Tegnap este leparkoltam házunk előtt, egy remekül sikerült sütögetős party után Anyóséktól hazafelé jövet.
Reggel megyek le a lányommal játszani, ám észrevettem, hogy az ablakomat nem húztam fel teljesen tegnap este.... odamegyek.... majd szembesültem a szilánkosra tört szélvédőm látványával, és némi konyhai hulladékkal, ami az alkalmi szélvédőbontó kukából hullott ki.
Rendőr, helyszínelő.... ennyi.
Ezúton szeretném megköszönni annak a lelkes fiatalembernek, hogy ennyi örömet okozott, pont, mielőtt fájó szívvel megváltam volna a családi ékszertől nagyobbra csere miatt.
Egy nappal az autó cseréje előtt.... nem hittem a szememnek...
Nekem egy 26 éves Skodám van, 120-as. Részlegesen fel lett újítva, motorjában van 185 (!!!) km, egyelőre azonban pénzhiány miatt abbamaradt a felújítás. Beleöltem eddig közel 700 000 forintot. Ott parkol az utcában, békésen. Senkit nem bánt. Erre ma, fényes nappal betörték a bal első pillangóüvegét, kinyitották az ajtót, bemásztak, és nem tudom mivel, milyen szerszámmal, de a karosszéria belső vázlemezéről lefeszítették a kormányoszlop tartó konzolt, szétroncsolták a műszerfal alsó részét.
Abban is van igazság amit Te mondasz.Ezentúl ha nem kérnek elnézést inkább szó nélkül leütöm és ezzel elejét veszem mindennemű további következménynek :)
No de 100 szónak is egy a vége:
Dögöljön meg aki nem tiszteli más szemefényét...
Csupán úgy gondolom, hogy más dolog az, hogy az ember hirtelen felindulásból "visszaad" valamit, vagy "már másodszor" csinálja meg ugyanazt, megjegyzem a tulaj szempontjából esetleg teljesen jogosan.
A problémát főleg abban látom, hogy az Általad leírt esetben is könnyen előfordulhatott volna, hogy a tulaj szépen visszavág még keményebben, aztán Te .... soroljam?
A bunkó embert nagyon egyszerű felhergelni még akkor is, ha épp nem neki van igaza!!!
Köszönöm mindenkinek, aki "segített" felhozni a topicot.
Azt hiszem, hogy a bosszankodáson túl nem sok mindent tehetünk.
Elfogadhatatlannak tartom azt, hogy el kell viselnünk mások -finoman fogalmazva-hülyeségét, aljasságát és sunyiságát, hogy ílymódon vegyen elégtételt rajtunk vagy szórakoztassa ostoba alantas lényét.
Dühös vagyok és tehetetlen még így, hónapokkal később is.
Azt hiszem, ha valaki ilyesmit tervez még az autóm ellen, akkor jobb, ha tényleg nem látom meg és nem tudom meg, ki az, mert úgy elkalapálom, hogy egy szívószálat nem fog tudni felemelni, nemhogy egy karcolásra kiválóan alkalmas kulcsot.
Persze halkan jegyzem meg, hogy én sem törtem pálcát feletted, így szerintem...a többit tudod.
Nos elismerem, hogy nem éppen finom módja a dühöm levezetésének, de még így is jobban jár, mintha lecsavarnék kettőt a parkoló közepén.
A másik, hogy még ha vitatható is a módszerem, azt hiszem akkor sem hasonlítható össze azzal a birkával, aki SZÁNDÉKOSAN CSA ÚGY rongálja mások tulajdonát hobbiból, illetőleg azzal, aki a saját primitívségét és nemtörődömségét csöppetsem palástolva behorpasztja az ajtód és eztuán még jó hogy nem köp le...nemhogy elnézést nem kér.
És abban bízom, hogy talán, ha meglátja az eredményét az általa okozott kárnak a saját autóján, TALÁN elgondolkodik...
Vagy nem.
Nekem meg az, hogy az olyan, aki ennyire nem vigyaz a kocsijara, eszre se veszi hogy vegighuzod a kulccsal az oldalat... Mondjuk, a lecsavart tukor talan feltunik nekik:o)
Mindazonaltal, en is azt mondanam, hogy Te sem vagy kulonb, de enyhito korulmenynek veszem hogy engem is felbaszna ha valaki az orrom elott rongalna meg a kocsimat es meg annyit se mondana, hogy bocs...
Ahogy itt olvasom a sérelmeket egyre inkább körvonalzódik bennem, hogy nincs remény, és mindig lesznek ilyen tirpákok, akik ok nélkül szétb*sszák mások nehezen kuporgatott vagyonát.
Én munkámból adódóan minden nap 4-5ször parkolok hiperek parkolóiban. Hát ha valaki, akkor én tudom, milyen az az érzés, amikor meglátod mit műveltek az autóddal...
