Én dj vagyok, és füllhallgató igenis nagyon fontos. Nem hiszem, hogy a djzés elvenné bármilyen más zenétől a teret. Lehet ezt becsületesen csinálni, csak a zenéért. Lehet szeretni, drog és alkohol nélkül is akár. Nem csak techno, house van, létezik electro, downtempo, chill out, breakbeat, nu skool, big beat és még sok hasonló válllllfaja az elekronikus zenének. Elkészíteni sem könnyű ám az ilyen zenét, és képzeljétek, nemcsak mixeket dobnak ki, hanem szerzői albumokat is, ami készül mondjuk 1 évig, ugyanolyan hosszan mint bármi más.
"Már csak azért is veszélyes az ilyen "szirénazaj" (ez nagyon találó volt) zene, mert az emberek általában drogoznak is rá. Szerintem undorító, hogy nem is gitároznak rajta, és még a dob is gépről szól.
Jól mondta Walkman, veszélyeztetik a valódi Zenét. Javaslom, gyűjtsük ide a legveszélyesebb jelenségeket."
Úristen, érdemes volt ide feljönni, nagyon jót lehet röhögni az ilyen hozzászólásokon, bár ugyanakkor elég elkeserítő is, hogy még mindig van(nak) aki(k) ilyeneket ír(nak) le...
Akinek fingja nincs az elektronikus zenéhez az kérem ne dobálózzon itt ilyen szavakkal, én sem osztom az olyan zenéket, amikhez nem értek...
A drog témához meg annyit, hogy ez is egy nagyon nagy és helytelen általánosítás... Én pl. rengeteg partyban voltam már, de még soha-semilyen drogot nem használtam...
Persze az is igaz, hogy van sok kutyaütő, tehetségtelen és hírnévhajhász majom DJ, de azért itt is nagy hiba az általánosítás!
Na mindegy, úgyis hiába beszélek, van egy olyan érzésem...
Sedi, azt megmondom Én Neked, hogy Firpo nem a papa, hanem valaki más, ez olyan biztos, mint hogy Én vagyok Walkmann (eredetileg egy n-nel írtam volna a nikkem, de azt a változatot egy Témázó már lefoglalta).
gyerekek én imádok nagyon sok zenét de nem szarozom le azt aki azt szerti amit én nem...
a hangszerek: el kell fogadni, hogy a hangszerek is fejlődnek, képzeljétek mi lett volna ha az első embert, aki orgonát készített, leordítják, hogy túl modern és térjen vissza a lábszárcsonttal ütögetett koponyához? ez nonszensz...
A teknósok persze el akarják árasztani a világot a műanyag zenéjükkel. Ez szerintem gusztustalan. Azért mondom, hogy szerintem, mert senkinek sem lehet jobban igaza, mint a másiknak, maximum egy kicsit. Egyébként én nem nézem az MTV-t sem, mert nem szeretem ezeket a tucatzenéket. Számítógépezni én is tudok, de próbáljatok csak meg úgy zenélni, mint például Olvasószem (én még sose hallottam, de biztos jó zenész, iskolába is járt).
Sziasztok
Johnny Firpo
UI: Ugye nincs harag? Csak barátságból mondok mindent.
még valami: a topic címe teljesen igaz, csak az a szörnyű, hogy annyira nem ért valaki a témához, hogy ezt feltételezi - ennyire nem ért hozzá, de leszarozza az egész stílust...? áhh...
kurva nagy tévedésben vagytok sokan.
az elektronikus zene nem abból áll, amit viván, rtlklub bícsházban nyomatnak nyálasszájú, barátokközt, kokóselődke hátszéllel indító popularizált szemetet nyomató, magukat kilóra bárkinek eladó köcsögök. nem is csak a hyperspacekből, sterbinszkykből, hasonlókból.
megkarcoljátok a felszínt, ha az nem tetszik, már szar az egész.
...Aphex Twin, Autechre, Squarepusher, Banco De Gaia, Four Tet, UNKLE, DJ Shadow, Terry Lee Brown, Four Tet, Jazzanova, Luke Vibert, Kid Spatula, Plastikman, Steve Bug, Wagon Christ, Way Out West, Digweed, Marcel, Yonderboi, Tipper, Monolake, Kevin Yost...
ezek melyik médiában nyomulnak? mert sürgősen kapcsolok/tekerek oda, hogy végre intelligens elektronikus zenét hallgathassak.
John Digweed: "Az emberek nem azért jönnek el egy fellépésemre, hogy a nézzék a kezeimet a magasban, hanem hogy zenét hallgassanak"