Keresés

Részletes keresés

Darwin Creative Commons License 2004.05.28 0 0 14
Hello,
Ez a Tabánba tüznyelő-tűzfújó, ez érdekel... Mikor érdemes keresni, meg tudnád mondani? Milyen mutatványokat csináltok még?
Előzmény: Pyromaster (13)
Pyromaster Creative Commons License 2004.05.12 0 0 13
Hy én nem akarok ebbe beleszólni..ez csak a véleménem. ha érdekel a tűzfújás akkor szaladj ki a Tabánba ma este kis szerencsével akad ott épp ilyen ember. mult hétem volt tűznyelő de nem hozta a pálcát....nem volt üzemanyagja pedíg nákunk volt 2liter...
Előzmény: Edison (12)
Edison Creative Commons License 2004.05.12 0 0 12
Igazából ezt a tűzfújásos trükköt kipróbálnám, de nem szeretnék miatta kórházba kerülni.
(Amúgy nem vagyok piromán.)
Egyszer volt egy TV-sorozat, amiben sorra bemutatták, hogyan lehet valakit "elfűrészelni","eltüntetni" stb.
való igaz, addig igazán szórakoztató, amíg nem tudom, mi a csalás benne.
Egyébként a "csalás" vagy technikai-tudományos, vagy ügyességi.
Úgy tudom, hogy régebbi századokban úri körökben divat volt tudományos kísérletekkel (delejesség, magnetismus, stb ) szórakozni.
Akkor még kevéssé ismerték a működését, és bűvésztrükk számba ment pl. a hipnotizálás is.
Lásd: "Mario és a varázsló"
De talán még ma is lehet új trükköket kitalálni, kis tudományos rásegítéssel.
Előzmény: Pyromaster (11)
Pyromaster Creative Commons License 2004.05.04 0 0 11
hy. nem tudom miért érdekel téged a bűvész trükkök tudományos oldala. Engem is érdekelnek ezek. 3-4 éve volt a tv-ben egy sorozat ahhol ezeket leplezte le egy álarcos alak. igyekeztem mindet megnézni... :)
én úgy vagyok ezzel a dologgal( sokmindennel zsonglőrködök...de még csak 1éve kezdtem)
hogy nem is olyan érdekes. pl ma egy osztálytársam kárlyatrükköt mutatott be nekünk. az utcsó órán megmutatta a padtársának ennek a titkát.(én mögötte ültem s láttam) már az elején sem tartottam nagy cuccnak de tiszteltem mert ő olyat tudott amit én nem( ő is zsonglőr) de miután láttam a gyakorlat rövid trükkös mivoltát s felfogtam hogy 1perc alatt megtanulhatnám... :(
szóval amit az illóziunisták sok év alatt megtanulnak, fejlesztenek, gyakorolnak s előadják akkor ámul mindenki!!! de miután mások elárulják a "titkát" azt mondod nagy CUCC nekem is megy... na mindegy te tudod. én lebeszélni akarlak mert full poén minez stb de akkor is...
ez olyan mintha az összes viccet bemagolnád mit gongolsz nevetnél akkor egy poénon (kb néhány év mulva)...
Előzmény: Edison (9)
Threepwood Creative Commons License 2004.05.04 0 0 10
petróleum
Előzmény: Edison (-)
Edison Creative Commons License 2004.05.04 0 0 9
Ezek az eddig említett anyagok mind elég meredeknek tűnnek, mármint szájba venni őket.
Nade 96 százalékos alkoholt ?
Szerintem az már meggyújtás nélkül is megégetné az ember száját.
Előzmény: Abulafia (8)
Abulafia Creative Commons License 2004.05.04 0 0 8
Én már fújtam tüzet 96%-os alkohollal. kisebb csóvát lehet fújni és elég hamar berúg tőle az ember (nyálkahártyán át is felszívódik) de azért látványos.

