, de hamarosan megy a tobbi utan.

Nem akarom, hogy a linux es a unix-ok elvegyek a piacot az MS elol, nekem az mar eleg, ha stabil 25-30%-ot fel tudnak mutatni kliens oldalon es maris szebb lesz a vilag(om).

Filburt

Előzmény: BZoltan (103)
BZoltan Creative Commons License 2004.06.11 0 0 103
Te el vagy tájolva kisbarátom... a mikroszoftnak a linux soha nem is volt és nem is lesz konkurenciája.

Bizonyított tény, hogy a szerver linuxok térnyerése a unixok (sun, hp, etc) rovására történt és csak nagyon kis részben a mikroszoft rovására.

A desktop linux pedig esetleg a lopott windózok helyét foglalja el, a mikroszoft piaci részesedése meg sem érzi a linuxot.

Szép dolog, hogy lelkesedsz a linux témáért, de praktikus lenne ha a markáns véleményedet némi tudásbázis is támogatná ugyani pusztán az, hogy a "jó oldalon" állsz még nem elég ahoz, hogy igazad legyen is és hogy ami ostobaság az értelmes dologgá váljon.

z

Előzmény: Törölt nick (102)
BZoltan Creative Commons License 2004.06.11 0 0 101
"hogy legyen egy open UNIX klon"

Nem vót az olyan nagyon ópen.. bár nyitottabb volt mint a unixok.

z

Előzmény: Filburt (100)
Filburt Creative Commons License 2004.06.11 0 0 100
Itt vki nem teljesen 100-as.

Mi van AST-vel??? (Azon kivul, hogy jo lenne, ha sokan olvasnak a konyveit.)

AST pont azt mondja, hogy Linus , bar ismerte a Minixet, amit AST PONTOSAN AZERT IRT, hogy legyen egy open UNIX klon, amit felhasznalva lehet OPRENDSZEREKET OKTATNI, nem a minixbol csinalt linuxot.

Ez a Ken Brown nevu vegleny azert berelte fol a ruszki sracot, hogy kod egyezest keressen. A ruszki srac nem talalt ilyet es ezt nyilvanossagra hozta.

AST azt mondja, nem ert egyet a monolitikus kernel hasznalataval, de vhogy nem latom a jelet, hogy el akarna vagni Linus torkat emiatt. Sot, inkabb buszkenek tunik, hogy vki a minixet ismerve tudott irni oprendszert.

Olvasni, tanulni, olvasni. B-/

Filburt
Ui: Peter Nortonrol meg ennyit: nem hulye az 'oreg', volt nemreg egy cikk, hogy a Symantec vizsgalja a lehetoseget, hogy a munkallomasait open source/linux alapra helyezze. Pedig nekik az osszes Windows biztosan 'opensource'.

BZoltan Creative Commons License 2004.06.04 0 0 99
"mikor kezdett az öreg sírni hogy kódot lopott a tanítvány ?"

leginkább soha... ha olvastad volna AST írását akkor ovastad volna ezeket is:

"...no reason to assert that Linus didn't write Linux. He didn't write CTSS and he didn't write MULTICS and didn't write UNIX and he didn't write MINIX, but he did write Linux."

"...of course, Linus didn't sit down in a vacuum and suddenly type in the Linux source code. He had my book, was running MINIX, and undoubtedly knew the history (since it is in my book). But the code was his."

"...MINIX had clearly had a huge influence on Linux in many ways, from the layout of the file system to the names in the source tree, but I didn't think Linus had used any of my code. Linus also used MINIX as his development platform initially, but there was nothing wrong with that. He asked if I objected to that and I said no"

z

Előzmény: stpmod (95)
DonQuijote Creative Commons License 2004.06.04 0 0 98
Akkor vezessétek le ti dátumokkal...
Két lehetőség van:
1. nem olvastad el, amit T. írt
2. elolvastad, de nem érted.
Annyi baj legyen.
NevemTeve Creative Commons License 2004.06.04 0 0 97
Akkor vezessétek le ti dátumokkal, mikor jelent meg a linux, mikor kezdett az öreg sírni hogy kódot lopott a tanítvány?
Tudnál erre idézetet hozni?
BZoltan Creative Commons License 2004.06.04 0 0 96
Szerintem te szellemet látsz ott is ahol nincs.

