Felreertitek a plakatot. Nem azt jelenti, hogy Nekunk MAGYAROKNAK van ujra tengerpartunk... Az uzenet lenyege az, hogy Nekik, MSZP-SZDSZ partfomuftiknak van megint tengerpartjuk. Sot, a magan partszakaszhoz villa is tartozik a Rivieran....
Mar eleget lenyultak hozza, igazan dicsekedhetnek vele, hogy ismet van tengerpartjuk, nem?
Tudják is a maiak, hogy mijaza kék útlevél, meg piros útlevél, meg buzgerálás a határon kifelé, és kurkásszás a határon befelé. Kint röhögtek a Dáciádon, a Trabantostól megkérdezték, ..."Jajj de édes kis kocsi. Maga csinálta?":-) Ha véletlenül szóbaelegyedtél valakivel kinn, és megmondtad, hogy a Vasfüggöny másik oldaláról..., pont úgy kezeltek mintha UFO-val szálltál volna le. Konzervhalmok, tiltott könyvek felkutatása, Playboy becsempészése.
Idén már kéccer voltam a nagy birodalmunk, más nyelvet beszélő tartományaiban, és nekem bizony az teccett, hogy olyannak tekintenek mint ők maguk! Útlevélnek csak a fedőlapját nézik, belföldiként mégy ki a reptérről és majd vissza is.
Érdekes élmény volt és 'déja vu', amikor a nyaralás során kiléptem az EU-ból egy háromnapos kirándulás erejéig, egy Közel-keleti országba. Az utazási iroda, (nem magyar) a saját és az útlevelünk iztonsága érdekében a hajón tartotta az útlevelünket, és csak egy Shore-Pass volt amivel partra léptünk. Az ottani hatóság pedig örömmel fogadta, mert jött a "gazdag EU-s" pénzt költeni. Ez viszont új élmény volt!
Nem kéne tényleg fanyalogni. Inkább meg kéne számolni, hány tenger is mossa mostmár a nagyhaza partjait???
Hinynye!
Tengernagyunk is lesz?
Ideje lenne a tengeralattjáró flottát valamint a repülőgép anyahajókat kihozni a sufniból!
Grippeneket mán bérlünk.
wizes.
ennyi köpködő kobrát egyrakáson...
:(
Nektem semmi sem jó!!!
Nos mi akik 3 évenként mehettünk "tengerpartra" és csak 65 dollárt kaptunk...3 évente ha jól emléxem... és micsoda tortura volt mire megkaptuk a Nyugatra(!!!) szóló útlevelet egyáltalán, mennyibe került, hogy kimenjünk a tengerpartra(!!!)
Most a mi is a gyerekeink-unokáink is beülnek a kocsiba és indulás a tengerhez!!!
Trianon óta nincs tengeri kikötőnk!!!! Most bármelyik kikötőhöz odamehetünk csupán személyivel!
(Na jó tudom Anglia még nem ismeri fel a kézzel és magyarul írott személyinket de ez is kikopik lassan.)
Ismétlem aki nem élte át a Ny-i határátlépéses tortúrákat az nem is értékeli a mostani állapotot annak megfelelően, hogy mekkor nagy dolog is ez a mostani!
Mondom van akinek a 9 is páros és semmi sem jó!!!
:(
A tengerpart, ahol homokozni is lehet.
Az elvtársak a Duna partból is homokozót varázsoltak -idegenes jelleggel. PLÁZS!
Sok lufival!
Igaz, le is bontották.
Ki mondta másképp? Csak feltételeztem, hogy azért tudod ilyen pontosan, mert személyes élményed. Nekem eddig csak a szám ment tele vele strandfoci közben. :)