A.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.04 0 0 7
Csak röviden olvastam bele ezekbe a siteokba. Az elöbb említett pyrofluidot azzal reklámozzák, hogy kevesebb mint 0,5% "egészségügyileg elgondolkodtató" káros anyagot tartalamaz. :-)

Rákról nemigen szólnak, hanem inkább arra hívják fel a figyelmet, hogy ezeket az anyagokat a tüdő nem tudja lebontani.

Előzmény: Silan (6)
Silan Creative Commons License 2004.05.03 0 0 6
Érdekes lenne megnézni a szájüregi rák előfordulásának gyakoriságát a tűznyelők körében...
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.03 0 0 5
http://www.feuerspucker-feuerschlucker.de/feuerschlucker/feuerschlucker.html

Itt tisztított benzinről beszélnek. (Ami a gyógyszertárakban kapható. Magyarul sebbenzin)

Szó van még benzin, glicerin, kerozin keverékekről.

Emlegetnek még egy un. pyrofluid-ot. Az összetételét nem találom, de 17,50 euro literje

Előzmény: Törölt nick (3)
NevemTeve Creative Commons License 2004.05.03 0 0 4
Jobban belegondolva én is hallottam valami ilyesmit harangozni... most hirtelen nem tudom melyik mérgezőbb...
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.03 0 0 3
Megszelídítettük, használjuk, szeretjük –és félve tiszteljük a tüzet. Ezért is különösen szívdobogtató látvány a tűznyelő zsonglőrök mutatványa. A különleges produkció szinte bármilyen rendezvényt képes feldobni, főleg, mert a tüzes műsort igény szerint lehet idomítani az esemény jellegéhez, hangulatához.

A rendezvényszervezők több műsortípus közül választhatnak, melyek koreográfiájukban, időtartamukban és tűzerejükben egyaránt különbözhetnek egymástól. A .... Produkciónál megrendelhető két fő típus a “szalamandra” és a “tűzmadár” fantázianevű zsonglőrprogram:
a szalamandra-műsor során jól megkomponált, növekvő tűzerejű hagyományos tűznyelő mutatványok szórakoztatják a közönséget, míg a jóval látványosabb, nagyobb lélegzetű “tűzmadár” produkció bravúros és veszélyes mutatványokat vonultat fel, a közönség számára pedig közvetlenebb élményt nyújt.

A műfaj egyik művelője ... és Társulata: műsoraik sötétben a leglátványosabbak, az égett petróleum és a füstszag miatt pedig a szabad ég alatti bemutató az ajánlott. Ez utóbbi kellemetlen melléktermék kivédhető oly módon, ha a megrendelő a produkcióhoz illatosított petróleumot rendel, vagy praktikus módon kérhető akár szúnyogriasztó használata is.

Ha tehát valami igazán forró élményt szeretnénk biztosítani rendezvényünk vendégei számára, ne késlekedjünk egy tűzzsonglőr segítségét kérni: a produkció garantáltan lángra lobbantja majd
a szíveket.

P.S.: A neveket kivettem, nehogy reklámnak minősüljön.

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.03 0 0 2
Azt inkább lenyelnék! Úgy tudom, petroleum.
Előzmény: NevemTeve (0)
Pyromaster Creative Commons License 2004.05.03 0 0 1
ha jól tudom vagy finómított petrót vagy Főnixvizet...
NevemTeve Creative Commons License 2004.05.03 0 0 0
alkohol?
Előzmény: Edison (-)
Edison Creative Commons License 2004.05.03 0 0 topiknyitó
Ezt a topicot azért nyitom, hogy itt "tudományosan" kielemezzük bizonyos mutatványok hátterét.
Mindenki tudja, hogy nem csodákról van szó, mégis csodálattal nézzük őket.
Engem elsőként a tűznyelők "trükkje" érdekelne:
vajon milyen folyadékot fújnek ki a szájukból a levegőbe, amit egy fáklyával meggyújtanak, és hatalmas láng lesz belőle ?

Edison

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!