Amúgy Linus sosem volt AST tanítvány, ennyit tudhatnál.

z

stpmod Creative Commons License 2004.06.04 0 0 95
Akkor vezessétek le ti dátumokkal, mikor jelent meg a linux, mikor kezdett az öreg sírni hogy kódot lopott a tanítvány ? Miért esett egybe az öreg siránkozása az SCO és az M$ összehangolt támadásával ?
Előzmény: DonQuijote (94)
DonQuijote Creative Commons License 2004.06.04 0 0 94
Én sem értem, hogy mi az amit későn vett észre, kinek mit is kéne észrevenni, meg az a "$-ok bűvöletében" sem lett világosabb, kinek a dollárjai? Ki adja kinek?

(Kicsit kezdek megnyugodni, hogy mások sem értik...)

Előzmény: stpmod (92)
BZoltan Creative Commons License 2004.06.04 0 0 93
"kicsit rosszkor, későn "vette észre" amit észre vett. Pont amikor egyes érdekeltségek is észrevették, hogy valakinek észre kéne venni valamit"

Mivaaaaaan???? Fogalmaznál egy kicsit konkrétabban?

z

Előzmény: stpmod (92)
stpmod Creative Commons License 2004.06.03 0 0 92
Nincsen vele semmi probléma....csak kicsit rosszkor, későn "vette észre" amit észre vett. Pont amikor egyes érdekeltségek is észrevették, hogy valakinek észre kéne venni valamit. :D Ezen felül én semmi mást nem jegyeztem meg, de ha gondolod, hidd azt hogy lefikáztam. ... bár nem tettem :D De a te hited mindenekfelett a tiéd.
Előzmény: DonQuijote (85)
stpmod Creative Commons License 2004.06.03 0 0 91
Neked ennyi jut: :D
Előzmény: Szindbad76 (87)
BZoltan Creative Commons License 2004.06.03 0 0 90
:) mindezzel együt a történelem nem éppen ATS-t igazolta.

z

Előzmény: Törölt nick (89)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.03 0 0 89
Yep.
Előzmény: BZoltan (88)
BZoltan Creative Commons License 2004.06.03 0 0 88
Aki számára nem lenne világos az ATS vs. Linus diszkusszió egyik sarokpontja annak javaslom ezt elolvasni.

Mind ATS mind Linus hatalmas szaktekintélyek, azt hiszem kevesünk van olyan szakmai tudás és pozíció birtokában, hogy bármelyiküket avagy szakmai elképzelésüket direktbe kritizálja.

z

Szindbad76 Creative Commons License 2004.06.03 0 0 87
Ez a szoveg eleg gaz. Hany eves vagy, megkerdezhetem?
Előzmény: stpmod (78)
NevemTeve Creative Commons License 2004.06.03 0 0 86
Ja, én is szeretném tudni, hogy miért kellene fúrni AST professzort! Szerintem inkább olvasni kellene a könyveit, az sokkal termékenyebb időtöltés;)
Előzmény: DonQuijote (85)
DonQuijote Creative Commons License 2004.06.03 0 0 85
Nézd, nem akarok én senkit se basztatni (um Gottes Willen), nem azért járok ide, hanem tanulni. Ezért szeretném megtudni, hogy miért nem szeretjük Tanenbaum profot.
Ma te vagy a második, aki negatívan nyilatkozik róla, nekem eddig semmi gondom nem volt vele, végigolvastam amit írt, úgy éreztem teljesen korrekt, és most nem értem, hogy mi a baj vele, nyilván elsiklottam valami felett.
Előzmény: kisember (84)
kisember Creative Commons License 2004.06.03 0 0 84
Nézd ha beszélgetni akarsz akkor szivessen - DE ha csak b. akarsz engem akkor kérlek keress másik partnert ehez.
Előzmény: DonQuijote (83)
DonQuijote Creative Commons License 2004.06.03 0 0 83
Az "öreg" a Tanenbaum?
Jajj, magyarázzátok már el hogy honnan kéne lelépnie időben, én ezt baromira nem értem.
Köszi.
Előzmény: kisember (81)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!