Kb egy hónapja ülök és várok a kocsiban. Mellém parkol egy WagonR-es faszik, de már akkor láttam, hogy gáz lesz. Faszi kiszáll, anyósról a mama is és kajak bicepszből nekibassza az ajtaját az enyémnek. Annyira ideges lettem, hogy ki sem szálltam, mert attól féltem, hogy onnan visznek el a zsaruk emberölésért. A nő még csak elnézést sem kért, pedig látta, hogy bent ülök. A dühöm levezetése végett megtoroltam a minihorpadást egy kulccsal. Sajnálom, de azt hiszem így is jobban járt, mintha vérét ontom a parkoló közepén.
A másik kb 2 hete volt Bécsben asszonyka 1 hetes Fiestájával. Szintén áruház parkoló. Lazán bevágódik mellém egy Octavia, de kényelmesen ki tud szálni a faszi. Úgy nekicsapta az ajtót a zsírúj gépnek, hogy a könnyem kicsordult és láttam a tenyérnyi horpadást lelki szemeim előtt. Na ezt már nem hagytam szó nélkül, mire ékes magyarsággal "kérdőre vontam"...Akkor látom a rendszámon, hogy szlovák a faszi és a nagy vitában azt ismételgett, amit én mondtam. Ő szintén megúszta ennyivel és egy lecsavart tükörrel, mert anyám mellettem ült :). .. és ebben az esetben sem elnézést kért a birkája, hanem még neki állt feljebb, hogy mit pattogok. Az eredmény itt egy 5cm-es alapozóig legyilkolt függőleges csík. Asszonynak nem is mertem mondani, mert sírva fakadt volna szegénykém.
Én megértem, hogy néha figyelmetlen az ember és odacsapja a másiknak az ajtót, de legalább szánakozna, vagy valami...az ilyeneket rendszerint megtorlom
egyszer vásárolni indultam egy ismert pesti bevásárlóközpont földszintjén lévő élelmiszerboltba, amikoris a gépjárművemet az ismert pesti bevásárlóközpont külső, fedetlen parkolójában hagytam
visszafelé feltűnt, hogy furcsán esik a fény a frissen mosott autón
mire közelebb értem, meglepődve tapasztaltam, hogy a jobboldali ajtó közepén egy 2cm átmérőjű körben hiányzik a lakk
valami ügyes ember úgy nekivágta az ajtaját az enyémnek, hogy a lakk meg akart szabadulni az autómmal
Pesten voltam néhány éve tüzijátékot nézni, úgy alakult, hogy esett az eső. Már jó időben leparkoltunk a Margit híd budai hídfő környékén. Balfácánok voltunk és nem vittünk semmi meleg ruhát, mert mikor elindultunk, még tök jó idő volt Pécsett. Szóval esett, hideg lett, mi meg járattuk a motort, hogy ne fázzanak meg a gyerekek. Közben a tömeg gyülekezett, gondolom valakinek nem tetszett a füst, amit az autó csinált, így mikor kiszálltunk jól végigkarcolta az autót. Persze csak másnap vettem észre, először azt sem tudtam, hogy hol szedtem össze :o
Szóval bántott nagyon utólag, de azért kicsit sáros voltam benne én is, sajnos :(
Ha hasonló helyzetbe kerülnék és tudnám ki volt az illető aki a kárt okozta nem úszná meg lábszárcsont törés és a kár javítási költségének kiegyenlítése nélkül.. az utolsó forintig. Nyugodt lelkiismerettel élném le az életem további részét tudván hogy az emberek "a szarházi aki fejjel lefelé lógatta ki a szegény autókarcolászót a hatodikról, mielőtt kiherélte egy tompa fakanálnak még tompább nyelével" néven aposztrofálnak.
:-)
Együtt érzek veletek srácok! Hálát adok az úrnak, hogy tudok az udvarban parkolni. Szerencsétlen szomszédunknak viszont kint áll a Vectrája, és egyszer valaki úgy gondolta, hogy neki kell az 1.8 16V felirat a hátuljáról. Leszedés közben eltörte a feliratot, és távozott a 16V-vel. Lehet hogy anyagilag kevésbé volt z terhelő, mint a karcolások, de ugyanolyan dühítő és idegesítő... Az antennáját is meglovasították.
Egyszer kapjak rajta valakit hasonló tevékenység közben....
Nekem is elég para. Fél éves az autóm, de már lelopták róla a dísztárcsát és az antennát. Ez utóbbi nem tétel, mert sikerült tartalékot szerezni többet is ingyen.:) A dísztárcsák gyárilag viszont 6 ezerbe kerülnek asszem darabonként, bár annyira sok jelentőségük nincsen. Engem az zavar, hogy hozzányúltak!